Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 13:53:31 Rijksweg 3781LW Voorthuizen 115964 Regio Gelderland Midden Prio Hoog Eenheid | Traumaheli Lifeliner 3 - MMT Ambulance...
maandag 21 september 2020

Archief

Fietser gewond bij aanrijding met auto op de Amersfoortsestraat in Barneveld

Gemaakt: Maandag, 11 mei 2020 17:22

BARNEVELD - Op de Amersfoortsestraat in Barneveld is maandagmiddag een fietser gewond geraakt bij een botsing met een auto. Het gebeurde op de kruising met de Pastoor Gowthorpestraat.

 

De automobilist zag de fietser die over de Amersfoortsestraat kwam over het hoofd toen hij afsloeg. De fietser is onderzocht door medewerkers van de ambulance en vervolgens met de ambulance mmeegegaan. De politie doet onderzoek naar het ongeval. Door het ongeval was de Amersfoortsestraat tijdelijk dicht.

Boom dreigt op rijbaan te vallen aan de Postweg in Lunteren

Gemaakt: Maandag, 11 mei 2020 20:31

LUNTEREN - Aan de Postweg in Lunteren is maandagavond een grote tak van een boom gebroken. Rond half 8 werden de Lunterse brandweer vrijwilligers opgeroepen omdat de boom door midden was gescheurd en op de rijbaan dreigde te vallen.

 

De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd.

Brandweer rukt groots uit voor schoorsteenbrand bij woning met rieten kap in Lunteren

Gemaakt: Maandag, 11 mei 2020 23:46

LUNTEREN - Maandagavond 11 mei is brand ontstaan in de schoorsteen van een woning aan de Loenhorsterweg in Lunteren. Volgens Alarmeringen Lunteren kwam de melding om 23:07 uur binnen.

 

Omdat het een woning met rieten kap betreft werd er opgeschaald naar Middel brand en kwam de brandweer met meerdere voertuigen ter plaatse. De brand is ontstaan in de schoorsteen van de woning maar sloeg over naar de kap. De rietploeg uit Kootwijkerbroek was ter plaatse naast de brandweer van Lunteren, Barneveld en Renswoude.


Volgens de woordvoerder van de brandweer heeft de brand een klein beetje in de kap gezeten, de brandweer was er op tijd bij en in samenwerking met de rietploeg kon erger voorkomen worden. Vervolgens is het kanaal nog geveegd met behulp van de hoogwerker. Hierna kon de brandweer omstreeks 00:30 uur weer retour naar de kazerne.

Gesprongen waterleiding zet de Van Zuijlen van Nieveltlaan blank

Gemaakt: Dinsdag, 12 mei 2020 07:02

BARNEVELD – Door een waterleidingbreuk is in de nacht van maandag op dinsdag 12 mei de Van Zuijlen van Nieveltlaan in Barneveld blank komen te staan. Volgens Alarmeringen Barneveld kwam de eerste melding om 02:42 uur binnen.


Ter hoogte van de Valkseweg brak een leiding. Een groot deel van Barnveld kwam zonder water te zitten. De brandweer en politie werden ingezet om de putten te openen en te beveiligen tot Vitens ter plaatse was.

Man die springt over heggen in Voorthuizen blijkt voortvluchtige veroordeelde

Gemaakt: Dinsdag, 12 mei 2020 15:16

NIJKERK / VOORTHUIZEN - De politie heeft maandag 11 mei omstreeks het middaguur in Nijkerk een 55-jarige Nederlander aangehouden die na een veroordeling nog een gevangenisstraf van 254 dagen moest ondergaan.


Omstreeks 10.00 uur zagen medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid op een carpoolplaats in Nijkerk een ontmoeting tussen twee personen die daar beiden afzonderlijk waren aangekomen. De ene man stapte bij de andere in en de auto reed vervolgens met hoge snelheid weg. Dit wekte de nieuwsgierigheid bij de agenten en ze reden er in een onopvallende auto achteraan met de intentie de auto een stopteken te geven en te controleren. Echter zover kwam het niet. In de doodlopende straat De Kelis in Voorthuizen stopte de auto en vluchtte de bestuurder. Toen de agenten bij de auto stopten kwam er een vrouw uit één van de huizen die vertelde dat net een man bij haar de tuin in kwam rennen en over de heggen was gesprongen. Hij leek wel op de vlucht, zei ze. De bijrijder had volgens eigen verklaring een zakelijke ontmoeting met de bestuurder en hij wist ook niet waarom die ineens op de vlucht ging.

 

Paspoort
Bij het onderzoek in de auto vonden de agenten in een tasje een rijbewijs en een paspoort. Volgens de politiesystemen werd de eigenaar van het paspoort nog gezocht om een straf van 254 dagen uit te zitten. De agenten hebben in de omgeving gezocht maar hebben de man niet meer aangetroffen.

 

Smerige broek
Omstreeks 12.00 uur kregen ze de melding van de regionale Eenheid 0ost-Nederland, dat een agent van die eenheid op de Appelsestraat in Nijkerk een man heeft aangesproken die aan het signalement voldoet. Bovendien heeft hij nu een smerige broek met gaten erin. De agenten van de Landelijke Eenheid zijn er onmiddellijk heengereden en hebben de bestuurder overgenomen en aangehouden. De 55-jarige man, Nederlandse nationaliteit, maar nu woonachtig in Duitsland is ingesloten en zal zijn straf nu uitzitten.

Open dag brandweer Barneveld afgelast

Gemaakt: Dinsdag, 12 mei 2020 18:11

BARNEVELD - Gezien de corona crisis heeft brandweer Barneveld besloten om de Open dag van 10 oktober 2020 af te lassen.

 

Als er meer duidelijkheid is over de anderhalvemetersamenleving hopen ze een nieuwe datum prikken.

Brandweer rukt uit voor brand in garagebox aan de Kallenbroekerweg Barneveld

Gemaakt: Dinsdag, 12 mei 2020 20:08

BARNEVELD - De brandweer is dinsdagavond 12 mei met meerdere voertuigen uitgerukt voor een brand in een garagebox aan de Kallenbroekerweg in Barneveld. Volgens Alarmeringen Barneveld kwam de melding om 20:05 uur binnen.

 

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend. De schade aan de garage is groot.

Dieven laten shovel achter bij de Spil in Harskamp

Gemaakt: Woensdag, 13 mei 2020 17:10

HARSKAMP - In de nacht van maandag 11 mei 2020 op dinsdag 12 mei 2020 heeft er tussen 02.45 uur en 03.15 uur een diefstal van een shovel plaatsgevonden op de Laarweg in Harskamp. Gelukkig werd de eigenaar wakker van een geluid, is hij zijn bed uitgegaan en heeft hij de daders, doordat hij een rondje door het dorp maakte op zoek naar de daders, gestoord bij hun daad. De shovel werd vrij kort na de diefstal bij de Spil in Harskamp teruggevonden.

 

Heeft u iets gezien of gehoord, of heeft u camerabeelden van het incident? Laat het weten via telefoonnummer 0900-8844. De kans is overigens groot dat er gebruik is gemaakt van een 'autoambulance'.

Aanhanger schiet los en belandt in greppel Lunteren, bestuurder rijdt door

Gemaakt: Woensdag, 13 mei 2020 19:25

LUNTEREN - Woensdag 13 mei is een automobilist een aanhanger met steigerdelen verloren aan de Meulunterseweg in Lunteren. Volgens getuigen is dit in de ochtend gebeurd.

 

De aanhanger raakte los en belandde in de greppel naast de weg. De bestuurder van de auto heeft van het voorval niks gemerkt en is doorgereden. De politie heeft een berger besteld die de kar gaat afvoeren.

Vaten met onbekende stof aangetroffen aan de Barneveldsestraat in Scherpenzeel

Gemaakt: Woensdag, 13 mei 2020 19:55

SCHERPENZEEL - Aan de Barneveldsestraat in Scherpenzeel zijn woensdagavond omstreeks 19:30 uur zeker 6 grote vaten aangetroffen met een onbekende stof. De politie houdt er rekening mee dat het om drugsafval gaat.

 

De brandweer is aanwezig om metingen uit te voeren. In de regio zijn de laatste periode meerdere malen gedumpte vaten aangetroffen.

 

Update

De brandweer heeft metingen verricht, hieruit bleek er geen drugsafval waar eerder aan gedacht werd, in te zitten. Nadat dit was vastgesteld konden de boa's samen met de inmiddels ter plaatse gekomen omgevingsdienst de zaak afhandelen. Ook al is het geen drugsafval het opruimen gaat al gauw in de duizenden euro's lopen.

Vrouw in auto bekneld na aanrijding op de Barneveldseweg in Lunteren

Gemaakt: Donderdag, 14 mei 2020 16:36

LUNTEREN - Op de Barneveldseweg in Lunteren heeft donderdagmiddag rond 15:45 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een bestelbus.

 

Op de kruising met de Scharrenburgersteeg ging het mis. De grijze auto die uit de scharrenburgersteeg kwam zag vermoedelijk het bedrijfsbusje uit de richting van Barneveld over het hoofd. Het bedrijfsbusje heeft nog geprobeerd uit te wijken, maar kon een aanrijding niet voorkomen. De bestuurster van de grijze auto raakte bekneld bij de aanrijding. Ze is door de brandweer uit haar auto bevrijd en vervolgens afgevoerd naar het ziekenhuis. De bestuurder van het busje raakte niet gewond.

 

De auto raakte zwaar beschadigd en zal samen met het busje worden afgevoerd door een bergingsbedrijf.

Gemeente Barneveld versoepelt corona maatregelen

Gemaakt: Donderdag, 14 mei 2020 17:11

BARNEVELD - De Nederlandse aanpak van corona heeft goed gewerkt om de gevolgen van het virus onder controle te krijgen. Het risico is zeker nog niet weg, maar er komt wel stapsgewijs meer ruimte. Ook in Barneveld zijn de maatregelen versoepeld op 11 mei. Dit betekent onder andere dat de binnenzwembaden weer open zijn gegaan onder voorwaarden. Bibliotheek Barneveld vanaf 19 mei weer is geopend en het parkeerterrein, golf- en waterskibaan Zeumeren weer is geopend. Belangrijk blijft: Dit kan alleen als iedereen zich aan de maatregelen tegen het coronavirus blijft houden. Vermijd drukte en geef elkaar de ruimte.

 

Binnenzwembaden open onder voorwaarden
De binnenzwembaden De Veluwehal in Barneveld en de Heuvelrand in Voorthuizen openden ook weer de deuren op 12 mei. Dat meldt exploitant Optisport. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus waren de zwembaden de afgelopen weken gesloten. Zwemmen kan echter alleen op reservering, voor douchen en aankleden gelden aangepaste maatregelen. Recreatief zwemmen is nog niet toegestaan, het zwemlessen en banenzwemmen wel. Houdt de berichtgeving van de zwembaden in de gaten voor aanpassingen in de maatregelen.

 

Parkeerterrein en golfbaan Recreatiegebied Zeumeren weer open
In samenspraak met de gemeente Barneveld is het parkeerterrein bij recreatiegebied Zeumeren vanaf maandag 11 mei 2020 weer opengesteld. Daarnaast wordt in overleg met de gemeente het shortgolfterrein voor de seizoenskaarthouders weer in gebruik genomen. Het nachtvissen blijft voorlopig verboden. De toiletgebouwen blijven dicht tot 1 juli. Uiteraard blijven de RIVM-richtlijnen in en om het water ook van kracht. Hier houden de boa's van Leisurelands, in samenwerking met de gemeentelijke boa's, toezicht op.

 

Bibliotheek Barneveld weer open vanaf 19 mei
Vanaf dinsdag 19 mei kunt u weer zelf boeken uitzoeken en lenen in de bibliotheek in Barneveld. Vanaf die datum is de vestiging aan de Nieuwstraat van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur weer open. En dan alleen de bovenverdieping, met de collectie boeken. Vanaf 1 juni gaan ook de benedenverdieping met de ontmoetingsruimte en het Taalhuis weer open. De bibliotheek in Voorthuizen en de bibliotheek in Kootwijkerbroek blijven voorlopig nog dicht.

 

De bibliotheek heeft maatregelen genomen voor een prettig en veilig bezoek aan de bibliotheek vanaf dinsdag 19 mei. Er mogen een beperkt aantal bezoekers naar binnen en er zijn looproutes aangebracht. Verder worden winkelmandjes en schermen extra gereinigd. Teruggebrachte boeken blijven 72 uur in quarantaine volgens advies van RIVM. De bibliotheek vraagt aan bezoekers om zoveel mogelijk alleen te komen, anderhalve meter afstand te houden en bij verkoudheidklachten of koorts thuis te blijven.

Granaat aangetroffen aan de Kooiweg in Renswoude

Gemaakt: Donderdag, 14 mei 2020 17:41

RENSWOUDE - Aan de Kooiweg in Renswoude is donderdagmiddag 14 mei een opgegraven granaat aangetroffen. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is gekomen om het explosief op locatie tot ontploffing te brengen.

 

De granaat is door een passant gevonden.

Bromfietser uit Veenendaal bekneld onder tractor na aanrijding in Lunteren

Gemaakt: Vrijdag, 15 mei 2020 07:15

LUNTEREN - Vrijdagmorgen 15 mei zijn de hulpdiensten groots opgeroepen voor een ongeval op de Goorsteeg in Lunteren. Volgens Alarmeringen Ede kwam de melding om 06:36 uur binnen.

 

Een 16-jarige bromfietser uit Veenendaal is in botsing gekomen met een tractor bestuurd door een 25-jarige man uit Rhenen. Het slachtoffer zat bekneld onder de tractor. Hulpdiensten zijn massaal ter plaatse om het slachtoffer te bevrijden. Ook een traumahelikopter is bij het ongeval geland om het ambulancepersoneel te ondersteunen. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Het is niet bekend hoe hij eraan toe is. De weg was door het ongeval volledig afgesloten.

 

Donderdag raakte al een vrouw bekneld bij een verkeersongeval in Lunteren. Ze zat een half uur vast in een auto, na een botsing met een busje.

 

Zie ook:

Forse schade na kop-staartaanrijding op de Valkseweg in Barneveld

Gemaakt: Zaterdag, 16 mei 2020 15:57

BARNEVELD - Zaterdagmiddag 16 mei rond 12.05 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden op de Valkseweg - N801 in Barneveld.

 

Een personenauto is achterop een stilstaande auto gebotst. Niemand geraakte gewond. Het verkeer ondervond enige hinder. Een rijbaan werd afgesloten en het verkeer moest elkaar passeren over één rijbaan.

 

Beide voertuigen raakte flink beschadigd en zijn door een berger geborgen.

Brandweer en omwonenden voorkomen erger bij brand in Kootwijkerbroek

Gemaakt: Zaterdag, 16 mei 2020 16:11

KOOTWIJKERBROEK - Aan de Essenerweg in Kootwijkerbroek is zaterdagmiddag een hoop schade ontstaan bij een brand. Twee klikos stonden tegen een schuur aan en vatte vlam. Via het dak sloegen de vlammen ook het pand in.

 

Door snel optreden van omwonenden en de brandweer was het vuur onder controle. De schade is wel aanzienlijk.

Twee gewonden bij ongeluk met paard en wagen in Lunteren [video]

Gemaakt: Zaterdag, 16 mei 2020 16:15

LUNTEREN - In het Lunterse Buurtbos is zaterdagmiddag een ongeluk gebeurd met paard en wagen. Het paard is op hol geslagen, waarna de aangespannen kar tegen een boom botste. Hierbij kwamen de man en een vrouw uit Lunteren die op de kar zaten, ten val en raakte gewond.


Rond 14.30 uur kwam er een melding binnen bij de hulpdiensten. Er is toen met veel mensen gezocht naar de twee personen. Er werd een traumahelikopter ingezet, brandweermannen hebben gebruik gemaakt van crossmotors, mountainbikes en ook boswachters en menners op paarden hielpen mee.

 

Na drie kwartier waren de slachtoffers gevonden. De brandweer heeft een speciaal voertuig laten komen om hen uit het bos te halen. Beide slachtoffers zijn door de ambulancemedewerkers en het traumateam behandeld en rond 16.00 uur, anderhalf uur na de eerste melding, overgebracht naar het ziekenhuis.

Motorcrossers met elkaar in botsing op industrieterrein in Barneveld

Gemaakt: Zondag, 17 mei 2020 15:44

BARNEVELD - Op de Industrieweg in Barneveld zijn zondagmiddag 17 mei twee motorcrossers in botsing gekomen met elkaar. Volgens Alarmeringen Barneveld gebeurde het ongeval rond 14:45 uur.

 

De slachtoffers zijn een man van 20 en een man van 23 jaar, beiden uit Utrecht. Eén van de twee is met spoed naar het ziekenhuis UMC in Utrecht gebracht. Het andere slachtoffer is met onbekend letsel naar Ede gebracht. De verkeersanalysten van de politie (VOA) doen onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Bushokje vernield aan de Stationsweg in Barneveld

Gemaakt: Zondag, 17 mei 2020 17:19

BARNEVELD - Aan de Stationsweg in Barneveld is vermoedelijk in de nacht van zaterdag op zondag 17 mei een bushokje vernield. Met een boomstam is een ruit aan diggelen gegooid.

 

De schade aan het bushokje is aanzienlijk. Wie de baldadigheid gepleegd heeft is niet bekend. De politie zoekt eventuele getuigen.

Traumahelikopter landt in Kootwijkerbroek voor medisch spoedgeval

Gemaakt: Zondag, 17 mei 2020 20:10

KOOTWIJKERBROEK - Bij een woning aan de Bersebastraat in Kootwijkerbroek moest de Traumateam zondagavond bijstand verlenen voor een medische inzet. Volgens buurtbewoners had een klein meisje problemen met ademhalen nadat hij iets ingeslikt had. Het slachtoffertje is met spoed naar het ziekenhuis gebracht in Utrecht.

 

De arts en de verpleegkundige zijn mee naar het ziekenhuis. Het gebeurde rond half 8.

Grote tak breekt van boom aan de Goudenstein in Barneveld

Gemaakt: Maandag, 18 mei 2020 17:13

BARNEVELD - Maandagmiddag 18 mei rond 16.40 uur is een grote tak van een boom gebroken aan de Goudenstein in Barneveld.

 

In eerste instantie probeerde de brandweer met een handzaag de takken weg te zagen. Dit lukte niet goed, hierop werd besloten toch met een kettingzaag de takken weg te zagen. Nadat dit was gedaan is de brandweer rond 17:40 uur weer retour naar de kazerne gegaan.

Brandweer opgeroepen voor grote stapel brandend hout in Kootwijkerbroek

Gemaakt: Maandag, 18 mei 2020 19:16

KOOTWIJKERBROEK - De Kootwijkerbroekse brandweer heeft maandagavond rond 18:45 uur een flinke buitenbrand geblust aan de Plaggenweg.

 

Bij het slopen van een aantal schuren had men een flinke stapel hout in de brand gestoken. Vanaf de snelweg A1 kwamen meerdere meldingen binnen van flinke rookontwikkeling. Vanwege de droogte heeft de brandweer het vuur geblust.

Gemeente waarschuwt: gebruik geen folie of plakstrips tegen eikenprocessierupsen

Gemaakt: Dinsdag, 19 mei 2020 16:57

REGIO - Het omwikkelen van bomen met plastic folie en het aanbrengen van plakstrips tegen eikenprocessierupsen is zinloos en schadelijk. De methode helpt niet tegen de overlast van de rupsen, die zonder moeite over het plastic heen lopen. En in sommige gevallen is het plastic zelfs gebruikt als 'aanknopingspunt' om een nest te bouwen.

 

Plakstrips kunnen zorgen voor méér overlast, wanneer de processie verstoord en gestrest raakt. De rupsen schieten dan hun brandharen af, die verwaaien in de omgeving. Ze zijn ook funest voor de rest van het milieu, omdat veel andere insecten komen vast te zitten en sterven. Ook vogels en vleermuizen kunnen vast komen te zitten. Daar komt bij dat het plastic kan losraken en in het milieu belandt.

Man valt van hoogte bij Agruniek-Rijnvallei in Barneveld

Gemaakt: Dinsdag, 19 mei 2020 17:21

BARNEVELD - Bij de Agruniek-Rijnvallei aan de Zuijlen van Nieveltlaan in Barneveld heeft dinsdagmiddag 19 mei een incident plaatsgevonden. Vanwege de ernst van het incident zijn meerdere ambulances, traumahelikopter en de brandweer opgeroepen.

 

Een man is van een hoogte gevallen. De man viel enkele meters naar beneden. In eerste instantie werd naast de ambulances ook een traumahelikopter gealarmeerd maar deze bleek al snel niet nodig te zijn. Met de hoogwerker van de brandweer is het slachtoffer naar beneden gehaald.

Nepbericht van de Belastingdienst

Gemaakt: Dinsdag, 19 mei 2020 17:36

BARNEVELD - De gemeente Barneveld kreeg recent signalen van cliënten dat er nepberichten via SMS namens de Belastingdienst uitgaan. Ga hier niet op in! De Belastingdienst verstuurt geen berichten via SMS of WhatsApp. Dit is een vorm van phishing.


Phishing is een vorm van digitale oplichting. Phishing gebeurt via e-mail, WhatsApp en sms. Slachtoffers worden bijvoorbeeld naar een valse website gelokt waar ze vervolgens hun bank- of andere inloggegevens prijsgeven. Of ze maken geld over naar een fraudeur die zich voordoet als familielid.

Auto belandt op zijn kant na aanrijding op A1 bij Terschuur

Gemaakt: Woensdag, 20 mei 2020 17:09

TERSCHUUR - Woensdagmiddag 20 mei rond 16.35 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Rijksweg A1 in Terschuur. Hierbij zijn drie auto's betrokken en een vrachtwagen. Door de klap ligt een auto op zijn kant en een auto staat in de verkeerde richting op de snelweg. Over het aantal gewonden is nog niets bekend.

 

Vanwege het ongeval zijn twee rijstroken vanuit Amersfoort richting Barneveld afgesloten. Het verkeer wordt over de vluchtstrook geleid. Volgens de ANWB staat tussen Amersfoort-West en Barneveld 13 kilometer file. Wie daarin vast komt te staan, moet rekening houden met ruim een uur vertraging.

Mogelijkheden uitbreiding terras in coronatijd

Gemaakt: Woensdag, 20 mei 2020 17:22

BARNEVELD - De gemeente wil de lokale horeca maximale mogelijkheden bieden om de oppervlakte van hun terrassen per 1 juni uit te breiden. Vanaf die datum mogen de terrassen weer open, onder voorwaarde dat bezoekers 1,5 meter afstand houden. Met meer ruimte hebben ondernemers de mogelijkheid meer gasten te bedienen. De maatregelen tegen het coronavirus zijn noodzakelijk, maar voor de horeca lastig uit te voeren. Horecaondernemingen kunnen naar schatting slechts 30 procent van de normale capaciteit ontvangen. Dit is in veel gevallen onrendabel. Het horecateam van de gemeente Barneveld heeft zo'n 160 ondernemers benaderd met de vraag of ze hun terras willen uitbreiden. Ook is hen de vraag voorgelegd hoe ze dat zouden willen doen. Van de ondernemers waarmee contact is geweest, gaf ongeveer de helft aan dat ze zo'n uitbreiding graag zou willen.

 

Vertrouwen en veiligheid
De gemeente Barneveld geeft samen met de Koninklijke Horeca Nederland vorm aan kaders voor verruiming van de terrassen. Uitgangspunten voor deze verruiming zijn: vertrouwen richting de ondernemers en veiligheid voor iedereen. Een vergroot terras mag onder dezelfde vergunningen en voorwaarden worden geëxploiteerd als het oorspronkelijke terras.

 

Melden en meer informatie
Ondernemers die hun terras willen uitbreiden moeten dit met een tekening melden bij [email protected] U kunt ook mailen voor meer informatie.

Overstekend kind gewond bij aanrijding op de Hessenweg in Lunteren

Gemaakt: Woensdag, 20 mei 2020 18:28

LUNTEREN - Woensdagmiddag 20 mei rond 17.30 uur is een kind aangereden aan de Hessenweg in Lunteren en daarbij gewond geraakt.

Een auto met daarachter een aanhangwagen zag het overstekende kind te laat met een aanrijding tot gevolg. Het slachtoffer is door het ambulancepersoneel behandeld aan zijn verwondingen en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De opgeroepen traumahelikopter uit Rotterdam werd afgemeld. 

Door de aanrijding was de Hessenweg tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

Auto raakt van de weg in Lunteren en belandt op de kop in de sloot

Gemaakt: Woensdag, 20 mei 2020 20:29

LUNTEREN - Woensdagavond 20 mei rond 19.55 uur is door nog onbekende reden een auto van de weg geraakt aan de Nieuwenhuizerweg in Lunteren. De auto is op de kop in een sloot beland.

 

Omstanders die het ongeval zagen gebeuren hebben eerste hulp verleend en de bestuurder uit de auto geholpen. De bestuurder is nagekeken door een ambulancemedewerker. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot gehaald en afgevoerd.

Welke sportvereniging kunnen wij sponsoren tegen onderstaande tegen prestatie?

Gemaakt: Vrijdag, 29 mei 2020 17:48

BARNEVELD - Joh. van de Kamp B.V. heeft jarenlang Barneveld Magazine verspreid in de hele gemeente én in Lunteren maar moet daar helaas mee stoppen. Wij kunnen in zee gaan met een andere commerciële verspreider maar hebben zelf het idee dat er ook andere alternatieven zijn waarbij we het budget ter beschikking stellen aan de gemeenschap. En het Barneveld Magazine nog meer een maatschappelijke functie krijgt.

 

De gemeente Barneveld zet een streep door de huis-aan-huis inzameling van oud papier door vrijwilligers van verenigingen. Vanaf 1 januari volgend jaar zamelt de gemeente oud papier zelf in. Voor de betrokken verenigingen betekent dat een verlies aan inkomsten van mogelijk enkele duizenden euro's per jaar.

 

Ons idee is om een sportvereniging (of meerdere) de verspreiding te laten doen. Ons budget is € 2.500,- per editie, dus € 10.000 per jaar. Een fraai bedrag om jeugdtrainers van te betalen, accomodaties op te knappen of bijvoorbeeld materiaal aan te schaffen.

 

Als u interesse heeft om hier op in te gaan dan verzoeken wij u om contact op te nemen via onderstaande contactgegevens. Wij verzoeken u wel om vooraf te kunnen aangeven hoe u de zaak wil organiseren want ons doel is wel om een goede verspreiding te bereiken.

 

Het betreft 26.000 magazines die huis aan huis moeten worden verspreid in de gehele gemeente Barneveld én in Lunteren, inclusief eventuele woonzorgcentra e.d. en bedrijventerreinen. Alleen de brievenbussen met een NEE/NEE-sticker mogen niet.


De magazines worden tijdig op een door u aan te geven locatie afgeleverd. Het lijkt veel, maar voor een club met 260 mensen die de verspreiding op zich nemen zijn het 100 per actieve deelnemer, en bij 130 actievelingen 200 exemplaren. De editie waarmee we deze actie willen starten is de juni-editie die rond 23 juni verspreid zou moeten worden.

 

Wij verheugen ons er op om dit op een leuke manier gezamenlijk vorm te gaan geven.

 

Reageer daarom zo snel mogelijk via telefoon of email:

 

Stefan Veldman

[email protected]

06 – 3077 6970