Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) do 16 februari 2023, 16:21

Duurzame verkeersborden in de nieuwbouwwijk Bloemendal

BARNEVELD – In de nieuwbouwwijk Bloemendal in de gemeente Barneveld zijn de eerste 9 duurzame verkeersborden geplaatst. Barneveld is een van de eerste gemeenten in Nederland die deze verkeersborden toepast. Alle verkeersborden in de wijk Bloemendal bestaan straks uit volledig circulair en te recyclen materiaal.

De nieuwbouwwijk Bloemendal wordt een groene, duurzame wijk waar zo’n 1.550 woningen worden gebouwd. Wethouder Mijntje Pluimers-Foeken: “Ik vind het mooi dat op alle niveaus in de wijk Bloemendal naar het thema duurzaamheid wordt gekeken. Door bestaand materiaal te hergebruiken, hoeven er geen nieuwe grondstoffen te worden gebruikt. De verwachting is dat deze borden een 2 tot 3 keer langere levensduur hebben en daarna kunnen worden gerecycled om er opnieuw verkeersborden van te maken.”

Eco-verkeersborden

De duurzame verkeersborden bestaan uit volledig natuurlijk, circulair en 100 procent recyclebaar afvalmateriaal dat afkomstig is uit de landbouwsector. De eco-verkeersborden worden in Nederland gefabriceerd.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.