Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 13:41:42 Verkeersstremming A30 Li,1 Barneveld Prio Eenheid | Politie Gelderland Midden (PersInfo Regionaal)
zaterdag 10 april 2021

1/1
TOP NIEUWS

GISTEREN 09|04

EDE - Van 12 tot 23 april 2021 oefent Defensie met C-130 Hercules transportvliegtuigen boven Nederland, België en Duitsland. Het oefengebied is onder andere boven de Ginkelse Heide. Meer informatie over de vliegbewegingen kan je lezen op deze website.

 

Waarom vliegt de C-130 Hercules zo laag? Is dat niet gevaarlijk?
De bemanning van de C-130 Hercules traint soms in het laag en snel landen. Deze manier van vliegen is nodig om personeel en materieel in gebieden met vijandelijke dreiging te krijgen. Om dreiging vanaf de grond te vermijden kan de gezagvoerder vanaf grote hoogte snel ...

1/1

GISTEREN 09|04

NEDERLAND - Op 17 en 18 april 2021 wordt de Nationale Bijentelling gehouden.

 

Hoe meer we over bijen weten, hoe beter we de bij kunnen helpen. Daarom vragen we iedereen om mee te doen aan dit landelijk bijenonderzoek. In Nederland komen bijna 360 soorten voor. Ruim de helft daarvan is bedreigd. Onderzoekers gebruiken de resultaten van de telling om te zien waar de verschillende soorten voorkomen en of de aantallen toe- of afnemen.
U kunt als volgt meedoen:
 
????Download het telformulier vanaf de website.
????Tel op 17 of 18 april een half uurtje de bijen in uw tuin of op uw
...
1/1

DONDERDAG 08|04

Sinds donderdagavond 8 april is er opnieuw grote storing bij Facebook en Instagram. Op sites zoals Allestoringen.nl maken duizenden bezoekers melding van technische problemen.

 

Het lijkt er op dat het een wereldwijd probleem is. Onduidelijk is nog wat er aan de hand is en hoe lang het gaat duren.

 

Update

De ergste problemen lijken vanaf 23:45 uur te zijn opgelost.

DONDERDAG 08|04

BARNEVELD - De Barneveldse brandweer heeft donderdagavond de ambulancedienst geassisteerd bij het naar beneden brengen van een patiënt.

 

Omdat de patiënt horizontaal vervoerd moest worden was het gebruik van de trap onmogelijk. De brandweer heeft de hoogwerker ingezet om de patiënt veilig beneden te krijgen.

1/1

DONDERDAG 08|04

BARNEVELD / EDE - Een aantal medewerkers van Echte Bakker van der Veer zijn getroffen door het coronavirus, zo meldt de bakker op Facebook. Ze zijn daarom genoodzaakt om de winkels in Barneveld en Ede tijdelijk, tot nader order te sluiten, dit voor uw en onze gezond en- veiligheid.

Heeft u een gebaksbestelling geplaatst? Dan zijn ze genoodzaakt deze te annuleren. De bakker zal hier iedereen persoonlijk over contacten.


De leveringen aan de Minimarkt van den Brink, Lunteren, Coop van 't Goor, Kootwijkerbroek en Jumbo Groenendijk, Barneveld worden tijdelijk voortgezet in samenwerking met een ...

DONDERDAG 08|04

UDDEL - Donderdagmiddag 8 april rond 17:30 uur is brand uitgebroken in een schuur in Uddel. De schuur aan de Veenkamp staat volledig in brand. De schuur wordt gebruikt voor diverse opslag. De brandweer schermt een woning welke op 5 meter afstand van de schuur staat af. Gealarmeerd zijn twee tankautospuiten en twee tankwagens.

 

Bij de brand in het centrum van Uddel komt behoorlijk wat rook vrij, heeft u last van de rook sluit dan deuren en ramen en zet de afzuiging van de woning uit. De brand trekt veel bekijks van omwonenden.

 

Over de oorzaak van de brand is nog niets ...

1/1

DONDERDAG 08|04

BARNEVELD - Dinsdag 6 april rond 13.00 uur 's middags krijgt de politie een melding van een persoon uit Barneveld dat al enkele dagen een onbekende auto geparkeerd staat op een privé parkeerplaats. Na onderzoek blijkt dat het hier om een gestolen voertuig gaat.

 

Na de auto even in de gaten te houden, worden drie personen die naar deze auto toe lopen opgemerkt. Ze kijken veel om zich heen, waarna een van de drie in de auto stapt en de auto start.

 

Wanneer agenten bij de auto komen en de verdachten hierop aanspreken, proberen zij weg te komen. Vervolgens ontstaat er een ...

GISTEREN 09|04

BARNEVELD - De politie onderzoekt een woninginbraak in Barneveld. Misschien heeft u iets gezien of gehoord en is uw informatie relevant voor het lopende onderzoek. De inbraak is gepleegd op donderdag 8 april 2021 tussen 15:30 uur en 17:00 uur in de Leeuwerikstraat.


Heeft u of één van uw huisgenoten:

  • Een persoon of personen gezien die zich mogelijk vreemd gedroegen en/of voldoen aan het signalement?
  • Verdachte voertuigen (auto's, bromfietsen) gezien in de straat of in de omgeving?
  • Informatie/gegevens van andere getuigen die dit delict hebben gezien/gehoord?
  • Camerabeelden, foto's ...

DONDERDAG 08|04

NEDERLAND - Mensen vanaf 60 jaar, geboren in 1960 of eerder, kunnen veilig een prik met AstraZeneca blijven krijgen. Mensen onder de 60 jaar ontvangen een ander vaccin. Minister Hugo de Jonge (VWS) volgt hiermee het advies van de Gezondheidsraad. Die stelt dat het risico op gezondheidsschade als gevolg van COVID-19 bij 60-plussers vele malen groter is dan het risico op de zeer zeldzame gemelde bijwerking van ernstige trombose met een laag aantal bloedplaatjes. Ook worden de bijwerkingen tot op heden vooral gezien bij mensen onder de 60 jaar. Vorige week vrijdagmiddag legde de minister ...

Agenda

Zaterdag 22 mei

10:00
Lunteren
 

Headlines

Zomer- of wintertijd?
Aantal stemmen:
  117
41%
  Laten zoals het is

28%
  Hele jaar wintertijd

31%
  Hele jaar zomertijd

BARNEVELD Barneveld Magazine