Redactie regio 0 reactie(s) di 15 maart 2022, 18:08

Nieuwe inrichting voor Museumplein in Ede

Laatste update: 11 maanden geleden

EDE – Het Museumplein in Ede krijgt een nieuwe inrichting. Het college van burgemeester en wethouders heeft het voorlopig ontwerp vastgesteld. Het plein krijgt nieuwe bestrating en er komt meer ruimte voor groen, zodat het een nog fijnere plek wordt voor een hapje en een drankje. De werkzaamheden beginnen na het terrasseizoen, in november van dit jaar.

Terrassen
De nieuwe inrichting is in afstemming met de ondernemers en omwonenden van het plein tot stand gekomen. In het ontwerp is volop ruimte voor terrassen en het station blijft goed bereikbaar voor voetgangers en fietsers. Wethouder Jan Pieter van der Schans: ,,Met het Museumplein kunnen we opnieuw een stukje van het centrum van Ede groener en aantrekkelijker maken. Op het plein pakken nu al veel Edenaren regelmatig een terrasje. Ik ben ervan overtuigd dat na de herinrichting nog meer bezoekers het sfeervolle plein weten te vinden.’’

Plantvakken
Het extra groen komt in drie grote plantvakken op het plein. Ook worden er diverse openbare zitgelegenheden geplaatst en een speelplek voor kinderen gemaakt. Het plein wordt zo ingericht dat er ook kleinschalige evenementen kunnen plaatsvinden. Het station wordt meer onderdeel van het plein.

Levendig Centrum
De gemeente Ede werkt sinds 2016 actief aan een groener, levendiger en prettiger centrum. De herinrichting van de openbare ruimte levert hier een belangrijke bijdrage aan. Eerder werden onder meer De Markt, Kuiperplein en Grotestraat aangepakt. Op dit moment wordt gewerkt aan de herinrichting van de Telefoonweg en Brouwerstraat.

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.