Logo 112Barneveld

Redactie brand 0 reactie(s) vr 12 mei 2023, 20:21

Brand in papier container op het Jan Seppenplein in Barneveld; brandstichting waarschijnlijk

BARNEVELD – Op het Jan Seppenplein in Barneveld heeft vrijdagmiddag rond 17:45 uur brand gewoed in een papier container. De container die op vrijdagmiddag geplaatst werd om papier in te zamelen werd vermoedelijk door onbekenden in de brand gestoken. Voorbijgangers zagen rook uit de container komen en alarmeerden de brandweer.

Het papier wordt ingezameld voor de hervormde kerk in Barneveld. Sinds jaar en dag gaan de opbrengsten naar het jeugd- en evangelisatiewerk, jaarlijks ongeveer € 10.000,-. De inhoud van de container is nu verloren gegaan.

De grootste schade is voor de eigenaar van de container Leen van Dijk. De gloednieuwe container heeft een hoop schade opgelopen. De container heeft een speciale coating, deze lak is nu beschadigd. Volgens de eigenaar een schadepost van enkele duizenden euro’s. Helaas is het niet bekend wat de oorzaak is van de brand en wie er eventueel verantwoordelijk is voor de brand. De brandweer heeft de container vol water gespoten om het vuur te doven.

Locatie

112 Melding

17:50:04 12-05-23 P 2 BON-05 BR container Jan Seppenplein Barneveld 071741 Brandweer Gelderland-Midden (Barneveld) (Bemanning TS - ANW Groep 1)

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.