Redactie evenement 0 reactie(s) ma 22 mei 2023, 17:45

Eerste Veiligheidsdag in Barneveld op zaterdag 24 juni: gevarieerd programma voor jong en oud

BARNEVELD – Samen met de partners op het gebied van veiligheid organiseert gemeente Barneveld op zaterdag 24 juni 2023 een Veiligheidsdag. Burgemeester Van der Tak opent een gevarieerd programma voor jong en oud. “Dagelijks zetten hulpdiensten en maatschappelijke organisaties zich in voor een veilige woon- en werkomgeving. Samen met inwoners die ook hun steentje bijdragen. Ik ben daar trots op. Op de Veiligheidsdag kan iedereen met hun werk kennismaken. Het belooft een bijzondere dag te worden.”

Demonstraties en voertuigen

De Veiligheidsdag vindt plaats in en om de Midden Nederland Hallen in Barneveld. Op het buitenterrein is van 10.00 tot 16.00 uur een doorlopend programma van politie, brandweer en ambulancedienst. Zij zijn aanwezig met verschillende voertuigen en activiteiten. Ook defensie is aanwezig met voertuigen en materieel. Daarnaast werken de hulpdiensten samen in spectaculaire gezamenlijke oefeningen op basis van een levensecht scenario. Ook voor kinderen is er deze dag veel te zien en te beleven, onder andere op het speciale Kinderplein met springkussens. Het programma is te vinden op www.barneveld.nl/veiligheidsdag.

Informatiemarkt met attracties

In de Expohal is deze dag een informatiemarkt met spannende attracties te bezoeken. Meer dan 30 organisaties zijn aanwezig op de interactieve themapleinen. De thema’s zijn:

  • Zorg en veiligheid (o.a. Welzijn Barneveld, Bemoeizorg, Woningstichting, Veilig Thuis)
  • Digitale veiligheid (o.a. Mee Samen, Regiobank, Bibliotheek)
  • Ondermijning (o.a. Meld Misdaad Anoniem, Samen Weerbaar, CCV Platform Veilig Ondernemen)
  • Criminaliteit, middelengebruik en verkeersveiligheid (o.a. Jongerenwerk, Van de Fliert, Veilig Verkeer Nederland, NS, Connexxion, ProRail)
  • Hulpdiensten (o.a. AED-netwerk, brandweer, ambulancedienst, wijkboa’s en Omgevingsdienst)

‘Herkennen, voorkomen, melden’

Het motto van de Veiligheidsdag is ‘Herkennen, voorkomen, melden’. “Wie signalen van onveiligheid herkent, kan het verschil maken voor zichzelf en zijn of haar omgeving. Samen vergroten we zo we de weerbaarheid en werken we samen aan een veilige samenleving”, aldus burgemeester Van der Tak.

Visie op veiligheid

Het gemeentebestuur is benieuwd naar de visie van inwoners op de veiligheid in de gemeente Barneveld. Op en rond de Veiligheidsdag is er daarom volop gelegenheid om ervaringen en ideeën te delen, onder andere via een inwonerspanel en mini-enquêtes. De inbreng wordt betrokken bij het Integraal Veiligheidsplan voor de komende jaren.

Deel dit artikel

Reacties

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

0
Wat vind jij? Laat een reactie achter!x
Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.