Redactie lokaal 0 reactie(s) ma 25 oktober 2021, 16:34

Nog 6 handige tips om flink te besparen op je boodschappen

Schrik jij je elke keer weer rot als je bij de kassa van de supermarkt staat? Niet heel gek. De prijzen blijven maar stijgen. En toch kun je op vrij simpele wijze flink besparen op je dagelijkse of wekelijkse boodschappen. We geven je een aantal handige tips. 

Boodschappen lijken niet alleen iedere week weer duurder te worden, het is ook echt het geval. Een gemiddeld huishouden zou het afgelopen jaar zelfs honderden euro’s duurder uit zijn. Eerder gaven we je hier al 4 handige tips om flink te besparen op je boodschappen. Maar we hebben nog veel meer tips! 

  1. Voorraad checken en dáárna boodschappenlijstje maken 

Om flink te kunnen besparen is een beetje voorbereiding wel handig. Wanneer je zonder plan naar de winkel gaat koop je namelijk vaak onnodige dingen die je eigenlijk nog gewoon in de kast had liggen, of je vergeet dingen waarvoor je later nog eens terug moet. De beste volgorde is dan ook: éérst in de voorraadkast, koelkast en vriezer kijken wat je nog in huis hebt, vervolgens een weekmenu (of een menu voor een aantal dagen) maken op basis van de eventuele voorraad en dan de boodschappenlijst samenstellen. 

En ja, dit werkt echt. Mensen die structureel met een boodschappenlijst werken gooien jaarlijks 9 kilo minder voedsel weg! Minder voedselverspilling én geldverspilling dus. 

  1. Bezoek de wekelijkse markt

Zeker wanneer je veel verse producten zoals groente en fruit wil kopen loont het om hiervoor naar de markt te gaan. Mits deze in de buurt is en je dus geen hoge benzine- of parkeerkosten voor moet neerleggen natuurlijk. De markt is vaak vele malen goedkoper, zéker wanneer je aan het eind van de dag gaat. 

  1. Kies de goedkoopste supermarkt

Supermarkten kunnen enorm verschillen in hun prijzen. Het loont dan ook echt om consequent een goedkopere supermarkt op te zoeken, zeker als het om de duurdere wekelijkse boodschappen gaat. Daarnaast scheelt het ook enorm in prijs wanneer je naar supermarkten gaat die hun producten uitstallen in dozen, in plaats van ze netjes, gespiegeld in de schappen te zetten. Hiermee besparen de winkels namelijk op vakkenvullers, waardoor ze de prijzen ook lager kunnen houden. Een voorbeeld hiervan is supermarktketen LIDL. Nieuwsgierig geworden? Check hier vast de LIDL folder van deze week. 

  1. Koop geen voorgesneden groente

Voorgesneden groentes zijn natuurlijk ontzettend handig, maar ook veel duurder dan hele groente. Bovendien krijg je vaak ook nog eens veel meer voor je geld én blijven deze hele groentes ook veel langer goed. 

  1. Kies ook voor conserven of diepvries

Voedsel uit conserven of de diepvries zijn in principe net zo gezond als verse groenten, mits er geen grote hoeveelheden zout aan zijn toegevoegd. Perfect dus om een voorraadje van in te slaan, zeker wanneer ze in de aanbieding zijn. Maar daarnaast zijn ze ook nog eens vele malen goedkoper dan verse groenten. 

  1. Check de kiloprijs

Wanneer je prijzen met elkaar vergelijkt kijk je vaak als eerst naar de dikgedrukte prijs op het schap, maar vergeet ook vooral niet de kiloprijs met elkaar te vergelijken. Soms lijkt een product veel goedkoper, maar dat komt dan misschien omdat er in verhouding veel minder in zit. Een voorbeeld hiervan is dat bepaalde noten in de luxe plastic bakjes in het “bakschap” veel duurder zijn dan de grotere, simpele zakjes die bij de noten of de groenteafdeling liggen. 

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons