Redactie barneveldmagazine 0 reactie(s) ma 18 april 2022, 17:18

Als je doodgaat, verhuis je

Schrijven heeft Simone altijd in het bloed gezeten. Zo schreef ze, voor ze ruim 6 jaar geleden haar uitvaartonderneming startte, voor de regionale kranten van de BDU, bracht ze ooit twee gedichtenbundels uit en schrijft ze regelmatig blogs over haar werk op haar Facebookpagina, waar veel mensen haar volgen.

Ze staat bekend om haar passie voor en ervaring met kinderen. Ook de uitvaartleiders in haar team hebben dit en zijn ook 1 voor 1 door Simone zelf opgeleid. “Ik was zelf 9 jaar toen een jongetje uit mijn klas overleed. Ik kan me daar nog veel van herinneren, ook de vragen en angsten die dat met zich meebracht. We hebben het over ruim 37 jaar geleden. Dat was dus een compleet andere tijd. Maar ik denk wel dat ik daardoor juist wil dat kinderen de dood niet als eng ervaren.

Het is zelfs zo erg dat 1 van mijn uitvaartassistentes die net bij me werkte me vroeg: “Waarom praat je eerst tegen kinderen, voor je tegen volwassenen praat en waarom ga je altijd door de knieën?

Heel eerlijk, ik had er geen idee van. Het gaat automatisch maar voor mij hoort het ook zo. Een kind verdient het om gezien te worden. Zeker als ze zo iets verdrietigs meemaken, als een overlijden”.

Eerder bracht ze al een boekje uit met als titel “Als iemand is overleden”. Dit is een (voor)lees-kleur-doeboekje wat kinderen van nabestaanden krijgen als Simone en haar team een uitvaart begeleiden. Dit boekje wordt nu ook uitgegeven in 2 vormen. Alleen begraven of een algemene versie, waar ook cremeren in genoemd wordt.

Maar naast deze boekjes die een groot succes blijken te zijn, komt er binnen een paar weken een prentenboek uit. Een verhaal over 2 kinderen en hun oma die een slakkenhuis vinden en een gesprek krijgen over doodgaan. Want zo zegt Simone altijd: Als je dood gaat verhuis je.

Dit boekje komt uit in een christelijke versie en een algemene versie. Ook nu heeft Hennie Blaauwendraat de illustraties gemaakt, die echt prachtig zijn.

De boeken komen uit in eigen beheer, niet onder naam van de uitvaartonderneming, maar als uitgeverij Simone Beijer. Zo kan iedereen deze boeken gebruiken, ook andere uitvaartondernemers. Het gaat tenslotte om het helpen van kinderen.

De boeken zijn te bestellen in de
nieuwe webshop via haar website
www.uitvaartzorgsimonebeijer.nl Of
www.uitgeverijsimonebeijer.nl.

Simone Beijer Uitvaartzorg
De Hooge Hoek 4
Renswoude
t. 0318 – 574 424 (24/7 bereikbaar)
e. [email protected]
w. www.uitvaartzorgsimonebeijer.nl

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons