Logo 112Barneveld

Redactie overig 0 reactie(s) za 06 november 2021, 15:34

Demonstraties bij de noodopvang in Harskamp rustig verlopen

HARSKAMP – Twee demonstraties in Harskamp zijn vandaag rustig verlopen. De Nederlandse Volks-Unie (NVU) demonstreerde tegen de aanwezigheid van Afghaanse evacués in het dorp en de Anti Fascistische Aktie betoogde tegen de NVU.

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) hield onder meer rekening met botsingen tussen aanhangers van NVU en AFA, maar daarvan was geen sprake. De poorten van de noodopvang bleven tijdens de betogingen wel dicht.

Van de NVU waren vijftien betogers naar Harskamp gekomen. Ze stonden bij de supermarkt van Plus. NVU-voorman Constant Kusters uit Arnhem sprak de Harskampers toe met een megafoon.

Burgemeester René Verhulst van Ede was ook in het dorp aanwezig. Hij vond het belangrijk om zijn gezicht te laten zien en toonde zich tevreden met het vreedzame verloop van beide demonstraties.

Anti Fascistische Aktie (AFA) stond enkele honderden meters verderop, aan de Otterloseweg. De actiegroep kondigde eerder met ‘niet meer dan’ twaalf mensen te komen voor een tegendemonstratie, het werden er acht.

De twee partijen hielden zich aan de voorwaarden. Na veertig minuten besloot de NVU te vertrekken. Niet veel later hield ook AFA het voor gezien. Beide groeperingen mochten een uur betogen in het dorp.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.