Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) wo 18 mei 2022, 19:34

Champions League, relegatie en andere gevechten in Premier League

Laatst bijgewerkt: woensdag 19:34 uur

In de Engelse competitie liggen alle fronten open: de top, de Cups, de relegatie… en Tottenham won een belangrijke wedstrijd.

Op de voorlaatste datum van dit seizoen begon de Premier League te leven, een toernooi dat veel open fronten heeft: de titelstrijd tussen Manchester City en Liverpool, de kwalificatie voor bepaalde bekers, vooral de Champions League, en de mogelijkheid om te relegeren. In  dit artikel een korte samenvatting van wat er aan de hand is voor de laatste momenten van dit seizoen.

Er gebeuren verschillende zaken tussen de teams in de race om de titel, aan de ene kant kon Pep Guardiola een punt redden tegen West Ham omdat ze met 2-0 verloren en de wedstrijd op 2-2 gelijk speelden, en aan de andere kant verloren ze twee punten door een gemiste strafschop die hen een grote voorsprong op Liverpool zou hebben gegeven. Zoals de zaken er nu voor staan hebben de Reds vier punten, maar Klopp’s ploeg heeft nog één wedstrijd te spelen (want ze speelden zaterdag de FA Cup finale, en wonnen die ook).

Reds reizen dinsdag naar Southampton om de achterstand in te halen en op de laatste speeldag sluiten ze het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Wolves, terwijl City hun Premier League campagne beëindigt tegen Aston Villa. Manchester heeft het voordeel van vier punten op Liverpool, dus als ze dinsdag verliezen, is Manchester de kampioen. Evenzo, als Guardiola’s ploeg op de laatste speeldag wint, ongeacht wat er met de andere twee wedstrijden van Klopp’s ploeg gebeurt, zullen ze ook tot kampioen gekroond worden.

Op naar de bekers
Chelsea is nog één stap verwijderd van kwalificatie voor de Champions League, samen met City en Liverpool. Voorlopig staat Tottenham op de vierde plaats, na met 1-0 van Burnley te hebben gewonnen met een penalty van Kane, en staat het voor op Arsenal. Intussen zit Arsenal nog met Manchester United in de Europa League, ondanks het feit dat ze een wedstrijd voor hebben. De Hammers zijn gepromoveerd naar de Conference. De wedstrijd tussen Crystal Palace en Aston Villa werd een 1-1 gelijkspel, met Dibu Martinez in doel.

De relegatie
Er zijn verschillende teams die de relegatie naar de Championship willen vermijden, want Norwich en Watford zijn al gedegradeerd en strijden om dat lot te vermijden. Ondanks het gelijkspel haalde Leeds uit de relegatie zone door een doelpunt van Struijk in de blessuretijd. Met dit resultaat is Leeds tijdelijk van de 18e plaats (de relegation plek) af. Daardoor hebben ze 35 punten, één meer dan Burnley, dat tegen Tottenham verloor, maar ze hebben een wedstrijd voor de boeg. Everton miste de kans om te promoveren. Ze verloren met 3-2 vs. Brentford, en hebben 36 punten, ondanks dat ze nog twee wedstrijden te spelen hebben.

De spanning is nog steeds erg sterk en de laatste dagen van het kampioenschap kunnen nog veel verassingen brengen die de top van het klassement kunnen veranderen. De fans van elk team zullen aan het eind van het seizoen nog veel opwinding meemaken.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.