Redactie — lokaal2 reactie(s) — vr 05 november 2021, 2:21

Asielzoekersopvang in Harskamp houdt zaterdag de deuren dicht vanwege twee demonstraties

HARSKAMP – De asielzoekersopvang bij de legerplaats in Harskamp gaat zaterdag 6 november niet open. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) neemt de beslissing omdat die dag in de nabije omgeving twee demonstraties worden georganiseerd en daardoor de veiligheid van de bewoners én werknemers niet gegarandeerd kan worden, zo bevestigt de organisatie donderdagavond aan NRC.

Het gaat om een demonstratie van de rechts-extremistische Nederlandse Volks-Unie (NVU) en een tegenactie van Anti Fascistische Aktie (AFA).

De NVU meldde op sociale media dat er zal worden betoogd onder het motto ‘gelukzoekers niet welkom grenzen dicht!’. AFA liet via Twitter weten naar Harskamp te komen om ‘te waarschuwen voor de neonazi’s van de NVU’.

Eind augustus liepen demonstraties bij de legerplaats uit de hand.

5 2 stemmen
Tip of opmerking? ✉️ ons!
Deel dit artikel

Locatie

Reacties

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Iris
Iris (@guest_171)
Offline
27 dagen geleden

Wordt wel weer erg uit het verband getrokken, deze mensen zijn niet “tegen”asielzoekers. En ook niet uit op geweld. Waar het om gaat is dat er geen overleg is geweest met de bewoners over de opvang en ze maken zich zorgen omdat Nederland al zo vol is. (terecht) Ze pleiten voor opvang in eigen regio en een strengere selectie op gelukszoekers.

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons