Logo 112Barneveld

Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) di 20 december 2022, 6:05

Met deze 5 stappen kies je de zorgverzekering die bij jou past

Laatst bijgewerkt: dinsdag 20 dec 2022 om 20:08 uur

Ben jij niet tevreden met je huidige zorgverzekering? Dan wordt het tijd om over te stappen naar een verzekering die wel bij jou past. Overstappen naar een andere verzekeraar kost weinig tijd en je profiteert er goed van, maar hoe kies je nou de juiste verzekering? Met de onderstaande vijf stappen kun je weer mét een goede zorgverzekering en zónder zorgen op pad in Barneveld!

1. Vergelijk verzekeringen

Het vergelijken van verzekeringen is een goede start om een passende zorgverzekering te vinden. Zorgverzekeraars kunnen ieder jaar de kosten en polisvoorwaarden van de zorgverzekering aanpassen. Door te vergelijken en eventueel over te stappen kun je dus veel geld besparen. Bij de vergelijking van zorgverzekeringen in 2023 let je vooral op de kosten van de verzekering en welke zaken het dekt. Wel is het belangrijk om te weten dat je alleen tussen midden november en eind december kan overstappen!

2. Denk na over aanvullende verzekering

Verwacht je in het aankomende jaar extra zorg die buiten de basisverzekering valt? Dan is het goed om een aanvullende verzekering te overwegen. Met een aanvullend pakket kunnen onder andere brillen en lenzen, fysiotherapie en tandzorg vergoed worden. Wel zitten er verschillen tussen aanvullende zorgverzekeringen. Zo zit het verschil onder andere in het aantal behandelingen dat vergoed wordt en het bedrag van het eigen risico. Het afsluiten van een aanvullende verzekering kost extra geld, dus weet goed waarvoor je verzekerd wilt zijn!

3. Eigen risico bepalen

Het verplichte bedrag van eigen risico is €385, maar je kan hem ook aanpassen naar jouw voorkeur in prijs. Zo is het dat wanneer je een hogere eigen risico hebt, de zorgpremie juist omlaag gaat. Dit betekent wel dat je zelf meer moet betalen en pas bij een hoger bedrag vergoed wordt. Wanneer je bijna geen vergoeding nodig hebt, is het dus ideaal om het eigen risico te verhogen.

4. Contract tussen ziekenhuis en verzekering

Bij het kiezen van een zorgverzekering is het belangrijk dat je kijkt bij welk ziekenhuis je terecht kunt. Niet elke zorgverzekeraar heeft een contract met jouw dichtstbijzijnde ziekenhuis in Barneveld. Om te voorkomen dat je uren moet reizen voordat je terecht kunt bij een ziekenhuis, is het dus geen overbodige luxe om te kijken naar welke zorgverzekering een contract hebben bij een ziekenhuis bij jou in de buurt.

5. Kies niet meteen voor de goedkoopste

Het is erg aantrekkelijk om een zorgverzekering te kiezen met de laagste premie, maar kijk goed wat je hierbij gedekt krijgt. Kies niet zomaar een lage premie zodat je minder kosten hebt, maar kies juist een wat duurdere verzekering die passende zaken vergoedt. Het is wat geld extra, maar je krijgt er ook veel voor terug.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.