Isolatie huis
Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) wo 07 september 2022, 20:15

Hoeveel bespaar ik met het isoleren van mijn woning?

Laatst bijgewerkt: woensdag 20:15 uur

De energieprijzen reizen de pan uit. Loopt je energiecontract af, dan is de kans groot dat je de hoofdprijs voor een m3 gas mag gaan betalen. Tarieven boven de €3,- per kuub is bij nieuwe contract heel normaal aan het worden. Je huis volledig vrij van gas krijgen is vaak een hele investering en gaat veel tijd overheen. Het isoleren van je woning is een oplossing die je op korte termijn een uitkomst kan bieden. Hoeveel bespaar ik eigenlijk met het isoleren van mijn woning?

Allereerst is het belangrijk om onderscheid te maken in de verschillende locaties waar isolatiemateriaal kan worden aangebracht. De meest voorkomende ruimte is de spouwmuur.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een van de meest voorkomende isolatiewerkzaamheden. Door middel van wol, EPS grafiel parels of foam kan je spouwmuur worden geïsoleerd. FOAMconnect is een isolatiemateriaal dat zich perfect leent voor het naisoleren van een spouwmuur. Met het isoleren van je spouwmuur kan je een rendement tot 30% verwachten. Je kan dus tot 30% besparen op je energieverbruik. Dit kan met de huidige energieprijzen dus aardig oplopen.

Vloerisolatie

Naast het isoleren van je spouwmuur kan je ook kiezen voor vloerisolatie of kruipruimte-isolatie. Door middel van bodemparels, HFO-vloerspray of een PIF-folie wordt ervoor gezorgd dat er geen kou vanuit de kruipruimte omhoog kan trekken. Daarnaast wordt het op blote voeten lopen door de woonkamer een stuk aangenamer met vloerisolatie. Het gemiddelde rendement van een goede vloerisolatie loopt op tot 15%.

Dakisolatie

Naast spouwmuur- en vloerisolatie is dakisolatie ook een van de mogelijkheden die je besparing kan opleveren. Door middel van een een PIF-folie tegen het dak of een HFO-spray tussen de balklaag wordt het dak van je woning tot warme muts omgetoverd. Warmte trekt op en kan nu een stuk lastiger door het dak ontsnappen. Een goed geïsoleerd dak kan tot wel 25% rendement opleveren.

Hoeveel bespaar ik per jaar met isoleren?

Dit hangt dus volledig af van:

  • Je huidige energietarief
  • De huidige isolatiewaarde van je woning
  • Je woningtype (hoek-, tussen- of vrijstaande woning)
  • Je huidige energieverbruik

Stel: Je verbruikt momenteel 1500 m3 gas per jaar. Bij een tarief van €2,- per m3 komt dat neer op €3000,- per jaar. Door je woning goed te laten isoleren blijkt het dat je 25% bespaart op je gasverbruik. Dit komt neer op 375 m3 gas wat je minder verbruikt. Met een tarief van 2 euro komt dit neer op een besparing van €750,-. Naast de extra voordelen die isoleren met zich meebrengt zoals het verhogen van je woningwaarde en het comfortabeler wonen, bespaar je dus ook nog eens flink op je energierekening. Met de huidige tarieven heb je het isoleren van je woning in bijna alle gevallen binnen 2 jaar terugverdiend.

Benieuwd naar wat jij kan besparen? Doe direct de woningcheck op Alpine-Isolatie.nl en ontdek meteen of je huis geschikt is om te laten isoleren.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.