Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) di 07 december 2021, 19:22

Feestelijke aandacht voor prinses’ Amalia’s achttiende verjaardag

BARNEVELD – Prinses Amalia viert vandaag, dinsdag 7 december, haar achttiende verjaardag. De Koninklijke Bond van Oranje Verenigingen heeft een online felicitatieregister geopend. Burgemeester Jan Luteijn tekende dit register dinsdag samen met Ingrid Brouwer en Daniëlle Jacobsen. Beide inwoonsters van de gemeente Barneveld zijn net als Amalia vandaag achttien jaar geworden.

Ter gelegenheid van Amalia’s verjaardag hangen bovendien bij alle gemeentelijke gebouwen de vlaggen uit en zijn de klokken geluid.

Speciale compositie op Barneveldse carillons
Vrijdag 10 december staat het Decemberconcert van stichting De Barneveldse Beiaard ook in het teken van de kroonprinses. Ter gelegenheid van Prinses Amalia’s 18e verjaardag voert beiaardier Boudewijn Zwart vrijdag 10 december de feestcompositie ‘Amalia Achttien’ uit in Barneveld-centrum. Om 10.00 uur klinkt de compositie vanuit de Raadhuistoren en om 11.00 uur vanuit de toren van de Grote Kerk.

Met deze compositie wordt een eeuwenoude traditie voortgezet. Al sinds de zestiende eeuw spelen beiaardiers nieuwe werken, opgedragen aan stadhouders en leden van het Koninklijke Huis, tijdens inauguraties, stads- en staatsbezoeken, huwelijksfeesten, verjaardagen en uitvaarten.

Componist Bob Zimmerman schreef ‘Amalia Achttien!’ Hij beschouwt Amalia Achttien! als een cadeau voor Amalia maar ook voor de gehele Nederlandse bevolking.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons