Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 20:01:10 Bgm-03 Voertuig Te Water Wesselseweg Barneveld 071112 095911 071771 071097 071741 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Barneveld (Piket dagdienst)
zaterdag 27 februari 2021

Archief

Overleden persoon aangetroffen onder carport in Voorthuizen [update]

Gemaakt: Maandag, 05 oktober 2020 16:43

VOORTHUIZEN - Maandagmorgen 5 oktober rond 9.20 uur is een overleden persoon aangetroffen onder een carport aan de Jan van Galenlaan in Voorthuizen.

 

Agenten zijn een onderzoek gestart. De omgeving is afgezet door de politie. Het is nog niet bekend of het om een misdrijf gaat. De politie zal nog enige tijd bezig zijn met het onderzoek.

 

Update

De politie heeft het onderzoek afgesloten en daarbij hebben ze een misdrijf uitgesloten. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval.

Buren missen buurman op leeftijd en waarschuwen politie

Gemaakt: Maandag, 05 oktober 2020 17:40

BARNEVELD - De politie in Barneveld kreeg maandagmiddag een melding met slechte voortekenen. Buren hebben de buurman al een poosje niet meer gezien, de brievenbus zit helemaal vol en de enige bewoner is op leeftijd.

 

Gelukkig liep het anders dan gedacht. De bewoner van het pand zit in Engeland en kan in verband met gezondheidstoestand niet naar huis.

Vrachtwagen en twee auto's betrokken bij botsing op A1 in Terschuur

Gemaakt: Dinsdag, 06 oktober 2020 17:29

TERSCHUUR - Dinsdagmiddag 6 oktober rond 16.05 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Rijksweg A1 in Terschuur net voor de afslag A30 richting Barneveld.

 

Bij het ongeval zijn een vrachtwagen en twee auto's betrokken. Eén van de auto's is achter op de vrachtwagen gebotst. Bij het ongeval is een persoon gewond geraakt. Deze is behandeld een ambulance.

 

Een bergingsbedrijf heeft een auto geborgen en de brokstukken opgeruimd.

Personenauto klem onder vrachtwagen na aanrijding op knooppunt A1 / A30

Gemaakt: Woensdag, 07 oktober 2020 03:26

TERSCHUUR - Op het knooppunt A1/A30 bij Terschuur is in de nacht van dinsdag op woensdag, omstreeks middernacht, een aanrijding gebeurd tussen een personenauto en een vrachtwagen. Het ongeval gebeurde op het, met verkeerslicht beveiligde, kruispunt onderaan het knooppunt.

 

Bij het ongeval raakte een vrouw gewond nadat zij met haar auto frontaal op de vrachtwagen botste die op dat moment de weg probeerde over te steken. Vanwege het ongeval was de weg een behoorlijke tijd afgesloten.

Enorme schade na kop-staart aanrijding op de Nijkerkerweg in Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 07 oktober 2020 18:03

BARNEVELD - Op de Nijkerkerweg in Barneveld heeft woensdagmiddag 7 oktober een kop-staart aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's en een bestelwagen. De aanrijding vond omstreeks 17:10 uur plaats.

 

De schade aan de voertuigen is enorm. De inzittenden zijn nagekeken door een ambulancemedewerker. Over de exacte oorzaak van het ongeval is nog niets bekend.

Brandweer Voorthuizen rukt uit voor schoorsteenbrand bij woning aan de Rijksweg

Gemaakt: Donderdag, 08 oktober 2020 02:37

VOORTHUIZEN - Woensdagavond 7 oktober rond 22.55 uur is brand uitgebroken in de schoorsteen van een woning aan de Rijksweg in Voorthuizen.

 

De brandweer heeft het vuur in de kachel / open haard gedoofd en het rookkanaal geveegd.

Klant krijgt diverse klappen en schoppen van man in de Hema Voorthuizen

Gemaakt: Donderdag, 08 oktober 2020 17:06

VOORTHUIZEN - Op woensdag 30 september rond 14:00 uur heeft er in de Hema aan de Hoofdstraat in Voorthuizen een mishandeling plaatsgevonden.


Het slachtoffer heeft diverse klappen en schoppen gehad van een man. Ondanks het feit dat de politie in het bezit is van camerabeelden zijn we op zoek naar mogelijke getuige. Heeft u iets gezien of weet u iets over de mishandeling neem dan contact op met de politie via het telefoonnummer 0900-8844.

Autokrakers slaan weer toe in de Barneveldse wijk De Burgt

Gemaakt: Donderdag, 08 oktober 2020 17:38

BARNEVELD - Barneveld is de laatste dagen in trek bij auto krakers. In de nacht van zondag op maandag werd een Audi opengebroken in de wijk Veller en De Burgt in Barneveld. Afgelopen nacht was het weer raak in De Burgt. Om 00:27 en om 3:30 uur zijn inkopers van BMW onderdelen langs geweest op de Vlierbeek, en zijn vergeten deze af te rekenen bij de eigenaar.

 

Zijn er toevallig nog meer meldingen van inbraken vannacht? Of eventueel beelden? Neem contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Kinderen vinden vaten in sloot aan de Oltmanshof in Barneveld

Gemaakt: Vrijdag, 09 oktober 2020 21:10

BARNEVELD - In een sloot aan de Oltmanshof in Barneveld hebben kinderen vrijdagavond diverse vaten gevonden. De brandweer, politie en handhavers werden rond 19:30 uur gealarmeerd. Na onderzoek bleken het vaten te zijn van een vlot. Gelukkig loos alarm dus. De hulpdiensten konden snel weer inpakken.

 

De kinderen hadden al een vat uit het water gehaald en naar de straat gebracht. Dit blijkt echter zeer onverstandig te zijn in het geval het wel om chemisch (drugs)afval gaat.

Scooterrijder en fietser met elkaar in botsing op de Rozenhof in Barneveld

Gemaakt: Zaterdag, 10 oktober 2020 17:02

BARNEVELD - Op de parkeerplaats van de Rozenhof in Barneveld zijn zaterdagmiddag een fietser en een scooterrijder met elkaar in botsing gekomen. De fietser raakte gewond en moest naar het ziekenhuis met diverse verwondingen.

 

De scooterrijder kwam met de schrik vrij. De frontale botsing gebeurde rond 14:00 uur. Door een geparkeerde auto zag beiden elkaar over het hoofd. De elektrische fiets brak door de aanrijding in tweeën.

Burgemeester Asje van Dijk reikt Coronaproof een Koninklijke onderscheiding uit aan de brandweervrijwilligers Garderen

Gemaakt: Zondag, 11 oktober 2020 04:59

GARDEREN - Bij de vrijwillige brandweer van Garderen heeft zaterdagavond de jaarvergadering plaats gevonden. In verband met de coronamaatregelen was dit al een aantal keer uitgesteld en vond dit nu plaats met alleen de jubilarissen en hun partners.

 

Burgemeester van Dijk deelde maar liefst zes koninklijke onderscheidingen uit aan de partners van de brandweermannen waarna de dames de versieringen mochten opspelden. Dick van de Beek, Cees van de Brink, Jan van Leeuwen, Klaas Oudendorp, Cees Poel en Arend Versteeg kregen de onderscheiding voor minimaal 20 jaar brandweerdienst. Een speciaal dankwoord ging uit van Burgemeester van Dijk aan de partners van de brandweerlieden omdat ze elke keer weer het thuisfront verlaten voor een oproep.

Zakken met medisch afval gedumpt in De Burgt en Veller

Gemaakt: Zondag, 11 oktober 2020 11:30

BARNEVELD - Aan de Nederwoudseweg hebben voorbijgangers zondagmorgen zakken met medisch afval aangetroffen. 

 

De politie werd door Wijkplatform De Burgt ingeschakeld om onderzoek te doen. In de zakken werden onder andere medische spuiten en ook persoons gegevens aangetroffen. Het afval is door de gemeente afgevoerd. De afval-dumping is gevaarlijk omdat er vaak kinderen spelen bij de crossbaan achter de sporthal, dit geeft een gevaarlijke situatie's. 

 

Ook aan de Lunterseweg in de wijk Veller werden zakken afval aangetroffen langs de sloot, hierbij leek het te gaan om huisvuil. De gemeente heeft ook gelijk deze zakken opgehaald. Wie beide afvaldumpingen heeft gedaan is niet bekend. Mocht iemand wat verdachts gezien hebben word verzocht om contact op te nemen met de politie op 0900-8844.

Vernielingen gepleegd bij de Gereformeerde kerk aan de Hoofdstraat in Voorthuizen

Gemaakt: Maandag, 12 oktober 2020 18:57

VOORTHUIZEN - Zondag 11 oktober tussen 17.00 uur en 18.15 uur, zijn er vernielingen gepleegd bij de Gereformeerde kerk aan de Hoofdstraat in Voorthuizen. De politie heeft de beschikking over camerabeelden, waarop de verdachten staan.


De politie is op zoek naar getuigen van deze nutteloze vernieling. Heeft u iets gezien? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Taser, nepvuurwapen en zwaar vuurwerk aangetroffen in auto Garderen

Gemaakt: Dinsdag, 13 oktober 2020 16:42

GARDEREN - In Garderen zijn twee mannen aangehouden nadat er een taser, een nepvuurwapen en een aantal stuks zwaar illegaal vuurwerk bij hen in een auto werd aangetroffen. De twee personen bevonden zich op een parkeerplaats aan de Hogesteeg in Garderen. Hierop zijn de mannen van 18 (woonachtig in Almere) en 21 (geen vaste woon- of verblijfplaats) aangehouden door de politie. Op dit moment zitten ze nog vast.

 

Zelfgemaakte vuurwerkbommen en illegaal vuurwerk zorgen voor 26% van al het ernstige vuurwerkletsel. Mede daarom neemt de politie het bezit en gebruik hiervan zeer serieus. Denk jij dat iemand illegaal vuurwerk opslaat, verkoopt of afsteekt? Meld het dan bij de politie via 0900 - 8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Meerdere auto's opengebroken op terrein van garagebedrijf aan de Mercuriusweg

Gemaakt: Dinsdag, 13 oktober 2020 16:57

BARNEVELD - Bij een garagebedrijf aan de Mercuriusweg in Barneveld zijn meerdere auto's opengebroken. Dit is waarschijnlijk gebeurd in de nacht van maandag op dinsdag 13 oktober.

 

Heeft u iets gezien of gehoord? Neem dan contact op met de politie via telefoonummer 0900-8844.

Ramkraak bij Spar supermarkt in Garderen

Gemaakt: Woensdag, 14 oktober 2020 05:22

GARDEREN - In de nacht van dinsdag op woensdag 14 oktober is er een ramkraak gepleegd bij de Spar supermarkt aan de Smidstraat in het centrum van Garderen.

 

De politie is direct een onderzoek gestart en kon al snel een verdachte aanhouden. Over een eventuele buit is nog niets bekend.

Automobilist rijdt door na aanrijding met geparkeerde auto bij de Wilhelminaschool in Voorthuizen

Gemaakt: Donderdag, 15 oktober 2020 16:23

BARNEVELD - Op woensdag 14 oktober 2020 tussen 12.00 uur en 13.00 uur, werd op een parkeerplaats bij de Wilhelminaschool aan de Van den Berglaan in Voorthuizen een personenauto aangereden. De auto raakte door de aanrijding beschadigd.

 

De bestuurder van de andere auto is doorgereden zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien? Neem contact op met de politie via telefoonummer 0900-8844.

Onbekende verliest lading hooi op de Lunterseweg in Barneveld

Gemaakt: Zaterdag, 17 oktober 2020 15:42

BARNEVELD - Zaterdagmiddag 17 oktober heeft een onbekende een gedeelte van zijn lading hooi verloren op de Lunterseweg in Barneveld.

 

Het afgevallen hooi lag tussen de rotondes van de Rooseveltstraat en de rotonde van de Van Dompselaerstraat. De auto's hebben een spoor door het hooi gereden.

Kat klem tussen balken op bouwplaats aan de Nederwoudseweg in Barneveld

Gemaakt: Zondag, 18 oktober 2020 22:03

BARNEVELD - Zondagavond 18 oktober rond 19.15 uur werd de dierenambulance Putten Barneveld gebeld voor een kat in problemen aan de Nederwoudseweg in Barneveld.

 

Passanten hoorden vanaf de weg een klaaglijk geluid vanaf een bouwplaats. Na onderzoek bleek er een kat tussen betonnen balken klem te zitten. De medewerkers van de dierenambulance hebben geprobeerd om één van de betonnen balken op te schuiven om zo bij het dier te kunnen, echter bleken de balken zo zwaar te zijn dat er zelfs met vier personen geen beweging in te krijgen was. Daarop is de brandweer gevraagd om hulp.

 

Na het stabiliseren van de balken is met een hydraulische spreider ruimte gemaakt om de kat te kunnen pakken. De kat was gelukkig voorzien van een geregistreerde chip en bleek in woonwijk De Burgt te wonen. Het beestje is na contact met medewerkers van de dierenambulance door zijn baasje opgehaald. Het dier raakte niet gewond tijdens zijn avontuur, maar was wel erg gestrest.

Poging tot inbraak bij bedrijf aan de Energieweg in Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 21 oktober 2020 16:10

BARNEVELD - Bij een bedrijf aan de Energieweg op bedrijventerrein Harselaar in Barneveld is afgelopen nacht waarschijnlijk een inbraakpoging geweest.

 

Volgens de eerste melding van de politie zou er veel schade zijn omdat een voertuig tegen de pui gereden was. Ter plaatse bleek dat mee te vallen. Er is waarschijnlijk met een zwaar voorwerp geprobeerd een ruit stuk te slaan, waarbij ook een aluminium kozijn werd geraakt.

 

De politie doet onderzoek in deze zaak en als er getuigen zijn kunnen die zich melden via 0900-8844.

Barneveldse brandweer rukt uit voor brandmelding in parkeergarage De Bijenberg

Gemaakt: Woensdag, 21 oktober 2020 17:19

BARNEVELD - Woensdagmiddag omstreeks 15:45 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een automatisch brandalarm in de parkeergarage van De Bijenberg aan het De Heusplein in Barneveld.

 

Ter plaatse was al buiten een brandgeur waarneembaar. De brandweer heeft onderzoek ingesteld in zowel de lift(schacht) als de parkeergarage. Met warmtebeeldcamera is gezocht naar hotspots. Er werd niets gevonden, vermoedelijk is de geur via het centrale ventilatiesysteem door het gebouw gegaan en rook men het overal. De brandweer ging om 16:15 uur retour naar de kazerne.

Boom aan de Verbindingsweg in Voorthuizen omver door harde wind

Gemaakt: Woensdag, 21 oktober 2020 21:58

VOORTHUIZEN - Aan de Verbindingsweg in Voorthuizen is woensdagavond rond half 10 een boom in tweeën gebroken. Door de harde wind brak de boom af.

 

De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd en opgeruimd. In de regio is het ondanks de flinke wind toch nog rustig voor de brandweer.

Brandweer heeft brand onder veranda in Kootwijkerbroek snel onder controle

Gemaakt: Donderdag, 22 oktober 2020 15:55

KOOTWIJKERBROEK - Donderdagochtend rond 8:10 uur is er onder een veranda bij een woning aan de Kerkweg in Kootwijkerbroek brand uitgebroken. De brandweer was snel ter plaatse en wist de brand snel onder controle te krijgen.

 

Mogelijk is tijdens werkzaamheden brand ontstaan.

Flinke file op A1 tussen Amersfoort en Apeldoorn na aanrijding bij Terschuur

Gemaakt: Vrijdag, 23 oktober 2020 16:33

TERSCHUUR - Op de A1 ter hoogte van Terschuur heeft vrijdagmiddag rond 16.00 uur een ongeval plaatsgevonden. Een auto en twee bestelbusjes waren bij de aanrijding betrokken en raakten alle drie flink beschadigd.

 

Vanwege het ongeval werd een rijbaan afgesloten en ontstond een flinke file tussen Amersfoort en Apeldoorn. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Illegaal vuurwerk aangetroffen in woning van jongeman

Gemaakt: Vrijdag, 23 oktober 2020 17:07

BARNEVELD - Tijdens een controle deze week troffen de boa's een jongeman aan, die bezig was met het afsteken van zwaar, illegaal vuurwerk. Levensgevaarlijk!

 

Proces-verbaal werd opgemaakt en er volgde nader onderzoek. De politie trof vervolgens in de woning van de jongen nog meer zwaar illegaal vuurwerk aan, wat ook in beslag genomen werd.

 

De komende tijd zullen de politie en boa's extra controleren op het afsteken van vuurwerk.

Steiger waait om bij woning aan de Goudenstein in Barneveld

Gemaakt: Zondag, 25 oktober 2020 16:30

BARNEVELD - Bij een woning aan de Goudenstein in Barneveld is zondagmorgen 25 oktober een steiger omgewaaid. De brandweer werd rond 10:15 uur ingeschakeld rom de steiger weer recht te zetten.

 

Na een klein half uur hadden de brandweerlieden de klus geklaard en was de steiger weer veilig vasthezet.

Veel schade na aanrijding op de Harselaarseweg in Barneveld

Gemaakt: Maandag, 26 oktober 2020 16:55

BARNEVELD - Op de Harselaarseweg op industrieterrein de Harselaar in Barneveld vond rond 16.30 uur een aanrijding plaats tussen een vrachtwagen en een personenauto.

 

Een vrachtwagen kwam in botsing met een personenauto die de kruising opreed. Beide voertuigen raakte beschadigd. De bijrijder van de personenauto klaagde over nekklachten en wordt in een ambulance gecontroleerd.

Gebroken tand na mishandeling op het Gowthorpeplein in Barneveld

Gemaakt: Maandag, 26 oktober 2020 20:57

BARNEVELD - Op het Gowthorpeplein in Barneveld is maandagavond rond half 9 iemand geslagen. Door de klap brak een tand van het slachtoffer. De politie is ter plaatse om een verklaring op te nemen. De dader is gevlucht.

 

De politie is met drie eenheden op zoek naar de dader. Agenten hebben twee fietsen gevorderd van omstanders om te zoeken.

 

Update

Eén verdachte is door de politie aangehouden.

Auto knalt tegen boom langs de Garderenseweg in Garderen

Gemaakt: Maandag, 26 oktober 2020 23:23

GARDEREN - Maandagavond 22.35 uur botste een auto door onbekende oorzaak tegen een boom langs de Garderenseweg in Garderen. De bestuurder is gewond geraakt en wordt in een ambulance gecontroleerd.

 

Eén rijbaan van de Garderenseweg is door het ongeval afgesloten. De auto zal door een berger worden afgevoerd.

Jongen (15) van zijn fiets gereden door bestuurder van een grijze Opel

Gemaakt: Dinsdag, 27 oktober 2020 14:52

VOORTHUIZEN - Op woensdag 23 september 2020, omstreeks 17:15 uur, is een vijftienjarige jongen, vermoedelijk opzettelijk, door de bestuurder van een grijze Opel, van zijn fiets afgereden. Het incident vond plaats op het fietspad langs de Rijksweg, nabij de rotonde met de Nijkerkerweg, in Voorthuizen. Het slachtoffer is hierbij met zijn fiets ten val gekomen en (licht) gewond geraakt.


Volgens het slachtoffer is de bestuur(-der/-ster) van een donkerblauwe Ford Focus getuige geweest en na het voorval nog achter de automobilist zijn aangereden. De identiteit van deze getuige is onbekend gebleven.


Bent u getuige geweest van dit incident? Dan vraagt de politie u om contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.