Redactie misdaad 0 reactie(s) do 23 februari 2023, 7:55

Mensonterende omstandigheden aangetroffen bij controle in Barneveld; drie aanhoudingen

BARNEVELD – Op woensdag 22 februari 2023 is bij een integrale controle in Barneveld ingegrepen op twee locaties. Er zijn drie aanhoudingen verricht naar aanleiding van identiteitscontroles. Ook is een woning via een bestuurlijke spoedprocedure buiten gebruik gesteld. Dit vanwege aangetroffen mensonterende omstandigheden. In totaal werden woensdag vijf locaties gelijktijdig gecontroleerd.

De integrale controle was georganiseerd door de gemeente Barneveld en vond plaats in het kader van bestrijding van ondermijnende criminaliteit. De gemeentes Barneveld, Scherpenzeel en Nijkerk werkten daarbij samen ketenpartners op het gebied van veiligheid.

Deze controle was de eerste van een reeks geplande integrale controles in 2023. Er was specifiek aandacht voor arbeidsmigranten, mensenhandel en illegaliteit.

“Met deze acties willen we bereiken dat ondermijnende criminaliteit wordt bestreden. Samen willen we ervoor zorgen dat inwoners, ondernemers en werknemers in de gemeente Barneveld veilig kunnen wonen en werken. De komende tijd blijven we ons inzetten om ondermijnende criminaliteit op te sporen en aan te pakken”, aldus burgemeester Jacco van der Tak.

Signalen uit de samenleving

De burgemeester roept daarbij op misstanden te melden. “Signalen vanuit de samenleving zijn belangrijk om misstanden als uitbuiting en illegale huisvesting een halt toe te roepen. Mocht u vermoedens hebben van criminele activiteiten dan kunt u dat melden bij de politie via telefoonnummer 0900 8844. Als u uw informatie liever anoniem meldt, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.”

Het lokale 112 nieuws elke avond in je mailbox?

Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief.


Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.