Logo 112Barneveld

Redactie politiek 2 reactie(s) ma 02 januari 2023, 19:05

Maximumsnelheid op de Mr. Troelstralaan wordt niet verlaagd; Pro’98 zeer verbaasd

BARNEVELD – De fractie van Pro’98 reageert “zeer verbaasd” op het besluit van het college van burgemeester en wethouders om de maximumsnelheid op de Mr. Troelstralaan en Wethouder Rebellaan in Barneveld niet te verlagen. De fractie heeft vragen over de conclusies die het college trekt uit het verkeersonderzoek, of beter gezegd, conclusies die het college trekt, ondanks het verkeersonderzoek.

In 2008 vroegen de fractie van Pro’98 en VVD al aandacht voor de situatie op een ander onderdeel van deze weg dwars door de Vaarst; De Troelstralaan. In 2012 leidde dit tot een motie en in 2014 leidde dit tot een initiatiefvoorstel van raadsleden Hilhardt Brul en Mijntje Pluimers om tot een veiligere Troelstralaan te komen. Dit werd mede gesteund door de diverse basisscholen, het wijkplatform Vliegersveld-De Vaarst, het JFC en de ouderenraad van het JFC. Toch werd ook hier niets mee gedaan.

In 2021 trok het Wijkplatform Barneveld Noord-Oost wederom aan de bel. Nog steeds een brede steun van scholen, sportverenigingen en het zwembad om tot een veiligere invulling van de weg te komen. Gesteund door de landelijke wens voor 30 km in de bebouwde kom en de ontsluiting van de nieuwe wijk Bloemendal, gaf het college in een brief aan het wijkplatform in mei 2021 aan dat zij zich het gevoel van onveiligheid goed konden voorstellen. Het college gaf aan het onverstandig te vinden om het middendeel 50 km per uur te houden en had zelf een visie uitgewerkt om een groot gedeelte van de Wethouder Rebellaan/ Troelstralaan naar 30 km terug te brengen. Het gesprek in de commissie van mei 2021 ging dat ook niet zo zeer om te vraag of het terugbrengen naar 30 km een goed idee was, maar vooral over het wanneer en of dat dan ook voor het laatste stuk Troelstralaan zou moeten gelden.

Raadslid Frank van der Lubbe (Pro’98) vraagt het college nu om opheldering.

Reacties

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.