Redactie gemeentebericht 2 reactie(s) vr 22 april 2022, 17:23

Ook het wandelpad rond Koeweide afgesloten voor publiek

BARNEVELD – Het pad rond de Koeweide op Landgoed de Schaffelaar wordt vrijdag afgesloten voor bezoekers. Dit heeft burgemeester Jan Luteijn besloten in overleg met het Geldersch Landschap, na signalen van dierenartsen. De Koeweide zelf werd maandag al afgesloten vanwege aangetroffen dode vogels.

Door het wandelpad langs het water af te sluiten wordt voorkomen dat wandelaars, vissers en honden in contact komen met het water. Het doel is om eventuele verspreiding van vogelgriep te voorkomen. In de buurt van het bedrijf In Barneveld waar eind vorige week vogelgriep is geconstateerd, zijn de afgelopen dagen dode wilde vogels gevonden, onder andere op de Koewei en in het omringende water.
De overige wandelpaden in het bos zijn toegankelijk voor het publiek.

Ziet u dode vogels (dus ook eenden, zwanen, ganzen enzovoort)? Raap ze dan niet zelf op! Dan verspreidt u misschien per ongeluk de vogelgriep. Bel de Dierenambulance Barneveld. Het telefoonnummer is 06-20401060. medewerkers controleren meerdere keren per dag de Koewei en omgeving om eventuele dode dieren mee te nemen.

Deel dit artikel

Reacties

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Brigitte kaak
Brigitte kaak (@guest_428)
Offline
26 april 2022 11:50

Wat een ongelooflijke onzin, laten ze m ijj maar eens het geïsoleerde virus laten zien wat dan het probleem zou moeten zijn??nog nooit hebben ze zoiets aan hoeven tonen.

Van de Goot
Van de Goot (@guest_434)
Offline
30 april 2022 21:34

ik kan dat virus bewijzen hoop binnen kort de uitslag op tafel te brengen
Houd moet komt goed
Al is de leugen 2003 nog zo snel de waarheid 2022 komt er aan
Was nooit goed op school ha ha

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons