EV
Redactie gemeentebericht 1 reactie(s) do 10 november 2022, 17:00

Nieuwe plekken laadpalen auto’s bekend

BARNEVELD – Er wordt steeds meer elektrisch gereden. Ook in de gemeente Barneveld. Daarom hebben we meer laadpalen nodig om elektrische auto’s op te laden. Eerder dit jaar hebben inwoners op een kaart kunnen aangeven of ze het eens zijn met de locaties die wij hiervoor in gedachten hebben. Ook was het mogelijk om suggesties te geven voor alternatieve locaties.

Reacties

De afgelopen periode heeft de gemeente alle binnengekomen reacties beoordeeld. Voor locaties waarvoor goede argumenten zijn gegeven voor aanpassing, hebben we de locaties aangepast of verwijderd uit de kaart. De overige locaties zijn niet aangepast.

Voor de meeste voorgestelde plekken is geen reactie binnen gekomen. Als er iemand op een laadpaalplek gereageerd heeft, is de reactie te lezen door op de blauwe plek op de kaart te klikken. Voor de punten waar geen reactie is te zien, zijn geen reacties binnengekomen.

De blauwe punten zijn plekken waar in de komende vier jaar een publieke laadpaal komt te staan. De zwarte punten op de kaart zijn bestaande publieke laadpalen.

Kaart laadpalen

Geschikte locaties

Voor een geschikte plek is gekeken naar:

  • een goede spreiding;
  • een loopafstand van maximaal 250 meter voor gebruikers;
  • de afstand tot een laagspanningskabel (maximaal 25 meter);
  • een beschikbare netaansluiting;
  • de plek van bomen en deuren/ramen van woningen.

Voorlopig 1 laadplek per paal

We weten dat inwoners hun auto niet altijd goed kwijt kunnen in bepaalde buurten. Maar ook in deze buurten moeten laadpalen komen. Aan iedere laadpaal kunnen 2 auto’s tegelijkertijd laden. Voorlopig wordt er 1 parkeervak aangewezen als laadplek. Pas als er veel gebruik van gemaakt wordt, wijzen we het 2e parkeervak ernaast ook aan als laadplek.

 

Deel dit artikel

Reacties

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons