Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 16:59:37 Ongeval (beknelling) N802 - Scherpenzeelseweg,5 Barneveld 093041 Prio Hoog Eenheid | Commandant Brandweer Renswoude Utrecht
zaterdag 04 april 2020

Archief

Brand verwoest tuinhuisje in aan de Voorthuizerstraat in Putten

Gemaakt: Maandag, 25 november 2019 01:15

PUTTEN - De hulpdiensten zijn in de nacht van zondag op maandag 25 november uitgerukt voor een brand in een tuinhuisje aan de N303 - Voorthuizerstraat in Putten.

 

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het tuinhuisje. De brandweer kon niet voorkomen dat het tuinhuisje volledig uitbrandde. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend.

File door ongeval op A1 bij Terschuur

Gemaakt: Maandag, 25 november 2019 07:28

TERSCHUUR - Door een ongeval met vijf voertuigen ontstond vanmorgen op de A1 bij Terschuur een flinke file. Bij het ongeval raakte niemand  gewond.

 

De schade aan de voertuigen is aanzienlijk. Het ongeval gebeurde rond 06:15 van Barneveld naar Amersfoort. Er staat nu 12 kilometer file.

Schade bij ongeval op de A1 bij Terschuur

Gemaakt: Maandag, 25 november 2019 18:26

TERSCHUUR - Maandagmiddag 25 november rond 17.05 uur heeft er een aanrijding plaats gevonden tussen drie auto's op de A1 Bij Terschuur.

Meerdere inzittenden zijn behandeld en gecontroleerd door het ambulancepersoneel. Zover bekend is er één persoon naar het ziekenhuis gebracht. 

Doe mee met het nieuwe isolatiecollectief in de gemeente Barneveld!

Gemaakt: Maandag, 25 november 2019 18:44

BARNEVELD – Onafhankelijk Isolatie Advies is vorige week samen met uitvoeringspartners Rouwenhorst Isolatie en Smit Isolatie Groep een isolatiecollectief gestart in de gemeente Barneveld. Initiatiefnemer Grozema: “Wij zien het aantal aanvragen voor het na-isoleren van woningen in de gemeente Barneveld exponentieel toenemen. Door meer woningeigenaren in een geconcentreerde regio tegelijk te bezoeken en de daaruit voort vloeiende opdrachten gelijktijdig uit te voeren kunnen onze uitvoeringspartners efficiënter en goedkoper werken. Naast het voordeel van het samen inkopen van de isolatie heeft het rijk een interessante subsidie beschikbaar gesteld wanneer een woningeigenaar investeert in minimaal twee isolatiemaatregelen.

 

Samen met bewoners opzoek naar de meest efficiënte stappen in energiebesparing

“Ondanks dat de afgelopen jaren al heel veel woningen in Nederland zijn voorzien van een of meerdere isolatiemaatregelen zijn er nog veel woningen die op een relatief simpele manier 25 - 30% duurzamer gemaakt kunnen worden  Binnen dit collectief gaan wij daarom samen met de bewoner opzoek naar de meest efficiënte stappen die woning eigenaren kunnen nemen met betrekking tot het isoleren van hun woning, en concentreren ons daarom op spouwmuurisolatie, vloerisolatie en het plaatsen van HR++ Glas. Tijdens een adviesgesprek zullen onze adviseurs altijd kritisch de mogelijkheden van de woning inventariseren, deze presenteren aan de bewoners en een oplossing aanbieden waarin de wensen van de bewoner en de mogelijkheden van de woning zoveel mogelijk bij elkaar gebracht zijn. Dit kunnen wij doordat wij met de meest gerenommeerde isolatiebedrijven van Nederland samenwerken. Zij hebben zeer veel ervaring in vrijwel elke discipline van het na-isolatie vak en zijn ook volledig gecertificeerd” vervolgt Grozema.

 

Subsidie voor woningisolatie

Vanaf 1 september kan er landelijk de SEEH (subsidieregeling energiebesparing eigen huis) worden aangevraagd bij het rijk via het RVO www.rvo.nl. Deze subsidie voor isolatie is bedoeld om mensen te stimuleren hun woning nu te gaan verduurzamen. Het rijk heeft tot 31 december 2020 € 84 miljoen beschikbaar gesteld om particulieren te helpen hun woningen te verduurzamen. De hoogte van de subsidie is per maatregel verschillend. “Onze adviseurs helpen bewoners die via het collectief een aanvraag doen natuurlijk graag inzicht te krijgen in de mogelijkheden en hoogte van de subsidie op isolatie” 

 

Wees er snel bij

Het collectief is vorige week al gestart en inschrijven kan t/m 31 januari 2020. Inschrijven voor de actie is gratis en verplicht u tot niets. Na de inschrijving vindt er een telefonische intake plaats. Vervolgens plannen wij een adviesgesprek met onze isolatie adviseur. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken naar de mogelijkheden en vindt er een technische inspectie plaats. Op basis van deze gegevens ontvangt u een vrijblijvende offerte. Grozema: ‘we hebben bewust gekozen voor een inschrijfperiode tot 31 januari 2020 om zo alle adviesgesprekken en opdrachten zo efficiënt mogelijk te bundelen, door de enorme drukte nemen de levertijden in isolatieland enorm toe, wees er dus snel bij!”

Meedoen aan het isolatiecollectief? Schrijf u nu in via de inschrijfpagina: https://www.isolatiecollectiefbarneveld.nl/

Spiegel vernield en ruit ingegooid van auto's in de wijk Veller

Gemaakt: Maandag, 25 november 2019 19:53

BARNEVELD - Aan het begin van de maandagavond zijn er meldingen van vandalisme binnengekomen in de wijk Veller. Op de Hollands Hoenlaan werd bewust schade aangebracht aan een spiegel van een geparkeerde Peugeot Partner.

 

Op de Welsumerlaan werd met een steen de achterruit van een Peugeot personenauto ingegooid. De vermoedelijke tijd waarin beide voorvallen hebben plaatsgevonden is tussen 17.30 en 18.30 uur.

 

Mocht u iets gezien hebben van één van deze voorvallen, dan hoort de politie dit graag. De camerabeelden uit de omgeving worden gecontroleerd.

Fietser gewond bij ongeval op de Plantagelaan in Barneveld

Gemaakt: Dinsdag, 26 november 2019 18:08

BARNEVELD - Dinsdagmiddag omstreeks 16:45 uur is een fietser gewond geraakt bij een ongeval op de Plantagelaan.

 

Een automobilist kwam vanaf de Oldenbarnevelderweg en wilde de Plantagelaan opdraaien en zag daarbij een fietser over het hoofd. De fietser is onderzocht door medewerkers van de ambulance en voor verder onderzoek met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto bleef ongedeerd. De auto en de fiets raakte nauwelijks beschadigd. Tijdens het ongeval werd het verkeer door de politie van de Oldenbarnevelderweg de Plantagelaan op geleid.

Grote brandweeroefening aan de Bellstraat in Barneveld

Gemaakt: Dinsdag, 26 november 2019 21:50

BARNEVELD - De Barneveldse brandweer heeft dinsdagavond 26 november een grote oefening gehouden bij elkekastopmaat.nl ( van Wolfswinkel ) aan de Bellstraat in Barneveld.

 

Vier voertuigen rukte uit voor een brandmelding met een ongeval in de werkplaats bij de kastenbouwer. Ook de BOA’s deden aan de oefening mee. De oefening duurde ruim ander half uur. Volgens de oefenleiding was het een succesvolle oefening met een aantal leermomenten erin. De brandweer bedankt elkekastopmaat ( Van Wolfswinkel ) voor het beschikbaar stellen van de oefenlocatie. 

Fietser gewond bij ongeval Kootwijkerbroek

Gemaakt: Woensdag, 27 november 2019 21:03

KOOTWIJKERBROEK - Op de kruising Esssenerweg met de Hulstweg is woensdagavond rond kwart voor 8 een aanrijding gebeurd.

 

Een fietser werd door een automobilist aangereden en raakte gewond. De auto van de bestuurder belandde in de sloot. De man in de auto raakte niet gewond. De auto kwam van rechts volgens een getuige en had dus voorrang. Door de regen heeft de fietser de auto te laat opgemerkt. De man is naar het ziekenhuis gebracht. 

Boom omgewaaid op De Landweer

Gemaakt: Donderdag, 28 november 2019 07:05

BARNEVELD - Vanwege het herfstachtige weer is de brandweer van Voorthuizen vanmorgen uitgerukt voor een omgewaaide boom die de weg blokkeerde op industrieterrein De Harselaar.

 

Een oude boom bleek verrot en was op De Landweer omgewaaid. Rond 06:00 uur melde werknemers van omliggende bedrijven de omgewaaide boom bij de brandweer. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd zodat de weg weer vrij werd en het verkeer weer normaal kon doorrijden.

Scooterrijder gewond bij aanrijding met voetganger op de Van Zuijlen van Nieveltlaan in Barneveld

Gemaakt: Donderdag, 28 november 2019 14:44

BARNEVELD - Op de Van Zuijlen van Nieveltlaan in Barneveld is donderdagmorgen een scooterrijder gewond geraakt na een aanrijding met een voetganger. De man reed rond half 8 op het fietspad en zag de voetganger die voor hem uit liep over het hoofd.

 

De scooterrijder is met letsel aan zijn been naar het ziekenhuis gebracht. De scooterrijder heeft een gebroken enkel overgehouden aan de aanrijding aldus een omstander. De voetganger raakte wonderbaarlijk genoeg niet gewond.

Grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen in bestelbus op de A1

Gemaakt: Donderdag, 28 november 2019 14:54

REGIO - Op zaterdag 23 november 2019 kregen de collega's een zogenaamde 'ANPR-hit'. Met ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) scant een camera kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem. Een referentiebestand is een lijst met kentekens die op naam staan van personen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn.

 

Naar aanleiding van deze hit controleerden agenten een bestelbus en de inzittenden hiervan. Ook werd er een onderzoek naar de lading van het voertuig ingesteld. Hierbij werd een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk van de zwaarste categorie aangetroffen. De inzittenden van het voertuig zijn direct aangehouden. Achteraf bleek het om een grote vangst van 423 kg te gaan.

Weer auto in de sloot aan de Wesselseweg in Kootwijkerbroek

Gemaakt: Donderdag, 28 november 2019 18:38

KOOTWIJKERBROEK - Op de Wesselseweg in Kootwijkerbroek is in de bekende bocht weer een auto in de sloot beland. Dit gebeurde donderdagmiddag rond kwart voor zes. De inzittende (een vrouw) kwam met de schrik vrij bij het ongeval.

 

Naar eigen zeggen moest ze uitwijken voor een afslaande auto. 

Voorruit van geparkeerde auto vernield door baksteen in de wijk Veller

Gemaakt: Donderdag, 28 november 2019 23:10

BARNEVELD - Donderdagavond tussen 20.30 en 22.00 uur hebben vandalen op de Zijdehoenderlaan in Barneveld met een baksteen veel schade aangericht aan een geparkeerde Citroen C1.

 

Mocht iemand hiervan iets gezien hebben neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

 

De laatste dagen is er veel gaande in de wijk, graag extra alert zijn in je directe omgeving, vooral in de donkere uren!

Snorfietser gewond bij aanrijding met auto op de Rooseveltstraat in Barneveld

Gemaakt: Vrijdag, 29 november 2019 15:52

BARNEVELD - Een jongeman op een snorfiets is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. De automobilist wilde omstreeks 15:15 uur het Jan Seppenplein oprijden en zag hierbij de snorfietser over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg.

 

De jongeman is in de ambulance behandeld door het ambulancepersoneel.

Meerdere voertuigen betrokken bij ongeval op de N224 in Woudenberg

Gemaakt: Vrijdag, 29 november 2019 21:07

WOUDENBERG - Vrijdagavond 29 november zijn de hulpdiensten met spoed opgeroepen naar de N224 in Woudenberg met 4 voertuigen. Bij het ongeval raakte 1 persoon gewond.

 

Het ongeval zorgt voor een flinke file. Er zijn meerdere voertuigen afgesleept door een berger.

Man gewond bij ongeval in Kootwijkerbroek

Gemaakt: Zaterdag, 30 november 2019 12:42

KOOTWIJKERBROEK - Op de Garderbroekerweg is zaterdagmorgen rond kwart voor 10 een 21-jarige man uit Kootwijkerbroek gewond geraakt bij een ongeval. Op de kruising met de Oude Garderenseweg kwamen twee auto's in botsing. Beide auto's belandde in de sloot.

 

De hulpdiensten hebben de gewonde man uit de auto gehaald welke over de kop in de sloot tot stilstand kwam. De bestuurder in de andere auto een 36-jarige Kootwijkerbroeker raakte niet gewond bij het ongeval.  Naast de ambulance, brandweer en de politie kwam ook de traumahelikopter ter plaatse. De politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar de toedracht, waaronder met een speciaal drone-team. De Kruising was tot 12:00 uur afgesloten voor verkeer. 

 

De gewonde man is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. 

Politie start grote zoekactie na overval op Coop in Barneveld

Gemaakt: Zaterdag, 30 november 2019 18:48

BARNEVELD - Er heeft zaterdag aan het begin van de avond een overval plaatsgevonden op de Coop aan het Lavendelplein in Barneveld.


Het is niet bekend wat er buit is gemaakt. Er is sprake van twee daders, die beide een donkere trui zouden dragen met rode opdruk.

 

De politie is een grote zoekactie gestart.

Kees Poel neemt na 25 jaar afscheid van brandweer Garderen

Gemaakt: Zaterdag, 30 november 2019 21:01

GARDEREN - Bij de brandweer in Garderen is zaterdagavond stil gestaan bij het afscheid van brandweerman Kees Poel. Na 25 jaar besloot Poel dat het mooi geweest was bij de vrijwillige brandweer van Garderen. Na een toespraak van postcommandant Van De Beek ontvingen Kees en zijn vrouw een cadeau namens het brandweer korps van Garderen en de VGGM. Namens Clustercommandant Bas Lucassen kreeg Poel een brandweerpenning uitgereikt. Uitsluitend volgde nog een kleine toespraak van Poel die de brandweercollega's bedankte voor een mooie tijd.

 

Kees was naast de standaard opleiding brandwacht later ook al jaren chauffeur bij het korps en deed veel mee met de wedstrijdploeg. Poel starte in September 1994 met de opleiding bij de brandweer en zal de brandweer nog niet helemaal verlaten tijdens zijn dagelijkse werkzaamheden bij de brandweer in Arnhem.

Woning en bedrijfsruimte aan de Pluimenweg in Scherpenzeel op last van de burgemeester gesloten

Gemaakt: Zondag, 01 december 2019 01:37

SCHERPENZEEL - Een woning met aangrenzende bedrijfsruimte aan de Pluimenweg is op last van de burgemeester gesloten. De woning en bedrijfsruimte zijn voor drie maanden gesloten op grond van de wet Damocles omdat er een hennepplantage is gevonden.


Tijdens een integrale controle van de gemeente, Omgevingsdienst de Vallei en de politie is op de Pluimenweg een hermetische afgesloten ruimte aangetroffen, waarin zich een hennepkwekerij bevond met ruim 650 hennepplanten. De aanwezigheid van zo'n kwekerij kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege ripdeals, inbraak, brandgevaar en de aantrekkingskracht van de woning op criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Om deze situatie te beëindigen, zijn de woning en bedrijfsruimte voor drie maanden gesloten.

Twee auto's in botsing op de Westzoom in Lunteren

Gemaakt: Zondag, 01 december 2019 13:59

LUNTEREN - Op de postweg met de Westzoom zijn zondagmiddag rond 13:10 uur twee auto's op elkaar gebotst. Ambulance en politie rukte met spoed uit naar de kruising. 

 

Na behandeling van de ter plaatse gekomen ambulance medewerkers bleek niemand gewond te zijn. Alle inzittenden in totaal 6 bleken met de schrik vrij gekomen te zijn. Een van de auto's moest afgesleept worden door van Amerongen Berging. Het verkeer had weinig hinder van de aanrijding. 

Interesse in sensoren om auto-inbraken tegen te gaan?

Gemaakt: Zondag, 01 december 2019 21:58

BARNEVELD - Na de succesvolle pilot in de gemeente Barneveld met 50 sensoren om auto-inbraken tegen te gaan, gaat vandaag de inventarisatie van start onder alle bewoners van de gemeente Barneveld om te kijken of er voldoende interesse is om voor deze sensoren een leuke actie op te zetten.

 

Als coördinatoren en gemeente Barneveld zijn we van mening dat een succesvolle pilot ook een goed vervolg zou moeten krijgen naar jullie als bewoners, zeker nu de auto-inbraken blijven voortduren.

Voor de belangrijkste informatie over de sensor kan je terecht op onze website www.inbraaksensor.nl.


Op deze website kan je gegevens achterlaten als je interesse hebt en op de hoogte wilt worden gehouden over de sensor/actie. Interesse tonen verplicht je overigens verder nog helemaal tot niets!

Met de leverancier zullen we nog verder in gesprek gaan (op basis van de getoonde interesse) hoe we deze sensor kunnen gaan aanbieden en uiteindelijk ook voor welke actieprijs.

 

Neem gerust een kijkje op www.inbraaksensor.nl en geef uw interesse door via het formulier. Bij voldoende interesse ontvangt u t.z.t. per email een concrete aanbieding waar u vrijblijvend gebruik van kunt maken.

 

Namens de initiatiefnemers, Renzo Kok, Ruben Karrenbeld en René Oosterom (in samenwerking met de gemeente Barneveld).

Auto raakt door gladheid van de weg in Putten

Gemaakt: Maandag, 02 december 2019 15:48

PUTTEN - Op de Roosendaalseweg in Putten is maandagochtend 2 december een auto vermoedelijk door gladheid van de weg geraakt en in een greppel beland.

 

De bestuurster, een oudere vrouw, is door het ambulancepersoneel nagekeken maar vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig. De auto is afgesleept door een berger.

Meisje op fiets belandt op motorkap auto

Gemaakt: Maandag, 02 december 2019 19:19

BARNEVELD - Op de hoek P.C. Hooftstraat met de Bilderdijkstraat in Barneveld is maandagavond rond 19:00 uur een meisje op de fiets gewond geraakt na een aanrijding met een automobilist.

 

Het meisje is door de ambulancedienst behandeld maar hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden. De exacte oorzaak van de aanrijding is onbekend.

Automobilist botst tegen pijlwagen op de A1 bij Terschuur

Gemaakt: Dinsdag, 03 december 2019 03:28

TERSCHUUR - In de nacht van maandag op dinsdag 3 december is op de A1 ter hoogte van Terschuur een automobilist tegen een pijlwagen gebotst. Het ongeval gebeurde omstreeks 02:30 uur in de richting van Amersfoort.

 

De bestuurder raakte bij de aanrijding gewond en is naar het ziekenhuis vervoerd. De auto is afgesleept door een berger.

In Bureau GLD: overvaller gevlucht ondanks achtervolging getuigen

Gemaakt: Dinsdag, 03 december 2019 16:19

BARNEVELD - Zaterdagavond 30 november 2019 rond 18.00 uur heeft een gewapende overvaller het gemunt op een supermarkt aan het Lavendelplein in Barneveld. Hij haalt één van de kassa's leeg. Omstanders achtervolgen de overvaller in de richting van het Lupineveld.

 

De politie zoekt een man, ouder dan 18, van ongeveer 1.75 - 1.80 meter lang met een normaal postuur. Hij had een hoody met capuchon aan, donkerblauw of zwart, met een rood logo. De capuchon droeg hij over zijn hoofd. Verder droeg hij:


- Donkerblauwe jeans
- Donkergrijze gympen
- Donkere handschoenen

 

Wie heeft deze man gezien? Wie heeft wat bijzonders gezien in de omgeving van het Lavendelplein in Barneveld? Wie heeft daar gereden met een dashcam?

 

In de uitzending van Bureau GLD op 4 december tonen we beelden van verdachten en doen we een oproep aan eventuele getuigen om zich te melden.

Autokrakers aan de Herfsttuin in Barneveld gaan er zonder buit vandoor

Gemaakt: Dinsdag, 03 december 2019 16:27

BARNEVELD - In de nacht van maandag op dinsdag 3 december is er geprobeerd in te breken in een auto op de parkeerplaats van de Burchtstede aan de Herfsttuin in Barneveld. De inbraak vond plaats tussen 00.00 en 7.00 uur.

 

Waarschijnlijk zijn de daders gestoord want er is niets weggehaald. Maar de schade is flink. De eigenaar en de politie zijn op zoek naar getuigen. Neem contact op met de politie via 0900-8844.

BOA in Scherpenzeel krijgt hulp van brugklasser Arne Karens

Gemaakt: Dinsdag, 03 december 2019 17:32

SCHERPENZEEL - Vandaag kreeg onze BOA in Scherpenzeel hulp van Arne Karens. Deze brugklasser van het Van Lodenstein College heeft voor zijn meeloopdag (opdracht van school) gekozen voor de Scherpenzeelse BOA.

 

Arne denkt er over na om zijn beroep ook in deze richting te kiezen. Dan wil hij bij de politie of de recherche. Veel succes vandaag samen!

Twee fietsers op de Lage Valkseweg geschept door bestelwagen

Gemaakt: Woensdag, 04 december 2019 15:58

DE VALK - Bij een ongeval in De Valk zijn woensdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Twee jongens van 15 uit Wekerom en Harskamp werden op de Lage Valkseweg geschept door een bestelwagen.


De aanrijding vond rond 07.30 uur plaats. Beide slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Het is niet bekend hoe zij eraan toe zijn.

 

De schade aan zowel de auto als de fiets is groot. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Automobilist gereanimeerd op de Oldenbarnevelderweg in Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 04 december 2019 16:52

BARNEVELD - Woensdagmorgen 4 december rond 10.30 uur is een Litouwse automobilist aan de Oldenbarnevelderweg in Barneveld in zijn auto onwel geraakt en door de hulpdienste gereanimeerd.

 

Hoe de man onwel was geraakt is niet bekend. Politie trof in zijn auto vele flessen en blikken drank aan maar deze bleken na onderzoek onderdeel van zijn boodschappen te zijn welke hij net bij de Lidl had gehaald. De Litouwer werd door het ambulancepersoneel vervoerd naar het ziekenhuis. Zijn auto werd naar de stalling van het bureau gereden omdat de agenten verder geen gegevens van de man hadden.

 

Vanwege het incident was de straat tijdelijk afgesloten.

Getuigen gezocht van mishandeling op de Valkseweg in Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 04 december 2019 17:15

BARNEVELD - Op dinsdag 3 december heeft er een mishandeling plaatsgevonden op de Valkseweg in Barneveld. Hierbij heeft een persoon letsel opgelopen. Ook zou er een jonge jongen aangevallen zijn door dezelfde groep jongens, op dezelfde plek op de Valkseweg.


Bent u getuige van dit voorval of ben jij de jonge jongen die gisteren aangevallen is op de Valkseweg? Neem dan contact op met politie Barneveld via 0900-8844.