Redactie ongeval 0 reactie(s) wo 27 april 2022, 19:16

Brommerrijder in Wekerom wijkt uit voor fietsers en komt ten val

WEKEROM – Op de Lage Valkseweg N801 in Wekerom is woensdagmiddag een ongeval gebeurd. Volgens P2000 kwam de melding om 17:58 uur binnen bij de hulpdiensten.

Wat is P2000?

P2000 is een digitaal netwerksysteem dat gebruikt wordt door hulpdiensten zoals politie, brandweer, KNRM en ambulance. Het maakt samen met C2000 deel uit van het Nederlandse alarmeringsnetwerk en is vergelijkbaar met het versturen van een sms via het telefoonnetwerk. Het P2000-systeem maakt gebruik van de frequentie 169,650 MHz.

Veel hulpverleners hebben een pieper, ook wel een pager genoemd. Dat is een draagbare alarmontvanger met een klein beeldscherm. Je hebt vast wel eens een arts of brandweerman met een pager gezien. Als er een incident of situatie is waarbij de aanwezigheid van de hulpdiensten gewenst is, stuurt de meldkamer een bericht naar dit apparaat, zodat de hulpverleners kunnen zien waar ze naartoe moeten. De pieper gaat af en er verschijnt een bericht in het scherm. De berichten zijn niet gecodeerd en kunnen door iedereen ontvangen en gelezen worden.

De P2000-pager reageert als hij een bericht ontvangt met de in het geheugen geprogrammeerde code. De berichten zijn dus een soort sms’jes die zijn opgebouwd uit een aantal onderdelen, die per dienst en regio kunnen verschillen. De berichten bevatten meestal het soort incident, de locatie, de prioriteit en de gealarmeerde eenheden.

Een brommerrijder moest uitwijken voor een aantal fietsers en toch raakten ze elkaar licht aan. Hierna raakte de brommerrijder de stoeprand en kwam hij ten val. In zijn val raakte hij een tegemoetkomende auto. De brommerrijder raakte gewond en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Een meisje dat achterop zat raakte gewond aan haar been en kon met haar ouders naar huis.

Het ongeval trok veel bekijks van buurtbewoners. De Lage Valkseweg was door het ongeval dicht. De politie onderzoekt het ongeval.

Deel dit artikel

Video

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons