Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 14:48:16 Bgm-06 Stormschade Renswoudsestraatweg Barneveld 071741 Prio Middel Eenheid | Brandweer Gelderland-Midden (Barneveld) (BvD)
woensdag 12 augustus 2020
 
TOP NIEUWS

VANDAAG 12|08

REGIO - Flinke buien en windvlagen zorgden dinsdagavond niet alleen voor verkoeling, maar ook voor stormschade. Op verschillende plekken zijn bomen omgewaaid, woningen beschadigd geraakt en is wateroverlast ontstaan.

 

Op sommige plekken sloeg het noodweer wel erg hard toe. ProRail meldt dat aan het spoor bij Barneveld spoedreparaties moeten worden uitgevoerd omdat technische onderdelen door de bliksem waren vernield. Aan de Blankespoorsedijk in Lunteren vielen op een stuk van enkele honderden meters 22 bomen om.

 

Vandaag is de brandweer de hele dag druk geweest met ...

1/1

VANDAAG 12|08

LUNTEREN - Bizar wat een ontzagwekkende kracht de schepping soms heeft! Aan de Blankespoorsedijk in Lunteren vielen op een stuk van enkele honderden meters 22 bomen om!

 

Een bijzonder gezicht vanaf de grond maar ook vanuit de lucht. Gelukkig genoeg vielen de bomen in een weiland, maïsveld of in een tuin en raakten er geen huizen beschadigd.

VANDAAG 12|08

BARNEVELD - Bij de Wijnwinkel Barneveld aan de Amersfoortsestraat heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 12 augustus brand gewoed. Achterin de winkel waren flinke vlammen te zien nadat de deur geforceerd was door de brandweer. De brand werd al snel opgeschaald om meer wagen ter plekke te krijgen. Het vuur was snel onder controle maar de rook en roetschade in het pand is aanzienlijk.

 

Bij een naastgelegen garagebedrijf zijn diverse auto's uit voorzorg verplaatst. Op het dak is de isolatie aan de achterzijde verwijderd. De brand is doorgeslagen naar het dak. Over de oorzaak van ...

GISTEREN 11|08

BARNEVELD - Dinsdagavond 11 augustus heeft een enorme stortbui met hagel en harde windstoten flink huisgehouden in de omgeving van Lunteren en Barneveld. Straten staan blank, en op meerdere plekken waaiden bomen om.

 

Rond 18.15 uur is een woning aan de Brahmalaan in Barneveld getroffen door bliksem. De inslag liet een gat achter in het dak.

 

Aan de Nijenbeek was vandaag het dak van een woning opengezaagd om een dakkapel te plaatsen. De brandweer schoot te hulp om te voorkomen dat de zolderverdieping vol met water liep.

 

In Lunteren kreeg camping Beukhof ...

GISTEREN 11|08

BARNEVELD - Dinsdagavond 11 augustus rond 18.10 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Buru in Barneveld. Een personenauto is daar in het water beland.

 

Door de vele regen tijdens het noodweer kon de bestuurder van een personenauto niet meer zien waar de weg was.

VRIJDAG 07|08

VOORTHUIZEN - Vanaf aanstaande maandag 10 augustus tot en met vrijdag 21 augustus vinden werkzaamheden plaats aan het asfalt aan de Elzenkamperweg in Voorthuizen.

 

Op 12 augustus wordt het asfalt aangebracht en kunnen hulpdiensten alleen bij nood passeren. Er is een omleiding ingesteld.

VRIJDAG 10|07

VOORTHUIZEN - Naar aanleiding van klachten uit de buurt heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Apeldoornsestraat in Voorthuizen, ter hoogte van het tankstation.


Het gros van het verkeer reed tussen de 40 en 60 km/u. Een enkeling reed tussen de 60 en 66 km/u. Tijdens de controle was er een uitschieter van 77 km/u. De bestuurder van dit voertuig krijgt de bekeuring thuis gestuurd.

Agenda

Zaterdag 22 mei

10:00
Lunteren
 

Headlines