Logo 112Barneveld

Man raakt bekneld onder tractor na botsing met 45 km voertuig
Redactie ongeval 9 reactie(s) vr 05 augustus 2022, 12:35

Man raakt bekneld onder tractor na botsing met 45 km voertuig

Laatst bijgewerkt: vrijdag 17:08 uur
KOOTWIJKERBROEK – Op de Laageinderweg in Kootwijkerbroek is vrijdagmorgen rond 10:15 uur een flinke aanrijding gebeurd. Diverse hulpdiensten rukten met spoed uit waaronder een traumahelikopter.

Een man kwam bekneld te zitten onder zijn eigen landbouwvoertuig na een aanrijding. Een bestuurder van een MMBS voertuig wilde de tractor inhalen terwijl de man op de tractor op dat moment afsloeg een inrit in.

Wat is een MMBS voertuig?

MMBS staat voor een Motorvoertuig Met Beperkte Snelheid. Met zo’n voertuig mag er op alle Nederlandse wegen t/m 80km/h gereden worden, met uitzondering van snelwegen.

Het is ingericht voor het uitvoeren van specifieke ( landbouw- )werkzaamheden, waarvoor in Nederland geen kenteken vereist is. Een MMBS kan een constructiesnelheid hebben van 25 km/h of van 45 km/h. Voorbeelden zijn: SRV wagens, Unimogs ( Duitse kleine vrachtwagens ), gemotoriseerde grasmaaiers, walsen, veegwagens met beperkte snelheid, zelfrijdende landbouwmachines ( geen tractoren ) en tot landbouwvoertuig terug gekeurde motorrijtuigen. Verkrijgbaar in alle soorten en maten dus. Van een kleine 3-deurs tot complete vrachtwagen. Een MMBS voertuig is na goedkeuring van de RDW vrijgesteld van wegenbelasting en APK.

De teruggekeurde personenauto is een gewild object bij jongeren, veelal onder de 18. Een MMBS voertuig mag, in de meeste gevallen, bestuurd worden wanneer iemand in bezit is van een geldig T-rijbewijs.

Een buurtbewoner handelde direct en zette een shovel onder de trekker zodat de man vrij kwam. Ambulancepersoneel en de brandweer hebben de man vervolgens gestabiliseerd en overgebracht naar het ziekenhuis. De arts van de traumahelikopter ondersteunde de ambulancedienst. De man is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Verkeers Specialisten komen onderzoek doen.

De bestuurder van de tractor is een 45-jarige man uit Kootwijkerbroek. In het andere voertuig zat een 17-jarige jongen uit Wekerom.

Video

112 Melding

0902902 10:16:05 05-08-22 P 1 BGM-02 HV weg letsel Laageinderweg Kootwijkerbroek 071771 071096 071641 Brandweer Gelderland-Midden

Reacties

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.