Redactie cultuur 0 reactie(s) do 18 november 2021, 17:01

In bijna 4 jaar reisde ze ruim 38.000, in haar eentje op ‘n oude tractor

BARNEVELD – In het kader van de Nederland Leest maand met het thema ‘Over de grens’ komt Manon Ossevoort op 25 november naar de Bibliotheek in Barneveld. Manon schreef het boek ‘Het meisje op de tractor’ en deelt de twee verhaallijnen uit het boek in deze sessie. De donkere hoofdstukken uit het leven en het verhaal over dromen, doen en de moed niet opgeven! De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Tickets zijn inclusief koffie/thee verkrijgbaar op www.bibliotheekbarneveld.nl.

Haar ‘tractor’-concept daagde tot daadkracht
In bijna 4 jaar reisde ze ruim 38.000, in haar eentje op ‘n oude tractor met enkel een hond als gezelschap. Ze reisde door 22 landen met een max. snelheid van 20km/u. Haar ‘Tractor’-concept daagde Manon uit tot daadkracht. Ze deelt met haar publiek een verhaal vanaf ‘t prille begin van ‘een droom’ hebben en pragmatische plannen maken, tot groots en meeslepend, gevolgd door wereldwijde media, stuiteren door de woestijn op een oude landbouwtractor. En daarbij deelt ze, de diepe, de vrolijke en vaak ook hoopvolle gedachten over de wereld waar ze mee geconfronteerd werd.

Theatermaakster en schrijfster Manon Ossevoort
Manon Ossevoort is professioneel actrice, schrijver en theatermaker. Ze bedacht een verhaal rond het thema ‘geen droom is onmogelijk’ en besefte dat dit verhaal dat klonk als een sprookje of een avonturenverhaal, enkel krachtig zou zijn als het in de werkelijkheid uitgevoerd zou worden, en niet in het theater. Manon’s motto werd ‘soms moet je het gewoon doen!’. Tegenwoordig houdt ze zich bezig met systeemveranderingen en, tot haar eigen verbazing, met de toekomst van de landbouw. Ze woont met haar gezin midden in een eigen voedselbos. En ze helpt met het opbouwen van een nieuwe democratische school in Den Bosch.

Let op! Bij deze lezing heb je een coronatoegangsbewijs, test of herstelbewijs nodig. Meer informatie over deze lezing of andere activiteiten? Bekijk het activiteitenprogramma op de website van de Bibliotheek.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons