Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 02:18:48 (dia) Jagerskamp 3781GS Voorthuizen 80844 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

maandag 06 juli 2020

Archief

Scooterrijder gewond bij aanrijding met personenauto op fietspad in Barneveld

Gemaakt: Dinsdag, 25 februari 2020 16:35

BARNEVELD - Op het fietspad van de Scherpenzeelseweg is dinsdagmorgen omstreeks 08:45 uur een scooterrijder gewond geraakt na een botsing met een automobilist.

 

Het ongeval gebeurde op de uitrit van benzinestation Argos aan de Scherpenzeelseweg. De automobilist had net getankt bij benzine pomp Argos en zag bij de uitrit de scooterrijder over het hoofd. De scooterrijder is gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Zowel de scooter als de auto raakte beschadigd bij het ongeval.

Canta botst tegen boom op de Klomperweg in Lunteren

Gemaakt: Dinsdag, 25 februari 2020 17:00

LUNTEREN - Op de Klomperweg in Lunteren is dinsdagmiddag omstreeks 16:00 uur een Canta tegen een boom gebotst. Het ongeval gebeurde 100 meter voor de kruising met de Hulweg.

 

De bestuurder op leeftijd is door onbekende oorzaak tegen de boom gereden. Hij had wat last van nekklachten en is meegegaan in de ambulance voor verder onderzoek. Zijn gehandicaptenvoertuig raakte licht beschadigd en is tijdelijk gestald bij een woning.

Vlammen slaan uit schoorsteen van woning aan de Barneveldseweg in Lunteren

Gemaakt: Woensdag, 26 februari 2020 16:28

LUNTEREN - De brandweer is woensdagmorgen rond 11:30 uur uitgerukt voor een woningbrand aan de Barneveldseweg in Lunteren. Al snel bleek het om een schoorsteenbrand te gaan. De vlammen sloegen korte tijd uit de schoorsteenpijp.


Met hulp van de hoogwerker is de kap van de schoorsteen gelicht en de bovenste rij stenen van de schoorsteen verwijderd omdat deze waren aangetast door de brand. Vervolgens is de schoorsteen geveegd. Na ruim een uur kon de brandweer retour naar de kazerne.

Brommerrijder belandt in de sloot na aanrijding met auto in Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 26 februari 2020 16:56

BARNEVELD - Op de Nederwoudseweg in Barneveld is woensdagmiddag rond 14:45 uur een brommerrijder aangereden door een automobilist.

 

De brommerrijder kwam vanaf de kant van de Burgemeester van Diepeningenlaan en de auto kwam uit een uitrit en zag daarbij de brommerrijder over het hoofd. De jongeman kwam na de botsing met zijn brommer in de sloot. Hij hield er slechts een nat pak aan over. De automobilist die uit een uitrit kwam raakte niet gewond.

 

Met behulp van omstanders is de brommer uit de sloot gehaald. Beide gaan een schade formulier invullen om de schade te regelen.

File op A1 na meerdere ongevallen door hagelbui

Gemaakt: Woensdag, 26 februari 2020 19:01

VOORTHUIZEN - Op de A1 tussen Kootwijk en Voorthuizen zijn woensdagavond rond 18:15 uur meerdere ongevallen gebeurd. Een auto belandde in de sloot.


Door het ongeval ontstond er een flinke file van Apeldoorn richting Amersfoort. Naast de auto die in de sloot belandde kwamen twee andere auto's op rijstrook 1 achterop elkaar tot stilstand. Ook op de rijbaan richting Apeldoorn knalde een auto in de vangrail. Zover bekend raakte niemand gewond. Automobilisten werden opgeschrikt door een flinke hagelbui kort voor het ongeval.

Maximumsnelheid omlaag, ook voor hulpdiensten

Gemaakt: Woensdag, 26 februari 2020 19:12

NEDERLAND - Op 16 maart daalt de maximum snelheid op snelwegen overdag naar 100 km/u gaat. Hiermee daalt ook de maximum snelheid voor hulpdiensten. Die ligt met zwaailicht en sirene namelijk op 40 km/u boven de limiet voor het andere verkeer.

 

Nu mogen hulpdiensten nog maximaal 170 km/u rijden. Dit gebeurt niet vaak maar bij een reanimatie telt elke seconde. 

 

Wat is jouw mening? Doe mee aan onze poll op de voorpagina.

Gasleiding geraakt bij graafwerkzaamheden in Barneveld

Gemaakt: Donderdag, 27 februari 2020 16:52

BARNEVELD - Aan de Nijverheidsweg is donderdagmiddag rond 15:30 uur een gasleiding geraakt bij graafwerkzaamheden. De graafwerkzaamheden vonden plaats voor het pand van Jonker en Schut.

 

Omdat de leiding zo dicht bij het pand licht sloeg de gaslucht naar binnen. De brandweer zette waterstralen in om de gaslucht neer te slaan. Een tankautospuit en een waterwagen waren hiervoor aanwezig. Na een uur had Liander de gasleiding afgesloten en kon men beginnen met het herstellen van de leiding.

Veel schade bij aanrijding tussen twee personenauto's in Wekerom

Gemaakt: Donderdag, 27 februari 2020 20:30

WEKEROM - Donderdagavond 27 februari rond 18.20 uur heeft een ongeval plaatsgevonden tussen twee auto's aan de Lage Valkseweg - N801 in Wekerom.

 

Bij de aanrijding zijn geen gewonden gevallen. De schade aan beiden auto's is behoorlijk. De bestuurders hebben zelf de auto's geborgen.

 

Door de aanrijding was een weg deel afgesloten. Het verkeer werd om en om langs het ongeval geleid.

Automobilist in Barneveld verliest macht over het stuur en belandt in de sloot

Gemaakt: Vrijdag, 28 februari 2020 01:51

BARNEVELD - Op de Dronkelaarseweg in Barneveld is donderdagavond omstreeks 22:00 uur een auto in de sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte daarbij niet gewond.

 

De bestuurder raakte in een bocht de macht over het stuur kwijt en raakte een lantaarnpaal welke daarbij afbrak.

Auto slaat over de kop op de Ruitenbeekweg in Lunteren

Gemaakt: Vrijdag, 28 februari 2020 01:56

LUNTEREN - Op de Ruitenbeekweg in Lunteren is in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 01:15 uur een auto over de kop geslagen. De automobilist reed op de Ruitenbeekweg in de richting van Lunteren toen deze in de buurt van de Ruitenbeekschool de auto in de greppel belandde en daarbij over de kop sloeg.

 

Toen de hulpdiensten aankwamen zat er alleen een meneer op de bijrijdersstoel. Het lijkt erop dat de man in beschonken toestand was. De politie kon niet bewijzen dat de man in de auto gereden heeft. Daarom is de man niet aangehouden.

 

De man raakte bij het ongeval gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Auto te water langs de Hopeseweg in Renswoude

Gemaakt: Vrijdag, 28 februari 2020 07:31

RENSWOUDE - Op de Hopeseweg in Renswoude is vrijdagochtend omstreeks 07:00 uur een ongeval gebeurd. Zeker 1 persoon raakte daarbij gewond.

 

Het ongeval gebeurde in de bocht met de Heuvelsesteeg. De auto raakte van de weg en belandde op zijn kop in de sloot. De brandweer heeft de bestuurder uit het voertuig gehaald.

 

Hoe het ongeval kon gebeuren is nog onduidelijk.

Politie waarschuwt voor malafide klusjesmannen in de regio

Gemaakt: Vrijdag, 28 februari 2020 17:14

REGIO - Woensdag 26 februari 2020 is een bewoner aan de Dorresteinseweg in Amersfoort opgelicht door mannen die zich voordeden als dakdekkers. Volgens de klusjesmannen zou de woning van de bewoner verschillende gebreken hebben aan het dak, zoals kapotte dakpannen. Zij konden de gebreken repareren voor 250,- Euro. De bewoner moest dit bedrag direct betalen zodat de mannen materiaal konden kopen. De bewoner heeft het geld aan de klusjesmannen gegeven, maar de mannen zijn niet meer terug gekomen.


De mannen reden in een zwart busje met oranje letters.


Een van de mannen had het volgende signalement:
- man
- blanke huidskleur
- 1.84 cm lang
- tenger postuur
- kort licht blond haar
- slecht gebit
- blauw grijze jas

 

De politie wil iedereen waarschuwen om geen klusjes van deze personen aan te nemen! Bel bij een verdachte situatie 112!

Zwaailicht gestolen van dak auto Handhaving in Barneveld

Gemaakt: Zaterdag, 29 februari 2020 06:52

BARNEVELD - In de nacht van vrijdag op zaterdag 29 februari is een zwaailicht gestolen vanaf een auto van handhaving Barneveld.

 

Handhaver Vincent schrijft op Instagram: "Je zal je vast heel flink voelen nadat je vannacht de zwaailamp van onze auto gesloopt hebt. Het moet je haast wel een goed gevoel geven dat we ons voertuig nu tijdelijk buiten dienst is, want ja handhavers zijn nu eenmaal vervelend. De zwaailamp krijgt vast ergens een mooi plekje aan de muur als trofee. 


Misschien besef je je niet dat wij als handhavers er ook zijn voor je veiligheid, wij om maar iets te noemen een vechtpartij sussen, mocht je te veel gedronken hebben zorgen dat je veilig thuis komt of als het ernstiger is een ambulance ter plaatse kunnen laten komen. Dat wij als handhavers ook opgeroepen worden als er een reanimatie is omdat er een aed in het voertuig ligt. Dat bij ernstige ongevallen wij de weg afzetten zodat andere hulpdiensten veilig hun werk kunnen doen. Maar ja wat kan het je schelen, je hebt je trofee en er heel stoer voor gezorgd dat we ons werk niet meer naar behoren kunnen uitvoeren omdat het voertuig niet gebruikt kan worden."

Kleine brand in bedrijfspand Barneveld al geblust voor aankomst brandweer

Gemaakt: Zaterdag, 29 februari 2020 16:23

BARNEVELD - Aan de Bellstraat in Barneveld heeft zaterdagmiddag bij een autobedrijf een klein brandje gewoed in een machine. Toen de brandweer aankwam had vrijwillige brandweer man die in de buurt was het brandje al geblust.

 

De brandweer heeft het nageblust en vervolgens geventileerd. De tweede tankautospuit van brandweer Barneveld is ook ter plaatste gekomen om een extra overdrukventilator te brengen. Er zijn door de brandweer nog wat persoonlijke spullen, waaronder een laptop uit het pand gehaald. Nadat het pand geventileerd was kon de brandweer retour naar de kazerne.

Jongen vast in zand van wadi in Voorthuizen

Gemaakt: Zaterdag, 29 februari 2020 16:32

VOORTHUIZEN - Zaterdagmiddag 29 februari rond 15.25 uur is een jongen vast komen te zitten in het zand van een wadi aan de Ploegschaar in Voorthuizen.

 

De brandweer heeft de jongen weten te bevrijden. De jongen zou tijdens het spelen zijn vast komen te zitten. De gemeente heeft afgelopen woensdag een lint om de plek gespannen, maar dit mocht niet helpen.

Dronken fietser bij knooppunt Hoevelaken van de snelweg gehaald

Gemaakt: Zondag, 01 maart 2020 16:20

HOEVELAKEN - Zondagmorgen, omstreeks 06.15 uur, hebben agenten van Politie Baarn ondersteund bij een melding in Amersfoort. De agenten kregen een melding dat er een fietser op de snelweg (A1) zou fietsen. Gezien de gevaarzetting zijn de agenten met spoed ter plaatse gegaan.

 

Op knooppunt Hoevelaken troffen zij een dronken jongen op een fiets aan. Hij was zo dronken dat vragen van de agenten beantwoorden ook moeilijk verliep.


Uiteindelijk wist hij te vertellen dat hij in het centrum van Amersfoort is geweest en onderweg naar huis was. Omdat deze jongen zodanig onder invloed van alcohol was hebben de agenten hem bij zijn ouders thuisgebracht.

 

Gezien de hele situatie heeft deze jongen een bekeuring gekregen voor: het niet voeren van fietsverlichting, fietsen op de vluchtstrook en openbare dronkenschap.

Scooterrijdster gewond bij aanrijding met auto in Kootwijkerbroek

Gemaakt: Maandag, 02 maart 2020 16:00

KOOTWIJKERBROEK - Op de kruising Essenerweg met de Dwarsgraafweg in Kootwijkerbroek is maandagmorgen rond 07:30 uur een ongeval gebeurd.

 

Een scooterrijdster en een auto kwamen met elkaar in botsing. Het meisje op de scooter raakte hierbij gewond. De auto kwam na de aanrijding in de sloot tot stilstand. De automobilist bleef bij de aanrijding ongedeerd.

 

De verkeersspecialisten van de politie (VOA) doet onderzoek naar de exacte oorzaak van het ongeval.

 

Update

Het 16-jarige meisje uit Kootwijkerbroek heeft diverse botbreuken. De 20-jarige bestuurder ook uit Kootwijkerbroek raakte niet gewond.

Chaos en aanrijding na uitvallen verkeerslichten in Barneveld

Gemaakt: Maandag, 02 maart 2020 16:11

BARNEVELD - Maandagmorgen 2 maart rond 8.10 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Baron van Nagellstraat - N805 in Barneveld.

 

De verkeerslichten op de drukke kruising deden het niet met een flinke chaos en een ongeval tot gevolg. De vrachtwagen en de personenauto hebben beide lichte schade opgelopen, niemand raakte gewond.

 

De verkeerslichten werkten afgelopen zaterdag ook al niet. De gemeente is bezig met het oplossen van de storing.

Kitten rijdt met vrachtwagen mee van Barneveld naar Harderwijk

Gemaakt: Maandag, 02 maart 2020 18:12

BARNEVELD / HARDERWIJK - Twee weken geleden kreeg Dierenambulance Putten-Barneveld een melding van een kitten gevonden op het Industrieterrein van Harderwijk. Gisteren reageerde iemand via de website van Amivedi waar het kitten als gevonden opstond. Het kitten bleek met een vrachtauto meegereden te zijn van Barneveld naar Harderwijk. Dat was niet de eerste keer want hij had het al eerder gedaan bij de eigenaar zelf. Dus nu maar gauw laten chippen. Eind goed al goed!

 

De Dierenambulance is een vrijwilligersorganisatie en is onder andere afhankelijk van giften en donaties. Donateur worden?

Automobilist op de N302 bij Uddel belandt op de verkeerde weghelft

Gemaakt: Dinsdag, 03 maart 2020 10:21

UDDEL - Op de Kootwijkerweg (N302) bij Uddel stond het verkeer dinsdagochtend in beide richtingen vast door een ongeval. Ook op de A1 richting Amersfoort ontstond file.


Een automobilist belandde op de verkeerde weghelft en kwam daar in botsing met een bestelbus. Vervolgens klapte een andere bestelwagen op de personenauto. Hoewel alle drie de voertuigen zwaar beschadigd raakten, kwamen de inzittenden met de schrik vrij.

 

Vanwege de bergingswerkzaamheden was de weg deels afgesloten. In beide richtingen leverde dat file op.

Man en vrouw aangehouden na aantreffen hennepkwekerijen in woonwijk De Vaarst en Zuid III

Gemaakt: Dinsdag, 03 maart 2020 16:16

BARNEVELD - Dinsdagmorgen 3 maart heeft politie bij een lopend onderzoek hennepkwekerijen aangetroffen op de Van Haersoltelaan en het Renaerdshof in Barneveld. Een man en vrouw werden hierbij aangehouden.

 

In één woning vonden agenten bijna 200 planten, verder werden diverse materialen aangetroffen voor de productie van hennep. Dat levert gevaarlijke situaties op, zo midden in een woonwijk. Daarom wordt alles geruimd en vernietigd.

Automobiliste rijdt lantaarnpaal omver op de Vellerselaan in Barneveld

Gemaakt: Dinsdag, 03 maart 2020 18:03

BARNEVELD - Op de Vellerselaan in Barneveld is dinsdagmiddag rond kwart voor zes een ongeval gebeurd. Een vrouw in een auto knalde door nog onbekende oorzaak tegen een lantaarnpaal en een elektriciteitskast. De vrouw raakte gewond en is door het ambulance personeel behandeld. Daarna is de vrouw naar huis gebracht door ambulance medewerkers.

 

De weg is afgesloten en verkeer wordt omgeleid. Een berger zal komen om het voertuig te bergen.

Man met honkbalknuppels bewusteloos geslagen in Lunteren

Gemaakt: Dinsdag, 03 maart 2020 20:06

LUNTEREN - Twee mannen hebben op de Haverkamp in Lunteren een man (27) met honkbalknuppels bewusteloos geslagen. Zij vielen hem van achteren aan op het moment dat hij in zijn bestelbus wilde stappen. Het duo beroofde de man van zijn telefoon. Het incident gebeurde vorige week donderdagochtend 27 februari.

 

In het televisieprogramma Opsporing Verzocht werd dinsdagavond een oproep gedaan. Daarin werd een beroep gedaan op mogelijke getuigen die op de bewuste donderdag iets hebben meegekregen van de straatroof.

 

Het slachtoffer uit Lunteren is er slecht aan toe. Over de ernst van zijn letsel werden geen mededelingen gedaan. Tijdens de uitzending werd het vermoeden uitgesproken dat het mogelijk om een persoonlijke aanval op het slachtoffer ging.

Aanrijding met meerdere voertuigen op afrit A1 naar A30 bij Terschuur

Gemaakt: Woensdag, 04 maart 2020 17:20

TERSCHUUR - Op de A1 bij Afrit Barneveld naar de A30 is woensdagmiddag omstreeks 15:45 uur een ernstig ongeval gebeurd met meerdere voertuigen. Zeker één persoon raakte daarbij gewond.

 

Het ongeval gebeurde op de beruchte uitvoegstrook naar de A30 bij Terschuur vanaf Amersfoort. Een personenauto, busje en een vrachtwagen waren bij het ongeval betrokken.

 

Hoe het ongeval kon gebeuren is op dit moment nog onduidelijk. Voor de afhandeling van het ongeval zijn twee van de drie rijstroken afgesloten.

Tientallen boeren met trekker naar Barneveld vanwege debat mega windturbines

Gemaakt: Woensdag, 04 maart 2020 19:13

BARNEVELD - Woensdagavond is er in het gemeentehuis in Barneveld een debat over het plaatsen van mega windturbines van zo'n 200 meter hoog. Er zijn daarvoor zoekgebieden rond Zwartebroek. Misschien aantrekkelijk als landeigenaar maar een bederf van het landschap. Andere gemeenten hebben ook al plannen hiervoor.

 

Diverse boeren willen laten zien dat ze er fel op tegen zijn, steunen daarmee het plattelandsbuur en burger ook. Daarom trokken tientallen mensen met de trekker naar Barneveld. We laten van ons horen en ons zien was de oproep.

 

Rond 18:30 uur verzamelde ze zich aan de dronkelaarseweg in Terschuur. Ze willen de raadsleden bij aanvang van het debat al goed laten weten ze er zijn.

 

De gemeente was op de hoogte van de actie en zette boa's en de politie in. Ze lieten maximaal 10 tot 13 trekkers toe. Zover bekend verloopt de actie rustig. 

Schade bij aanrijding op de Scherpenzeelseweg in Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 04 maart 2020 20:52

BARNEVELD - Op de Scherpenzeelseweg in Barneveld is woensdagavond rond 19:50 uur een ongeval gebeurd. Op de kruising met de Plantagelaan kwamen twee auto's in botsing.

 

Hulpdiensten, waaronder de brandweer, kwamen ter plaatse. De inzittenden zijn na gekeken door een ambulancemedewerker gelukkig bleek niemand gewond.

Voorthuizen en omgeving weer een stukje veiliger!

Gemaakt: Donderdag, 05 maart 2020 10:15

VOORTHUIZEN - Wat zijn wij als EHBO vereniging Voorthuizen enorm trots op onze cursisten! Woensdag 4 maart sloten zij de cursus EHBO af met het officiële Oranje Kruis examen. Met een heel mooi resultaat waardoor Voorthuizen e.o. weer een stukje veiliger is.

 

Namens het bestuur, alle kandidaten nogmaals gefeliciteerd. Ook benieuwd naar onze vereniging en de cursussen die wij geven? Bezoek onze site www.ehbovoorthuizen.nl

Scooterrijder gewond bij aanrijding met auto op de Burgemeester Kuntzelaan in Barneveld

Gemaakt: Donderdag, 05 maart 2020 17:05

BARNEVELD - Een scooterrijder is donderdagmiddag omstreeks 15:30 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. De bestuurder van de personenauto kwam vanaf het terrein van de supermarkt Albert Heijn af en zag de scooterrijder over het hoofd. Een harde botsing was het gevolg.

 

Het slachtoffer is nagekeken in de ambulance en met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. Vanwege het ongeval was één van de rijstroken van de Burgemeester Kuntzelaan afgesloten.

Afsluiting met omleiding Apeldoornsestraat in Voorthuizen

Gemaakt: Donderdag, 05 maart 2020 17:32

VOORTHUIZEN - Op vrijdag 6 maart worden spoedreparaties uitgevoerd aan de rijbaan van de Apeldoornsestraat in Voorthuizen. Tussen de Heuvelrandweg en Nieuwe Kampstraat is de rijbaan van 9.00 tot 15.00 uur volledig afgesloten voor verkeer, met uitzondering van hulpdiensten en lijndienst Syntus.

 

Het verkeer wordt omgeleid via Heuvelrandweg – Rubenstraat – Rembrandtstraat. De afsluiting geldt niet voor voetgangers en fietsers.

Agenten houden gezochte auto-inbreker aan in Wekerom

Gemaakt: Donderdag, 05 maart 2020 17:34

WEKEROM - Agenten hebben een verdachte aangehouden voor een auto-inbraak in Naarden. De man was eerder getoond in de uitzending van Opsporing Verzocht en het regionale opsporingsprogramma Bureau NH.


In de nacht van woensdag 4 maart op donderdag 5 maart surveilleren agenten in Wekerom. Rond 02.30 uur zien ze op de Oud Willinkhuizerweg een verdachte auto rijden. De agenten geven de auto een stopteken en controleren de auto. Tijdens de controle komen ze erachter dat één van de mannen gesignaleerd staat voor een auto-inbraak in Naarden. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het bureau. De agenten nemen ook de auto waar de mannen in rijden in beslag. De andere man is niet aangehouden.

 

In de uitzending van Opsporing Verzocht en in het regionale opsporingsprogramma Bureau NH is deze week uitgebreid aandacht besteed aan een onderzoek van de Landelijke Eenheid naar een Oost-Europese bende. Deze bende mobiele bandieten zijn actief met auto-inbraken. Met een boodschappenlijst vol auto-onderdelen op zak komen ze aan in Nederland. Ze huren een auto en trekken door het hele land. Door voorverkenning weten de inbrekers precies waar ze de auto-onderdelen kunnen halen. Ook de inwoners van Naarden zijn het doelwit geweest van deze bende. Gelukkig stonden de daders duidelijk op beeld. Op basis van de beelden kon de verdachte in Wekerom worden aangehouden.

 

Onderzoek
De verdachte is een 23-jarige man uit Litouwen. Hij wordt verdacht van een auto-inbraak op 8 oktober 2019 in de Prins Frederik Hendriklaan in Naarden. Het onderzoek naar deze verdachte gaat verder. Mogelijk is hij ook betrokken bij een aantal andere auto-inbraken door het hele land.

 

Mobiel Banditisme
Het aanpakken van mobiel banditisme staat hoog op de prioriteitenlijst van de politie. De term mobiel banditisme wordt gebruikt voor internationaal rondtrekkende dadergroepen, die zich schuldig maken aan vermogensdelicten als winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting, skimming, zakkenrollerij, autodiefstal en diefstal uit auto's. De mobiele daders zijn in bendevorm georganiseerd en plegen veel inbraken of diefstallen in korte tijd, waarna ze weer over de landsgrens naar het buitenland verdwijnen. Juist door intensieve samenwerking en het delen van informatie wil de politie deze bendes een halt toeroepen.