Redactie regio 6 reactie(s) ma 17 januari 2022, 17:05

GGD Gelderland-Midden start met corona vaccinatie voor kinderen van 5 tot 12 jaar

REGIO – Kinderen van 5 tot 12 jaar kunnen vanaf dinsdag 18 januari ook een coronavaccinatie krijgen. Het RIVM verstuurt de uitnodigingen naar verwachting tussen 18 en 22 januari. Ouders kunnen zodra zij de brief hebben, bellen met de GGD om een afspraak te maken voor hun kind. Een kind krijgt 2 prikken met een kinderdosis van Pfizer.

Locaties vaccinatie kinderen
GGD Gelderland-Midden verzorgt de vaccinaties voor kinderen elke dag van 08.00 tot 20.00 uur in Arnhem, Duiven en Ede. En op woensdagmiddag van 12.00 tot 18.00 uur in Voorthuizen. We vaccineren kinderen alléén op afspraak. Op de priklocatie nemen we alle tijd voor je kind, zodat er goede aandacht is.

Toestemming ouders
Kinderen van 5 tot en met 11 jaar zijn minderjarig. Daarom komt er één ouder/verzorger mee naar de priklocatie. De ouder/verzorger die niet meekomt, is wel geïnformeerd en heeft toestemming gegeven voor de vaccinatie. Op de priklocatie vragen we eerst of beide ouders/verzorgers toegestemd hebben. Als een kind geen ID-bewijs heeft, dan kan legitimatie plaatsvinden via het BSN op de zorgverzekeringspas.

Meer informatie
Bij kinderen onder de 12 jaar beslissen ouders of zij hun kind(eren) wel of niet laten vaccineren. Het is heel belangrijk dat ouders voor hun kinderen een goede afweging maken. Wist je dat coronavaccinatie ook bij kinderen ernstige ziekte en ziekenhuisopname voorkomt? Net als langdurige klachten (Long COVID) na besmetting met het coronavirus.

3.2 5 stemmen
Tip of opmerking? ✉️ ons!
Deel dit artikel

Reacties

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Piet
Piet (@guest_309)
Offline
17 januari 2022 21:53

Ouders die hier aan meewerken zijn het ouderschap niet waard..

kritische burger
kritische burger (@guest_310)
Offline
Antwoord aan  Piet
18 januari 2022 15:24

En waarom dan wel Piet?

Joep
Joep (@guest_313)
Offline
Antwoord aan  Piet
18 januari 2022 20:04

pffft… je praat als een kip zonder kop…

Pjot
Pjot (@guest_316)
Offline
Antwoord aan  Piet
19 januari 2022 15:13

Mensen die als schapen een stel koekenbakkers napraten zijn het reageren op hoogstaande sites zoals dit niet waard.

C. Anoniem
C. Anoniem (@guest_312)
Offline
18 januari 2022 20:00

Misschien goed om bij ‘meer informatie’ volledige info te plaatsen over dit onderwerp. Bijvoorbeeld wat de gevolgen en nadelige effecten kunnen zijn van het vaccin.

Bijsluiter Covid-19 vaccin kind.jpeg
Jan
Jan (@guest_314)
Offline
Antwoord aan  C. Anoniem
19 januari 2022 09:21

De helft van wat is gehighlight is niet relevant.
Tot nog toe is geen enkel vaccin volledig beschermend, maar een gordel om in de auto zegt ook niet dat je niets kan gebeuren maar verkleint de kans op ernstige gevolgen wel.

Bijsluiters moet je altijd lezen zodat je kan herkennen als je 1 of meerdere van de mogelijke bijwerkingen ervaart.

Bij de laatste alinea is juist het belangrijkste NIET gearceerd namelijk “Bij personen bij wie het afweersysteem van het lichaam minder goed werkt”

Een andere bijwerking van dit vaccin is dat de kans groter is dat je geen/milde effecten van covid hebt, het minder verspreid en dus langer in de geweldige inflatie en natuur die uit elkaar valt kan leven.

Maar ik bent het ZEKER eens dat met bijsluiters moet lezen

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons