Logo 112Barneveld

Redactie sport 0 reactie(s) di 21 maart 2023, 16:30

Basisscholen verrast met cheque voor aanschaf sport- en spelmateriaal

BARNEVELD – Elf basisscholen uit de gemeente Barneveld zijn door Be Active & Creative verrast met een cheque voor de aanschaf van sport- en spelmateriaal. Zij ontvingen de cheque, omdat zij mee hebben gedaan aan een onderzoek naar de motorische vaardigheden bij basisschoolleerlingen. Daarvoor namen zij een test af bij leerlingen vanaf de kleuterschool tot en met groep 8.

Aan de hand van de testresultaten kan de motorische ontwikkeling van een kind gevolgd worden en kan vroegtijdig gesignaleerd worden of een kind extra aandacht nodig heeft op het gebied van sport en bewegen. Maandag 20 maart ontving juf Suzanne van Zee namens de Prinses Amaliaschool de cheque uit handen van wethouder Mijntje Pluimers-Foeken en Joost van Hal van Be Active & Creative.

Binnen het Gezonde Leefstijlakkoord van de gemeente Barneveld heeft bewegen van de jonge generatie een belangrijke plek. Kinderen die plezier ervaren in sport en bewegen gaan motorisch sneller vooruit. Ook scoren zij beter op andere schoolvakken. Basisscholen spelen een cruciale rol in de ontwikkeling van motorische vaardigheden van kinderen. Docenten Lichamelijke opvoeding bieden hiervoor veelzijdige programma’s aan. Vanaf volgend schooljaar zijn basisscholen in Nederland verplicht om twee lesuren per week bewegingsonderwijs te geven

Met de resultaten van het onderzoek onder basisschoolleerlingen kan gemeentelijk beleid op het gebied van sport, bewegen en gezondheid verder worden geoptimaliseerd. Elke basisschool in de gemeente Barneveld kan een aanmelding indienen om ook mee te doen met het onderzoek.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.