Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) do 13 oktober 2022, 19:51

Je energieverbruik verminder je eenvoudig met deze tips

Laatst bijgewerkt: donderdag 19:51 uur

Het leven wordt er natuurlijk niet goedkoper op. Of het nu gaat om het brood bij de bakker of het vlees bij de slager, alles wordt stukken duurder. Uiteraard heb je een groot deel van deze kosten ook zelf in de hand, aangezien je er ook voor kunt kiezen om naar de supermarkt te gaan en voor een huismerk te kiezen. Toch zijn er naast deze keuzes ook een aantal keuzes die een stukje lastiger zijn. Zo zijn er namelijk ook mensen en dat zijn er tegenwoordig steeds meer, die noodgedwongen de verwarming uit moeten zetten of koud moeten douchen omdat ze hun energierekening niet meer kunnen betalen. Dat is natuurlijk complete onzin. Vooral wanneer je jonge kinderen hebt, is het zaak dat dit niet je laatste strohalm hoeft te zijn om je hoofd boven water te kunnen houden. Speciaal daarom hebben wij een aantal tips die hieraan kunnen bijdragen.

Maak ook je kinderen bewust van de kosten

In veel huishoudens waar ook kinderen wonen, zien we dat de kosten in verhouding een stuk hoger liggen. Dit komt vaak omdat kinderen geen idee hebben wat alles kost. Het is dus zaak dat je ze niet alleen bewust maakt van de kosten, maar ze ook uitlegt hoe duur of iets is. Dit kun je doen door ze te vertellen wat de impact is van een paar minuten minder lang douchen of het onnodig laten branden van de lamp op de slaapkamer. Je zult dan al snel merken dat ze het echt wel begrijpen en met je mee willen denken. Ook kun je naast deze besparingen en uitleg aan je kinderen kritisch kijken naar je huidige energiecontract. Want net als dat wel online ons sim only abonnement vergelijken kunnen, kunnen we dit natuurlijk ook met onze energieleverancier. Het kan dus raadzaam zijn om niet alleen thuis de gaskraan verder dicht te draaien, maar ook kritisch te kijken naar de tarieven van je huidige leverancier.

Gebruik je verwarming verstandig

Je verwarming niet gebruiken is natuurlijk niet heel erg prettig. Vooral niet in de wintermaanden, wanneer de temperatuur daalt, is het wel zo fijn dat je in een lekker warm huis kunt zitten. Ondanks een goed geïsoleerd huis kan de temperatuur aardig dalen. Toch zien we dat veel mensen hun verwarming nu niet echt op een goede en vooral efficiënte manier gebruiken. Veel mensen kiezen er namelijk voor om de verwarming even kortstondig heel hoog te zetten, zodat de warmte in het huis is. Je kunt je dus wel voorstellen hoe ontzettend veel energie dit ineens kost. Je kunt er daarom veel beter voor kiezen om je verwarming gedurende een langere periode een aantal graden lager te zetten. Dus stel je wilt het graag 21 graden in huis hebben, dan kun je ervoor kiezen om de thermostaat direct op 23 graden te zetten, zodat het sneller warm is, maar je kunt er ook voor kiezen dit geleidelijk te doen. Opbouwen van 19, naar 20 en uiteindelijk 21 graden duurt wel een stukje langer, maar scheelt je een hoop energie.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.