Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) wo 26 oktober 2022, 20:01

Deense startup Oscar Autoverhuur breidt uit naar Barneveld

Oscar is een Deense, snelgroeiende startup voor autoverhuur die in 2021 en 2022 door de Deense Kamer van Koophandel is uitgeroepen tot “Best E-commerce Startup” (het eerste bedrijf dat de prijs ooit twee keer heeft gewonnen). In slechts twee jaar tijd heeft Oscar meer verhuurlocaties in Denemarken geopend dan Sixt, Europcar, Hertz en Avis samen.

Oscar stelt lokale autodealers in staat om de concurrerende autoverhuurmarkt te betreden met voertuigen die anders stil zouden staan. Dit helpt lokale ondernemers een extra inkomstenstroom te creëren, en dankzij de efficiëntie van het bedrijfsmodel kan Oscar lagere prijzen bieden dan de concurrentie en uitbreiden naar kleinere steden en plattelandsgebieden waar klassieke “pure” autoverhuur niet winstgevend kan zijn.

Achter Oscar staat het Deense duo Dannie Hansen en Christian Pallesen, die al bekende gezichten zijn in het Europese startup-ecosysteem na de oprichting van Nordic Oil, dat uitgroeide tot een van Europa’s grootste cannabisstartups.

De afgelopen jaren is het huren van een auto om verschillende redenen steeds populairder geworden onder mensen. Oscar zag dit potentieel in Nederland en ze hebben nu besloten een autoverhuurlocatie te openen in Barneveld.

Ten eerste is het vaak voordeliger dan het kopen van een auto. Daarnaast kan het handiger zijn dan openbaar vervoer, en het geeft je de vrijheid om een nieuwe stad of gebied te verkennen zonder afhankelijk te zijn van anderen.

Er zijn een aantal redenen waarom het huren van een auto steeds populairder wordt. Ten eerste is het, zoals gezegd, vaak betaalbaarder dan het kopen van een auto. Dit geldt vooral als u een auto slechts voor een korte periode of voor een specifiek doel nodig hebt. Als je bijvoorbeeld een roadtrip gaat maken, kun je veel geld besparen door een auto te huren in plaats van te kopen.

Bovendien kan het huren van een auto handiger zijn dan het openbaar vervoer. Als je een paar dagen in een stad verblijft, kan het veel gemakkelijker zijn om een auto te huren en je op je eigen schema te verplaatsen. Het openbaar vervoer kan moeilijk te navigeren zijn, en het kan frustrerend zijn als je naar een bepaalde plaats wilt en op een bus of trein moet wachten.

Ten slotte geeft het huren van een auto u de vrijheid om een nieuwe stad of streek te verkennen zonder afhankelijk te zijn van anderen. De Barneveldse Krant schreef een artikel over autoverhuurbedrijf Oscar. In het artikel werd het bedrijf onder meer geprezen om zijn lage prijzen en handige online boekingssysteem.

Als je een nieuwe stad bezoekt, kun je een auto huren en in je eigen tempo verkennen. Je hoeft je geen zorgen te maken over het vinden van een parkeerplaats, en je kunt gaan en staan waar je wilt zonder je zorgen te hoeven maken over de dienstregeling van het openbaar vervoer.

In het algemeen zijn er een aantal redenen waarom het huren van een auto steeds populairder wordt. Het is vaak betaalbaarder dan het kopen van een auto, het kan handiger zijn dan het openbaar vervoer, en het laat je de vrijheid om een nieuwe stad of streek te verkennen zonder afhankelijk te zijn van anderen. Als je overweegt een auto te huren, houd dan deze voordelen in gedachten.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.