Redactie brand 0 reactie(s) zo 12 februari 2023, 16:27

Dikke rookwolken bij woningbrand in Voorthuizen, bewoner niet thuis

VOORTHUIZEN – Aan de Paulus Potterstraat in Voorthuizen heeft zondagmiddag rond 15:05 uur brand gewoed in een woning. Een wasdroger vatte vlam op de bovenverdieping. Niemand raakte bij de brand gewond.

De bewoner was ten tijde van de brand niet thuis. De brandweer heeft de deur open gebroken en direct een zoekslag gemaakt of er nog bewoners in de woning waren. De brand was snel geblust.

In de woning waren meerdere katten aanwezig, de brandweer heeft na een zoekslag geen dieren aangetroffen. Vermoedelijk zijn ze via een kattenluik ontsnapt.

De brand bleek hevig te zijn. Uit de woning kwamen dikke rookwolken. Om er zeker van te zijn dat het vuur gedoofd was heeft de brandweer het plafond eruit gesloopt tussen de bovenverdieping en de zolder. De schade is zo groot dat de woning voorlopig onbewoonbaar is.

De brandweer heeft de woning geventileerd. Stichting Salvage komt ter plaatse voor de schade afhandeling. De buren ontdekten de brand omdat ze de rookmelder hoorden afgaan.

Het lokale 112 nieuws elke avond in je mailbox?

Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief.


Deel dit artikel

Locatie

112 Melding

15:05:28 12-02-23 P 1 BGM-02 BR woning Paulus Potterstraat Voorthuizen 071441 Blusgroep spoed Voorthuizen Brandweer Barneveld GelderlandMidden

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.