Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 10:42:31 Aanrijding Met Letsel Klaverweide Barneveld Prio Eenheid | Politie Gelderland Midden (PersInfo Regionaal)
dinsdag 19 november 2019

Archief

Auto slaat over de kop en komt in weiland tot stilstand

Gemaakt: Zondag, 23 juni 2019 16:50

BARNEVELD - Aan de Valkseweg in barneveld is een vrouw zondagmiddag gewond geraakt bij een eenzijdig auto ongeval. De automobiliste raakte omstreeks 14:40 uur met haar voertuig van de weg, sloeg over de kop en kwam in een weiland tot stilstand.

 

Het slachtoffer werd ter plaatse door de brandweer uit haar voertuig gehaald. De vrouw is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De auto raakte flink beschadigd.

Vrachtwagen gekanteld op de A1 bij Kootwijk

Gemaakt: Maandag, 24 juni 2019 14:05

KOOTWIJK - Op de A1 bij Kootwijk heeft maandagochtend een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Een vrachtwagen is door nog onbekende oorzaak op zijn kant terecht gekomen.

 

Hulpdiensten rukte iets na 08:30 uur groots uit. Omdat het vermoeden bestond dat de chauffeur nog in het voertuig zat liet de brandweer een hulpverleningsvoertuig ter plaatse komen. Ter plaatse bleek de chauffeur al uit zijn voertuig te zijn.

 

De chauffeur is door het ambulancepersoneel gecontroleerd maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Vanwege het ongeval werd de rechterrijstrook van Apeldoorn naar Amersfoort afgesloten. Dit leverde een forse file op van ruim 10 kilometer en bijna een uur vertraging. Een bergingsbedrijf zal de vrachtwagen bergen.

Landelijk noodnummer 112 niet bereikbaar door telefoonstoring [update]

Gemaakt: Maandag, 24 juni 2019 17:18

BARNEVELD - Vanwege een landelijke telefonie storing is de landelijke 112 meldkamer niet bereikbaar. Ook de politie 0800-8844 is door de storing getroffen.

 

Daarom heeft de Veiligheidsregio besloten alle brandweerkazernes in de gemeente Barneveld te bezetten. In geval van nood word mensen geadviseerd direct naar de lokale brandweer kazerne te gaan. Ook wanneer iemand de politie of ambulance nodig heeft kan men zich melden aan de kazerne.

 

Ook kunnen mensen hun incidenten melden via twitter in een DM naar @CrisisGM. 

 

De Brandweer kazernes bevinden zich:
- BARNEVELD Nijkerkerweg 119 Barneveld (Hulpverleningscentrum)
- BARNEVELD Schoutenstraat 106 (Achter het Esso Tankstation)
- KOOTWIJKERBROEK Driëenhuizerweg 5 Kootwijkerbroek
- VOORTHUIZEN Wheemstraat 10 Voorthuizen (Kruising Gerard Doustraat)
- GARDEREN Oud Milligenseweg 12 Garderen (Tegenover de molen)
- ZWARTEBROEK Eendrachtstraat 48 Zwartebroek (Pad achter het tuinscentrum)

 

Een alternatief 112-nummer is 088-6628240. Ook is er een alternatief voor 0900-8844: 088-9659630.

 

Update: De storing bij KPN is verholpen. Het alarmnummer 112 is weer bereikbaar.

Treinverkeer plat na dodelijk ongeval op spoor bij Barneveld

Gemaakt: Donderdag, 27 juni 2019 08:25

BARNEVELD - Het treinverkeer tussen Amersfoort en Barneveld ligt donderdagochtend plat. Oorzaak is een aanrijding met een scootmobiel of een ander soort 45-kilometer voertuig. De bestuurder is bij de aanrijding om het leven gekomen.


Het ongeval gebeurde rond 08.00 uur op de overweg aan de Nijkerkerweg. Er zijn door de hulpdiensten witte schermen geplaatst.

 

De exacte oorzaak van de aanrijding is nog onduidelijk maar de politie zegt uit te gaan van zelfdoding. Door het ongeval rijden er geen treinen tussen Amersfoort en Barneveld Centrum en tussen Amersfoort en Apeldoorn.

 

Zit u zelf met vragen rond zelfdoding? Bel dan met 113 Zelfmoordpreventie (0900-0113) of chat met een medewerker op www.113.nl

Politie vindt enorme hoeveelheid drugsafval in loods Voorthuizen

Gemaakt: Donderdag, 27 juni 2019 16:31

VOORTHUIZEN - In een loods aan de Garderbroekerweg in Voorthuizen heeft de politie een enorme hoeveelheid drugsafval gevonden. Het afval was opgeslagen in grote vaten.


In totaal ligt er bijna 45.000 liter aan afval, dat waarschijnlijk afkomstig is van een drugslaboratorium waar synthetische drugs geproduceerd werden. Er is uitgebreid onderzoek gedaan door technisch rechercheurs. Ook de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) van de politie kwam ter plaatse om onderzoek te doen.


De politie is een onderzoek gestart om de herkomst van het afval te achterhalen. Daarom doen we ook een oproep: wie heeft er informatie die te maken kan hebben met het afval? Misschien zijn er mensen die verdachte busjes of vrachtwagens hebben zien rijden op de Garderbroekerweg of in de omgeving. Het kan ook zijn dater mensen zijn die camerabeelden hebben waarop iets verdachts te zien is. Of misschien heb je wel andere informatie die mogelijk te maken kan hebben met het drugsafval in de loods. Bel dan de politie via 0900-8844, of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.


Het onderzoek naar de herkomst van drugsafval wordt heel serieus genomen. Drugsafval kan namelijk erg schadelijk voor de omgeving zijn. Bovendien heeft het verband met de productie van harddrugs, een wereld die gepaard gaat met zware criminaliteit.

Auto rijdt lantaarnpaal omver op de Hanzeweg in Barneveld

Gemaakt: Donderdag, 27 juni 2019 17:59

BARNEVELD - Op de Hanzeweg in Barneveld is donderdag 27 juni een automobilist in botsing gekomen met een lantaarnpaal. Niemand raakte bij de aanrijding gewond.

 

De oorzaak van de aanrijding is onbekend. De schade aan de auto is groot.

Scooterrijdster gewond na aanrijding op Valkseweg

Gemaakt: Vrijdag, 28 juni 2019 06:42

BARNEVELD - Op de Valkseweg in Barneveld is donderdagavond rond zeven uur een ongeval gebeurd. Ter hoogte van de Espeterweg ging het mis tussen een auto en een scooter.

 

Het meisje op de scooter raakte gewond bij haar val en is overgebracht naar het ziekenhuis. De scooter is door familie opgehaald. De auto liep lichte schade op.

Vrouw op scooter gewond bij aanrijding met auto op de Zeumerseweg in Voorthuizen

Gemaakt: Vrijdag, 28 juni 2019 22:47

VOORTHUIZEN - Op de Zeumerseweg in Voorthuizen is een 18-jarige vrouw uit Barneveld op een scooter gewond geraakt na een aanrijding met een auto. De jongeman een 19-jarige Barnevelder in de auto kwam met de schrik vrij.

 

De vrouw is in de ambulance behandeld door het ambulancepersoneel en naar het ziekenhuis gebracht. De schade aan de voertuigen valt mee.

Rieten dak in brand van nieuwe woning in Kootwijk

Gemaakt: Zaterdag, 29 juni 2019 04:15

KOOTWIJK - In een woning aan de Paalhoeveweg in Kootwijk is in de nacht van vrijdag op zaterdag 29 juni omstreeks 03:00 uur brand ontstaan in het rietendak. De gloednieuwe woning is pas net af. Zaterdag zou er een open huis plaats vinden.

 

De brandweer heeft een grote hoeveelheid materieel, waaronder twee tankwagens en een speciaal rietteam uit Kootwijkerbroek en Elst, ingezet.

 

Het woonhuis is door het snelle optreden van de brandweer behouden gebleven. De schade is echter aanzienlijk.

Brand in gloednieuwe woning Kootwijk mogelijk aangestoken

Gemaakt: Zaterdag, 29 juni 2019 17:56

KOOTWIJK - De politie is een onderzoek gestart naar mogelijke brandstichting bij een gloednieuwe woning in Kootwijk, zo meldt Omroep Gelderland. De vrijstaande woning met rieten kap raakte in de nacht van vrijdag op zaterdag zwaar beschadigd na een felle brand.


Het vuur woedde in de rieten kap van het huis. De brandweer schaalde groots op en kon zo voorkomen dat de woning volledig uitbrandde. De schade aan het dak was echter groot. Brandweerlieden hebben het riet zoveel mogelijk van het dak verwijderd.

 

De woning was pas net af en moest nog worden verkocht. Zaterdag zouden potentiële kopers de woning komen bezichtigen tijdens een open huis. Enkele geïnteresseerden kwamen ondanks de brand toch een kijkje nemen.

 

Brandstichting
De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand. 'Er zijn signalen die wijzen op brandstichting, dus dat gaan we onderzoeken', vertelt een woordvoerder. De politie komt graag in contact met mensen die meer van de brand weten.

 

Het huis is onderdeel van een bouwproject van dertien kavels. De makelaar die de kavels verkoopt is geschrokken.

 

Buurtbewoners wisten zaterdagmorgen te vertellen dat de woning nog niet was aangesloten op gas en elektra.

Bestelwagen in brand op de A30 bij Barneveld

Gemaakt: Zaterdag, 29 juni 2019 23:50

BARNEVELD - Een bestelbus is zaterdagavond rond 23:00 uur volledig uitgebrand op de A30 bij Barneveld. De man uit Ede was onderweg naar Barneveld en kon zichzelf in veiligheid brengen door op tijd uit te stappen.

 

De wagen brandde volledig uit. De A30 van Barneveld naar Ede was enige tijd dicht.

Chalet in Stroe zwaar beschadigd door brand

Gemaakt: Maandag, 01 juli 2019 16:49

STROE - Aan de Welgelegenweg in Stroe heeft een chalet maandagmorgen 1 juli grote schade opgelopen bij een brand. Eén persoon moest door de ambulancedienst behandeld worden in verband met het inademen van rook en brandwonden aan de handen.

 

De brandweer heeft het vuur geblust. De schade is groot in het chalet. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Gasleiding geraakt bij graafwerkzaamheden in tuin Voorthuizen

Gemaakt: Maandag, 01 juli 2019 22:56

VOORTHUIZEN - Bij een woning aan de Baron van Nagellstraat in Voorthuizen heeft een bewoner maandagavond rond 22:15 uur een gasleiding geraakt bij graafwerkzaamheden in zijn tuin.

 

Nabij de Biezerweg kwam de man met de leiding in aanraking toen hij met een schep in de tuin aan het graven was. De opgeroepen brandweer heeft de leiding tijdelijk gedicht en zand over het lek gedaan. Liander komt ter plaatse om de leiding te herstellen. De lekkage was goed te ruiken op de Baron van Nagellstraat.

Struiken in brand bij De Meerwaarde in Barneveld

Gemaakt: Dinsdag, 02 juli 2019 16:06

BARNEVELD - Aan de Rietberglaan in Barneveld bij school De Meerwaarde heeft de brandweer dinsdagmiddag een aantal struiken moeten blussen.

 

De brandweer moest rond 15:00 uur uitrukken naar de school. De struiken langs het fietspad zijn vermoedelijk in de brand gestoken.

Brand bij machineverhuurbedrijf op de Harselaar in Barneveld

Gemaakt: Vrijdag, 05 juli 2019 23:34

BARNEVELD - Bij Van ginkel hoogwerkers op bedrijventerrein Harselaar in Barneveld heeft vrijdagavond brand gewoed in een verreiker.

 

Bij aankomst van de brandweer sloegen grote zwarte rookwolken al uit het gebouw. De brandweer had de brand snel onder controle en kon overslag naar het pand voorkomen.

 

De verreiker is aanzienlijk beschadigd. Verder hebben de werkplaats en het gedeelte met de kantoren rook- en roetschade opgelopen.

 

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Auto raakt van de A30 bij Barneveld

Gemaakt: Zaterdag, 06 juli 2019 06:34

BARNEVELD - In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de snelweg A30 ter hoogte van de aansluiting met de A1 de bestuurder van een personenauto rechtdoor geschoten om vervolgens zo'n 40-meter van de weg af in de bosschages tot stilstand te komen.


De man bleek ongedeerd maar blies bij de controle naar alcohol wel een zogenoemde "A" waarop de man werd aangehouden en voor verdere controle op een ademanalyse apparaat naar het politiebureau is overgebracht.

 

"We hoorden een soort hoog turbo geluid en zagen vervolgens een paar lichtjes de bosjes induiken", verklaren enkele getuigen aan de politie. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Meisje gewond na val met scooter in Barneveld

Gemaakt: Zaterdag, 06 juli 2019 21:29

BARNEVELD - Aan de Saparau in Barneveld is zaterdagavond rond half 9 een scooterrijdster ten val gekomen. De scooterrijdster raakte bij de val gewond.

 

Ze viel in de bocht met de Woudseweg nadat het wegdek nat was geworden door de regen. De scooter raakte licht beschadigd. Het meisje is ter plaatse behandeld door ambulancemedewerkers.

Brandweer in actie voor kat op dak aan de Zijdehoenderlaan in Barneveld

Gemaakt: Maandag, 08 juli 2019 19:35

BARNEVELD - Aan de Zijdehoenderlaan in Barneveld moest de brandweer maandagavond in actie komen voor een kat op het dak. Met hulp van de hoogwerker proberen ze het beestje te pakken te krijgen. Hoe het huisdier daar kon komen is niet bekend.

 

In de eerste instantie werd gedacht dat het beestje vast zat maar dat bleek niet het geval. Toen de hoogwerker van de brandweer erbij kwam vloog ze naar de andere kant van het dak. Voorlopig laat de brandweer het dier zitten.

 

Update

Uiteindelijk is de kat met hulp van een ladder door de bewoners zelf van het dak gehaald.

Glasscherven, alcohol- en drugsgebruik en vernielingen op recreatiegebied Zeumeren

Gemaakt: Woensdag, 10 juli 2019 17:06

VOORTHUIZEN - De overlast door jongeren op het recreatiegebied Zeumeren blijft – ondanks de extra inzet van Leisurelands, gemeente en politie – een hardnekkig probleem. Dat concluderen de drie partijen naar aanleiding van de afgelopen weken waarin het vanwege het zomerse weer erg druk was. Vooral het jongerenstrand zorgt voor problemen.


Enkele weken geleden maakten de partijen afspraken om het zomerseizoen 2019 met zo min mogelijk overlast te worden geconfronteerd. Meer controles en afspraken met jongeren die eerder een terreinontzegging kregen, hebben helaas niet geholpen. Glasscherven in het water en op de ligweides (met alle gevolgen van dien), overmatig alcohol- en drugsgebruik, vernielingen en bergen afval.

 

Leisurelands, gemeente en politie betreuren het dat – ondanks extra inspanningen om de overlast te verminderen – nog altijd sprake is van overlast. De extra inzet op toezicht en handhaving wordt voortgezet, maar de drie partijen roepen ook ouders op om dit probleem te bespreken. Zeumeren is nu een voor iedereen vrij toegankelijk gebied om te recreëren. Met het tegengaan van de overlast, het herstellen van de vernielingen en het opruimen van al het afval zijn hoge kosten gemoeid. Het zou volgens Leisurelands en gemeente jammer zijn als het gevolg daarvan is dat er andere maatregelen nodig zijn. De kosten die Leisurelands nu maakt voor extra toezicht zorgt ervoor dat er minder geld over blijft om te investeren in bijvoorbeeld nieuwe speeltoestellen.

Automobiliste op de Wesselseweg komt tegen lantaarnpaal tot stilstand

Gemaakt: Woensdag, 10 juli 2019 18:41

KOOTWIJKERBROEK - Op de Wesselseweg in Kootwijkerbroek is woensdagmiddag een bestuurster van een auto gewond geraakt na een eenzijdige aanrijding. Door de gladheid verloor ze de macht over het stuur en kwam tot een lantaarnpaal tot stilstand.

 

De auto moet door een bergingsbedrijf afgesleept worden.

Bezorgscooter met pizza's onderuit op rotonde in Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 10 juli 2019 21:51

BARNEVELD - Op de rotonde Lange Voren met de Hooilanden in Barneveld is woensdagavond een ongeval gebeurd. Iets na half 10 ging een scooterrijder onderuit van een bezorgservice. Het meisje raakte lichtgewond door haar val.

 

De pizza's konden even niet bezorgd worden. Hoe het ongeval kon gebeuren is niet duidelijk.

Kind met arm vast in kunstwerk aan de Spoorstraat in Barneveld

Gemaakt: Donderdag, 11 juli 2019 18:50

BARNEVELD - Aan de Spoorstraat in Barneveld is donderdagmiddag een kind met zijn arm vast komen te zitten bij een beeld. Een jochie kwam klem te zitten toen hij op het beeld klom.

 

De brandweer kwam ter plaatse om hem te bevrijden. Hij raakte niet gewond en kwam dus met de schrik vrij.

Vrachtwagen met pech zorgt voor flinke file tussen Amersfoort en Barneveld

Gemaakt: Donderdag, 11 juli 2019 18:55

BARNEVELD - Op de A1 bij barneveld heeft het verkeer vanuit Amersfoort last van een flinke vertraging. Ruim 7 kilometer file staat er tussen Amersfoort Noord en Barneveld met 25 minuten vertraging.

 

Oorzaak hiervan is een defecte vrachtwagen bij Barneveld. Rijkswaterstaat is ter plaatse om de situatie te beveiligen. Een bergingsbedrijf is onderweg om de gestrande vrachtwagen naar een veilige locatie te brengen.

Inbreker op heterdaad aangehouden in Terschuur

Gemaakt: Vrijdag, 12 juli 2019 18:09

TERSCHUUR - Op donderdag 11 juli 2019 belde een alerte buurtbewoner naar de meldkamer: in Terschuur ging zojuist een man met rugtas een woning in, terwijl de bewoners niet thuis zouden zijn.


Direct zijn agenten met meerdere eenheden naar Terschuur gesneld. De melder kon een goed signalement van de verdachte man geven. Vervolgens had de melder ook in de gaten dat de man weer naar buiten kwam en in een grijze auto stapte. De politie zag de auto met hoge snelheid voorbij rijden, dus keren en er achter aan. De bestuurder ging er in volle vaart vandoor, maar kwam al snel tot de ontdekking dat vluchten geen zin had. De man stopte en kon zo worden gecontroleerd door de agenten. Ondertussen had de nieuwe wijkagent van onder andere Terschuur, Marco Kramer, zich snel naar de woning begeven om te controleren of er daadwerkelijk was ingebroken.


Zo bleek dat het slot was uitgeboord en de deur was open gebroken. De verdachte man kon zodoende op heterdaad worden aangehouden als verdachte van het plegen van de inbraak.


Ziet u iets verdachts? Bel net als deze melder 112. De politie komt zo snel mogelijk om erger te voorkomen. In deze casus had de verdachte geen tijd om een buit te verzamelen. Hij moest al snel weer op de vlucht, helaas voor hem zonder resultaat. En dat allemaal dankzij de buurtbewoner die direct in actie kwam!


De verdachte zit vast en staat vanmiddag al voor de Rechter Commissaris. Hij zal voorlopig vastzitten, mede omdat hij ook nog voor andere feiten werd gezocht.

Brandlucht rond woning aan de Gelreweg in Barneveld

Gemaakt: Zaterdag, 13 juli 2019 16:50

BARNEVELD - De brandweer van Barneveld werd zaterdagmiddag rond 13.10 uur gealarmeerd voor een schuurbrand bij een woning aan de Gelreweg in Barneveld.


Ter plaatse werd een brandlucht geroken rondom het schuurtje dat achterin de tuin stond maar er waren geen rook of vlammen te zien. Ook de warmtebeeldcamera bracht geen uitkomst terwijl de brandlucht nog steeds werd geroken. Een inspectie op het dak leverde niets op.


Aangezien de bewoners recent ook geen BBQ of iets dergelijks hadden gebruikt blijft het onbekend waar de brandlucht vandaan is gekomen.


Na een grondige inspectie konden de spuitgasten de brandslangen weer inpakken en naar de kazerne terugkeren.

Winkeldief opgepakt bij supermarkt aan het Gowthorpeplein in Barneveld

Gemaakt: Zaterdag, 13 juli 2019 20:53

BARNEVELD - Aan het Gowthorpeplein in Barneveld is zaterdagavond een winkeldief aangehouden. De man had bij een supermarkt meerdere bier blikjes meegenomen zonder te betalen.

 

De man is door de politie aangehouden.

Verwarde bestuurster in beschadigde auto aangetroffen op rotonde in Barneveld

Gemaakt: Maandag, 15 juli 2019 04:08

BARNEVELD - Op de rotonde Nijkerkerweg met de Thorbeckelaan in Barneveld is in de nacht van zondag op maandag rond 03:30 uur een verwarde vrouw in een beschadigde auto aangetroffen.

 

De schade aan de auto is aanzienlijk. Echter kon de politie geen beschadigde boom of paal vinden op de rotonde. De bestuurster, een 41-jarige vrouw uit Amersfoort, zat verward achter het stuur. Later bleek dat ze met een alcoholpromillage van 775 ug/l in de auto was gekropen.

Fietsen gestolen uit parkeerkelder van gemeentehuis Barneveld

Gemaakt: Maandag, 15 juli 2019 21:15

BARNEVELD - Maandagmiddag zijn op klaar lichte dag vier fietsen uit de kelder van het gemeentehuis in Barneveld gestolen. De daders zijn via de kelderingang aan het Raadhuisplein binnengekomen en hebben de vier meegenomen aldus één van de werknemers.

 

De fietsen stonden in de kelder waarschijlijk niet op slot. Twee van de vier fietsen werden rond 19:00 uur terug gevonden aan de Kapteijnstraat in Barneveld. De fietsen stonden in een fietsenrek tussen andere fietsen. De politie onderzoekt de camera beelden waar de daders op staan. In elk geval 1 witte speedbike en een andere fiets word nog vermist. De diefstal vond plaats ongeveer tussen 15:00 en 17:30 uur. De politie zoekt getuigen van de diefstal.

Personenauto en 45 kilometerwagentje met elkaar in botsing in Kootwijkerbroek

Gemaakt: Dinsdag, 16 juli 2019 17:35

KOOTWIJKERBROEK - Dinsdagochtend zijn in Kootwijkerbroek twee gewonden gevallen bij een aanrijding tussen een 45 kilometerwagentje en een personenauto. Het ongeval gebeurde omstreeks 10:00 uur op de kruising van de Garderbroekerweg en de Topperweg. De schade is groot.

 

Beide bestuurders - een man en een vrouw - konden zelf uit hun voertuig komen. Over de aard van hun verwondingen is niets bekend. Ze zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

 

Onderzoek moet uitwijzen hoe het ongeval kon gebeuren.

Fietser aangereden op de Scherpenzeelseweg in Barneveld, traumaheli geland

Gemaakt: Donderdag, 18 juli 2019 22:35

BARNEVELD - Op de Scherpenzeelseweg in Barneveld is donderdagavond omstreeks 21:50 uur een 18-jarige fietser uit Barneveld aangereden door een auto. Het ongeval gebeurde net voorbij de Brielaerdseweg. Volgens omstanders was de fietser bij een woning uit de uitrit gekomen. De automobilist, een 59-jarige bestuurster uit Doetinchem, bleef ongedeerd.

 

De verwondingen zijn dermate ernstig dat ook een traumahelikopter met aan boord een Mobiel Medisch Team is opgeroepen. De exacte toedracht van het ongeval is nog onbekend. De Verkeers Ongevallen Analisten van de politie doen onderzoek.