Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) vr 03 juni 2022, 2:48

Is het gevaar van RFID-skimming reëel?

Laatst bijgewerkt: vrijdag 02:48 uur

Je weet waarschijnlijk dat de ingebouwde computerchips die je nu in de meeste creditcards en betaalpassen vindt, bedoeld zijn om je te beschermen tegen financiële fraude. En je hebt misschien ook gehoord dat dieven nu je kaartnummer kunnen stelen door gewoon bij je in de buurt te lopen, of je hebt misschien advertenties gezien voor producten om dit soort diefstal te voorkomen, ook wel RFID-skimming genoemd. Maar voordat je bang wordt en een RFID-portemonnee of pasjeshouder koopt, moet je dit weten.

Radiofrequentie-identificatie (RFID) is het gebruik van radiogolven om informatie te lezen en vast te leggen die is opgeslagen op een chip die aan een object is bevestigd. Een RFID-chip kan tot op enkele meters afstand worden gelezen. RFID-chips, of “tags”, worden al jaren door bedrijven gebruikt om inventaris en verzendingen te beheren, en ze zijn gebruikt in toegangsbadges voor beveiligingssystemen.

Meer recentelijk zijn RFID-chips gebruikt om creditcards te maken die kunnen worden gelezen zonder door een machine te worden gescand, en ze zijn ook toegevoegd aan sommige paspoorten en rijbewijzen. Het idee is om het gemak en de veiligheid te verbeteren, zoals supermarkten zonder kassarijen, omdat je aankopen en creditcard automatisch worden gelezen als je de deur uitgaat. Beveiligingsexperts hebben echter aangetoond dat een dief die gewoon langs je loopt met een RFID-lezer ook je creditcardnummer of persoonlijke informatie kan stelen zonder je pasjeshouder heren te pakken. Het is een enge gedachte, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat dit gebeurt om een ​​paar redenen.

Ten eerste zijn de meeste nieuwe chip-creditcards niet geschikt voor RFID: met andere woorden, ze verzenden geen informatie die kan worden vastgelegd zonder de kaart in een lezer te steken. Ten tweede, zelfs als je een van de speciale contactloze kaarten hebt, zoals Visa PayWave of MasterCard PayPass, versleutelen die kaarten de informatie die ze verzenden veilig. Ten slotte is RFID-scannen geen “efficiënte misdaad” – het is tijdrovend voor een crimineel om binnen een straal van een paar meter van elk potentieel slachtoffer te lopen. En deze misdaad is een schot in de roos en hangt af van de vraag of mensen deze technologie gebruiken en of er daadwerkelijk genoeg informatie kan worden gestolen. Het is veel gemakkelijker en sneller om honderden of duizenden creditcardnummers en identiteiten te stelen met een goede internetzwendel of door simpelweg de informatie op het dark web te kopen.

Identiteitsdiefstal, inclusief creditcardfraude, is een reëel gevaar, maar de dreiging van RFID-skimming is de minste van je zorgen. Als je je creditcards en persoonlijke informatie echt wilt beschermen, moet je op je hoede zijn voor internetzwendel, wees voorzichtig bij het gebruik van openbare wifi-netwerken of het gebruik van je mobiele apparaat voor transacties op openbare plaatsen, en gebruik natuurlijk sterke wachtwoorden op al je accounts, en verander ze vaak. Als je RFID-bescherming echt nodig hebt, is er een goedkope, gemakkelijke oplossing: onderzoekers van het tijdschrift Consumer Reports ontdekten dat, hoewel RFID-portefeuilles niet altijd werken, het gewoon prima werkt om een ​​RFID-kaart of document in een stuk folie te wikkelen. Een speciale pasjeshouder dames hoef je dan dus niet eens te kopen!

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.