Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 02:18:48 (dia) Jagerskamp 3781GS Voorthuizen 80844 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

maandag 06 juli 2020

Archief

Aanrijding met meerdere voertuigen op uitvoegstrook naar A30 op A1 bij Terschuur

Gemaakt: Dinsdag, 11 februari 2020 17:40

TERSCHUUR - Op de Rijksweg A1 vlakbij de afrit naar de A30 bij Terschuur is dinsdagmiddag omstreeks 16:00 uur een ongeluk gebeurd met meerdere voertuigen. Een vrouw, raakte bij dit ongeval gewond.

 

Het ongeval gebeurde op de inmiddels beruchte uitvoegstrook naar de A30 vanuit Amersfoort richting Apeldoorn. Een busje van een klusbedrijf botste achter op zeker twee voertuigen. Alle betrokken voertuigen raakte daarbij zwaar beschadigd.

 

De ambulancedienst ontfermt zich over te betrokkenen. Een vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Vanwege het ongeval werden 2 rijstroken afgesloten wat een file van zo'n twee uur veroorzaakte.

Man in scootmobiel gewond bij aanrijding met bestelwagen

Gemaakt: Donderdag, 13 februari 2020 17:29

BARNEVELD - Op de Rooseveltstraat in Barneveld is donderdagmiddag omstreeks 14:30 uur een man gewond geraakt in een scootmobiel na een aanrijding met een bestelauto.

 

De bestuurder van de bestelauto zag de man in de scootmobiel over het hoofd en reed hem aan toen hij vanuit de Cannenburg de Rooseveltstraat op reed. De man is onderzocht in de ambulance, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Hij is thuisgebracht met de bestelbus. Beide voertuigen liepen lichte schade op.

Bestelbus in Barneveld raakt van de weg en belandt in de sloot

Gemaakt: Donderdag, 13 februari 2020 20:52

BARNEVELD - Een bestelbus is donderdagavond 13 februari van de weg geraakt en in de sloot beland. Het ongeval gebeurde omstreeks 20:00 uur op de Briellaerdseweg in Barneveld.

 

De bestuurder zat korte tijd opgesloten, maar is door hulpdiensten uit zijn bus gehaald. Hij wordt in een ambulance gecontroleerd. Een berger zal het voertuig komen bergen. De exacte oorzaak van het ongeval is onbekend.

 

De politie onderzoekt of er sprake is van het rijden onder invloed van verdovende middelen.

Fietser aangereden door personenauto op kruising in Voorthuizen

Gemaakt: Vrijdag, 14 februari 2020 20:49

VOORTHUIZEN - Op de kruising Garderbroekerweg met de Blotekamperweg in Voorthuizen is vrijdagavond omstreeks 20:30 uur een fietser gewond geraakt bij een ongeval.

 

De fietster reed op de Garderbroekerweg in de richting van Voorthuizen toen een auto komende uit de Blotekamperweg, de fietser over het hoofd zag en aanreed. De fietser raakte daarbij gewond en wordt nagekeken door het ambulancepersoneel. Vanwege het ongeval is de kruising afgesloten.

Brommobiel vliegt in brand bij tankstation in Terschuur

Gemaakt: Zaterdag, 15 februari 2020 08:13

TERSCHUUR - Een jongeman wist zaterdagmorgen rond half 8 grote ellende te voorkomen door zijn brandende brommobiel te blussen bij tankstation TinQ aan de Hoevelakenseweg in Terschuur. De brommobiel vatte rond half acht vlam.

 

De jongeman had net getankt en zag rook onder de motorkap komen. Hij stopte de brommobiel en pakte een poederblusser van het tankstation en wist het vuur te blussen. De brandweer van Zwartebroek heeft een nacontrole gedaan en het vuur definitief geblust. De auto is total loss.

Aanhanger boort zich in auto bij aanrijding op A1 afrit A30

Gemaakt: Zaterdag, 15 februari 2020 16:19

TERSCHUUR - Zaterdag 15 februari rond 11.25 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Rijksweg A1 bij Terschuur. Op de afrit naar de A30 is een auto op een auto met aanhanger gebotst, de aanhanger werd hierbij het trekkende voertuig in geboord.

 

Een inzittende, een baby is gecontroleerd in de ambulance maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Er ontstond een flinke file van Amersfoort richting Apeldoorn.

Boom waait tegen woning aan de Steenkamp in Voorthuizen

Gemaakt: Zondag, 16 februari 2020 16:22

VOORTHUIZEN - Aan de Steenkamp is zondagmorgen 16 februari rond 11:00 uur is een boom op een woning gewaaid. De brandweer kwam ter plaatse en heeft de boom in stukken gezaagd.

 

De woning liep gelukkig voor de bewoners geen schade op door de vallende boom.

Brandweer Barneveld rukt uit voor stormschade bij restaurant De Hebberd

Gemaakt: Zondag, 16 februari 2020 17:31

BARNEVELD - Bij restaurant De Hebberd aan de Jan van Schaffelaarstraat in Barneveld is zondagmiddag 16 februari de dakbedekking losgewaaid door de harde wind.

 

De brandweer is met de hoogwerker uitgerukt om de schade te onderzoeken. De brandweer heeft de dakbedekking vast gezet en kon na een half uur weer terug naar de kazerne.

Automobilist kruipt met nat pak uit de sloot na ongeval in Voorthuizen

Gemaakt: Dinsdag, 18 februari 2020 19:32

VOORTHUIZEN - Op de Blotenkamperweg in Voorthuizen is dinsdagavond rond 19:00 uur een auto in de sloot beland. De bestuurder met de schrik vrij. Hoe het eenzijdige ongeval kon gebeuren is niet bekend. De auto raakte flink beschadigd. 

 

De bestuurder kon op eigen kracht zijn voertuig verlaten. Hij raakte niet gewond, maar hield er wel een nat pak aan over.

Auto achterstevoren in de vangrail na aanrijding met vrachtwagen op A1 bij Terschuur

Gemaakt: Woensdag, 19 februari 2020 21:41

TERSCHUUR - Woensdagavond 19 februari rond 20.35 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Rijksweg A1 bij Terschuur.

De automobilist is in de slip geraakt nadat deze een vrachtwagen aan de achterkant had geraakt en is uiteindelijk achterstevoren tegen de vangrail tot stilstand gekomen. De vrachtwagenchauffeur en de automobilist zijn samen in de vrachtwagen naar de parkeerplaats gereden. Daar werd de verlichting van de vrachtwagen gerepareerd.

Door het ongeval is een rijstrook afgesloten geweest. Een bergingsbedrijf heeft de auto meegenomen en de automobilist op de parkeerplaats opgehaald.

Brandweer verwijdert gevaarlijk hangende tak bij Zorgcentrum Elim in Barneveld

Gemaakt: Donderdag, 20 februari 2020 16:35

BARNEVELD - Donderdagmiddag even voor 13:00 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een stormschade bij Zorgcentrum Elim aan de Vliegensvelderlaan in Barneveld.

 

Ter plaatse bleek dat er een boom op vallen stond aan de achterkant van het zorgcentrum. De boom was door medewerkers al vastgezet met touwen, maar hij bleef toch doorzakken. Met behulp van de hoogwerker van de brandweer zijn alle takken en de kruin van de boom afgezaagd en is de boom dusdanig ingekort dat als hij valt, dan kan hij weinig schade meer aanrichten.

 

Na ongeveer een uur kon de brandweer retour naar de kazerne.

Man (40) aangehouden na conflict bij de Lidl in Barneveld

Gemaakt: Zaterdag, 22 februari 2020 17:43

BARNEVELD - De politie heeft vrijdagavond rond 18.15 uur een 40-jarige Barnevelder aangehouden na een conflict bij supermarkt Lidl aan de Oldenbarnevelderweg in Barneveld.

 

De man is bij het conflict gewond geraakt en in een ambulance gecontroleerd. Het is nog onduidelijk wat er zich precies heeft afgespeeld.

Veel schade na felle brand op zolder van woning in Voorthuizen

Gemaakt: Maandag, 24 februari 2020 16:15

VOORTHUIZEN - In een woning aan de Brahmslaan in Voorthuizen heeft maandagmiddag 24 februari korte tijd brand gewoed.

 

De brand brak rond 14:00 uur uit door onbekende oorzaak. De brandweer had de brand, welke woedde op de zolder, snel onder controle. Wel heeft de woning veel schade opgelopen.

Bestelauto raakt van de weg in Voorthuizen en belandt in de sloot

Gemaakt: Maandag, 24 februari 2020 18:03

VOORTHUIZEN - Maandagmiddag 24 februari rond 17.05 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de N303 in Voorthuizen. Een bestelauto is vermoedelijk door het slechte weer van de weg geraakt en in de sloot tot stilstand gekomen.

 

De N303 is de nieuwe rondweg rondom Voorthuizen, die pas geopend is. Voor zover bekend raakte niemand gewond. Een berger heeft het voertuig uit de sloot gehaald en meegenomen.

Scooterrijder gewond bij aanrijding met personenauto op fietspad in Barneveld

Gemaakt: Dinsdag, 25 februari 2020 16:35

BARNEVELD - Op het fietspad van de Scherpenzeelseweg is dinsdagmorgen omstreeks 08:45 uur een scooterrijder gewond geraakt na een botsing met een automobilist.

 

Het ongeval gebeurde op de uitrit van benzinestation Argos aan de Scherpenzeelseweg. De automobilist had net getankt bij benzine pomp Argos en zag bij de uitrit de scooterrijder over het hoofd. De scooterrijder is gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Zowel de scooter als de auto raakte beschadigd bij het ongeval.

Brommerrijder belandt in de sloot na aanrijding met auto in Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 26 februari 2020 16:56

BARNEVELD - Op de Nederwoudseweg in Barneveld is woensdagmiddag rond 14:45 uur een brommerrijder aangereden door een automobilist.

 

De brommerrijder kwam vanaf de kant van de Burgemeester van Diepeningenlaan en de auto kwam uit een uitrit en zag daarbij de brommerrijder over het hoofd. De jongeman kwam na de botsing met zijn brommer in de sloot. Hij hield er slechts een nat pak aan over. De automobilist die uit een uitrit kwam raakte niet gewond.

 

Met behulp van omstanders is de brommer uit de sloot gehaald. Beide gaan een schade formulier invullen om de schade te regelen.

File op A1 na meerdere ongevallen door hagelbui

Gemaakt: Woensdag, 26 februari 2020 19:01

VOORTHUIZEN - Op de A1 tussen Kootwijk en Voorthuizen zijn woensdagavond rond 18:15 uur meerdere ongevallen gebeurd. Een auto belandde in de sloot.


Door het ongeval ontstond er een flinke file van Apeldoorn richting Amersfoort. Naast de auto die in de sloot belandde kwamen twee andere auto's op rijstrook 1 achterop elkaar tot stilstand. Ook op de rijbaan richting Apeldoorn knalde een auto in de vangrail. Zover bekend raakte niemand gewond. Automobilisten werden opgeschrikt door een flinke hagelbui kort voor het ongeval.

Gasleiding geraakt bij graafwerkzaamheden in Barneveld

Gemaakt: Donderdag, 27 februari 2020 16:52

BARNEVELD - Aan de Nijverheidsweg is donderdagmiddag rond 15:30 uur een gasleiding geraakt bij graafwerkzaamheden. De graafwerkzaamheden vonden plaats voor het pand van Jonker en Schut.

 

Omdat de leiding zo dicht bij het pand licht sloeg de gaslucht naar binnen. De brandweer zette waterstralen in om de gaslucht neer te slaan. Een tankautospuit en een waterwagen waren hiervoor aanwezig. Na een uur had Liander de gasleiding afgesloten en kon men beginnen met het herstellen van de leiding.

Automobilist in Barneveld verliest macht over het stuur en belandt in de sloot

Gemaakt: Vrijdag, 28 februari 2020 01:51

BARNEVELD - Op de Dronkelaarseweg in Barneveld is donderdagavond omstreeks 22:00 uur een auto in de sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte daarbij niet gewond.

 

De bestuurder raakte in een bocht de macht over het stuur kwijt en raakte een lantaarnpaal welke daarbij afbrak.

Kleine brand in bedrijfspand Barneveld al geblust voor aankomst brandweer

Gemaakt: Zaterdag, 29 februari 2020 16:23

BARNEVELD - Aan de Bellstraat in Barneveld heeft zaterdagmiddag bij een autobedrijf een klein brandje gewoed in een machine. Toen de brandweer aankwam had vrijwillige brandweer man die in de buurt was het brandje al geblust.

 

De brandweer heeft het nageblust en vervolgens geventileerd. De tweede tankautospuit van brandweer Barneveld is ook ter plaatste gekomen om een extra overdrukventilator te brengen. Er zijn door de brandweer nog wat persoonlijke spullen, waaronder een laptop uit het pand gehaald. Nadat het pand geventileerd was kon de brandweer retour naar de kazerne.

Jongen vast in zand van wadi in Voorthuizen

Gemaakt: Zaterdag, 29 februari 2020 16:32

VOORTHUIZEN - Zaterdagmiddag 29 februari rond 15.25 uur is een jongen vast komen te zitten in het zand van een wadi aan de Ploegschaar in Voorthuizen.

 

De brandweer heeft de jongen weten te bevrijden. De jongen zou tijdens het spelen zijn vast komen te zitten. De gemeente heeft afgelopen woensdag een lint om de plek gespannen, maar dit mocht niet helpen.

Scooterrijdster gewond bij aanrijding met auto in Kootwijkerbroek

Gemaakt: Maandag, 02 maart 2020 16:00

KOOTWIJKERBROEK - Op de kruising Essenerweg met de Dwarsgraafweg in Kootwijkerbroek is maandagmorgen rond 07:30 uur een ongeval gebeurd.

 

Een scooterrijdster en een auto kwamen met elkaar in botsing. Het meisje op de scooter raakte hierbij gewond. De auto kwam na de aanrijding in de sloot tot stilstand. De automobilist bleef bij de aanrijding ongedeerd.

 

De verkeersspecialisten van de politie (VOA) doet onderzoek naar de exacte oorzaak van het ongeval.

 

Update

Het 16-jarige meisje uit Kootwijkerbroek heeft diverse botbreuken. De 20-jarige bestuurder ook uit Kootwijkerbroek raakte niet gewond.

Chaos en aanrijding na uitvallen verkeerslichten in Barneveld

Gemaakt: Maandag, 02 maart 2020 16:11

BARNEVELD - Maandagmorgen 2 maart rond 8.10 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Baron van Nagellstraat - N805 in Barneveld.

 

De verkeerslichten op de drukke kruising deden het niet met een flinke chaos en een ongeval tot gevolg. De vrachtwagen en de personenauto hebben beide lichte schade opgelopen, niemand raakte gewond.

 

De verkeerslichten werkten afgelopen zaterdag ook al niet. De gemeente is bezig met het oplossen van de storing.

Kitten rijdt met vrachtwagen mee van Barneveld naar Harderwijk

Gemaakt: Maandag, 02 maart 2020 18:12

BARNEVELD / HARDERWIJK - Twee weken geleden kreeg Dierenambulance Putten-Barneveld een melding van een kitten gevonden op het Industrieterrein van Harderwijk. Gisteren reageerde iemand via de website van Amivedi waar het kitten als gevonden opstond. Het kitten bleek met een vrachtauto meegereden te zijn van Barneveld naar Harderwijk. Dat was niet de eerste keer want hij had het al eerder gedaan bij de eigenaar zelf. Dus nu maar gauw laten chippen. Eind goed al goed!

 

De Dierenambulance is een vrijwilligersorganisatie en is onder andere afhankelijk van giften en donaties. Donateur worden?

Man en vrouw aangehouden na aantreffen hennepkwekerijen in woonwijk De Vaarst en Zuid III

Gemaakt: Dinsdag, 03 maart 2020 16:16

BARNEVELD - Dinsdagmorgen 3 maart heeft politie bij een lopend onderzoek hennepkwekerijen aangetroffen op de Van Haersoltelaan en het Renaerdshof in Barneveld. Een man en vrouw werden hierbij aangehouden.

 

In één woning vonden agenten bijna 200 planten, verder werden diverse materialen aangetroffen voor de productie van hennep. Dat levert gevaarlijke situaties op, zo midden in een woonwijk. Daarom wordt alles geruimd en vernietigd.

Automobiliste rijdt lantaarnpaal omver op de Vellerselaan in Barneveld

Gemaakt: Dinsdag, 03 maart 2020 18:03

BARNEVELD - Op de Vellerselaan in Barneveld is dinsdagmiddag rond kwart voor zes een ongeval gebeurd. Een vrouw in een auto knalde door nog onbekende oorzaak tegen een lantaarnpaal en een elektriciteitskast. De vrouw raakte gewond en is door het ambulance personeel behandeld. Daarna is de vrouw naar huis gebracht door ambulance medewerkers.

 

De weg is afgesloten en verkeer wordt omgeleid. Een berger zal komen om het voertuig te bergen.

Aanrijding met meerdere voertuigen op afrit A1 naar A30 bij Terschuur

Gemaakt: Woensdag, 04 maart 2020 17:20

TERSCHUUR - Op de A1 bij Afrit Barneveld naar de A30 is woensdagmiddag omstreeks 15:45 uur een ernstig ongeval gebeurd met meerdere voertuigen. Zeker één persoon raakte daarbij gewond.

 

Het ongeval gebeurde op de beruchte uitvoegstrook naar de A30 bij Terschuur vanaf Amersfoort. Een personenauto, busje en een vrachtwagen waren bij het ongeval betrokken.

 

Hoe het ongeval kon gebeuren is op dit moment nog onduidelijk. Voor de afhandeling van het ongeval zijn twee van de drie rijstroken afgesloten.

Tientallen boeren met trekker naar Barneveld vanwege debat mega windturbines

Gemaakt: Woensdag, 04 maart 2020 19:13

BARNEVELD - Woensdagavond is er in het gemeentehuis in Barneveld een debat over het plaatsen van mega windturbines van zo'n 200 meter hoog. Er zijn daarvoor zoekgebieden rond Zwartebroek. Misschien aantrekkelijk als landeigenaar maar een bederf van het landschap. Andere gemeenten hebben ook al plannen hiervoor.

 

Diverse boeren willen laten zien dat ze er fel op tegen zijn, steunen daarmee het plattelandsbuur en burger ook. Daarom trokken tientallen mensen met de trekker naar Barneveld. We laten van ons horen en ons zien was de oproep.

 

Rond 18:30 uur verzamelde ze zich aan de dronkelaarseweg in Terschuur. Ze willen de raadsleden bij aanvang van het debat al goed laten weten ze er zijn.

 

De gemeente was op de hoogte van de actie en zette boa's en de politie in. Ze lieten maximaal 10 tot 13 trekkers toe. Zover bekend verloopt de actie rustig. 

Schade bij aanrijding op de Scherpenzeelseweg in Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 04 maart 2020 20:52

BARNEVELD - Op de Scherpenzeelseweg in Barneveld is woensdagavond rond 19:50 uur een ongeval gebeurd. Op de kruising met de Plantagelaan kwamen twee auto's in botsing.

 

Hulpdiensten, waaronder de brandweer, kwamen ter plaatse. De inzittenden zijn na gekeken door een ambulancemedewerker gelukkig bleek niemand gewond.

Scooterrijder gewond bij aanrijding met auto op de Burgemeester Kuntzelaan in Barneveld

Gemaakt: Donderdag, 05 maart 2020 17:05

BARNEVELD - Een scooterrijder is donderdagmiddag omstreeks 15:30 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. De bestuurder van de personenauto kwam vanaf het terrein van de supermarkt Albert Heijn af en zag de scooterrijder over het hoofd. Een harde botsing was het gevolg.

 

Het slachtoffer is nagekeken in de ambulance en met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. Vanwege het ongeval was één van de rijstroken van de Burgemeester Kuntzelaan afgesloten.