Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 22:38:23 Bgm-01 Br Wegvervoer (scooter) Garderbroekerweg Harskamperweg Kootwijkerbroek 072141 Prio Hoog Eenheid | Blusgroep spoed Harskamp Brandweer Ede...
woensdag 12 mei 2021

Archief

Meerdere gewonden bij ernstig ongeval op de Schoonderbekerweg in De Glind

Gemaakt: Woensdag, 30 december 2020 22:12

DE GLIND - Op de Schoonderbekerweg in De Glind is woensdagavond 30 december een auto frontaal tegen een boom gebotst. Vier personen raakte gewond. Er werden volgens 112 Meldingen Barneveld om 21:13 uur meerdere ambulances, brandweer en twee traumahelikopters opgeroepen. Het gaat om een 21-jarige man uit Amersfoort (bestuurder), een 16-jarige jongen uit de gemeente Barneveld en een 19-jarige en 21-jarige vrouw uit Amersfoort.

 

Over de ernst van de verwondingen, is nog niets bekend. De auto is tegen een aantal bomen gebotst. De weg is voor het verkeer afgesloten.

Caravan in brand gestoken op kruispunt in Harskamp

Gemaakt: Donderdag, 31 december 2020 04:36

HARSKAMP - Op de kruising Pijnenburgweg met de Stroe Allee in Harskamp is in de nacht van woensdag op donderdag 31 december een caravan uitgebrand.

 

De caravan werd in brand gestoken midden op een kruispunt. De brandweer uit Harskamp was snel ter plekke en wist de brand snel te blussen.

Dressuurpaard steekt in paniek A1 bij Kootwijk over door vuurwerk

Gemaakt: Donderdag, 31 december 2020 15:51

KOOTWIJK - In Kootwijk is donderdagochtend een paard de wei uitgesprongen en weggerend, waarschijnlijk nadat het dier schrok van vuurwerk.

 

Astrid Hoppenbrouwers deelt het verhaal over haar paard op Facebook: "Ik heb helaas om het jaar slecht af te sluiten rampzalig nieuws. Mijn knappe Harry is vandaag na schrikken van vuurwerk de wei uitgesprongen en loopt nu los op de Veluwe." Via Facebook doet ze een oproep aan haar volgers om het bericht te delen en haar een berichtje te sturen als iemand iets gezien heeft."

 

Het paard is gestald bij Paardensportcentrum Gert van den Hoorn in Kootwijk. Na het schrikken van vuurwerk is het paard de wei uitgesprongen en over de Veluwe richting Uddel gelopen. Hij is de A1 overgestoken (over hek gesprongen) en verdwenen in het bosgebied van Garderen.

 

Na een zoektocht door vele vrijwilligers van Zoekteam Dierenhulp gemeente Barneveld is het paard gevonden op het Kootwijkerveen en weer veilig terug in Kootwijk.

Sloopcaravan in brand op kruising Veluweweg in Kootwijkerbroek

Gemaakt: Donderdag, 31 december 2020 18:18

KOOTWIJKERBROEK - Donderdagmiddag rond 16.25 uur is de brandweer van Kootwijkerbroek uitgerukt voor een caravanbrand op de kruising van de Veluweweg met de Essenerweg in Kootwijkerbroek.

 

De brandweer had het vuur snel geblust. De caravan is waarschijnlijk in brand gestoken door de jeugd van Kootwijkerbroek. De politie stelt geen onderzoek in.

Jeugd steekt caravan in brand op de Puurveenseweg in Kootwijkerbroek

Gemaakt: Donderdag, 31 december 2020 21:48

KOOTWIJKERBROEK - Oudejaarsavond om 21:05 uur werd de brandweer van Kootwijkerbroek opgeroepen voor een buitenbrand aan de Puurveenseweg.

 

Op de locatie aangekomen bleken jongeren een caravan in brand te hebben gestoken. De brandweer heeft het vuur geblust.

Agenten doen aangifte nadat ze zijn bekogeld met vuurwerk in Stroe

Gemaakt: Donderdag, 31 december 2020 22:02

STROE - Twee medewerkers van de politie gaan aangifte doen van mishandeling. Ze waren op 31 december aan het eind van de middag in gesprek met een groep jongeren (van ongeveer tachtig personen) die zich ophield in een weiland bij Stroe. Vanuit een andere groep is op een gegeven moment vuurwerk gegooid naar twee medewerkers van de politie. Deze hielden hier oorsuizen aan over. De recherche gaat dit voorval onderzoeken.

 

Geweld tegen politiemensen of andere hulpverleners wordt niet getolereerd, daar treden wij hard tegen op. Welke vorm van geweld het ook betreft. Ons uitgangspunt is: handen af van onze hulpverleners.


Rond de jaarwisseling let de politie extra op agressie met (illegaal) vuurwerk tegen politiemensen. Gooi je doelbewust vuurwerk richting hulpverleners of burgers? Dan kun je vervolgd worden voor (poging tot) zware mishandeling of (poging tot) doodslag.

Brandende tractorbanden zorgen voor enorme rookwolk langs de A30 bij Lunteren

Gemaakt: Donderdag, 31 december 2020 22:06

LUNTEREN - Twee tractorbanden die op oudejaarsavond in brand zijn gestoken bij de oprit naar de A30 in Lunteren zorgen voor een enorme rookwolk.

 

De brandweer werd om 21:54 uur opgeroepen en gestuurd naar de Scharrenburgersteeg. Ze hebben het vuur snel kunnen blussen.

Stapel kerstbomen in brand gestoken aan de Edeseweg in Wekerom

Gemaakt: Donderdag, 31 december 2020 23:05

WEKEROM - Oudejaarsavond rond 22.35 uur hebben jongeren een stapel kerstbomen in brand gestoken aan de Edeseweg in Wekerom.

 

De brandweer werd opgeroepen om het vuur te blussen maar uiteindelijk werd besloten om het vuur toch te laten branden. De jeugd uit de omgeving bleef afval op het vuur gooien.

Paardentrailer in brand gestoken in Kootwijkerbroek

Gemaakt: Donderdag, 31 december 2020 23:09

KOOTWIJKERBROEK - Aan De Standard in Kootwijkerbroek is rond 22:45 uur een paardentrailer afgebrand. De aanhanger was helemaal volgestapeld met rommel en in brand gestoken.

 

Ook deze brand is weer geblust door de brandweer. De paardentrailer is door het vuur volledig verwoest.

Lasershow boven Barneveld en Voorthuizen in plaats van vuurwerk

Gemaakt: Vrijdag, 01 januari 2021 00:45

BARNEVELD / VOORTHUIZEN - Nieuwjaarsnacht werd er een lasershow gegeven vanaf de toren in Barneveld en mengvoederfabriek Brons in Voorthuizen.

 

Vanaf klokslag 00:00 uur werden vanaf deze hoge gebouwen de lasershow gestart. Het was voor de inwoners van beide dorpen vanuit de achtertuin te zien.

 

Wij wensen al onze bezoekers een gezond en veilig 2021!

Brandweer de hele nieuwjaarsdag druk met nablussen voormalig dorpshuis Garderen

Gemaakt: Vrijdag, 01 januari 2021 23:13

GARDEREN - Het voormalige dorpshuis De Koepel aan de Putterweg in Garderen is in de nieuwjaarsnacht geheel door brand verwoest.

 

Volgens 112 Meldingen Barneveld kwam kort na middernacht kwam de eerste melding binnen. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het dak. Rond 01.30 uur werd het sein 'grote brand' gegeven en werd besloten het pand gecontroleerd uit te laten branden. De oorzaak van de brand is niet bekend maar brandstichting lijkt waarschijnlijk. De brandweer van Garderen kreeg assistentie uit Uddel, Voorthuizen en Barneveld.

Landelijke vuurwerkverbod was eenmalig, volgend jaar weer knallen toch?

Gemaakt: Zaterdag, 02 januari 2021 00:25

NEDERLAND - Vanwege corona mocht er dit jaar geen vuurwerk worden afgestoken. Als het aan de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls ligt, komt er ook volgend jaar voor het hele land een vuurwerkverbod.

 

Over de grote linie hadden waren er minder incidenten en veel minder vuurwerkslachtoffers waardoor zorgpersoneel werd ontzien. Niet iedereen is voorstander van een algeheel verbod op vuurwerk. De reden van het vuurwerkverbod was nu een andere. Iedereen begrijpt dat we de zorg moeten ontlasten.

 

Wat vind jij? Doe mee aan onze poll!

Auto in de sloot aan de Scharrenburgersteeg, bestuurder niet aanwezig

Gemaakt: Zaterdag, 02 januari 2021 08:51

LUNTEREN - Aan de Scharrenburgersteeg werd zaterdagmorgen rond 07:45 uur een auto te water gemeld. De ambulance en politie rukte met spoed uit maar troffen een lege auto aan ter hoogte van de carpoolplaats. 

 

Lang hoefde de hulpdiensten niet te wachten want de eigenaar van de auto melde zich al snel. De eigenaar verklaarde tegenover de politie dat een vriend had gereden en de bocht verkeerd had ingeschat.

 

De hulpdiensten konden al snel weer met vervolg. De eigenaar zorgt ervoor dat de auto uit de sloot word gehaald. 

Automobilist botst op boom in Terschuur

Gemaakt: Zaterdag, 02 januari 2021 15:10
TERSCHUUR - Op de Rijksweg in de bocht van de Hoevelakenseweg in Terschuur is zaterdagmiddag rond 14:15 uur een ongeval gebeurd. Een automobilist knalde op een boom. 
 
De bestuurder raakte gewond word door ambulance personeel behandeld en naar het ziekenhuis gebracht. De man hielt er mogelijk een gebroken sleutelbeen aan over en letsel aan zijn ribben. 
 
De Opel raakte zwaar beschadigd en is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Nieuwjaarsvuur laait weer op aan de Hessenweg in Lunteren

Gemaakt: Zaterdag, 02 januari 2021 22:16

LUNTEREN - Aan de Hessenweg in Lunteren moest de brandweer zaterdagavond rond 20:00 uur in actie komen om een hoop met afval te blussen. Het afval lag op een bouwkavel.

 

Onlangs is een woning gesloopt en enkele resten zijn met oud en nieuw in de brand gestoken. De brandweer heeft het vuur geblust.

Woningbrand aan de Van Schothorststraat valt gelukkig mee

Gemaakt: Zondag, 03 januari 2021 10:58

BARNEVELD - De brandweer moest zondagmorgen rond 10.25 uur uitrukken voor een woningbrand aan de Van Schothorststraat in Barneveld.

 

Volgens een buurtbewoner had er wat vlam gevat in een kast, bij aankomst van de brandweer bleek het mee te vallen. Er was geen brand meer, de brandweer heeft een nacontrole uitgevoerd maar kon al snel weer terug naar de kazerne. 

Schoorsteenbrand bij woning met rieten kap aan de Barnseweg in Barneveld

Gemaakt: Zondag, 03 januari 2021 17:14

BARNEVELD - De brandweer van Barneveld is zondagmiddag gestuurd naar een schoorsteenbrand bij een woning aan de Barnseweg. Rond 16:05 uur werd de brandweer opgeroepen voor een brandgerucht maar omdat de woning een rieten kap heeft werd er toch met spoed uitgerukt.

 

De brandweer is bezig het schoorsteenkanaal te controleren en te vegen.

Foodtruck in vlammen aan de Voorstraat in Woudenberg [video]

Gemaakt: Maandag, 04 januari 2021 05:25

WOUDENBERG - In de nacht van zondag op maandag 4 januari, rond 2.25 uur is brand uitgebroken in een foodtruck aan de Voorstraat in Woudenberg.

 

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit de bus. De wagen is volledig uitgebrand. De politie sluit brandstichting niet uit en doet onderzoek naar de oorzaak.

Forse rookontwikkeling bij brand in container aan de Donkervoorterweg in Barneveld

Gemaakt: Maandag, 04 januari 2021 16:55

BARNEVELD - Maandagmiddag is er brand ontstaan in een container met golfplaten bij een boederij aan de Donkervoorterweg in Barneveld.

 

De brandweer van kootwijkerbroek werd even voor 16:30 uur gealarmeerd. Vanwege de hevige rookontwikkeling kwam de brandweer met spoed ter plaatse.


De rookpluim was van veraf al te zien. De brandweer had het vuur snel onder controle. De resten van de golfplaten zijn uit de container gehaald om deze volledig af te blussen. De tankwagen van Kootwijkerbroek leverde extra water om het vuur volledig te blussen.

Valkseweg afgezet vanwege brand in schuur met mogelijk asbest

Gemaakt: Dinsdag, 05 januari 2021 17:26

BARNEVELD - Dinsdagmiddag 5 januari werd de brandweer van Barneveld gealarmeerd voor een schuurbrand aan de Valkseweg. Het bleek om een schuur te gaan in een weiland binnen de bebouwde kom vlakbij de ovatonde.

 

Omdat er vermoedens waren van asbest werd de Valkseweg afgesloten tussen de Voltasstraat en de ovatonde en werd publiek op afstand gehouden. In de schuur bleek stro te liggen, dit had vlam gevat. De brandweer wist het vuur snel te blussen en er bleek geen sprake te zijn van asbest. De oorzaak van de brand is onbekend maar brandstichting wordt niet uitgesloten.

Poging tot inbraak in woning aan de Rubensstraat in Voorthuizen

Gemaakt: Dinsdag, 05 januari 2021 17:37

VOORTHUIZEN - Op woensdag 30 december 2020, tussen 08.00 uur en 16.50 uur, heeft er een poging tot woninginbraak plaats gevonden in een woning aan de Rubensstraat in Voorthuizen.


Heeft u iets gezien of gehoord belt u 0900-8844.

Rijbanen Voortse Ring afgesloten wegens oliespoor op het wegdek

Gemaakt: Dinsdag, 05 januari 2021 17:44

VOORTHUIZEN - Dinsdagmiddag rond 16.30 uur zijn enkele rijbanen op de Voortse Ring ter hoogte van de Rijksweg afgesloten wegens een oliespoor op het wegdek. De wegbeheerder heeft de weg afgesloten om verdere verspreiding te voorkomen.

 

Een gespecialiseerd bedrijf zal de weg komen reinigen. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Fietser aangereden door personenauto op oversteekplaats N224 in Woudenberg

Gemaakt: Woensdag, 06 januari 2021 19:36

WOUDENBERG - Woensdagavond 6 januari is een fietser aangereden door een personenauto op de Randweg N224 in Woudenberg. Het ongeval vond omstreeks 19:00 uur plaats.

 

De fietser werd aangereden tijdens het oversteken van de weg ter hoogte van de Rumelaarseweg. Het slachtoffer wordt in de ambulance behandeld. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend. De weg is gedeeltelijk afgesloten.

Bestelbus pakket bezorger en personenauto met elkaar in botsing op de Lange Voren in Barneveld

Gemaakt: Donderdag, 07 januari 2021 18:12

BARNEVELD - Op de Lange Voren in Barneveld zijn donderdagmiddag een bestelbus van een pakket bezorger en een personenauto met elkaar in botsing gekomen. Het ongeval gebeurde rond 17:15 uur op de kruising met de Bijenveld.

 

De pakket bezorger reed ineens de Lange Voren op aldus een getuige en knalde in de zijkant van de auto. Zowel de man in de bestelbus als de vrouw in de personenauto kwamen er met de schrik vanaf. Wel was de schade aanzienlijk en moet de auto afgesleept worden door een bergingsbedrijf.

Nieuwe elektrische lijnbus komt met pech te staan op Voortse Ring in Voorthuizen

Gemaakt: Donderdag, 07 januari 2021 18:49

VOORTHUIZEN - Op de Voortse Ring in Voorthuizen is rond 18.00 uur een nieuwe elektrische lijnbus met pech stil komen te staan. Het verkeer moet de bus om en om passeren. Een berger zal komen om de bus af te slepen.

 

Op 13 december 2020 zijn de busregio's Syntus Gelderland en Syntus Overijssel samengevoegd tot de busregio IJssel-Vecht. In deze regio rijden de bussen onder de merknaam RRReis.

 

Zie ook:

Automobiliste ziet fietsster over het hoofd op fietspad langs de Lage Valkseweg

Gemaakt: Vrijdag, 08 januari 2021 16:25

LUNTEREN - Op de kruising Walhuisweg met de Lage Valkseweg in Lunteren is vrijdagmiddag een fietsster gewond geraakt na een botsing met een auto. Het ongeval gebeurde rond 12:15 uur.

 

De automobiliste kwam uit de Walhuisweg en wilde de Lage Valkseweg opdraaien, daarbij zag ze de fietser over het hoofd. Het slachtoffer is behandeld in de ambulance en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist raakte niet gewond.

 

Regelmatig worden op deze kruising fietsers aangereden. Begin vorig jaar werden nog twee fietsers geschept door een bestelbusje, waarbij 1 fietser zwaar gewond raakte.

Code geel in Gelderland leidt niet tot problemen op de weg

Gemaakt: Zaterdag, 09 januari 2021 15:54

GELDERLAND - Zaterdagmorgen geldt code geel voor een groot gedeelte van het land. Waar het elders in het land leidt tot ongevallen, lijken automobilisten in de Gelderland weinig te merken van code geel.

 

De waarschuwing voor gladheid in onze provincie is voorbij. Het KNMI heeft code geel (wees alert) ingetrokken. Tot het middaguur zijn er geen noemenswaardige ongevallen gemeld.

Voorbijganger in Barneveld treft over de kop geslagen auto aan zonder inzittenden

Gemaakt: Zondag, 10 januari 2021 16:04

BARNEVELD - Op de Deventerweg in Barneveld heeft een voorbijganger zondag 10 januari een verlaten auto aangetroffen. Het lijkt er op dat de auto uit de bocht is gevlogen en over de kop is geslagen.

 

De politie heeft contact opgenomen met de eigenaar van de auto. Deze gaf aan dat hij de auto zelf laat verwijderen. De politie stelt geen nader onderzoek in. Er is niemand gewond geraakt.

Jongens in Voorthuizen vallen in stinkende vloeistof

Gemaakt: Maandag, 11 januari 2021 19:28

VOORTHUIZEN - Aan de Garderbroekerweg doen politie en brandweer onderzoek naar een gedumpte vloeistof. Bij een waterplas hebben drie jongeren een stinkende vloeistof op de grond aangetroffen.

 

Brandweer Voorthuizen heeft metingen vericht waarbij in eerste instantie niks bijzonders werd gemeten. De Regionaal Officier Gevaarlijke stoffen is ook ter plaatse gekomen om metingen uit te voeren. Bij de jongeman is een monster afgenomen van zijn hand omdat hij er in is geweest. De drie jongens zijn aan het nacht vissen.

 

Waarschijnlijk gaat het toch om een drugsafval gerelateerde dumping. Een aanemer is in kennis gesteld om de grond af te graven. De omgeving is ruim afgezet.

Grote uitbraak van corona bij woonzorgcentrum Nieuw Avondrust in Voorthuizen

Gemaakt: Maandag, 11 januari 2021 21:35

VOORTHUIZEN - In woonzorgcentrum Nieuw Avondrust aan de Van den Berglaan in Voorthuizen is het coronavirus uitgebroken. Bij 59 bewoners en 28 medewerkers is het virus vastgesteld. Gevreesd wordt dat dit aantal de komende dagen nog verder zal oplopen. Alle medewerkers bij wie nog geen test is afgenomen, worden de komende dagen door de GGD getest. Het centrum is voorlopig gesloten voor bezoekers, in ieder geval tot maandag 25 januari.

 

De eerste besmettingen kwamen begin vorige week aan het licht. Inmiddels zijn alle 108 bewoners en cliƫnten van het woonzorgcentrum getest. Dat gebeurt de komende periode nog twee keer voor bewoners en cliƫnten die nu een negatieve uitslag hadden. Bewoners moeten de komende tijd op hun kamer blijven.

 

Zorggroep ENA verleent professionele zorg met wonen voor ouderen die verpleeghuiszorg nodig hebben, biedt tevens dagopvang en eerstelijnsverblijf. Dit doen zij op drie locaties in Voorthuizen, Scherpenzeel en Barneveld.