Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) vr 25 februari 2022, 16:37

Koninklijke onderscheiding voor Klazien van der Vlist uit Lunteren

LUNTEREN – Mevrouw K.J. van der Vlist-Wolfswinkel uit Lunteren is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Locoburgemeester Leon Meijer heeft haar op vrijdag 25 februari de versierselen overhandigd die horen bij deze Koninklijke onderscheiding.

De uitreiking van de onderscheiding gebeurde tijdens de afsluiting van de feestelijke jubileumweek met de leerkrachten en de leerlingen van de christelijke basisschool De Triangel in Lunteren.

Sinds 1991 is Klazien werkzaam bij de basisschool CNS De Triangel te Lunteren. Zij begon als leerkracht, werd onderbouwcoördinator en vervolgens directeur/bestuurder. In 2009 zijn De Triangel en de kinderopvang van Partou samen gestart als brede school en de volgende stap was de overgang naar een Integraal Kind Centrum.

Klazien is een betrokken directeur met een belangrijke bijdrage aan het continue verbeteren van het onderwijs. Samen met haar team is ze op zoek naar mogelijkheden om het onderwijs binnen en buiten de school te verbeteren. Er worden verschillende thema’s opgepakt, handreikingen geschreven en een lessencyclus gemaakt die vervolgens voor het onderwijs beschikbaar worden gesteld. De Triangel wil een vreedzame school zijn en daarmee als voorbeeldschool dienen. De onderwijsinspectie is heel positief over het veilige schoolklimaat, beleid en onderwijs. Het predicaat ‘Excellente School’ is twee keer aan De Triangel toegekend.

Verder heeft Klazien samen met haar gezin zeven weken een kind uit Tjernobyl opgevangen. Nog steeds onderhoudt ze contacten met hun gastkind en haar school. Zo zorgt ze er bijvoorbeeld voor dat de school ICT-middelen en schoolpakketten tot hun beschikking krijgen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons