Redactie barneveldmagazine 0 reactie(s) vr 15 april 2022, 12:25

Aandacht voor je baby door osteopathie

Maak je je ongerust omdat je baby vaak huilt, darmkrampjes heeft, onrustig is, drinkproblemen heeft of vaak voeding teruggeeft (reflux)? Geen zorg. Neem contact op met osteopaat Hendrieke Gorte-Slot. Ze hielp al vele baby’s, kinderen en volwassenen met de meest uiteenlopende problemen.

Een osteopaat behandelt het lichaam met de handen. Gorte Osteopathie behandelt zowel de spanning van organen, het bewegingsapparaat en het zenuwstelsel. En nog belangrijker: hoe deze elkaar beïnvloeden. Door deze behandelwijze worden alle weefsels ontspannen, goed doorbloed en krijgen ze de juiste zenuwaansturing waardoor deze optimaal kunnen functioneren en herstellen. “Alles valt of staat met de juiste verbinding. Vaak ligt de oorzaak van de symptomen niet op de plaats van de pijn of klacht.”

Hendrieke: “Vaak denk je: mijn baby huilt veel, dat zal er wel bij horen, het gaat wel weer over. Maar als dit na een paar weken niet het geval is, ga je je toch zorgen maken. Bovendien weet ik uit ervaring dat de oorzaak van de klacht ergens anders vandaan kan komen. Zo is er bijvoorbeeld weinig aandacht voor spanning van de organen. Het KISS-syndroom kan bij baby’s en kinderen veroorzaakt worden door spanning in de maag, darm of middenrif. Ik zie in de praktijk vaak dat een baby met KISS ook last heeft van reflux of darmkrampjes. Dit kan ervoor zorgen dat de blokkade steeds terugkomt, met een voorkeurshouding en/of afgeplat hoofdje als gevolg. Soms ligt de oorzaak juist in de wervelkolom of in een orgaan dat het andere orgaan beïnvloed. Dat verwacht je als ouders dan niet, maar gelukkig is er iets aan te doen.”

Ze haalt een praktijkvoorbeeld aan waar ze met een prettig gevoel op terugkijkt: “Een kraamhulp belde mij op. Een kindje van wilde niet aan de borst drinken. Wat bleek? De baby had, na een moeilijke bevalling, een blokkade in het nekje en spanning op het maagje. Na twee behandelingen drinkt de baby ontspannen aan de borst. Daar word ik natuurlijk ook erg blij van. Daar doe je het voor.”

Versterking door Rianne Beijeman
Sinds kort is er versterking bij Gorte Osteopathie. Rianne Beijeman behandelt voornamelijk volwassenen door middel van de Frank de Bakker Methode. Hiermee spoort zij de oorzaak van pijn op. “Wanneer het lichaam een andere houding aanneemt door klachten, kan deze houding op den duur de klachten in stand houden. Door zowel de oorzaak als het gevolg te behandelen, lost de pijn blijvend op.”

Gorte Osteopathie helpt zowel baby’s, kinderen als volwassenen bij uiteenlopende klachten, zoals nek, rug en buikklachten.

Gorte Osteopathie
Bloemendaallaan 41, Barneveld
m. 06 – 11 39 42 26
e. [email protected]
w. www.gorteosteopathie.com

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons