Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 12:28:57 Johan De Wittlaan 3771HN Barneveld 69346 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

woensdag 18 september 2019

Archief

Auto raakt van de A30 bij Barneveld

Gemaakt: Donderdag, 02 mei 2019 07:23

BARNEVELD - Er heeft donderdagochtend een ongeluk plaatsgevonden op de A30 in Barneveld. Het ongeval gebeurde omstreeks 04:30 uur tussen de afslagen Scherpenzeel en de Thorbeckelaan.


Een auto met Duits kenteken raakte van de weg en kwam onder aan het talud tot stilstand tegen een boom. In de auto zat een 29-jarige man die volgens eigen zeggen in slaap was gevallen.

 

De bestuurder van de auto raakte gewond en is naar een ziekenhuis gebracht. De auto word afgevoerd door een berger.

Bestelwagen in de sloot na aanrijding in Lunteren

Gemaakt: Vrijdag, 03 mei 2019 16:05

LUNTEREN - Op de Meulunterseweg in Lunteren heeft vrijdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een bestelwagen en een busje. De bestelwagen kwam na de aanrijding in de sloot tot stilstand.

 

Geen van de betrokken inzittenden raakte gewond. De schade is aanzienlijk. De Meulunterseweg is vanwege de afhandeling van de aanrijding tijdelijk afgesloten. Hoe de aanrijding exact heeft kunnen plaatsvinden is nog onduidelijk.

Darknetmarket ‘WallStreet Market’ gesloten na internationale actie

Gemaakt: Vrijdag, 03 mei 2019 16:14

NEDERLAND - In een onderzoek dat gestart is door de Nederlandse politie heeft de Duitse politie drie personen aangehouden. In samenwerking met de Duitse politie heeft de politie de administrators van de darknetmarket 'WallStreet Market' weten te mede-identificeren. Ook zijn er kopieën geleverd van de data op de infrastructuur die zich deels in Nederland bevond. WallStreet Market was wereldwijd de grootste markt op het darknet waar illegale goederen zoals drugs, botnets, malware, vals geld maar ook rijbewijzen, scans en bankdocumenten werden aangeboden. Nederlandse verkopers hebben op deze manier tientallen miljoenen euro's verdiend.

 

Darkweb
Al langere tijd hebben de Duitse politie, de Amerikaanse FBI en de Nederlandse politie WallStreet Market op de korrel. Sinds 2017 werd er door de betrokken partijen onderzoek gedaan naar deze markt. Nederlandse rechercheurs hebben hier langere tijd intensief aan gewerkt. Hieruit bleek dat servers uit het netwerk van deze darkmarket zich in Nederland bevonden. Op het hoogtepunt waren er op deze markt meer dan 5000 online dealers actief en meer dan anderhalf miljoen accounts van kopers.

 

In het weekend van 20 april was de markt opeens niet meer goed toegankelijk. De politie kwam erachter dat er een exit-scam aan de gang was. Kopers en verkopers werden buitengesloten en konden niet meer bij betalingen en tegoeden. Het geld werd in grote getalen weggesluisd uit de markt.

 

Aanhoudingen
Omdat tijdens het onderzoek drie verdachten in beeld zijn gekomen die konden worden aangemerkt als administrators van deze markt, zijn de Duitse autoriteiten meteen tot actie over gegaan. De drie mannen, woonachtig in Duitsland en met de Duitse nationaliteit zijn op 24 en 25 april aangehouden.

 

Analyse gegevens
Uit de eerste analyse van de gegevens komt naar voren dat er van de meer dan 5000 'verkopers' minimaal 200 Nederlands lijken te zijn. Samen waren deze Nederlandse online dealers verantwoordelijk voor 40.000 advertenties. De Nederlandse 'verkopers' hebben hiermee meer dan 100 miljoen euro omgezet. De verwachting is dat de aantallen en bedragen nog groeien.

In Nederland heeft de politie bij een hostingbedrijf kopieën gemaakt van de servers. De data die hierbij is aangetroffen wordt geanalyseerd. De politie gaat verder met het onderzoek en het identificeren van de vendors. We verwachten na analyse onder de Nederlandse dealers aanhoudingen te verrichten.

 

Niet ongrijpbaar
Verkopers, kopers en ook beheerders van illegale marktplaatsen wanen zich vaak ongrijpbaar voor politie en justitie. Door het uitvoeren van strafrechtelijke onderzoeken naar deze criminelen wordt duidelijk dat het darkweb helemaal niet zo anoniem is als de gebruikers mogelijk denken. Door internationale samenwerking is de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van deze markten wederom grote schade toegebracht.

 

Politie waarschuwt voor het vervoer van lachgas

Gemaakt: Vrijdag, 03 mei 2019 17:21

NEDERLAND - Steeds vaker treft de politie grote hoeveelheden lachgas in drukhouders aan bij controles in auto's. Dat vormt een potentieel gevaar voor de bestuurder en overige weggebruikers. Het vervoer van meer dan twee kilo lachgas is alleen onder strikte voorwaarden toegestaan. Dit vervoer wordt dan niet meer gezien als particulier vervoer, maar als bedrijfsmatig vervoer. Dit soort vervoer is gebonden aan voorschriften voor het vervoer van gevaarlijke stoffen.

 

Vervoer onder strikte voorwaarden
Het vervoer van lachgas is niet verboden. Met minder dan twee kilo lachgas mag je de weg op, maar moet de gasfles wel dicht zijn en vaststaan. Vervoer je echter meer dan twee kilo, dan valt dit onder de ADR, de Europese overeenkomst voor het internationale vervoer van gevaarlijke goederen over de weg. Arnoud van Vliet, Team Transport en Milieucontrole (TMC): 'Dan gelden extra eisen voor het voertuig en de chauffeur. Denk daarbij aan ladingzekering, etikettering van de gasflessen en een specifieke opleiding. De meeste particulieren voldoen niet aan die eisen. Particulieren vallen slechts onder de vrijstelling van de ADR als zij minder dan 2 kg lachgas in drukflessen vervoeren.'

Crossauto in brand aan de Koningsbergenweg in Barneveld

Gemaakt: Zaterdag, 04 mei 2019 17:58

BARNEVELD - De brandweer moest zaterdagmiddag omstreeks 17:15 uur uitrukken voor een autobrand aan de Koningsbergenweg in Barneveld. Op een braakliggend terrein stond een auto in brand. De auto was die middag gebruikt als crossauto.

 

De brandweer van Voorthuizen heeft met het waterkanon de brand geblust. De auto is daarna op zijn kant gegooid om het vuur helemaal te doven.

Politie op zoek naar jongen met bebloed gezicht

Gemaakt: Zondag, 05 mei 2019 02:32

BARNEVELD - De politie is zaterdagavond in de omgeving van het station in Barneveld op zoek geweest naar een ca 20-jarige jongen, blond haar en met bebloed gezicht. Dit naar aanleiding van een verdachte situatie.

 

Er werd een burgernet melding uitgestuurd die door 2697 deelnemers werd ontvangen. De jongen is helaas nog niet aangetroffen.

 

Update

Korte tijd later werd de politie gebeld voor een ander incident in Barneveld. Daar troffen zij alsnog de gezochte man aan.

Auto raakt van de weg en botst tegen boom tussen Lunteren en Ede

Gemaakt: Zondag, 05 mei 2019 21:31

EDE - Op zondag 5 mei heeft er even voor 21:00 uur een éénzijdig ongeval plaatsgevonden op de Lunterseweg tussen Ede en Lunteren. De brandweer, politie, ambulancedienst en een traumahelikopter werden opgeroepen.

 

Bij aankomst bleek een personenauto door nog onbekende oorzaak van de weg te zijn geraakt waarna het via de berm en een sloot tegen een boom botste. De bestuurder raakte hierbij gewond en is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Verder was er niemand bij het ongeval betrokken. De gealarmeerde traumahelikopter hoefde niet ter plekke te komen. De weg is voor korte tijd afgesloten voor het verkeer. De auto zal met forse schade worden afgesleept door een berger.

Zwaargewonde bij gasexplosie in caravan Renswoude

Gemaakt: Dinsdag, 07 mei 2019 22:28

RENSWOUDE - Bij een gasexplosie in een caravan op camping De Lucht aan de Barneveldsestraat in Renswoude is dinsdagochtend één gewonde gevallen. Voor het incident kwam een traumahelikopter met aan boor een Mobiel Medisch Team ter plaatse.

 

De explosie vond plaats rond 10.45 uur. Na de explosie ontstond een brand die snel geblust kon worden. De exacte oorzaak van de explosie is nog niet bekend.

Auto tegen de vangrail op de A30 bij Barneveld

Gemaakt: Dinsdag, 07 mei 2019 22:33

BARNEVELD - Op de A30 bij Barneveld is een auto hard in aanraking gekomen met de vangrail. De bestuurster, een 21-jarige vrouw uit Putten, is daarbij uit het voertuig geslingerd en op het asfalt terecht gekomen.


De auto raakte om nog onbekende oorzaak van de weg. De auto botste tegen de vangrail, vloog over de kop en kwam enkele tientallen meters verder tot stilstand.

 

De vrouw is met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Het is niet bekend hoe zij eraan toe is. Vanwege het ongeval was de linkerrijbaan in de richting van Ede tijdelijk afgesloten.

Gasleiding geraakt bij graafwerkzaamheden aan de Wilhelminastraat

Gemaakt: Dinsdag, 07 mei 2019 22:41

BARNEVELD - Aan de Wilhelminastraat in Barneveld is dinsdagavond rond 20:00 uur een gasleiding geraakt bij graafwerkzaamheden.

 

Op het erf bij een woning was men bezig met verbouwingswerkzaamheden en werd de leiding geraakt. De brandweer heeft de leiding gedicht tot Liander ter plaatse was. Liander gaat de lekkage dichten.

Forse toename valse sms’jes

Gemaakt: Woensdag, 08 mei 2019 16:55

Heeft u een sms'je ontvangen met daarin een link? Wees dan alert. Oplichters versturen namelijk sms-berichten in grote aantallen. De Fraudehelpdesk ziet daarbij een enorme toename.

 

Het kan dan gaan om nep-boetes, bijvoorbeeld namens het CJIB. U krijgt een sms over een openstaande boete, met daarin een echte betaallink. U gaat via die link echt naar uw bank en betaalt daarmee de zogenaamde boete. Alleen betaalt u die niet aan het CJIB, maar aan een oplichter.

 

Het kan ook gaan om een phishing-bericht, zogenaamd namens uw bank. In de sms vraagt 'uw bank' om via een link in te loggen omdat anders uw rekening wordt geblokkeerd, uw pas vervalt of omdat er anders een bedrag zal worden afgeschreven. Op deze manier proberen fraudeurs achter uw inloggegevens te komen.

 

Via de link wordt u namelijk verwezen naar een nep-website die sprekend lijkt op die van uw bank. Als u hier inlogt, worden uw inloggegevens meteen doorgestuurd naar de fraudeur. De oplichter probeert vervolgens met die gegevens uw bankrekening te plunderen.

 

Advies:
Wees terughoudend met het plaatsen van uw telefoonnummer op internet.

Krijgt u een boete, rekening of ander verzoek om geld per sms, WhatsApp of e-mail? Bel dan altijd ter controle! Betaal nooit een rekening op basis van een tekstbericht alleen.

 

Zorg dat u bekend bent met het juiste internetadres van uw bank en 'bookmark' deze in uw browser. Als u werkelijk iets moet overmaken, doe dit dan door in te loggen via deze bookmark. Klik niet op (betaal)linkjes in mails, sms of WhatsApp.

 

Wordt er in een mail of sms gevraagd in te loggen omdat er anders iets vervelends gebeurt en u twijfelt? Neem dan contact op met de betreffende organisatie via het telefoonnummer op de juiste website. Klik nooit op de link in het bericht.

 

Wilt u weten wat werkelijk het webadres is in een link? Plak de link dan in de Linklezer van de Fraudehelpdesk.

 

Bron: Fraudehelpdesk.nl

Uitslaande brand verwoest houtopslag aan de Dronkelaarseweg in Barneveld

Gemaakt: Donderdag, 09 mei 2019 05:40

BARNEVELD - Donderdagmorgen omstreeks 04:30 uur is er brand uitgebroken in een vrijstaande houtschuur aan de Dronkelaarseweg in Barneveld. De schuur is in gebruik als houtopslag. De brandweer schaalde bij aankomst op naar middel-brand.

 

Om 05:40 uur kon de brandweer van Barneveld het sein 'brand meester' geven. Het betreft een schuur met circa 20 kub hout met een shovel van een buurtbewoner worden de resten uit elkaar getrokken. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De brandweer van Barneveld zette twee blusvoertuigen en twee waterwagens in van Barneveld en Kootwijkerbroek. Vanuit Voorthuizen werd een meetploeg ingezet om te kijken of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Een kleine hoeveelheid asbest is in een naastgelegen weiland gekomen.

Vrouw uit Meteren (31) dodelijk verongelukt tijdens motor rijles in Barneveld

Gemaakt: Donderdag, 09 mei 2019 16:17

BARNEVELD - Een 31-jarige vrouw uit Meteren is donderdagmiddag om het leven gekomen tijdens een motorrijles in Barneveld. Het slachtoffer ging in een bocht onderuit en overleefde de val niet.


Het ongeval gebeurde rond 14.00 uur op de Wesselseweg. Door nog onbekende oorzaak verloor de motorrijdster de controle over haar tweewieler en ging onderuit. Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken.

 

Veel hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, werden ingezet om eerste hulp te verlenen. De hulp mocht niet meer baten.

 

Waardoor de bestuurster de controle over de motor verloor, is nog niet bekend. De Verkeers Ongevallen Analysten van de politie doen onderzoek.

Bijzonder bord ‘Racer te gast’ op fietspad in Putten

Gemaakt: Donderdag, 09 mei 2019 18:31

PUTTEN - Wethouder Roelof Koekkoek van de gemeente Putten plaatste vanmiddag het bord 'Racer te gast' op het fietspad aan de Zeedijk. Hiermee vraagt de gemeente prestatiegerichte fietsers rekening te houden met de recreatieve gebruikers van het fietspad.

 

Het bord geldt als waarschuwingsbord, er kunnen geen boetes worden uitgedeeld aan racers. In september begint de gemeente met de verbreding van de weg.

File op A1 bij Barneveld door vrachtwagen met pech

Gemaakt: Vrijdag, 10 mei 2019 15:28

BARNEVELD - Op de A1 bij Barneveld is een lange file ontstaan door een vrachtwagen met pech. Het incident gebeurde rond 13:00 uur bij de afrit Voorthuizen.

 

De vrachtwagen stond in de file op de rijbaan richting Amersfoort toen de file oploste en de vrachtwagen niet meer werkte. Rijkswaterstaat probeerde het voertuig nog weg te slepen, maar er moest een berger aan te pas komen om het gevaarte van de weg te krijgen.

 

Vawege het incident liet Rijkswaterstaat de rechter rijstrook en de afrit naar de Baron van Nagellstraat afzetten. Daardoor moesten bestuurder draaien bij de even verderop gelegen afrit naar de A30. Een groot aantal bestuurders negeerden de afzetting en besloot voorbij het incident toch door de afzetting te rijden om de afrit te kunnen nemen. Hierbij werd ook over het verdrijvingsvlak gereden en onstonden gevaarlijke situaties.

 

De bestuurder van een bestelwagen maakte het zo bont dat hij nog vopr het incident door de afzetting heen reed, en zo de chauffeur en wegwerker in gevaar bracht. De bestelbus chauffeur kreeg een behoorlijke uitbrander van de weginspecteur.

Brandweer rukt uit voor gaslek aan de Valkenier in Barneveld

Gemaakt: Vrijdag, 10 mei 2019 18:34

BARNEVELD - De brandweer is vrijdag rond 18:00 uur uitgerukt voor een mogelijke gaslekkage aan de Valkenier in Barneveld.

 

Meerdere bewoners hadden een gaslucht geroken. De brandweer heeft metingen verricht in diverse woningen en in het riool maar niets aangetroffen.

Brand in het gemeentehuis van Woudenberg snel onder controle

Gemaakt: Zaterdag, 11 mei 2019 03:15

WOUDENBERG - In de avond van 11 mei kreeg de brandweer melding van een brand in het gemeentehuis van Woudenberg. De brand woedde aan de zijde van het Beaufortpark op de begane grond van het pand. De brand was snel onder controle. De politie is gestart met een onderzoek.

 

Op dit moment gaat de politie uit van brandstichting. Omstanders hoorden glasgerinkel en zagen vlak daarna een scooter wegrijden vanaf het gemeentehuis in de richting van De Schans.

 

Uw tip!
De recherche is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben. Ook zijn we benieuwd of er mensen zijn die de scooter met daarop de mogelijke dader(s) tijdens de vlucht hebben gezien.

 

Heeft u informatie of denkt u informatie te hebben die de recherche kan helpen bij het onderzoek? Neem dan contact op met 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Scooterrijder ernstig gewond bij aanrijding op de Hunnenweg in Voorthuizen

Gemaakt: Zaterdag, 11 mei 2019 17:11

VOORTHUIZEN - Een 75-jarige scooterrijder uit Voorthuizen is zaterdagmiddag 11 mei ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. Het ongeval gebeurde omstreeks 16:15 uur op de kruising Hunnenweg met de Prinsenweg in Voorthuizen.

 

Het slachtoffer is per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen vervoerd. De exacte oorzaak van het ongeval is niet bekend. De Verkeers Ongevallen Analyse van de politie doet onderzoek. De vrouw van 26 uit Zeewolde die de auto bestuurde raakte niet gewond. 

Zonneschijn en lachende gezichten op de open dag van brandweer Harskamp

Gemaakt: Zaterdag, 11 mei 2019 17:28

HARSKAMP - Er waren veel lachende gezichten op de open dag van brandweer Harskamp die zaterdag ter gelegenheid van het negentigjarig bestaan van het korps werd gehouden.

 

Op het terrein van de oude bioscoop tussen Otterlo en Harskamp waren diverse spectaculaire demo's waaronder blussing met heli, blussing met brandweervoertuig en hulpverlening van een ongeval. Voor de kinderen was er fiets knippen, lopen in dichte rook, brandweer springkussen, balspuiten en een kleurplaten wedstrijd.

 

Om 15.30 uur werd tot slot een demonstratie gehouden van een incident op een camping. Dit vond plaats op een weiland achter het terrein.

AED Netwerk Barneveld zoekt nieuwe burgerhulpverleners

Gemaakt: Zaterdag, 11 mei 2019 20:12

BARNEVELD - Het AED Netwerk Barneveld zoekt nieuwe burgerhulpverleners in de wijken:
Barneveld centrum– Veller 2 – Eilanden Oost – Voorthuizen centrum –
Holzenbosch– Blankensgoed – Kromme Akker

 

De gemeente Barneveld is volop in ontwikkeling. Er worden op veel plekken nieuwe wijken gebouwd, hierdoor neemt het aantal inwoners toe. Het is van belang om ook in deze wijken een groot netwerk van burgerhulpverleners te creëren.

 

Niet overal en altijd is de ambulance even snel ter plaatse. In levensbedreigende situaties kunnen burgerhulpverleners het verschil maken door alvast te starten met reanimeren en een AED te gebruiken. Elke seconde telt immers.

 

Wat heeft het AED netwerk Gemeente Barneveld jou te bieden als burgerhulpverlener:
• Gratis opleiding Reanimatie/AED verzorgd door VGGM en Gemeente Barneveld
• Ieder jaar een gratis herhalingscursus
• 2 x per jaar Nieuwsbrief van het AED Netwerk
• Uitnodiging voor evenementen en symposia omtrent burgerhulpverlening

 

Wat verwachten wij van onze burgerhulpverleners:
• Aanmelden in het alarmeringssysteem van HartslagNu
• Gehoor geven aan reanimatieoproepen
• Jaarlijks een herhalingsles volgen

 

Wil je ook burgerhulpverlener worden?
Aanmelden kan via aednetwerkbarneveld@vggm.nl.
Wij zoeken burgerhulpverleners in de volgende bebouwde kom gebieden: Barneveld, Voorthuizen, Stroe, De Glind en Kootwijk. En daarnaast in het buitengebied van Kootwijkerbroek.
Woont u elders in de gemeente Barneveld en bent u in het bezit van een geldig reanimatiecertificaat? Ga dan naar www.Hartslagnu.nl en meld u aan.


Jij wilt toch ook geholpen worden, wanneer jouw hart het moeilijk heeft?

Auto op zijn kant na aanrijding op de A30 bij Barneveld

Gemaakt: Zondag, 12 mei 2019 15:53

BARNEVELD - Op de A30 bij Barneveld is zondagmiddag rond half 3 een ongeval gebeurd. Een auto belandde hierbij op zijn kant.

 

Niemand raakte bij het ongeval gewond maar de schade aan beide auto's is groot. In de auto zaten twee vrouwen en een jongen. In de Duitse auto zaten een man en een vrouw die kwamen met de schrik vrij.

 

De Duitse auto is waarschijnlijk ingereden op de file. Door het ongeval staat er 2 kilometer file.

Keukenbrand aan de Egelhof in Lunteren

Gemaakt: Zondag, 12 mei 2019 19:03

LUNTEREN - In een woning aan de Egelhof in Lunteren heeft zondagmiddag rond 17:45 uur een keukenbrand gewoed. De bewoners konden zelf al snel de woning verlaten.

 

Een air fryer was waarschijnlijk de oorzaak van de brand. De schade is aanzienlijk in de woning. De bewoonster is door de ambulancedienst behandeld maar hoefde niet naar het ziekenhuis toe.

Bestuurder tractor gewond na botsing met boom in Zwartebroek

Gemaakt: Maandag, 13 mei 2019 20:25

ZWARTEBROEK - Op de kruising Vossenweg met de Koperweg in Zwartebroek is maandagavond rond 19:45 uur een ongeval gebeurd. De hulpdiensten waaronder de brandweer en de traumahelikopter rukte uit. Een man op een tractor botste tegen een boom. De traumahelikopter bleek niet nodig te zijn maar was in de buurt en is toch geland.

 

De bestuurder wilde uitwijken voor een aantal fietsers waarbij de uitstekende delen van de machine een boom raakte. Daarna botste hij tegen een boom. Het slachtoffer gaat met de ambulance naar het UMC te Utrecht voor onderzoek.

Uitslaande brand op zolder van woning in Putten

Gemaakt: Dinsdag, 14 mei 2019 07:37

PUTTEN - Op dinsdag 14 mei rond 7:15 uur is de brandweer met spoed uitgerukt naar de van Lennepstraat in Putten. Een rijtjeswoning staat door een onbekende oorzaak in brand.

 

Omdat het gaat om een uitslaande brand is er bij de brandweer opgeschaald naar middelbrand. Iedereen is uit de woning. Ook bewoners van de naastgelegen woningen zijn eruit. Er is veel rook. De brandweer is met meerdere tankautospuiten en een redvoertuig uitgerukt.

 

De brandweer had de brand omstreeks 07:30 uur onder controle en kon vervolgens het sein brand meester geven.

Vrouw steelt buggy bij woning in Ede

Gemaakt: Dinsdag, 14 mei 2019 16:04

EDE - Een onbekende vrouw neemt op dinsdagmiddag 5 februari 2019 een buggy mee die bij een woning aan de Heyendaal staat in de wijk Veldhuizen in Ede.

 

De buggy was daar, onder de carport, neergezet om te drogen. Op camerabeelden is te zien hoe de vrouw komt aanlopen, vermoedelijk de buggy van de rem haalt en meeneemt.

 

Vragen
Weet jij wie deze vrouw is? Neem contact op met de politie via 0900-8844.

Grote brand op militair oefenterrein bij Leusden

Gemaakt: Woensdag, 15 mei 2019 16:20

LEUSDEN - In het natuurgebied langs de Kolonel H.L. van Royenweg is woensdagmiddag een zeer grote brand uitgebroken. De rookwolken zijn tot ver in de regio te zien.

 

Om de brand te kunnen bestrijden zijn tientallen brandweer voertuigen uit de omgeving opgeroepen. Er zijn diverse peletons met brandweervoertuigen opgeroepen uit onder andere de provincie Utrecht en Gelderland Midden.

 

De oorzaak van de brand is nog onbekend. De brand zou op verschillende punten zijn ontstaan. Er zijn geen gewonden gevallen.

Fietser geduwd en geslagen op fietspad langs de Achterveldseweg in Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 15 mei 2019 16:36

BARNEVELD - Op maandag 6 mei 2019 heeft tussen 16:00 uur en 16:30 uur een mishandeling plaatsgevonden op het fietspad langs de Achterveldseweg in Barneveld.


Bij deze mishandeling is het slachtoffer, dat op zijn fiets in de richting van Barneveld fietste, meerdere keren geduwd en geslagen. Kort na de mishandeling is een vrouw met een auto gestopt en draaide zij haar raampje open. Op dat moment is de dader op zijn eigen fiets gestapt en weggefietst in de richting van Achterveld.


De politie wil deze vrouw graag spreken. Hoe zij er precies uitzag en in wat voor auto zij reed is helaas niet bekend. Ook is de politie op zoek naar mogelijke andere getuigen van deze mishandeling.

 

Herkent u zich in bovenstaande beschrijving of heeft u zelf iets gezien? Neemt u dan alstublieft contact op via 0900-8844 onder vermelding van registratienummer 2019202128.

 

Update

De vrouw heeft inmiddels contact opgenomen met de politie.

Brandweer Barneveld houdt oefening aan het Torenplein

Gemaakt: Woensdag, 15 mei 2019 21:56

BARNEVELD - De brandweer van Barneveld heeft woensdagavond een oefening gehouden aan de Torenplein in Barneveld. De ploeg speelt aankomende zaterdag in Ijsselmuiden in de 2e ronde van het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité en dit was een goed moment om te oefenen voor de wedstrijd.

 

De ploeg kreeg eerst te maken met een liftopsluiting. Toen het kind in de lift bevrijd was kwam een buurman aangerend dat er brand was in zijn woning. De manschappen moesten het vuur op de tweede verdieping en de zolder verdieping blussen. Twee kinderen konden gered worden door de brandweer. De oefening duurde ongeveer een half uur.

Inwoner Nijkerk krijgt voor 70.000,- euro aan drugs per post toegestuurd

Gemaakt: Donderdag, 16 mei 2019 16:32

NIJKERK - Afgelopen week kreeg een inwoner van Nijkerk wel een heel bijzondere "retour" zending. In een x aantal postpakketjes bleek voor bijna 70.000,- euro aan drugs te zitten bedoeld voor het buitenland.

 

De laatste tijd ziet de politie dit vaker en men misbruikt dan het afzendadres van een willekeurig persoon. Je kind zou zo'n pakketje wat terug komt maar per ongeluk openen....

 

Bij aantreffen van verdachte pakketjes zo snel mogelijk 112 bellen aangezien er gevaarlijke stoffen in kunnen zitten. Hoe sneller de politie het weet hoe groter de kans is voor de opsporing van een verdachte.

Grote alcoholcontrole op meerdere locaties rondom Zeumeren

Gemaakt: Vrijdag, 17 mei 2019 23:15

VOORTHUIZEN - De politie heeft vrijdagavond op meerdere locaties rondom Zeumeren een alcoholcontrole gehouden. Bestuurders werden vanwege het Mega Piraten Festijn door agenten gecontroleerd op de Baron van Nagellstraat, Apeldoornsestraat en de Mercuriusweg. De controle duurt tot het festijn is afgelopen.

 

Het Mega Piraten festijn trekt altijd veel publiek. De hoogste boete die was uitgedeeld is een rijverbod 3 uur en strafbeschikking van 425 euro.