Redactie lokaal 0 reactie(s) di 21 december 2021, 17:34

Bibliotheken verstrekken gratis corona zelftests voor inwoners met een minimuminkomen

GEMEENTE BARNEVELD – De Bibliotheken blijven open omdat zij door de Overheid worden aangemerkt als een essentiële instantie. Onder andere omdat inwoners er terechtkunnen om hulp te vragen bij overheidszaken. Op verzoek van Gemeente Barneveld zijn de drie Bibliotheekvestigingen bijvoorbeeld de komende weken een afhaallocatie voor corona zelftests voor inwoners met een minimuminkomen. 

De aanleiding voor dit initiatief van de Gemeente is dat iedereen die dat zou willen, ongeacht hoeveel of hoe weinig men te besteden heeft, zich moet kunnen testen voor de feestdagen zodat er gezamenlijk Kerstmis en Oud & Nieuw gevierd kan worden. De tests kunnen op vertoon van de verstuurde brief vanuit de Gemeente worden afgehaald in een van de Bibliotheekvestigingen. Het aantal pakketjes dat men ontvangt is gebaseerd op het aantal gezinsleden.

Afhaaltijden in de Bieb-vestigingen
De tests kunnen in de vestiging Barneveld van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 11.00 uur worden afgehaald. In Voorthuizen en Kootwijkerbroek kan men tijdens de openingstijden vanaf 14.00 uur terecht. Tijdens de Kerstdagen en Nieuwjaarsdag zijn de vestigingen gesloten.

Spreekuur GGD-medewerkers
In de drie vestigingen zijn er spreekuren van de GGD. Voor allerlei vragen over het coronavirus zoals het testen, vaccineren of het wel of niet nemen van de boosterprik, kan men er terecht. De spreekuren zijn:

Barneveld: dinsdag en donderdag 9.30-13.00 uur
Kootwijkerbroek (in Kulturhus De Essenburcht): dinsdag 14.00-16.00 uur
Voorthuizen (in Ontmoetingscentrum De Eng): woensdag 14.00-16.00 uur

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons