Redactie zakelijk 0 reactie(s) do 31 maart 2022, 19:52

Ik ga fietsen met mijn kind en neem mee: 3 veelgestelde vragen

Het is voor veel jonge ouders een absolute mijlpaal wanneer ze hun kind eindelijk mee op de fiets kunnen vervoeren. Eindelijk weer wat extra vrijheid. Niet alleen meer gebonden zijn aan de auto of de kinderwagen, maar ook weer lekker op de fiets kunnen stappen en Barneveld samen ontdekken. Zeker nu het voorjaar weer is begonnen. Dat wordt volop genieten. Maar hoe pak je dat eigenlijk aan: fietsen met je kind? Waar denk je aan? Hoe zorg je er voor dat de veiligheid gewaarborgd is? Hoe vervoer je je kinderen zo comfortabel mogelijk op de fiets? Hier volgen de 3 meest gestelde vragen over het vervoeren van kinderen op de fiets. 

1. Welke fiets heb ik nodig?

Voordat je kunt gaan fietsen is het natuurlijk eerst belangrijk om over een goede fiets te beschikken. Wanneer je voor de eerste keer moeder bent geworden, heb je waarschijnlijk nog wel een standaard damesfiets in huis. Hier zou je eventueel een achter- en voorzitje kunnen plaatsen. Dit is echter lang niet altijd mogelijk of comfortabel. Om de veiligheid te kunnen waarborgen, adviseren wij dan ook een speciale mamafiets.

Een moederfiets beschikt over allerlei extra functies om de veiligheid te verhogen. Denk aan een dubbele standaard, stuurslot, breder stuur en een langere bagagedrager. Op die manier kun je meer kinderen comfortbal en veilig vervoeren. Je kunt voor een standaard variant of een mamafiets elektrisch kiezen. 

2. Hoe vervoer je een baby op de fiets?

Wanneer je geheel afhankelijk bent van de fiets, kun je waarschijnlijk niet wachten tot je ook je baby mee kunt nemen om een stukje te gaan fietsen. Zeker wanneer het anders betekent dat je heel wat kilometers lopend af moet leggen. Toch wordt het vervoeren van een baby in een voorzitje pas aanbevolen vanaf de leeftijd van 9 maanden óf wanneer het kindje geheel zelfstandig kan zitten. Er zijn echter ook andere mogelijkheden. Zo zijn er speciale zitjes die je op de bagagedrager kunt monteren. Hier kan je vervolgens een autostoeltje op plaatsen. Dit wordt wel pas aanbevolen vanaf vier maanden, zodra je kindje zijn hoofdje een beetje omhoog kan houden. Dan kan hij ook de schokken op de fiets beter aan.

Er zijn ook moeders die met hun baby in de draagzak fietsen. Dit raden wij echter ten zeerste achter. Het risico op vallen is groot. Met ernstig letsel voor de baby tot gevolg. Als je valt, dan is de kans zeer groot dat je op je kindje terecht komt. 

3. Is een bakfiets een goed idee? 

In de fietswereld is inmiddels een ware revolutie geweest. Er zijn ontzettend veel verschillende mogelijkheden om (meerdere) kinderen op de fiets te vervoeren. Kies je voor een goede elektrische fiets dames aanbieding? Of ga je toch voor een bakfiets? 

Het voordeel van een bakfiets is dat je hier vaak meerdere kinderen op kunt vervoeren en ook nog eens de nodige bagage mee kunt nemen. Daarnaast heb je beter zicht op je kinderen. Dit is met name een goede keuze voor grotere gezinnen. Wanneer je één of twee kinderen hebt, is een (elektrische) mamafiets vaak voldoende. 

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons