Redactie brand 0 reactie(s) za 01 april 2023, 17:52

ABWC wedstrijden in Harskamp; dorp vol met brandweerwagens

HARSKAMP – In Harskamp is het zaterdag al de hele dag druk met brandweerwagens in het dorp. Gelukkig geen brand of ongeval maar de Provinciale brandweer wedstrijden van het ABWC. Een kleine 20 ploegen spelen op twee wedstrijdbanen voor een plek in de volgende ronde en natuurlijk voor de eerste plek.

Ploegcommandant van brandweer Harskamp, Jaap Roelofsen is tevreden over het verloop van beide wedstrijdbanen. Helaas hebben we veel regen waar we niks aan kunnen doen maar de wedstrijd scenario’s verlopen goed. Mede dankzij de inzet van de vrijwilligers van het korps, de ereleden, de partners, juryleden en slachtoffers en andere betrokkenen die de dag mogelijk maken.

De baan in de klasse “brandbestrijding” is bij het voormalige partycentrum de Molen. Bij aankomst van de brandweer korpsen krijgen ze te maken met een groep kinderen en een moeder welke een brand hebben ontdekt. Tijdens de lasergame konden ze op tijd het pand verlaten. De brandweer ploegen moesten het vuur onder controle krijgen.

In de klasse “112” was in een bosgebied aan de Stroe Allee brand ontstaan bij werkzaamheden aan een buggy. Crossers waren aan het sleutelen toen het mis ging. Er ontstond brand aan een van de voertuigen welke ook een vrachtwagen in de brand zette. Een van de mannen had zijn hand in de brand staan, vervolgens moest de brand geblust worden en kwam men in de vrachtwagen een slachtoffer tegen. Tot slot bleek ook nog een man onder een van de buggy’s bekneld te zitten welke bevrijd moest worden. Al met al bleek dit een pittige inzet te zijn voor de ploegen.

Uitslag Klasse Brandbestrijding

1 Zutphen
2 Elspeet
3 Gameren

Uitslag Klasse 112

1 Opheusden
2 Garderen
3 Putten

Deel dit artikel

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.