Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 23:12:37 Rubensstraat 3781VK Voorthuizen 11857 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-116

Ambulance 07-116

maandag 27 januari 2020

Archief

Auto en scooter in botsing aan de Schoutenstraat

Gemaakt: Zaterdag, 14 september 2019 19:51

BARNEVELD - Op de kruising Schoutenstraat met de Lorsweg in Barneveld zijn een bestelauto en een scooter rijder in botsing gekomen rond half 6.

 

De jongeman op de scooter raakte lichtgewond. Hoe het ongeval kon gebeuren is niet bekend. De man op de scooter hoefde niet naar het ziekenhuis.

Barneveldse brandweer rukt uit voor brandje brandje aan de Vellerselaan

Gemaakt: Zondag, 15 september 2019 08:58

BARNEVELD - De Barneveldse brandweer en de politie moesten in de nacht van zaterdag op zondag uitrukken voor een brandje aan de Vellerselaan.

 

Voorbijgangers belden rond 00:45 uur de brandweer omdat op een stuk bouwgrond wat afval in de brand stond. De brandweer heeft het vuur met een waterstraal geblust.

Meerdere gewonden bij frontale aanrijding in Kootwijkerbroek

Gemaakt: Maandag, 16 september 2019 20:10

KOOTWIJKERBROEK Bij een ongeval in Kootwijkerbroek zijn maandag 16 september meerdere gewonden gevallen waaronder een kind.

 

De aanrijding gebeurde aan het begin van de avond op de Dijkerweg. Twee auto's botsten frontaal op elkaar. Poltie, ambulance en brandweer kwamen met spoed ter plaatse. De gewonden zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

 

Update: Een 27-jarige vrouw en een 2 jarig kind uit Lunteren raakte gewond. Een andere vrouw uit Kootwijkerbroek kwam met de schrik vrij.

Auto slaat over de kop na botsing met boom in Uddel

Gemaakt: Dinsdag, 17 september 2019 18:40

UDDEL - Op de Harderwijkerweg in Uddel heeft dinsdagmiddag een ernstig ongeval plaatsgevonden. Hierbij raakte meerdere mensen gewond.

 

Het ongeval gebeurde rond 15.15 uur. De auto kwam vanuit de Oudendijk toen hij op de kruising met de Harderwijkerweg een boom raakte, vervolgens over de kop vloog en vijf meter verderop op de kop terecht kwam. In de auto zaten meerdere personen.

 

Voor de hulpverlening van de slachtoffers werden drie ambulances opgeroepen. Vanwege het ongeval was de Harderwijkerweg enige tijd afgesloten voor verkeer. De politie heeft onderzoek verricht naar de toedracht van het ongeval waarna een berger de auto kon afslepen.

 

Rond 17.00 werd de weg weer vrijgegeven voor verkeer. Over de toedracht van het ongeval is nog niks bekend evenals de toestand van de slachtoffers.

Zeer grote brand in wok restaurant Ede onder controle

Gemaakt: Dinsdag, 17 september 2019 20:18
EDE - De brandweer is dinsdagavond rond 18.30 uur met  groot materieel uitgerukt naar een brand bij een wok-restaurant Oriental Wok in het centrum van Ede. 
 

Bij de brand aan de Achterdoelen kwam veel rook vrij.  Na een uur was de hardnekkige brand onder controle.

Elf personen ademden rook in en zijn onderzocht door ambulancepersoneel. Niemand van hen hoefde volgens woordvoerder Mark van Zwam van de hulpdiensten naar het ziekenhuis.

 

Mensen die in het restaurant waren tijdens het ontstaan van de brand hebben het pand zelfstandig verlaten. Ook bewoners van omliggende woningen zijn uit hun huizen. 

 

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Volgens Van Zwam heeft het vuur gewoed in de afzuiginstallatie en kon het daardoor snel uitbreiden naar het dak. De schade is aanzienlijk in het pand. 

 

Update

Eén persoon is naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling. Het restaurant heeft grote schade opgelopen, drie woningen op dit moment niet bewoonbaar. Salvage (namens verzekering) zorgt voor eerste opvang en afhandeling schade.

Politie vindt 76 kilo harddrugs in vrachtwagen in Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 18 september 2019 19:47

BARNEVELD - De politie in Barneveld heeft maandag na een tip een grote hoeveelheid harddrugs gevonden in een vrachtauto. Het gaat om ongeveer 76 kilo.


Het bedrijf waarvan de vrachtauto is, vond in het voertuig een aantal verdachte pakketten en belde de politie. De recherche heeft daarna onderzoek gedaan bij de vrachtauto die op bedrijventerrein Harselaar stond.

 

In de pakketten bleek 76 kilo drugs te zitten, dat is vervolgens meegenomen en vernietigd. Om welke middelen het gaat, meldt de politie niet.

 

Volgens de politie heeft het bedrijf waar de truck van is, niets te maken met de drugs. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Politie rijdt auto klem na achtervolging door Harderwijk

Gemaakt: Donderdag, 19 september 2019 03:45

HARDERWIJK - De politie heeft woensdagavond 18 september in de berm van de de Oranjelaan, ter hoogte van de Mecklenburglaan, een auto klemgereden na een achtervolging door de stad. Wat de aanleiding van de achtervolging is geweest, is nog niet bekend. Deze begon in Voorthuizen meldt wijkagent Roy Poortman op facebook.

 

De bestuurder en twee passagiers zijn door de agenten aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Eén van de politieauto's ramde de auto om de bestuurder tot stoppen te dwingen. Beide voertuigen raakten hierbij beschadigd maar niemand raakte gewond. Een berger heeft de auto's afgesleept.

 

 

Fietser gewond bij aanrijding met personenbusje in De Glind

Gemaakt: Vrijdag, 20 september 2019 16:24

DE GLIND - Op de Postweg in De Glind is vrijdagmorgen rond 08:15 uur een 15-jarige fietser gewond geraakt bij een ongeval. De fietser wilde komende vanuit de richting Barneveld de rotonde van de Scherpenzeelseweg met de Postweg oversteken toen die werd aangereden door het busje dat rechtsaf sloeg. Vanwege de ernst van de melding werd ook de traumahelikopter gealarmeerd, deze is later gecanceld.

 

Het busje vervoerde op het moment een aantal schoolkinderen, deze zijn door een ander busje meegenomen. De fietser is met onbekende verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis.


Door het ongeval was de Postweg korte tijd afgesloten voor het verkeer.

Steen door de ruit bij oude dame aan de Columbusstraat in Barneveld

Gemaakt: Vrijdag, 20 september 2019 16:36

BARNEVELD - Op 20 september 2019 kregen agenten tijdens de ochtenddienst een melding om te gaan naar de Columbusstraat in Barneveld. Bij een seniorenwoning zou zojuist een steen door de ruit in de woonkamer gegooid zijn.

 

Ter plaatse troffen agenten een enorm gat in de ruit van de woonkamer aan en een geschrokken mevrouw op leeftijd aan. De vrouw vertelde dat zij wakker was geworden door een enorme knal.

 

Omdat de oudere dame verder geen hulp had, waren de agenten natuurlijk niet te beroerd om haar even een handje te helpen! Zij zijn van alle markten thuis!

 

De foto is gemaakt door de politie en met toestemming van de bewoonster geplaatst.

Fietser lichtgewond bij aanrijding op rotonde in Barneveld

Gemaakt: Vrijdag, 20 september 2019 16:41

BARNEVELD - Een fietser is vrijdagochtend in Barneveld lichtgewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. Het ongeval gebeurde omstreeks 09:00 uur op rotonde van de Anthonie Fokkerstraat met de Plantagelaan.

 

De fietser is door medewerkers van de ambulance onderzocht, hierna kon hij met familie mee naar het ziekenhuis, om daar verder onderzocht te worden. De bestuurder bleef ongedeerd. De auto waar hij in reed bleek een leenauto van een garagebedrijf te zijn, die hij even daarvoor had opgehaald. De auto raakte licht beschadigd.

Mais hakselaar in de sloot in Lunteren

Gemaakt: Vrijdag, 20 september 2019 17:08

LUNTEREN - Aan de Hessenweg tussen Lunteren en Barneveld is vrijdagmiddag een maishakselaar met aanhanger in de sloot gekomen. 

 

De bestuurder raakte niet gewond, hij moest uitwijken voor een tractor en kon in de berm de machine niet meer houden waarna hij langzaam in de greppel gleed. Met een mobiele kraan is het gevaarte uit de sloot gehaald.

Nu ook locatiegegevens bekend bij hulpdiensten na bellen 112 met iPhone

Gemaakt: Vrijdag, 20 september 2019 18:20

NEDERLAND - Als u 112 belt met uw mobiele telefoon, dan krijgt de medewerker van de landelijke 112-centrale in Driebergen uw locatiegegevens en uw mobiele gegevens te zien. Hierdoor kunnen de hulpdiensten sneller aanwezig zijn om hulp te verlenen.

 

Locatiegegevens voor hulpdiensten
Locatiegegevens zijn belangrijk als u bijvoorbeeld niet precies weet waar u bent. Of als u gewond bent en niet meer duidelijk kunt maken waar u bent. Daarom wordt de locatie van de zendmast waarmee uw mobiele telefoon is verbonden altijd meegestuurd. De medewerker van de centrale meldkamer verbindt u door met de meldkamer in uw regio. Hij of zij vraagt ook om uw locatie om te controleren of deze goed ontvangen is. In 2019 is een nieuwe techniek in gebruik genomen waarmee uw locatie nog nauwkeuriger bepaald kan worden als u 112 belt. Deze techniek heet Advanced Mobile Location (AML). AML werkt op Androidtelefoons (met minimaal versie 4.0) en op iPhones (met minimaal iOS versie 13). Het is overigens aan te raden om nog even te wachten met de installatie van iOS versie 13. De nieuwe iOS 13 zou namelijk flink wat bugs hebben en kenners raden aan om te wachten tot iOS 13.1 arriveert. Voor de ongeduldigen onder ons: dat is over vier dagen al.

 

Nummerherkenning 112
Het telefoonnummer van iedere oproep verschijnt automatisch in de computer van de alarmcentrale. Uw nummer is dus bekend bij de medewerker van de centrale meldkamer. Hij kan u terugbellen als de verbinding om een of andere reden wordt verbroken.

Inzittenden lichtgewond na botsing met auto tegen boom in Scherpenzeel

Gemaakt: Zaterdag, 21 september 2019 06:07

SCHERPENZEEL - Op de Oud Willaer in Scherpenzeel is vrijdagavond rond 22:45 uur een ongeval gebeurd. Een automobilist raakte door nog onbekende reden van de weg en botste tegen een boom. De auto kwam na de aanrijding op zijn dak tot stilstand.

 

Beide inzittenden raakte lichtgewond. De bestuurder is door de politie aangehouden.

Kindje met voet tussen de spaken

Gemaakt: Zaterdag, 21 september 2019 17:36

BARNEVELD - Op de hoek van de Begoniastraat met de Brummelkamperweg in Barneveld is zaterdagmiddag een kindje met haar voet tussen de spaken gekomen.


Het ongeluk gebeurde rond 13.15 uur. Ondanks dat het meisje in een kinderzitje zat kwam zij ongelukkig met haar voet tussen de spaken.


De verwondingen waren dusdanig dat de ambulsnce-medewerkers besloten om het patiëntje samen met haar vader voor verder onderzoek naar het ziekenhuis te brengen.

Meerdere kinderen betrokken bij ongeval Lunteren

Gemaakt: Zaterdag, 21 september 2019 22:24

LUNTEREN - Op de Postweg in Lunteren zijn zaterdagavond 21 september 2019 drie personenauto's met elkaar in botsing gekomen.

 

Bij de Bisschopweg ging het rond half 9 mis. In één van de auto's zaten zes personen waaronder een aantal kinderen. Ook in een tweede auto zaten kinderen maar na controle van de drie ter plaatse gekomen ambulance teams hoefde niemand naar het ziekenhuis. De schade aan de auto's was wel aanzienlijk. Een bergingsbedrijf heeft twee auto's afgesleept. Door het ongeval was de Postweg dicht. 

 

Bij het ongeval waren in totaal 11 inzittenden waaronder 6 kinderen betrokken.

Cursus Reanimatie AED in Barneveld

Gemaakt: Zondag, 22 september 2019 20:05

BARNEVELD - Bij voldoende belangstelling start de E.H.B.O. Vereniging Barneveld op donderdagavond 17 oktober 2019 weer een cursus Reanimatie AED.

 

Deze cursus bestaat uit twee avonden. De kosten voor deze avonden bedragen 50 euro per persoon inclusief lesmateriaal. Plaats van handeling is de Goede Herderkerk, te vinden aan het Jan Seppenplein 70 in Barneveld. Aan het einde van deze cursus ontvangt u een certificaat van de Nederlandse Hartstichting.

 

Voor informatie of opgave kunt u bellen met mevr. S. Koelewijn, telefoon 06- 15360714. U kunt ook mailen naar reanimatie@ehboverenigingbarneveld.nl

Indien u deze cursus wilt volgen geef u dan zo spoedig mogelijk op want vol is vol. Door veel zorgverzekeringen wordt deze cursus geheel of gedeeltelijk vergoed.

Veel schade bij aanrijding op de A1 ter hoogte van Terschuur

Gemaakt: Zondag, 22 september 2019 22:05

TERSCHUUR - Op de A1 bij Terschuur zijn zondagavond rond 21:15 uur twee voertuigen op elkaar gebotst. Bij de aanrijding raakte niemand ernstig gewond wel zijn de betrokkenen door ambulancemedewerkers onderzocht.

 

De schade aan beide auto's is aanzienlijk. Door het ongeval en de berging was de weg korte tijd afgesloten vanuit Amersfoort naar Barneveld. Hoe het ongeval kon gebeuren is niet bekend.

Fietsster gewond bij aanrijding op rotonde in Voorthuizen

Gemaakt: Maandag, 23 september 2019 16:32

VOORTHUIZEN - Op de rotonde Hoofdstraat met de Rembrandtstraat in Voorthuizen is maandagmorgen rond 10:30 uur een vrouw aangereden door een automobilist. De vrouw is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De automobilist raakte niet gewond.

 

De opgeroepen traumahelikopter uit Amsterdam werd halverwege afgemeld. Het ongeval ontstond nadat de fietsster geen voorrang kreeg van de automobilist.

Auto in de sloot na aanrijding op de Garderbroekerweg in Voorthuizen

Gemaakt: Dinsdag, 24 september 2019 06:53

VOORTHUIZEN - Op de kruising Garderbroekerweg met de Blotenkamperweg in Voorthuizen zijn dinsdagmorgen rond 05:45 uur twee auto's op elkaar gebotst. Door de klap belandde één van de twee auto's in de sloot.

 

Drie inzittenden werden door ambulancemedewerkers onderzocht. Het gaat om een man van 31, vrouw van 33 en man van 25 allen uit Voorthuizen. Eén van de drie moest naar het ziekenhuis. De auto's raakte flink beschadigd en moeten afgesleept worden.

Van woonidee naar realiteit tijdens de Inspiratiedagen bij Van Wolfswinkel Wonen

Gemaakt: Dinsdag, 24 september 2019 14:12

BARNEVELD - Voor een totaalpakket aan woninginrichting kunt u in Barneveld op één adres terecht: Van Wolfswinkel Wonen. Van krijtverf tot raamdecoratie, van bank tot comfortfauteuil, van bed tot riante grote tafel. D.v. 26, 27 en 28 september staan in het teken van de Inspiratiedagen. Kom eens kijken, inspiratie opdoen en genieten van een hapje en een drankje!

 

Evert van Wolfswinkel junior vertelt: “Bezoekers van onze Inspiratiedagen krijgen dan de nieuwste trends op het gebied van wonen te zien. Denk aan kleuren, maar ook aan materialen. Dit jaar zijn velvet stoffen enorm in trek, een stof met een rijke uitstraling. Voor iedere bezoeker staat er in de showroom een attentie klaar. Jong en oud, iedereen is van harte welkom!” 

 

2019

Het klantenpalet wat de Barneveldse woninginrichter bedient, is zeer divers. “Jonge stellen kopen bij ons hun meubels of een bed, maar ook oudere klanten vinden hun weg naar onze ruim opgezette showroom. Mensen kunnen hier heerlijk dwalen, in een ongedwongen en gezellige sfeer. Daarbij vinden we persoonlijk contact enorm belangrijk, de zogenaamde ‘snelle handel’ is aan ons niet besteed”, aldus Evert. 

 

Actualiteit

De zus van Evert, Johanneke van Wolfswinkel, is als woonstijladviseur betrokken bij het familiebedrijf. Zij ziet een trend als het gaat om kleuren: “Wij zien steeds meer klanten gewaagde keuzes maken, door meer kleur in hun interieur  aan te brengen. Ook zie je qua vormen spannende combinaties. Ronde tafels en romantische stoelen worden gecombineerd met strakke elementen. Evert sr., Evert jr., Johan en Johanneke helpen u  graag met het creëren van het allermooiste totaalplaatje, wat past bij uw woonwensen. De stijl die u in de showroom terugvindt is klassiek-landelijk, met een industriële twist.”

 

Aan huis

Als u van plan bent een bezoek te brengen aan de showroom, is het handig een plattegrond mee te nemen van uw woning. “Wij denken mee welke meubelen er kunnen staan en desgewenst tekenen wij dit voor u in. Natuurlijk gaan we niet alleen op die plattegrond af.  Vloeren  en raamdecoratie meten we ter plekke in. Ook brengen we graag de stalen mee om advies te kunnen geven en u in uw eigen ruimtes kleuren en materialen kunt zien en ervaren”, vertelt Evert enthousiast.

 

Jarenlange ervaring

Zoals bij meer familiebedrijven het geval is… ook Van Wolfswinkel Wonen beschikt over jarenlange ervaring, die overgaat van generatie op generatie. Evert: “Niet alleen in de winkel, ook onze werknemers in de buitendienst werkt al vele jaren bij ons. Mannen die hun vak verstaan en altijd gaan voor een hoogwaardige afwerking.”

 

Van Wolfswinkel Wonen 
Valkseweg 57, Barneveld
Tel. 0342 - 413 279
info@vanwolfswinkelwonen.nl
www.vanwolfswinkelwonen.nl

Mannen opgepakt na golf van fietsendiefstallen op de Veluwe

Gemaakt: Dinsdag, 24 september 2019 16:30

REGIO - In de gemeenten Harderwijk en Putten vonden vanaf begin augustus 2019 opvallend veel diefstallen plaats van dure, nagenoeg nieuwe, elektrische fietsen. Bij onderzoek bleek dat soortgelijk diefstallen ook plaatsvonden in Barneveld, Nijkerk, Amersfoort en Leusden. Bij de diefstallen werd verschillende keren eenzelfde auto gezien. Samenwerking tussen verschillende politieteams leidde tot de aanhouding van drie verdachten.

 

Het gaat om een 24-jarige man en twee 29-jarige mannen uit Polen. Zij werden 12 september op heterdaad aangehouden in Harderwijk. Tijdens de aanhouding verzetten zij zich behoorlijk.

 

Heterdaad
Ook op 12 september meldden meerdere mensen in Harderwijk dat hun elektrische fiets was gestolen. Bij deze diefstallen was wederom een auto gezien. Agenten wisten om welke auto het ging en zagen de genoemde auto die middag rijden. Ook zagen zij dat deze stopte op de Houtkamp. Een agent observeerde korte tijd de situatie en zag dat twee mannen bezig waren om twee fietsen in de auto te laden. Hierna liepen de twee mannen weg in de richting van de Frisialaan.

 

Agenten die in de buurt van een supermarkt aan de Selhorstweg waren zagen dat beide mannen bij de supermarkt een fiets wegnamen. Na een achtervolging werden beide mannen aangehouden. Er werden in totaal vijf fietsen aangetroffen die kort daarvoor waren weggenomen in Harderwijk. Deze zijn in beslag genomen en worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren. Ook de auto werd in beslag genomen.

 

De 24-jarige en een 29-jarige man zijn door de rechter-commissaris in verzekerde bewaring gesteld. De andere 29-jarige man is wegens geringe betrokkenheid heengezonden.

 

In de periode 01 augustus 2019 tot 12 september 2019 werd bij de politie in bovengenoemde plaatsen zo'n 80 keer aangifte gedaan van diefstal van elektrische fietsen. De 24-jarige - en de 29-jarige man worden verdacht van het plegen van vijf van deze diefstallen.

Veel schade bij kop-staart botsing op de Lunterseweg in Barneveld

Gemaakt: Dinsdag, 24 september 2019 18:06

BARNEVELD - Dinsdagmiddag 24 september heeft er op de Lunterseweg in Barneveld een kop-staart aanrijding plaatsgevonden. Drie personen zijn nagekeken door het ambulance personeel maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. De schade aan de auto's is groot.

 

Het ongeval zorgde voor een opstopping van het verkeer richting Lunteren en richting de Scherpenzeelseweg / Barneveld.

Wederom een ongeval in de bekende bocht van A1 naar A30 in Barneveld

Gemaakt: Dinsdag, 24 september 2019 19:47

BARNEVELD - In de bekende bocht op de A30 bij Barneveld zijn dinsdagavond rond 19:00 uur twee auto's met elkaar in botsing gekomen.

 

Eén van de automobilisten ging vermoedelijk te hard door de bocht op het natte wegdek en kwam via de vangrail tegen een andere auto aan. De inzittenden van beide auto's raakte niet gewond. Wel moesten beide auto's afgesleept worden door een berger. Door het ongeval was 1 rijbaan richting Ede enige tijd dicht.

Landbouwmachine in brand bij bedrijf in Scherpenzeel

Gemaakt: Woensdag, 25 september 2019 01:41

SCHERPENZEEL - Bij een bedrijf aan 't Zwarte Land in Scherpenzeel heeft in de nacht van dinsdag op woensdag brand gewoed. De brand werd rond 00:45 uur ontdekt, bij aankomst van de brandweer stond een hal onder de rook. Het vuur was echter snel geblust.

 

Een kleine landbouwmachine had vlam gevat. Desondanks is er veel rookschade in het pand. De brandweer heeft het pand geventileerd. De oorzaak van de brand is niet bekend. De brandweer heeft het dak gecontroleerd of er geen doorslag in zit.

 

Volgens woordvoerder Allard Schimmel ter plaatse was de brand door een snelle inzet van de Scherpenzeelse brandweer snel gedoofd.

Brommerrijder gewond bij valpartij in Achterveld

Gemaakt: Woensdag, 25 september 2019 07:27

ACHTERVELD - Op de Moorsterweg tussen Scherpenzeel en Achterveld is woensdagmorgen rond 06:45 uur een brommerrijder gewond geraakt bij een valpartij.

 

De man is door ambulance personeel onderzocht maar hoefde niet naar het ziekenhuis toe. Vermoedelijk is de man op het natte wegdek in de bocht ten val gekomen.

Bestuurder 45-kilometer auto botst achterop personenauto in Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 25 september 2019 18:55

BARNEVELD - Op de Stationsweg in Barneveld heeft woensdagmiddag rond half 6 een kop staart aanrijding plaatsgevonden. Een bestuurder van een 45-kilometer auto botste achterop een Volvo. De schade is aanzienlijk.

 

De bestuurder van de personenauto werd door ambulancepersoneel behandeld maar hoefde niet naar het ziekenhuis, hij raakte lichtgewond. De bestuurder in de 45 kilometer auto bleef ongedeerd.

Auto rijdt Aldi supermarkt binnen aan de Kerkstraat in Voorthuizen

Gemaakt: Donderdag, 26 september 2019 15:00

VOORTHUIZEN - Aan de Kerkstraat in Voorthuizen is donderdagmiddag 26 september een auto achteruit tegen de pui van de Aldi supermarkt gereden.

 

De bestuurster bleef ongedeerd maar is wel erg geschrokken. De schade aan de auto en het pand is groot.

Auto in de sloot aan de Wesselseweg in Kootwijkerbroek

Gemaakt: Donderdag, 26 september 2019 15:29

KOOTWIJKERBROEK - Op de Wesselseweg in Kootwijkerbroek heeft donderdagmiddag rond 15:00 uur een ongeval plaatsgevonden.

 

Een auto die reed van Barneveld naar Kootwijkerbroek raakte van de weg en belandde op de kop in de sloot. De bestuurster, een 22-jarige vrouw uit Apeldoorn, raakte lichtgewond. De schade aan de auto is aanzienlijk. De opgeroepen brandweer hoefde niet ingezet te worden.

Bijeenkomst Buitengebied Alert! In Zwartebroek #KIEKUUT

Gemaakt: Donderdag, 26 september 2019 16:06

ZWARTEBROEK - Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland (PVO-ON) organiseert samen met gemeente Barneveld informatieavonden om ondernemers en inwoners bewust te maken van de signalen die op ondermijning zouden kunnen duiden. De eerstvolgende bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 8 oktober in Dorpshuis De Belleman in Zwartebroek van 19:30 - 21:30 uur.

 

'#KIEKUUT, Je gaat het pas zien als je het door hebt' is het centrale thema van deze bijeenkomsten die het onzichtbare zichtbaar maken. Het buitengebied is uitermate kwetsbaar geworden voor ondermijning. De onderwereld dringt op steeds meer manieren de bovenwereld binnen. De georganiseerde criminaliteit is vaak dichterbij dan gedacht en kent veel verschillende vormen. Een boerenschuur die wordt verhuurd. Een bedrijf met geblindeerde ramen. Een winkel zonder klanten. Een slecht verlicht pand dat overdag is gesloten, maar waar 's avonds altijd wel mensen zijn. Criminelen maken meer en meer gebruik van de schijnbare anonimiteit die bedrijventerreinen en het buitengebied bieden. De georganiseerde misdaad heeft ondernemers echter nodig om criminele activiteiten te ontplooien. Die medewerking wordt vaak onbewust verleend en zo wordt de georganiseerde misdaad gefaciliteerd.

EHBO Voorthuizen start weer nieuwe cursussen

Gemaakt: Vrijdag, 04 oktober 2019 10:41

VOORTHUIZEN - Het nieuwe EHBO seizoen is onlangs weer van start gegaan. EHBO Vereniging Voorthuizen zal op korte termijn weer een cursus EHBO-Reanimatie- AED-Eerste hulp aan kinderen geven.

 

In 3 zaterdagen en 1 avond voor het examen wordt U opgeleid voor het volledige EHBO diploma van het Oranje Kruis. De cursus wordt gegeven in Het Trefpunt te Voorhuizen. Kosten inclusief lesmateriaal, examen en koffie of thee bedragen € 195,00. Cursusdata (onder voorbehoud): Januari/Februari Ook starten wij weer met een cursus Reanimatie-AED. In 1 avond leert U reanimeren en een AED bedienen.

 

Kosten inclusief lesmateriaal en koffie of thee bedragen € 45,00. Cursusdatum (onder voorbehoud): November Veel zorgverzekeraars vergoeden de kosten voor een cursus geheel of gedeeltelijk. Voor meer informatie of aanmelden: secretariaat@ehbovoorthuizen.nl