Redactie 112 7 reactie(s) di 14 september 2021, 15:02

Meisje op fiets aangereden op oversteekplaats Vellerselaan in Barneveld

BARNEVELD – Op de Vellerselaan in Barneveld is dinsdagmorgen een scholier (meisje) geschept door een automobilist. Op de oversteekplaats is rond 08:20 een jonge fietsster aangereden. Zij raakte gewond en gaat naar het ziekenhuis. De vrouw in de auto raakte niet gewond.

De fiets is tijdelijk bij een buurtbewoner gestald. Het meisje had onder andere letsel aan haar enkel.

Deel dit artikel

Reacties

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gerbrand
Gerbrand (@guest_24)
Offline
14 september 2021 15:43

Ik fiets daar regelmatig maar auto’s kijken soms niet uit al heb je voor rang op de fiets. Al heb je een elektrische fiets of een gewone fiets door jagen met auto’s doen ze wel. En dan maar mopperen of de fietsers die niet uitkijken kijk dan eerst ook naar je zelf als automobilist en niet alleen naar de fietsers. Want ben al verschillende keren bijna aangereden al ben je op het fietspad over de straat aan het gaan.

sanne
sanne (@guest_25)
Offline
15 september 2021 08:26

Hier was het natuurlijk gewoon op wachten. De oversteekplek zou ‘veiliger’ zijn dan voorheen. Maar het is ronduit een gevaarlijke situatie.

T. Vis
T. Vis (@guest_27)
Offline
16 september 2021 11:41

Het blijft een heel gevaarlijk punt!!

Marjon
Marjon (@guest_28)
Offline
16 september 2021 14:55

Weten de fietsers wel dat ze alleen VOORRANG hebben, wanneer ze op het fietspad rijden? Dus NIET voorrang hebt als je op de Vellerselaan fietst en het FIETSPAD op wil rijden????????
ANTWOORD: Nee, dat weten ze niet, zelfs volwassenen weten dat niet..
Fietsers sjezen het fietspad op en af!
Wil ik niet mee zeggen dat de auto’s niet hoeven op te letten, want die MOETEN stoppen en daar MOET je 30 km rijden!!!
Maar tegenwoordig is het bij de mensen zo: Ik laat me niet zeggen wat ik MOET…
Helaas gaat er dan wel wat mis! Hoop dat het meisje er met de schrik mee vrij is gekomen, en geen ernstig letsel heeft opgelopen….

Pietje P
Pietje P (@guest_29)
Offline
16 september 2021 23:56

De druk door de enorme toename van ebikende kinderen(maar ook hun ouders en opa’s)zorgt vanzelf voor toestanden. Alles jaagt en doet maar, zonder dat men is toegerust op die snelheden. Als je nu kleine kinderen leert fietsen, is die kudde ebikers een ware uitdaging. Zeg maar gerust gevaarlijk. Pubers zouden volgens mi niet mogen ebiken, net zo min als bejaarden. Bijna30km/h over het fietspad zwalken, met gierende hormonen, en nog niet volledig ontwikkelde hersenen is vragen om problemen. Daarbij is de huidige infrastructuur niet toereikend voor dit asociale gedrag.

Jan
Jan (@guest_31)
Offline
19 september 2021 11:50

nog steeds dringt het niet door tot de wegbeheerder dat puur en alleen de onlogische verkeerssituatie de oorzaak is en dat een dergelijk punt zal blijven vragen om ongelukken !

Wouter
Wouter (@guest_32)
Offline
Antwoord aan  Jan
20 september 2021 10:23

Fietsers in de voorrang is sowieso gevaarlijk. De kans op ongelukken is groot, omdat het lastig is voor een automobilist om zich iedere keer op de fietsers te focussen (zou wel moeten). Daarbij komt dat tegenwoordig met een elektrische fiets / e-bike de gemiddelde snelheid van de fietsers hoger ligt. In dit geval is er ook beperkt zicht op de fietspaden en valt de oversteek nog onvoldoende op (net voor of achter de middengeleider). Als de fietsers voorrang moeten houden, dan zou het fietspad wat hoger moeten liggen dan de weg zodat deze beter opvalt.

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons