Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 15:27:51 Rembrandtstraat Voorthuizen 3781EC 39743 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-107

Ambulance 07-107

woensdag 22 mei 2019

Archief

Automobilist schiet van de snelweg bij Stroe en belandt in bossage

Gemaakt: Zondag, 13 januari 2019 17:01

STROE - Zondagmiddag 13 januari is een automobilist op de A1 tussen Apeldoorn en Barneveld van de weg geraakt en met zijn voertuig in de bossage beland. Het ongeval gebeurde omstreeks 16:00 uur ter hoogte van Stroe.

 

De man bleef ongedeerd en is naar huis gebracht. De oorzaak van het ongeval is nog onduidelijk. De auto raakte zwaar beschadigd en is afgevoerd.

Wederom auto tegen betonnen afzetting op de A30 bij Barneveld

Gemaakt: Zondag, 13 januari 2019 17:18

BARNEVELD - Op de A30 bij Barneveld is zondagmiddag rond 16:30 uur wederom een auto in de betonnen afzetting beland. De bestuurder is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De auto raakte zwaar beschadigd.

 

Gisteren gebeurde op hetzelfde punt ook al een ongeval. Regelmatig schatten automobilisten de bocht verkeerd in als ze vanaf Amersfoort over de A1 de A30 naar Ede willen nemen.

 

Zie ook:

Waterleiding knapt, krantenbezorger heeft nat pak

Gemaakt: Maandag, 14 januari 2019 07:54
BARNEVELD - Een krantenbezorger in Barneveld moet zich vanochtend vroeg rot zijn geschrokken toen hij met zijn fiets in een sinkhole belandde. Het gat dat vol water stond, was ontstaan door een gesprongen waterleiding.

 

Door het lek kwam de Jacob Catsstraat volledig blank te staan. Als gevolg van de breuk zit een onbekend aantal huishoudens nog zonder water. 

 

De krantenbezorger kon zijn weg vervolgen met een nat pak. Net als een buurtbewoner die ook het gat in fietste. Niemand raakte gewond.

Automobilist in Nijkerk raakt van de weg en botst tegen boom

Gemaakt: Maandag, 14 januari 2019 17:57

NIJKERK - Op de Slichtenhorsterweg in Nijkerk is maandagmiddag 14 januari een ongeval gebeurd. Een automobilist raakte rond 17:10 uur van de weg, botste tegen een boom en kwam in een sloot tot stilstand.

 

De bestuurder kon zelf uit de auto komen. Hij is bij een nabijgelegen woning opgevangen tot de ambulance er was. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

Brandweer moet lek tankwagen dichten bij oefening op de Harselaar

Gemaakt: Woensdag, 16 januari 2019 02:38

BARNEVELD - Brandweer Barneveld hield dinsdagavond 15 januari een grote oefening bij H&S Transport op de Harselaar.

 

De tank van een tankwagen was lekgeslagen door brand in een pand. Een ploeg werd inzet op de brand binnen en een tweede ploeg op het dichten van het lek in de trailer. De Russische chauffeur kon de brandweer niet vertellen wat er in de tank zat.

File na aanrijding op de A1 bij Terschuur

Gemaakt: Woensdag, 16 januari 2019 07:51

TERSCHUUR - Op de A1 bij Terschuur is woensdagmorgen rond 06:45 uur een ongeval gebeurd op de rijbaan van Barneveld naar Amersfoort.

 

Door het ongeval ontstond al snel 8 kilometer file en ruim een half uur vertraging. Het ongeval gebeurde tussen drie voertuigen. Voor zover bekend waren er geen gewonden.

Brandweer rukt uit voor schoorsteenbrand op de Primulastraat in Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 16 januari 2019 16:07

De Barneveldse brandweer moest woensdagmorgen omstreeks 07:45 uur uitrukken voor een schoorsteenbrand in een woning aan de Primulastraat.

 

Bij aankomst bleek het gelukkig allemaal mee te vallen. De brandweer heeft het rookkanaal gecontroleerd maar niet geveegd. Na ruim een half uur kon de brandweer retour kazerne.

Inbraak in Audi A3 op de Zoete Kroon in Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 16 januari 2019 16:45

BARNEVELD - In de nacht van dinsdag op woensdag 16 januari is er ingebroken in een Audi A3 die stond geparkeerd aan de Zoete Kroon in de Barneveldse wijk De Burgt.

 

Heeft iemand wat gezien of gehoord? Wijkplatform De Burgt hoort dat graag. Beschikt u over camara bewaking rondom die buurt. Ook dat horen zij graag.

Gesignaleerd in Barneveld, Ierse travellers

Gemaakt: Woensdag, 16 januari 2019 16:50

BARNEVELD - Ze komen graag bij je klussen, doe het niet! Het zijn oplichters! Ze vangen graag je geld om vervolgens de klus niet af te maken en weg te gaan.

 

Ze zijn ook in staat om zelf iets bij je te beschadigen en niet veel later bij je aan te bellen en aan te bieden om het te maken. Ook de kans dat je uiteindelijk veel meer moet betalen na de klus omdat ze zo gezegd meer werk of meer vervangen hebben is groot. Vooral oudere mensen zijn het slachtoffer van dit soort oplichters, zie je ze in de wijk waarschuw elkaar!

 

Wie deze auto ziet rijden mag 112 bellen, de politie is op de hoogte.

 

De auto voor het laast gezien op de Postweg aan de rand van de Burgt in Barneveld.

Automobilist botst tegen boom op de Hessenweg bij Stoutenburg

Gemaakt: Woensdag, 16 januari 2019 17:43

STOUTENBURG - Woensdagmiddag omstreeks 16:50 uur moest de politie en de brandweer met spoed uitrukken voor een eenzijdig ongeval op de Hessenweg bij Stoutenburg.

 

Ter plaatse bleek dat er een automobiliste met haar voertuig tegen een boom was gebotst. De bestuurster is uit de auto gehaald waarna deze voor verdere controle overgebracht werd naar het ziekenhuis. De Hessenweg is volledig afgesloten voor al het verkeer gedurende het onderzoek. Een opgeroepen traumahelikopter werd weer afgemeld.

Fietser geschept door auto op de Klomperweg in Lunteren

Gemaakt: Woensdag, 16 januari 2019 18:50

LUNTEREN - Op de kruising Klomperweg met de Tienminutenweg in Lunteren is woensdagavond rond 18:30 uur een ongeval gebeurd. Een fietser werd door een automobilist geschept en raakte gewond.

 

De jongeman is met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Ede vervoerd. De schade aan de auto en de fiets is aanzienlijk.

Auto belandt op zijn kant na aanrijding op de Archimedesstraat in Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 16 januari 2019 21:22

BARNEVELD - De bestuurster van een personenauto is woensdagavond 16 januari met haar voertuig op z'n kant beland na een aanrijding. De aanrijding gebeurde omstreeks 20.15 uur op de Archimedesstraat in Barneveld.

 

De vrouw botste tegen een geparkeerde auto waarna haar eigen auto kantelde en op z'n zijkant terecht kwam. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.

 

Het slachtoffer werd onderzocht in de ambulance en gaat op eigen gelegenheid naar de huisarts.

Sensor voorkomt auto inbraak in Voorthuizen

Gemaakt: Donderdag, 17 januari 2019 16:10

VOORTHUIZEN - De pilot van de gemeente Barneveld om het aantal diefstallen van of uit auto's te verminderen, heeft afgelopen week in Voorthuizen tot succes geleid.

 

De pilot bestaat uit sensoren die in de auto worden aangebracht en een signaal geven als wordt geprobeerd in te breken. De eigenaar van een auto ontvangt een bericht op zijn smartphone. De eigenaar van een auto in Voorthuizen kon de inbreker op heterdaad betrappen en schakelde de politie in. De gemeente Barneveld heeft op dit moment 10 sensoren uitgegeven en er zijn nog enkele tientallen in bestelling.


Ziet u een verdachte situatie? Bel dan altijd de politie. Dat kan via 112.

Automobilist gaat ervandoor na aanrijding voetganger op zebrapad in Voorthuizen

Gemaakt: Donderdag, 17 januari 2019 18:33

VOORTHUIZEN - Op de Hoofdstraat in Voorthuizen is donderdagmiddag rond 17:45 uur een ongeval gebeurd. Een voetganger werd op een zebrapad aangereden door een auto.

 

De automobilist ging er na de aanrijding vandoor. De politie probeert de dader op te sporen en heeft enkele getuigen van de aanrijding gehoord. Het slachtoffer is gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Een EHBO diploma halen

Gemaakt: Donderdag, 17 januari 2019 18:49

VOORTHUIZEN - De gedachte dat je wat wilt kunnen doen en niet machteloos willen hoeven toekijken als er iets gebeurt. Daar begint het vaak mee als je erover nadenkt om een EHBO diploma te gaan halen.

 

Bij EHBO Vereniging Voorthuizen volg je de EHBO opleiding al in drie dagen (voor het officiële Oranje Kruis diploma). Op zaterdagen 23-03-2019 en 6 en 13 april 2019 van 09.00 tot 17.00 uur geven wij de cursus EHBO incl. AED - Reanimatie. De opleiding wordt gegeven door kaderinstructeurs die Oranje Kruis zijn gecertificeerd. Verder wordt er tijdens deze opleiding gebruik gemaakt van LOTUS-slachtoffers. De cursus wordt afgesloten met een examen op woensdag 17 april vanaf 19.00 uur. De examinatoren van het Oranje Kruis toetsen de kandidaten dan op hun kennis en vaardigheden. Een kandidaat die aan de eisen voldoet ontvangt na afloop een officieel erkend diploma van het Oranje Kruis en mag zich dan EHBO-er noemen.

 

De kosten (incl. boek, examen en koffie/thee) bedragen € 195,00. Veel zorgverzekeraars vergoeden de kosten geheel of gedeeltelijk. Locatie: Dorpshuis Het Trefpunt te Voorthuizen. Voor aanmelden of meer informatie kunt U contact opnemen via secretariaat@ehbovoorthuizen.nl

Schennispleger in Scherpenzeel krijgt bezoek van politie

Gemaakt: Donderdag, 17 januari 2019 20:24

SCHERPENZEEL - Eind 2018 en begin 2019 kwamen er bij de polie een aantal meldingen binnen van een schennispleger op de Renessersteeg in Scherpenzeel. Afgelopen week hebben agenten samen met de boa deze man kunnen controleren en uit de anonimiteit kunnen halen.

 

Tegen deze man is proces-verbaal opgemaakt.

Meerdere auto's van de weg door gladheid op de A30

Gemaakt: Vrijdag, 18 januari 2019 16:15

EDE - Door gladheid zijn op de afrit A30 bij Ede vrijdagmorgen meerdere auto's van de weg geraakt. Niemand raakte bij de glijpartijen gewond.

 

De blauwe auto is afgevoerd door bergingsbedrijf van Amerongen. De andere twee auto's konden op eigen kracht verder.

Helikopters van defensie oefenen het laagvliegen

Gemaakt: Vrijdag, 18 januari 2019 19:09

DEELEN - Helikopters van het Defensie Helikopter Commando oefenen het laagvliegen. Dat doen ze op en rondom vliegbasis Deelen van maandag 21 tot donderdag 24 januari van 9:30 tot 23:30 uur.

 

Mocht je overlast ervaren, kun je dat melden op de website van defensie.

Tulpenstraat in Barneveld blank door gebroken waterleiding

Gemaakt: Zaterdag, 19 januari 2019 08:10

BARNEVELD - Aan de Tulpenstraat in Barneveld heeft een gebroken waterleiding vanmorgen een straat blank gezet. Ook in de Begoniastraat liep het water alle kanten op.

 

Bewoners van de Tulpenstraat, Begoniastraat, Azaliastraat, Hortensiastraat en Rozenstraat hebben door de breuk minder of geen water. Het waterbedrijf geeft aan dat de storing rond 10:00 verholpen moet zijn.

 

Maandagochtend zorgde een breuk in de waterleiding voor problemen aan de Jacob Catsstraat in Barneveld.

Veiligverkeer borden in De Burgt vernield

Gemaakt: Zaterdag, 19 januari 2019 16:38

BARNEVELD - In de nacht van vrijdag op zaterdag 19 januari, omstreeks 02:20 uur, hebben drie jongens de Veiligverkeer borden die op de Beekboog in Barneveld stonden verwijderd en in het water gegooid.

 

Er zijn camera beelden waar deze jongens op staan. Wijkplatform De Burgt roept deze jongens op zichzelf te melden.

Politiewagen met moeder, kinderen en hamsters krijgt lekke band op de A28

Gemaakt: Zaterdag, 19 januari 2019 18:52

NIJKERK - Zaterdagmiddag 19 januari werd de politie naar een aanrijding op de A28 gestuurd. Twee voertuigen waren op elkaar gebotst en in beide voertuigen zaten naast een volwassenen ook drie kinderen. In een van de twee auto's waren ook nog twee net gekochte jonge hamsters aanwezig.

 

Ter plaatse bleek er gelukkig geen sprake van enig letsel, er was enkel een hoop blikschade. Drie kinderen die in het eerste voertuig hadden gezeten waren inmiddels meegenomen door een familielid die in de buurt was. Omdat niet iedereen in de sleepauto paste besloten de agenten de overige drie kinderen, moeder en de twee net aangeschafte hamsters naar het bergingsbedrijf in Amersfoort te brengen. Voor de jonge kinderen natuurlijk een avontuur om een keer in de politieauto te zitten.

 

Het avontuur eindigde echter een aantal kilometer verderop op de vluchtstrook van de A28 al met een lekke/kapotte band van de politiewagen. Met z'n allen konden wij vervolgens in de berm wachten totdat een volgende berger kwam om ons voertuig af te slepen.

 

Een heel avontuur voor iedereen. Nadat de politiewagen op de afsleep stond konden de agenten samen met de moeder, kinderen en hamsters weer verder. In de vrachtwagen van de berger zijn wij vervolgens, met enige vertraging, naar het bergingsbedrijf gebracht!

 

De beide partijen van de aanrijding konden het schadeformulier van de eerdere aanrijding invullen en vervangend vervoer werd geregeld. Voor ons was het nog even wachten op de pechhulp die voor ons een nieuw wiel probeerde te regelen. Dat lukte niet meer op de late zaterdagmiddag waarna hij ons naar het bureau in Barneveld bracht. Hier pakten wij een ander dienstvoertuig en ging de dienst gewoon weer verder.

Vandalen melden zich na oproep wijkplatform De Burgt

Gemaakt: Maandag, 21 januari 2019 17:15

BARNEVELD - De drie jongens die in de nacht van vrijdag op zaterdag VeiligVerkeer borden hebben vernield in de Barneveldse wijk De Burgt hebben zich gemeld bij het wijkplatform. Ruben Karrenbeld van het wijkplatform meldt dat ze binnenkort met elkaar om de tafel gaan zitten.

 

De VeiligVerkeer borden werden aangetroffen in de Barneveldse Beek. De drie daders waren zichtbaar op camerabeelden en werden onder andere via deze website opgeroepen om zich te melden.

In Putten gevonden schedel blijkt eeuwenoud te zijn

Gemaakt: Maandag, 21 januari 2019 17:45

PUTTEN - Het onderzoek naar de schedel die op 8 september 2018 in Putten werd gevonden, is afgerond. Het is een eeuwenoude schedel, blijkt uit onderzoek van het NFI. De onderzoekers dateren de schedel tussen 1535 en 1829 na Christus.

 

Op 8 september vorig jaar werd de schedel in de bossen bij Putten gevonden. Al vrij snel was bekend dat het om een menselijke schedel ging. Vervolgens heeft het NFI onderzocht hoe oud de schedel is. Uit dat onderzoek bleek dat de schedel een aantal eeuwen oud kan zijn en daarom wordt het niet verder onderzocht.

 

Als de schedel minder dan honderd jaar oud was geweest, zou de schedel ook onderzocht worden op DNA-sporen. Was er in dat geval een DNA-spoor gevonden, dan zou deze zijn vergeleken met sporen in de database van vermiste personen om zo te onderzoeken of het afkomstig is van een vermiste persoon. Aangezien deze schedel enkele honderden jaren oud is, wordt het niet verder onderzocht.

Veilig het natuurijs op

Gemaakt: Maandag, 21 januari 2019 19:02

Het is koud en het vriest dat het kraakt. Er ligt al een mooi laagje ijs op de plassen en de verleiding is groot om even uit te proberen of je erop kunt staan of om zelfs al de schaatsen onder te binden.

 

Maar wanneer is het veilig? En voor wie? Voor mij? En hoe zit het als er nog tien bijkomen omdat ze mij zien schaatsen? Of honderd? Vaak wordt er geschaatst op plekken, waar eigenlijk niemand weet hoe dik het ijs is. Ook zijn er op goede stukken ijs ineens plekken, waarvan je niet weet of het verantwoord is om er overheen te schaatsen. Twijfel je? Neem dan geen risico. Ga je wel schaatsen, zorg dan voor een goede veiligheidsuitrusting. Dan hoeft de brandweer niet voor jou uit te rukken.

 

Voorkom dat je door het ijs zakt
Bij bruggen, vogels, riet, waterplanten en overhangende takken van bomen is het ijs in de meeste gevallen onveilig. Bij kleurverandering van het ijs kan de kwaliteit van het ijs anders zijn. Wees bij aangevroren randen met een afwijkende (geelwitte) kleur bedacht op windwakken. Windwakken kunnen bij strenge vorst lang open blijven en een behoorlijke omvang hebben. Zijn ze toch dichtgevroren, dan kunnen ze een te dun laagje ijs hebben.

 

Als je toch door het ijs zakt of iemand door het ijs ziet zakken en niet uit het water kan komen, bel dan altijd het alarmnummer 1-1-2. De brandweer heeft speciale manieren om iemand te redden. Daar oefenen we op.

 

Bron: brandweer.nl

Groot Batelaar kliniek in Lunteren ontruimd wegens brand

Gemaakt: Dinsdag, 22 januari 2019 00:34

LUNTEREN - Aan de Postweg is maandagavond rond 23:15 uur brand uitgebroken in een appartement. De brand werd al snel opgeschaald naar 'Middelbrand'.

 

De brand woedde op het terrein van Groot Batelaar. De brand was na een klein half uur onder controle, niemand raakte gewond. Het pand is wel ontruimd geweest. Ongeveer 10 personen moesten het pand verlaten. De brand is ontstaan in een slaapkamer en die is volledig uitgebrand.

Uitslaande brand verwoest woning met rieten kap in Leusden

Gemaakt: Dinsdag, 22 januari 2019 16:04

LEUSDEN - De brandweer is vanmorgen even na 08:00 uur groots uitgerukt voor een schoorsteenbrand in een 2 onder 1 kap woning aan de N226 Arnhemseweg in Leusden. Omdat het een pand met een rietenkap betreft wordt er altijd groter uitgerukt. De brandweer uit onder andere Amersfoort, Zeist, Werkhoven en Leusden zijn opgeroepen om assistentie te verlenen bij de brand.

 

De brand is begonnen in de schoorsteen en zou overgeslagen zijn naar de rietenkap, aldus een voorlichter van de veiligheidsregio Utrecht. De brandweer is met man en macht bezig om de brand te blussen en verdere schade te kunnen voorkomen.

 

De bewoner van het pand heeft de brandende woning op eigen kracht kunnen verlaten en is opgevangen door de buren.

 

Om 13.10 uur werd het sein brand meester gegeven. De brandweer verwacht nog wel uren bezig te zijn met nablussen.

Auto raakt tijdens sneeuwval van de weg en botst tegen boom

Gemaakt: Dinsdag, 22 januari 2019 16:17

BARNEVELD - Tijdens de sneeuwval is van dinsdagmiddag rond 14:30 uur op de Valkseweg in Barneveld een auto geslipt en tegen een boom gereden.

 

De automobiliste kwam vanuit de richting van Wekerom en verloor in een flauwe bocht door onbekende oorzaak de macht over het stuur. De auto raakte daarna met het portier een boom.

 

De bestuurster van de auto raakte bij het ongeval lichtgewond maar hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

Weer een vrachtwagen vast in tunnel Kallenbroekerweg

Gemaakt: Dinsdag, 22 januari 2019 16:24

BARNEVELD - In het tunneltje op de Kallenbroekerweg in Barneveld is dinsdagmiddag wederom een vrachtwagen vast komen te zitten. Het incident gebeurde rond 16:00 uur.

 

De chauffeur had de besneeuwde hoogteborden gemist en reed zichzelf muurvast in het te lage tunneltje onder de A30. Een berger zal proberen het voertuig los te krijgen.

 

Omdat auto's op de Kallenbroekerweg aardig moeten remmen voor het obstakel, en er veel sneeuw ligt, wordt de vrachtwsgen beveiligd door toezicht van de gemeente.

Door sneeuwval één na drukste spits ooit op de Nederlandse wegen

Gemaakt: Dinsdag, 22 januari 2019 16:56

NEDERLAND - De sneeuw zorgt voor veel verkeersoverlast in Nederland. Op veel wegen en ook snelwegen wordt langzaam gereden.

 

De grootste problemen ziet de ANWB rond Utrecht, Arnhem, Nijmegen en Eindhoven. Het verkeer rijdt door de sneeuw langzaam, met als gevolg de files. Het aantal ongelukken blijft nog wel beperkt.

Overleden persoon aangetroffen in woning Wethouder Rebellaan Barneveld

Gemaakt: Donderdag, 07 maart 2019 16:55

BARNEVELD - In een woning aan de Wethouder Rebellaan in Barneveld hebben hulpdiensten vanmiddag rond 16:00 uur een overleden persoon aangetroffen.

 

De omstandigheden waaronder het persoon is overleden zijn op dit moment nog niet duidelijk. De politie stelt nader onderzoek in.

 

Update

Het politieonderzoek ter plaatse is afgerond. Er is geen sprake van een misdrijf.

 

Zit je zelf in de knoop met jezelf en/of wil je praten over zelfdoding? Kijk dan op 113.nl of bel 0900-0113.