Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) do 01 september 2022, 14:56

De voordelen van het koken met gefilterd water

Laatst bijgewerkt: donderdag 14:56 uur

Water is essentieel voor het leven, en we hebben het geluk dat het Nederlandse leidingwater over het algemeen goed is. Maar tegen de tijd dat het van de waterzuiveringsinstallatie naar je huis reist, kan het een aantal verontreinigingen zoals metalen, chemicaliën, ongewenste mineralen en andere onzuiverheden hebben opgepikt die de kwaliteit van je  water kunnen beïnvloeden. Dit kan invloed hebben op de smaak van het drinkwater, maar ook op het voedsel dat je bereidt. Je denkt misschien aan een waterfilter kan om je drinkwater te filteren, maar heb je er ook aan gedacht om gefilterd water te gebruiken wanneer je kookt? Het water dat we gebruiken bij het koken is net zo belangrijk als de invloed ervan op de smaak van voedsel.

Het effect van voedsel met water is het gemakkelijkst te zien bij pasta, rijst en noedels. Dit zijn allemaal basisingrediënten in de gezonde keuken en ze maken deel uit van veel populaire maaltijden in Nederland. Maar het kraanwater waarin je je pasta of rijst kookt, kan elementen bevatten als calcium, magnesium, natrium en meer. Hoewel deze elementen niet schadelijk zijn (al het drinkwater in Nederland ondergaat een waterbehandeling om het veilig te kunnen drinken), kunnen ze toch de smaak, geur en kwaliteit van het water en het voedsel dat je kookt beïnvloeden.

Een waterfilter voor thuis kan helpen bij het filteren en verminderen van onzuiverheden zoals lood, koper, chloor en bepaalde pesticiden indien aanwezig in leidingwater. Gefilterd water smaakt over het algemeen beter dan gewoon kraanwater, omdat het minder onzuiverheden bevat. Dit betekent dat je kunt genieten van beter smakende dranken zoals thee en koffie, en van minder kalkaanslag in je apparatuur. Je kunt ook genieten van rijkere smaken in de maaltijden die je kookt. zult ook kunnen genieten van rijkere smaken in de maaltijden die je bereidt.

Het gebruik van gefilterd water kan helpen om de natuurlijke smaak van voedsel te behouden. Door onnodige verontreinigingen zoals chloor of metalen te verwijderen, zal je eten beter smaken, omdat ongefilterd water een metaalsmaak kan bevatten. De meeste goede restaurants en culinaire experts gebruiken gefilterd water om te koken, dus waarom zouden we onszelf thuis niet ook op het beste trakteren? Als je graag brood bakt, kan een waterfiltratiesysteem bijzonder nuttig zijn. Gefilterd water kan de doeltreffendheid van gist in brood verhogen, waardoor het deeg beter rijst en het brood uiteindelijk zachter en luchtiger wordt.

Je kunt een waterkan gebruiken om water te filteren, of je kunt een filter onder de gootsteen in de keuken plaatsen, of zelfs een filtersysteem op je keukenkraan monteren dat het water rechtstreeks uit de kraan filtert. Om het beste uit je voedsel te halen, is het eenvoudig om gefilterd water te gebruiken bij het koken, zodat je smakelijkere maaltijden krijgt. Natuurlijk kun je hiermee ook je kraanwater filteren om het vervolgens op te drinken. Dit kan gezonder voor je zijn, al is het Nederlandse kraanwater over het algemeen gelukkig wel veilig om te gebruiken als drinkwater.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.