Redactie — algemeen0 reactie(s) — wo 25 augustus 2021, 20:07

Noodbevel, samenscholingsverbod en alcoholverbod voor omgeving ISK Harskamp

HARSKAMP – De burgemeester van Ede heeft na overleg met politie en het Openbaar Ministerie besloten maatregelen te treffen voor de omgeving van het ISK Harskamp. De burgemeester neemt deze maatregelen om ongeregeldheden zoals die gisteravond plaatsvonden, te voorkomen.

Burgemeester René Verhulst: ‘We begrijpen dat mensen zich zorgen maken en vragen hebben. Maar die uit je niet door te rellen voor de poorten van de noodopvang. We zijn in gesprek met onder andere de dorpsraad en informeren inwoners zo goed mogelijk, maar sommige vragen kunnen we nu echt nog niet beantwoorden.’

Noodbevel, samenscholingsverbod, alcoholverbod
De burgemeester heeft verschillende maatregelen getroffen die in hun onderlinge samenhang moeten zorgen voor rust en orde in de omgeving van het ISK.

Ten eerste mag in de directe omgeving van het ISK geen demonstratie worden gehouden.

Daarnaast heeft de burgemeester een noodbevel vastgesteld. Op basis van dit noodbevel geldt een samenscholingsverbod. Alleen demonstraties die netjes verlopen zijn toegestaan. Als een demonstratie uit de hand loopt kan de politie de menigte verspreiden.

Tenslotte heeft de burgemeester een verbod uitgevaardigd op het bij zich hebben van alcoholhoudende drank. De burgemeester heeft deze maatregel genomen omdat alcohol de ongeregeldheden gisteravond in de hand heeft gewerkt.

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

0
Praat mee over dit nieuws, wat is jouw mening?x
()
x