Logo 112Barneveld

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) wo 25 januari 2023, 16:52

Drie beste HackShield-spelers gehuldigd door burgemeester van Barneveld

BARNEVELD – Burgemeester Jan Luteijn en hoofdagent Eric van Voskuilen hebben woensdag 25 januari 2023 de drie beste HackShield-spelers gehuldigd. De winnaars werden met een politieauto op school opgehaald en ontvingen een onderscheiding en een prijs.

HackShield is een online spel dat kinderen weerbaar maakt tegen cybercriminaliteit. Ze leren door de game te spelen hoe ze zichzelf én hun omgeving kunnen beschermen tegen online gevaren zoals hacken, datalekken, phishing en geldezels. ,,Als gemeente willen we alle inwoners, jong en oud, helpen geen slachtoffer te worden van online criminelen. Daarom hebben we ons aangesloten bij HackShield en willen we graag dat zoveel mogelijk kinderen meedoen”, aldus burgemeester Jan Luteijn.

De drie beste spelers van de eerste gemeentelijke HackShield Battle zijn

  • Petter de Kool van Kindcentrum De Spreng
  • Floris Kersbergen van basisschool De Bron
  • Fedde Kootstra van Kindcentrum De Spreng

Naast de lokale online battle is ook het lesprogramma HackShield in de Klas beschikbaar voor scholen die actief aandacht willen besteden aan online veiligheid. Burgemeester Jan Luteijn heeft alle basisscholen in de gemeente Barneveld per brief uitgenodigd aan de slag te gaan met HackShield. Inmiddels doen circa 220 kinderen mee aan de gemeentelijke competitie via nl.joinhackshield.com/nl/gemeente/Barneveld.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.