Logo 112Barneveld

Redactie politiek 0 reactie(s) di 10 januari 2023, 16:07

Minister voor Natuur en Stikstof spreekt met kalverhouders uit Lunteren en bezoekt natuurgebied Kootwijkerzand

VELUWE – Minister voor Natuur en Stikstof Christianne van der Wal bracht maandag een bezoek aan Apeldoorn als onderdeel van haar bezoek aan de Veluwe. Zij sprak met kalverhouders uit Lunteren en bezocht het natuurgebied Kootwijkerzand. Wethouder Jeroen Joon verwelkomde vervolgens de minister in Radio Kootwijk, waar zij met verschillende partijen sprak over het gebiedsproces in Garderen, Elspeet, Uddel en Speuld en de uitdagingen rondom de Veluwe.

Onder het motto ‘Want samen kom je verder’ werken gemeenten, provincie Gelderland, Staatsbosbeheer, waterschap Vallei en Veluwe, agrariërs en inwoners aan een gezamenlijk plan voor de dorpen Garderen, Elspeet, Uddel en Speuld.

In dit gebied, omsloten door natura2000-gebieden, komen veel maatschappelijke vraagstukken bij elkaar waar Nederland mee worstelt. Denk aan opgaven op het gebied van natuur en water, de toekomst van veel agrarische bedrijven en andere ondernemers én natuurlijk de leefbaarheid van het gebied. Het is Nederland in het klein.

Met alle belanghebbenden wordt open en transparant gewerkt aan een duurzaam plan voor de toekomst en worden belangen zorgvuldig afgewogen. Die aanpak past bij de ontwikkeling van het Gelders Programma Landelijk Gebied van de provincie en de doelstellingen van de minister om de Nederlandse natuur te verbeteren en de stikstofuitstoot terug te dringen.

Wethouder Jeroen Joon: “Het is ontzettend belangrijk dat we gezamenlijk dat gesprek voeren. Over de toekomst van de natuur én de toekomst van de landbouw én de leefbaarheid van dit mooie stukje Nederland. Ik vind het vooral belangrijk dat we dat gesprek als overheid doen samen met de mensen in het gebied. Het gaat tenslotte om hun toekomst en die van hun kinderen. We willen vooral een duurzame ontwikkeling van het gebied.”

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.