Logo 112Barneveld

Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) wo 21 december 2022, 6:08

Hoe speel je online spellen met vrienden?

Laatst bijgewerkt: woensdag 21 dec 2022 om 22:10 uur

Er is weinig zo leuk als je ’s avonds klaarmaken voor een ultiem gevecht waarbij je samen met je vrienden op pad gaat om de eindbazen te verslaan. Online gamen is de laatste tijd steeds meer in de schijnwerpers komen te staan en we zien dat het aantal mensen dat online aan het spelen is steevast toeneemt. Het liefst spelen we samen met onze vrienden, omdat het gewoon veel leuker is om met wat maten te bouwen aan een prachtig kasteel of de wereld te verkennen en vijanden af te knallen. Maar hoe doe je dat eigenlijk, spelen met vrienden?

Ervoor zorgen dat je alleen met je vrienden speelt

Er zijn tal van spellen die je online kunt spelen, maar waarbij je in een algemene lobby terecht komt. Dat betekent dat je eigenlijk niet met je vrienden speelt, maar met veel vreemde mensen. Er zijn twee oplossingen om dit te voorkomen. Zo kun je spellen spelen waarbij je alleen met vrienden in een lobby komt of spellen waarbij je met vrienden een apart team kunt vormen. Kan dat niet bij je favoriete spel? Start dan een party en nodig je vrienden uit. Dat kan via de console waar je op speelt. Speel je op PC of kun je geen party via console starten, maak dan een groep op Discord aan en nodig je vrienden hierop uit. Kies voor een voice chat en je kunt direct met je vrienden overleggen tijdens het spelen. 

Veiligheid tijdens online spelen, helaas niet vanzelfsprekend

Tijdens het online spelen kom je bij de meeste spellen veel andere mensen tegen die ook spelen. Daarom willen we het even hebben over de veiligheid. Deel nooit je accountgegevens met vreemden, geef je adres aan niemand die je niet kent en zorg ervoor dat je wachtwoorden veilig blijven. We raden je zelfs aan deze niet met je vrienden te delen. Enerzijds omdat zij hier toch niets aan hebben, anderzijds omdat mensen vreemde dingen kunnen doen. Houd daarom de veiligheid zelf altijd goed in de gaten tijdens het spelen. 

Jongere kinderen, hoe zit dat precies?

Zitten er jongere spelers in de game of ben je op zoek naar het spelen met vrienden voor een minderjarige? Dan is het goed om nog wat extra te letten op de veiligheid. Een manier om hier mee om te gaan, is door zelf in de ruimte (of in de buurt) te zijn wanneer er gespeeld wordt. Ook zijn er tal van filters en manieren om chatten met vreemden uit te schakelen in de meeste games. Let wel op. In Minecraft, een van de populairste spellen ooit, is dat bijvoorbeeld niet mogelijk. Ouderlijk toezicht of de aanwezigheid van een ouder in de buurt is daarom wenselijk wanneer jongere kinderen gaan spelen online. 

Welke games kun je met vrienden online spelen?

Er zijn bijzonder veel spellen die je online kunt spelen. In feite kun je alles doen wanneer je kiest voor een party of spraakcat en hetzelfde spel speelt. Naast shootergames of sandboxgames kun je bijvoorbeeld zelfs voetbalwedden, waarbij je met je maten kunt overleggen of juist tegen hen kunt gaan spelen door op een ander team in te zetten. Zet vervolgens de livescore vast op Google en je kunt gewoon terug naar het spel dat jullie aan het spelen waren. 

Let wel op wanneer je ervoor kiest om te spelen bij bookmakers. Juist hier is de veiligheid voor jou als speler belangrijk, aangezien het wel gaat om inzetten met echt geld. Daarom raden we je sterk aan om alleen te kiezen voor websites die een licentie hebben van de Kansspelautoriteit. 

Waar vind ik vrienden om online mee te spelen?

Heb je geen vrienden in Barneveld die de games spelen die jij graag online wilt spelen? Geen zorgen, dat is redelijk standaard en er is een makkelijke oplossing voor. Je kunt op de social media kijken naar groepen door te zoeken op de naam van het spel als interesse. Het is nog makkelijker wanneer je Discord hebt. Zoek hier op de naam van het spel en bekijk welke groepen er zijn. Zijn er veel verschillende mogelijkheden? Kies dan een groep waar veel actieve leden zijn. Er zijn namelijk veel Discords met slechts een paar leden, en daar is de kans klein dat je iemand vindt om mee te spelen. 

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.