Logo 112Barneveld

Redactie politiek 1 reactie(s) di 16 mei 2023, 20:04

Demonstratie op het Raadhuisplein voorafgaand aan vergadering over ambulancezorg in onze gemeente

BARNEVELD – De commissie Bestuur van de gemeenteraad van Barneveld vergadert vanavond over de ambulancezorg in onze gemeente.

Lokaal Belang maakt zich zorgen over de aanrijdtijden binnen de gemeente Barneveld. De kwestie is helaas zeer urgent aangezien de prestatienorm van 95% op tijd zijn van ambulances (binnen 15 minuten ter plaatse van het noodgeval), al jaren niet gehaald wordt waarbij de situatie elk jaar weer verder verslechterd. Het gaat hier om zogenaamde A1-ritten (levensgevaar of het vermoeden van levensgevaar), dus om het redden van levens van onze inwoners die in een noodsituatie verkeren.

Een noodsituatie, waarbij iedere seconde telt.

Ambulancezorg Gelderland-Midden van de VGGM verzorgt de ambulancezorg in de regio Gelderland Midden. Tijdens de commissievergadering geeft dhr. Jan Goselink (Manager Regionale Ambulancevoorziening Gelderland Midden VGGM) een toelichting op ontwikkelingen in de ambulancezorg. Hierbij wordt onder andere ingegaan op de nieuwe centrale meldkamer voor Oost-Nederland in Apeldoorn, de positie van ambulanceposten en de aanrijdtijden in de gemeente Barneveld.

Reacties

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.