Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 22:24:52 Verkeersstremming A1 Li,4 Stroe Prio Eenheid | Politie Gelderland Midden (PersInfo Regionaal)
woensdag 02 december 2020

Archief

Man met duizenden euro's cash geld aangehouden op de Veluweweg in Kootwijkerbroek

Gemaakt: Dinsdag, 14 juli 2020 20:47

KOOTWIJKERBROEK - De politie heeft dinsdagavond een man aangehouden op de Veluweweg in Kootwijkerbroek. De man is aangehouden omdat hij enkele duizenden euro's bij zich had in briefjes van 50 euro. Hij is overgebracht naar het politiebureau in Apeldoorn.

 

Wat precies de reden van de aanhouding was, is niet bekend maar volgens omstanders had de man de enkele duizenden euro's uit het raam gegooid. Voor dit grote geldbedrag kon hij geen duidelijke reden geven. De Whatsapp groep Kootwijkerbroek-Stroe kwam de man op het spoor en alarmeerde de politie. Drie andere mannen kon de politie niet aanhouden omdat er tegen hen geen strafbare feiten waren. Volgens buurtbewoners hebben de mannen zich vanmiddag al enige tijd opgehouden bij de geldautomaat. De aangehouden man ontkende dat het geld van hem was.

Vrachtwagen met bulkoplegger zakt weg in berm in Kootwijkerbroek

Gemaakt: Woensdag, 15 juli 2020 17:04

KOOTWIJKERBROEK - Woensdagmiddag 15 juli rond 12.30 uur is een vrachtwagen in de berm weggezakt. Dit gebeurde aan Drieenhuizerweg in Kootwijkerbroek.

 

De vrachtwagen moest een andere vrachtwagen passeren die op dat moment aan het lossen was. De vrachtwagen met bulkoplegger reed daardoor iets verder de berm in, waarna hij vast kwam te zitten. De vrachtwagenchauffeur had het snel in de gaten en kon voorkomen dat hij ging kantelen, door zijn combinatie direct stil te zetten.

 

Een bergingsbedrijf heeft met twee bergingsvoertuigen de vrachtwagen met bulkoplegger weer op de weg weten te krijgen. Vervolgens wordt gekeken of het voertuig schade heeft en of deze weer zijn weg kan vervolgen.

Overleden vrouw gevonden in woning aan de Zonnebloemstraat in Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 15 juli 2020 17:15

BARNEVELD - Woensdag 15 juli is de politie onderzoek gestart naar een overleden vrouw in een woning aan de Zonnebloemstraat in Barneveld.

 

De politie doet onderzoek in de woning geeft aan dat het geen misdrijf betreft.

Boeren voeren 22 juli actie; "Blijf een dagje thuis"

Gemaakt: Woensdag, 15 juli 2020 19:59

NEDERLAND - Boeren gaan volgende week woensdag opnieuw actievoeren tegen de stikstofplannen van het kabinet. Farmers Defence Force (FDF) hoopt daarbij ook op steun van burgers. "Blijf een dagje thuis".

 

Woordvoerder Sieta van Keimpena zegt tegen Omroep Brabant dat ze met thuiswerken de stikstofuitstoot willen reduceren 'zodat wij ons vee niet ziek hoeven te maken.' Dat is volgens de boeren het gevolg van minder eiwitten in het veevoer, een maatregel van Schouten.

 

De minister wil boeren verplichten om de hoeveelheid eiwit in veevoer tijdelijk te verlagen om de stikstofuitstoot omlaag te brengen. De kabinetsplannen om de uitstoot van ammoniak op deze manier te verminderen leidden deze maand al tot protesten.

Auto op zijn dak na botsing met boom in Voorthuizen

Gemaakt: Donderdag, 16 juli 2020 06:06

VOORTHUIZEN - Een automobilist is donderdagmorgen 16 juli met zijn voertuig in de berm terecht gekomen en heeft daarna aan de andere kant van de weg een boom geraakt.  De auto is uiteindelijk op zijn dak tot stilstand gekomen. Het ongeval gebeurde omstreeks 05:20 uur op de Apeldoornsestraat vanuit Garderen richting Voorthuizen

 

De bestuurder is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De weg is vanwege het ongeval volledig afgesloten.

Fietser aangereden tijdens oversteken van de Transportweg in Barneveld

Gemaakt: Donderdag, 16 juli 2020 17:36

BARNEVELD - Donderdagmiddag 16 juli heeft een ongeval plaatsgevonden op de Transportweg in Barneveld. Een fietser werd bij het oversteken door een automobilist aangereden. Volgens Alarmeringen Barneveld vond de aanrijding iets na 17:00 uur plaats.

 

Het slachtoffer is door de ambulancedienst naar het ziekenhuis gebracht, zijn letsel is niet bekend. De automobilist kwam met de schrik vrij. Zowel de auto als de fiets raakte flink beschadigd

 

Patiënt aan de Valkhof in Barneveld via hoogwerker brandweer naar beneden gebracht

Gemaakt: Donderdag, 16 juli 2020 19:06

BARNEVELD - De hoogwerker van brandweer Barneveld is donderdag 16 juli ingezet bij het uit de woning halen van een patiënt. Omdat het moeilijk was de patiënt via de trap van de eerste verdieping naar de begane grond te brengen is de hulp van de brandweer ingeroepen.

 

De patiënt is veilig uit de woning gehaald en met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Lange file op de A1 bij Barneveld na kop-staart aanrijding

Gemaakt: Vrijdag, 17 juli 2020 16:38

BARNEVELD - Op de snelweg A1 ter hoogte van Barneveld is vrijdagmiddag omstreeks 13:00 uur een aanrijding gebeurd tussen twee voertuigen. Voor zover bekend raakte niemand bij het ongeval gewond.

 

Het ongeval gebeurde op de rijbaan richting Amersfoort ter hoogte van de afslag Voorthuizen. Een rolstoelbusje en een personenauto reden op de meest linkerbaan toen de personenauto te laat zag dat de bus moest remmen voor een opkomende file. Een harde botsing was het gevolg.

 

Na het ongeval bleek het achterste voertuig niet meer rijbaar te zijn. Passerende agenten met een onopvallend voertuig sloten de linkerrijstrook af voor de veiligheid. Door het ongeval ontstond een lange file richting Amersfoort.

Feromoonvallen geplaatst in de gemeente Barneveld voor eikenprocessierupsen

Gemaakt: Vrijdag, 17 juli 2020 17:12

BARNEVELD -De bestrijding van de eikenprocessierups is nog in volle gang. Nog maar een paar weken en dan is het gekriebel in Barneveld en omliggende dorpen weer over. Om een goede inschatting te maken waar de gemeente volgend jaar moet bestrijden, hangt het bedrijf Terra Nosta zogenaamde 'feromoonvallen' op. Dit doet het bedrijf in opdracht van de gemeente.

 

Het plaatsen van de vallen is geen bestrijding. Het gaat om het tellen van het aantal mannetjes die in de vallen komen. Vanuit deze telling kan een inschatting worden gedaan voor volgend jaar.

 

Plekken waar de vallen hangen
In de hele gemeente Barneveld worden op 6 plekken 3 vallen opgehangen. De vallen komen hier:

 • Omgeving Thorbeckelaan
 • Omgeving Postweg
 • Omgeving Hoofdstraat
 • Omgeving Wulpenweg
 • Omgeving begraafplaats Kootwijkerbroek
 • Omgeving Stoutenburgerweg

Bestelbus brandweer zakt weg in zachte berm aan de Barneveldseweg in Amersfoort

Gemaakt: Zondag, 19 juli 2020 15:32

AMERSFOORT - Een bestelbus van de brandweer is zondagmiddag 19 juli vast komen te zitten in de berm aan de Barneveldseweg in Amersfoort.

 

De Adviseur Gevaarlijke Stoffen had zijn voertuig in de berm naast het fietspad geparkeerd maar zakte weg in de zachte grond. Zijn collega's kwamen hem te hulp en trokken de bestelbus met een brandweerwagen weer op de weg.

Corona-app wordt op 1 september landelijk gelanceerd

Gemaakt: Zondag, 19 juli 2020 16:30

NEDERLAND - Op 1 september is het de bedoeling dat de coronavirus-app ‘CoronaMelder’ in heel Nederland wordt ingevoerd.  De app moet het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD aanvullen en mensen in staat stellen de verspreiding van het virus tegen te gaan. Voordat de app overal is te gebruiken, worden de komende tijd nog de laatste praktijk- en veiligheidstesten uitgevoerd. Ook de Autoriteit Persoonsgegevens komt nog met haar advies.

 

Minister Hugo de Jonge: “We moeten alles op alles zetten om een tweede coronagolf te voorkomen. Met de app kunnen we sneller het virus in de kraag vatten en besmettingen voorkomen. Hoe meer mensen straks de app downloaden, hoe beter. De dijk die die tweede golf kan tegenhouden, dat zijn wij samen.”

 

Het gebruik van de app is geheel vrijwillig en er wordt geen informatie over jou of je locatie opgeslagen. Bovendien mogen mensen nooit, direct dan wel indirect, door wie dan ook worden gedwongen tot het gebruik van de app. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan dat een restauranteigenaar het gebruik van CoronaMelder verplicht stelt voor het kunnen plaatsnemen op zijn terras. Minister De Jonge komt daarom met een wetsvoorstel die dergelijke situaties verbiedt.

 

De app moet het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD aanvullen. Bij dit reguliere onderzoek vragen medewerkers van de GGD aan mensen die in aanraking zijn geweest met personen die positief zijn getest, of ze zelf klachten hebben. Daarbij gaat de GGD dus af op de contacten die mensen zich nog herinneren en die ze kennen. Voor contactonderzoek is het belangrijk te weten of mensen voor langere tijd dicht bij elkaar waren.

 

Dankzij de app kunnen meer mensen sneller een bericht krijgen dat ze in de buurt van een besmet persoon zijn geweest. Veel mensen kunnen zich moeilijk herinneren bij wie ze allemaal in de buurt zijn geweest. De app herinnert die contacten wel. Daardoor bereikt de app mensen sneller dan het reguliere bron- en contactonderzoek. Door op deze manier meer mensen sneller te berichten dat ze risico kunnen lopen, kunnen mensen eerder worden getest waardoor het doorgeven van de besmetting wordt beperkt.

 

Op 17 augustus wordt de app eerst in de regio’s Twente en Rotterdam-Rijnmond in de praktijk getest. Op 1 september is het de bedoeling dat de app in alle 25 GGD-regio’s is te gebruiken. De komende weken wordt dit intensief samen met GGD’en voorbereid. De praktijktesten zullen in de regio’s alleen starten wanneer de Autoriteit Persoonsgegevens een positief advies over de app uitbrengt. Dat advies wordt eind juli verwacht. Ook wordt er voor 1 september nog een veiligheidstest, een zogenoemde ‘Pen-test’, gedaan op de definitieve app. Na de landelijke invoering blijft de app ook voortdurend op veiligheid getest worden.

 

Vanaf 17 augustus komt de CoronaMelder beschikbaar in de appstores, omdat begrenzing tot een regio in de appstores niet mogelijk is. Daarmee is de app voor iedereen te downloaden, maar buiten de testregio’s nog niet volledig bruikbaar.

 

De app functioneert weliswaar na het downloaden technisch volledig en wisselt bijvoorbeeld wel de anonieme codes uit. Het melden van positieve testuitslagen in de app wordt tijdens de testperiode echter alléén in de testregio’s Twente en Rotterdam-Rijnmond ondersteund door de GGD van die regio. Wie niet in een testregio woont kan overigens wel een melding krijgen na een contact met iemand die wel in een testregio woont en positief is getest op het virus. Deze melding gaat uiteraard gepaard met het bijbehorende handelingsadvies van de GGD.

De app is ‘open source’ ontwikkeld. Dat betekent dat iedereen het proces openbaar kan volgen en mee kan helpen om de app te ontwikkelen. Zo hebben al honderden vrijwilligers via verschillende internetplatforms het bouwteam van het ministerie van VWS kosteloos geholpen met adviezen over het design, de techniek en de gebruiksvriendelijkheid.

 

Op www.coronamelder.nl of op www.rijksoverheid.nl is meer informatie over de app en het proces te vinden.

 

Bron: Rijksoverheid 

Fietsster onderuit door diesel spoor op de Bellstraat in Barneveld

Gemaakt: Zondag, 19 juli 2020 20:05

BARNEVELD - De brandweer en politie zijn zondagavond rond 18:45 uur uitgerukt voor een dieselspoor op de Bellstraat en de Wattstraat in Barneveld.

 

Rond kwart over 6 bleek een vrouw met de fiets te zijn uitgegleden. Buurtbewoners hebben daarna direct de brandweer gewaarschuwd. De vrouw kon op eigen gelegenheid naar huis. De brandweer is ruim een half uur bezig geweest het wegdek te reinigen. Vermoedelijk heeft een vrachtwagen wat resten achter gelaten en is het door de regen spekglad geworden.

Vier gewonden bij frontale aanrijding op de Valkseweg in Barneveld

Gemaakt: Maandag, 20 juli 2020 17:48

BARNEVELD - Op de Valkseweg - N801 tussen Barneveld en Wekerom heeft maandagmiddag 20 juli een ongeval plaatsgevonden. Omstreeks 17:25 uur kwamen ter hoogte van de Puurveenseweg twee voertuigen frontaal met elkaar in botsing.

 

Bij het ongeval zijn vier gewonden gevallen. Omstanders hebben de gewonden opgevangen in afwachting van de hulpdiensten. Over de ernst van de verwondingen is nog niets bekend. In elk geval een kind en twee volwassenen worden naar het ziekenhuis gebracht. De N801 is voorlopig dicht.

 

Volgens getuigen stond een mercedes sprinter bus stil om af te slaan, de bestuurder van de groene bestelwagen zag het te laat. Hij  remt en wijkt uit en klapt frontaal op de grijze Peugeot die vanaf De Valk aan komt rijden. 

 

De personenauto werd bestuurd door den 35-jarige man uit Barneveld. De bestelbus door een 18-jarige man uit Harskamp.

Grote groep boeren veroorzaakt forse file op de A1 tussen Apeldoorn en Amersfoort

Gemaakt: Woensdag, 22 juli 2020 16:21

REGIO - Een grote groep boeren heeft woensdag een behoorlijke file veroorzaakt op de A1 tussen Apeldoorn en Amersfoort. Er staat zo'n 10 kilometer file.

 

De boeren verzamelden zich onder andere op een parkeerplaats langs de A1 bij Bathmen en een parkeerplaats bij een BP station aan de A1 bij Ugchelen. De twee groepen voegden zich samen bij Ugchelen waarna onder politiebegeleiding richting de Bilt werden gereden. Automobilisten moeten rekening houden met vertraging.

Luchtballon scheert laag over woonwijk in Nijkerk

Gemaakt: Vrijdag, 24 juli 2020 01:11

NIJKERK - Donderdagavond 23 juli rond 21.35 uur is een luchtballon geland in een open veld langs de Amersfoortseweg Nijkerk. Nog een andere ballon van hetzelfde bedrijf landde ook in de woonwijk Corlaer. Veel toeschouwers kwamen naar de landingsplekken om te kijken naar het spektakel.

 

Even daarvoor voer één van de de luchtballonnen laag over een woonwijk. Ook zouden er boomtoppen zijn geraakt met de mand van de luchtballon. De luchtballonnen zijn van Rob Wiegers, hij kwam vaker in het nieuws met bijzondere landingen. Vier dagen geleden landde de luchtballon vlak naast een snelweg.

Traumabeertje voor de schrik na aanrijding in Voorthuizen

Gemaakt: Vrijdag, 24 juli 2020 17:27

VOORTHUIZEN - Op de kruising Apeldoornsestraat met de Bosweg in Voorthuizen is vrijdagmiddag iets half 5 een ongeval gebeurd. Twee auto's knalde zijn met elkaar in botsing gekomen. De schade is behoorlijk.

 

Een vrouw raakte lichtgewond maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Een kind in de Volvo kreeg een traumabeertje voor de schrik. De zwarte Skoda kwam uit de Bosweg en reed in de zijkant van de Volvo.

Vermist persoon aangetroffen in Kootwijk na grote zoekactie

Gemaakt: Vrijdag, 24 juli 2020 20:27

KOOTWIJK - Vrijdagavond 24 juli is er een grote zoekactie gestart aan de Nieuw Milligenseweg in Kootwijk. Meerdere hulpdiensten en burgers waren op zoek naar een vermist persoon. Ook de Koninklijke Marechaussee en een politiehelikopter deed mee aan de zoekactie.

 

Het zou gaan om een 43-jarige man die sinds vrijdagmiddag werd vermist. Via Burgernet in Apeldoorn, Barneveld en Ermelo werden mensen verzocht uit te kijken naar een kale man op een grijs/blauwe herenfiets. Hij werd omstreeks 20:30 uur in goede gezondheid aangetroffen.

Onbekenden stelen terrasmeubilair van Brasserie Buitenlust in Voorthuizen

Gemaakt: Zondag, 26 juli 2020 16:22

VOORTHUIZEN - In de nacht van zaterdag op zondag 26 juli is meubilair gestolen vanaf het terras van Brasserie Buitenlust in Voorthuizen.

 

"Weken dicht, weken bijna geen omzet, dag in dag uit knokken voor ons bedrijf, alles op alles doen om deze tegenslag te overwinnen. En dan toch zijn er mensen die menen dat we wel een deel van ons terras kunnen missen" zo schrijft Brasserie Buitenlust op Facebook.


"Een vraag aan degene die dit vannacht heeft weg gehaald, kom je van de week de rest ook nog halen en af rekenen of maak je ons weer blij en breng je onze spullen weer terug. Als er mensen zijn die vannacht wat gezien hebben dan horen wij dat graag."

Plaatsnaamborden aangepast, Scherpenzeel lijkt de grote winnaar in Barneveld

Gemaakt: Maandag, 27 juli 2020 01:13

BARNEVELD - Alle plaatsnaamborden van de Barneveldse dorpen zijn aangepast. Het lijkt sterk op een ludiek statement van de Scherpenzeelse aktiegroep, maar bevestigd is dat niet.

 

De aanpassingen hebben wel wat tijd gevergd, zo zijn alle plaatsnaamborden van alle dorpen voorzien van een sticker met "gem Scherpenzeel" op één dorp na. Het is nog niet duidelijk of Scherpenzeel het dorp De Glind niet wil, of dat deze per ongeluk vergeten zijn. Wellicht komt hier later meer duidelijkheid over.

 

Gemeente Scherpenzeel is niet gelukkig met de herindeling door de provincie, zij willen graag een zelfstandige gemeente blijven en de provincie Gelderland ziet Scherpenzeel graag opgaan in de gemeente Barneveld.

No More Ransom: Al 4 miljoen slachtoffers van ransomware gingen de strijd tegen hackers aan

Gemaakt: Maandag, 27 juli 2020 17:35

NEDERLAND - Terwijl de wereld in de greep is van het coronavirus, waren er stilletjes nog een aantal andere virussen rond. Hoewel deze virussen al jaren bestaan, is het aantal gevallen de afgelopen maanden schrikbarend toegenomen en heeft het de cruciale activiteiten van bijvoorbeeld ziekenhuizen en overheidsinstellingen stopgezet. We hebben het hier over ransomware. Maar er is ook goed nieuws: de gratis portal 'No More Ransom' (geen losgeld meer) helpt slachtoffers terug te vechten zonder de hackers te betalen.

 

No More Ransom is het eerste publiek-particuliere samenwerkingsverband in zijn soort en bestaat deze maand vier jaar. Het helpt slachtoffers van ransomware hun versleutelde data te herstellen, zonder dat ze cybercriminelen losgeld moeten betalen. De dienst is te benaderen via nomoreransom.org. Gebruikers doorlopen een aantal stappen die worden aangegeven door de Crypto Sheriff, die vervolgens bepaalt welk type ransomware het apparaat gegijzeld heeft. Als er een oplossing voorhanden is, wordt er een link verstrekt om de decoderingstool gratis te downloaden.  

 

Vier jaar 'No More Ransom'

Het bestrijden van cybercriminaliteit en in het bijzonder ransomware is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van politie, justitie, Europol en ICT-bedrijven. In totaal leveren 163 partners  hun bijdrage aan de No More Ransom portal. De No More Ransom portal heeft sinds z’n lancering 4,2 miljoen bezoekers uit 188 landen geregistreerd en heeft ervoor gezorgd dat zo’n $632 miljoen aan geëist losgeld niet in de zakken van criminelen terecht is gekomen. De in 36 talen beschikbare portal, heeft het afgelopen jaar 28 nieuwe tools toegevoegd en kan nu 140 verschillende ransomware-besmettingen decoderen. 

Voorkomen blijft beter dan genezen

Steeds vaker zijn bedrijven en instellingen het slachtoffer, in tegenstelling tot het verleden waarin vooral random thuiscomputers het doelwit waren.
No More Ransom kan al heel wat mensen en bedrijven die met een ransomware-aanval te maken hebben helpen, maar er zijn vele soorten ransomware waarvoor nog geen oplossing is gevonden. Gelukkig zijn er een paar preventieve maatregelen die mensen zelf kunnen treffen om tegen ransomware te beschermen:

 

 • Bewaar altijd een kopie van belangrijke bestanden op een andere plek: in de cloud, offline op een andere schijf, op een USB-stick of op een andere computer
 • Gebruik een betrouwbare, actuele virusscanner
 • Download geen programma’s van verdachte bronnen
 • Open geen bijlagen in e-mails van onbekende afzenders, zelfs als ze er belangrijk en geloofwaardig uitzien
 • Betaal geen losgeld als u slachtoffer bent.

Politie Barneveld zoekt winkeldief op omafiets

Gemaakt: Maandag, 27 juli 2020 17:45

BARNEVELD - Maandagmiddag 27 juli heeft omstreeks 17:20 uur een winkeldiefstal plaatsgevonden bij een modezaak aan de Jan van Schaffelaarstraat in Barneveld.

 

De politie is op zoek naar een man op een omafiets met een rekje voorop. De man is donker getint, pet op, wit vest, plastic tas. De man heeft korte broeken van het rek genomen.

 

De politie roept via Burgernet op om uit te kijken naar de man. De diefstal vond plaats bij OH BEAU. Tips? Bel nu 112!

Brand in coniferenhaag bij woning in Lunteren slaat over naar veranda

Gemaakt: Dinsdag, 28 juli 2020 16:04

LUNTEREN - Bij een woning aan de Vleermuislaan Lunteren is dinsdagmiddag omstreeks 12:30 uur brand uitgebroken in een coniferenhaag. De brand sloeg over naar een houten tuinoverkapping waarbij veel hitte en hoge vlammen vrij kwamen.

 

De 6 naastgelegen garageboxen werden bedreigd door het vuur. De brandweer wist te voorkomen dat deze uitbrandde. Daarvoor moesten de deuren van meerdere garageboxen geforceerd worden. Ook moest een gedeelte van het dak verwijderd worden om te controleren of het vuur toch binnen was gekomen.

 

Door de hitte liep een woning schade op. De kunstof beplating aan de achterzijde van het gebouw is vervormd door de enorme hitte.

Traumahelikopter naar Wekerom voor ernstig gewonde fietsster

Gemaakt: Woensdag, 29 juli 2020 15:41

WEKEROM - Woensdagmiddag 29 juli rond 12.30 uur heeft een ernstig ongeval plaatsgevonden op het fietspad aan de Immenweg met de kruising Wekeromseweg in Wekerom.

 

Een fietsster is vanuit stilstand gevallen met haar fiets en ernstig gewond geraakt. Het slachtoffers is behandeld in een ambulance, waarna ze met de ambulance werd overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Een trauma-arts werd per traumahelikopter ingevlogen om assistentie te verlenen. De traumahelikopter landde op een grasveld in de buurt.

Politie blust beginnende autobrand op de A1 in Stroe

Gemaakt: Donderdag, 30 juli 2020 17:36

STROE - Donderdagmiddag 30 juli rond 16.15 uur is brand ontstaan in een auto op de Rijksweg A1 in Stroe. De bestuurder wist zijn auto nog snel op de vluchtstrook te krijgen en zichzelf en de bijrijdster in veiligheid te brengen.

 

De politie was snel ter plaatse en heeft de brand weten te blussen met een poeder blusser. De brandweer heeft het karwei verder afgemaakt.

Fietsster gewond bij aanrijding met auto in Harskamp

Gemaakt: Vrijdag, 31 juli 2020 15:44

HARSKAMP - Vrijdagmorgen 31 juli rond 10.40 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en fiets aan de Harderwijkerweg - N310 met de kruising Kostverlorensteeg in Harskamp.

 

Een fietsster wilde de weg oversteken en werd niet tijdig gezien door een automobilist. De vrouw op de fiets is onderuit gegaan en gewond geraakt. De vrouw is behandeld door een ambulancemedewerker waarna ze voor verdere controle over is gebracht naar het ziekenhuis.

Korpsen uit de omgeving ingezet voor grote brand in Duiven

Gemaakt: Vrijdag, 31 juli 2020 16:05

REGIO - Brandweer korpsen uit Kootwijkerbroek, Harskamp, Ede, Bennekom en Lunteren zijn ingezet voor een zeer grote brand in Duiven. De brand brak vrijdagochtend uit bij een autosloperij aan de Maststraat. Er zijn bij de brand duizend autowrakken in vlammen opgegaan.

 

Op de A12 ontstond een flinke file richting Arnhem, veroorzaakt door vakantieverkeer maar ook door de brand en rook. De zwarte rook trekt richting Westervoort en Arnhem en bevat volgens de brandweer schadelijke stoffen. In de brandende autowrakken zit nog veel kunststof.

Recreatiegebied Zeumeren per direct gesloten wegens grote drukte

Gemaakt: Vrijdag, 31 juli 2020 16:50

BARNEVELD - Leisurelands, eigenaar van onder andere Zeumeren, roept op om op dit moment niet naar Zeumeren te komen. Vandaag - vrijdag 31 juli 2020 - om 11.30 uur is het maximum aantal bezoekers bereikt. Er worden geen nieuwe bezoekers meer toegelaten, de slagbomen blijven gesloten. Morgen ben je weer van harte welkom.

 

In verband met de coronamaatregelen wordt een maximum aantal bezoekers toegelaten om jouw en onze veiligheid te garanderen.

 

De slagbomen zijn gesloten en ook bezoekers die lopend of met een ander vervoersmiddel komen, worden tegengehouden. Het heeft dus geen zin om te komen. We hopen op je begrip. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

 

Zeumeren is niet de enige recreatieplas die Leisurelands nu sluit. Ook Strand Nulde en de Zandenplas bij Nunspeet zijn op dit moment vol.

Wilde achtervolging scooterrijder eindigt op de Stationsweg in Barneveld

Gemaakt: Vrijdag, 31 juli 2020 22:04

BARNEVELD - Op de Stationsweg in Barneveld, ter hoogte van het Van Breugelplantsoen, is vrijdagavond omstreeks 21:35 uur een achtervolging van een scooterrijder geëindigd in een valpartij. De scooterrijder is hierbij gewond geraakt. De scooterrijder is aangehouden door de politie. 

 

Getuigen gezocht

De scooterrijder is aangehouden voor het rijden onder invloed en wegens belediging. Er volgt nog meer onderzoek naar het incident. Ook de agenten die de achtervolging hebben ingezet zullen een verklaring moeten afleggen en zijn meegenomen naar het politiebureau. Daarnaast is de Verkeersongevallenanalyse (VOA) van een andere regio een onderzoek gestart.

De politie is op zoek naar getuigen die aan de kant moesten springen vanwege het rijgedrag van de scooterrijder. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.

Fietsster belandt op voorruit auto na aanrijding op kruising in Lunteren

Gemaakt: Zaterdag, 01 augustus 2020 21:25

LUNTEREN - Zaterdagavond rond 19:45 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de kruising van de Edeseweg met de Goorsteeg in Lunteren. Een fietsster is bij het oversteken geschept door een personenauto. De vrouw stak de weg over terwijl haar man bleef wachten. Door de laagstaande zon zag de vrouw de auto mogelijk niet aankomen.

 

De vrouw belandde op de voorruit en raakte gewond. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie sloot een deel van de rijbaan af in verband met het onderzoek door de verkeersspecialisten (VOA) van de politie.

Grote berg snoei afval in brand in Stroe

Gemaakt: Zaterdag, 01 augustus 2020 21:34

STROE - Op de Breveenseweg in Stroe is zaterdagavond omstreeks 21:00 uur een grote brand uitgebroken in een stapel snoeiafval.

 

Voorbijgangers belden omstreeks 21:00 uur de hulpdiensten nadat zij de enorme brand met grote rookontwikkeling aantroffen op een braakliggend terrein. De brandweer rukte direct met meerdere voertuigen uit.

 

De brand bleek te woeden op een verlaten campingterrein. De brandweer liet extra voertuigen aabrukken om voor meer water te zorgen. De brand had een oppervlakte van ongeveer 25x25 meter. Door de enorme vlammen en hitte zijn lantaarnpalen en camping aansluitingen door de brand gesmolten. Het gaat vermoedelijk nog een behoorlijke tijd duren voordat de brandweer het vuur onder controle heeft.