Logo 112Barneveld

Redactie overig 0 reactie(s) vr 30 december 2022, 16:43

Beginnend bestuurder veroordeeld voor veroorzaken ongeval in Barneveld

ARNHEM / BARNEVELD – De rechtbank veroordeelt een 21-jarige man uit Barneveld tot een taakstraf van 120 uur. Daarbij mag de man 6 maanden lang geen motorvoertuig besturen. De man veroorzaakte een auto-ongeluk waarbij de inzittenden van de andere auto blijvend letsel opliepen.

Op 14 december 2020 veroorzaakte de man als beginnend bestuurder een verkeersongeval op de Scherpenzeelseweg door tegen de achterkant van een kerende auto te rijden. Dit gebeurde in zijn woonplaats. Ook reed hij te hard. Het was op dat moment donker, het regende en hij reed in een voor hem onbekende auto. Doordat hij te hard reed, kon hij zijn voertuig niet op tijd tot stilstand brengen. De twee inzittenden van de kerende auto liepen door de botsing zwaar lichamelijk letsel op. Voor een van de slachtoffers is zelfs sprake van blijvend letsel.

Beginnend bestuurder

Van een beginnend bestuurder mag verwacht worden dat hij zich – gezien zijn onervarenheid – extra goed aan de verkeersregels houdt en voorzichtig rijdt. De rechtbank kijkt naar straffen die in vergelijkbare zaken zijn opgelegd en ziet geen reden om hiervan af te wijken. De man moet een taakstraf van 120 uur uitvoeren en krijgt een ontzegging van de rijbevoegdheid van 6 maanden.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.