Redactie evenement 8 reactie(s) do 21 april 2022, 20:01

Dit jaar eerste Luilak onder de nieuwe regels

BARNEVELD – De één noemt het traditie, de ander ervaart het als ´pesten´ van inwoners; Luilak, het zeer vroeg op luidruchtige brommers door de straten van Barneveld scheuren om mensen wakker te maken en Koningsdag in te luiden.

Dit jaar zal de eerste Luilak zijn onder de nieuwe regels. Deze nieuwe regels kwamen de deelnemers 2,5 jaar geleden overeen met de gemeente Barneveld na veel klachten over overlast.

Volgens de nieuwe regels begint Luilak niet eerder dan 5.00 uur en moeten deelnemers herkenbaar zijn aan een petje, hesje of shirt. Er is één vertrekpunt in Barneveld en is er één vaste route die ze mogen rijden, waarbij gevoelige locaties zoals zorgcentra worden gemeden. Er mag worden gereden tot uiterlijk 7.30 uur.

3.4 5 stemmen
Tip of opmerking? ✉️ ons!
Deel dit artikel

Reacties

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
H.J.
H.J. (@guest_410)
Offline
21 april 2022 20:27
Luilak, het zeer vroeg op luidruchtige brommers door de straten van Barneveld scheuren om mensen wakker te maken en Koningsdag…" Lees verder »

Traditie

Lin
Lin (@guest_411)
Offline
21 april 2022 21:03

De traditie is met kleine kinderen die met versierde fietsen en blikjes achter de fietsen rondjes maken door de straten. Op een schappelijke tijd met een schappelijk geluid.

Die brommers met kapotte uitlaat een traditie, lekker op de boeren straten doen zou ik zeggen.

Kinderen die om 5 uur wakker schrikken in een halve oorlog is alles behalve leuk!

Bram
Bram (@guest_413)
Offline
Antwoord aan  Lin
21 april 2022 23:52

Dat is helemaal niet waar met brommers luilakken is al meer dan 20 jaar en je kind zal wel eens vaker wakker worden van herrie dus laat ons lekker genieten

Ron
Ron (@guest_419)
Offline
22 april 2022 12:53
Luilak, het zeer vroeg op luidruchtige brommers door de straten van Barneveld scheuren om mensen wakker te maken en Koningsdag…" Lees verder »

Geen van beide, het is hier absoluut geen traditie, gewoon overkomen waaien uit Noord Holland.

Joep
Joep (@guest_420)
Offline
22 april 2022 13:35

Tja, waarom zijn zorgcentra gevoeliger dan huizen met kinderen waarvan de ouders de rest van de dag de vruchten plukken van het zeer vroege wakker zijn???
Zoek de verschillen! Afschaffen maar! Alleen die 20 lui op de brommer vinden het leuk, tegenover de HELE rest van Barneveld zeg maar…

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons