Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 23:12:37 Rubensstraat 3781VK Voorthuizen 11857 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-116

Ambulance 07-116

maandag 27 januari 2020

Archief

Jongen van 16 aangehouden voor steekpartij in Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 04 september 2019 16:35

BARNEVELD - Een verdachte van 16 uit Barneveld is woensdagochtend aangehouden voor de steekpartij bij de ingang van het bos. Het onderzoeksteam sluit meer aanhoudingen niet uit.


Op maandag 26 augustus raakten twee mannen gewond bij het incident aan de Van Zuijlen van Nieveltlaan in Barneveld. Direct na de melding is de politie een onderzoek gestart. Na een getuigenoproep meldden zich veel mensen met informatie.

 

De steekpartij vond plaats in de buurt van de ingang van het park. Een man van 21 uit Barneveld werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Een man van 23 uit die plaats kon ter plaatse worden behandeld aan zijn verwondingen.

Autokrakers gaan ervandoor na afgaan alarm

Gemaakt: Vrijdag, 06 september 2019 12:16

BARNEVELD - In de nacht van donderdag op vrijdag 6 september rond de klok van 04:00 is er een inbraakpoging geweest in een auto die stond geparkeerd aan de Grote Beek in Barneveld. Gelukkig ging het alarm af waarop de daders de benen namen.

 

Heeft u wat gezien of gehoord of heeft u camerabeelden van dit tijdstip? Dan hoort de politie dat graag via telefoonnummer 0900-8844.

Automobilist rijdt lantaarnpaal uit de grond aan de Stationsweg in Barneveld

Gemaakt: Vrijdag, 06 september 2019 22:13

BARNEVELD - Op de Stationsweg in Barneveld heeft een 55-jarige vrouw uit Vaassen vrijdagavond een lantaarnpaal uit de grond gereden. De beschadigde auto moest door een bergingsbedrijf worden afgesleept. Er was geen sprake van het gebruik van alcohol.

 

Door het ongeval ontstond een flink spoor van koelvloeistof en olie. De politie heeft een reinigingsdienst ingeschakeld om het wegdek te reinigen.

Kindje op fiets aangereden door auto in Barneveldse wijk De Burgt

Gemaakt: Zaterdag, 07 september 2019 17:44

BARNEVELD - Op de Watertuin in Barneveld in de wijk De Burgt is zaterdagmiddag rond 5 uur een aanrijding gebeurd. Volgens een buurtbewoner is een kind op een fietsje aangereden door een auto.

 

Het kind is na het ongeval naar huis gefietst waar de ouders 112 hebben gebeld. Het slachtoffertje is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Onderweg kreeg het slachtoffertje een traumabeertje.

Auto op zijn kant bij aanrijding op de Baron van Nagellstraat in Barneveld

Gemaakt: Zaterdag, 07 september 2019 21:47

BARNEVELD - Op de kruising Baron van Nagellstraat met de A1 in Barneveld is zaterdagavond rond 21:00 uur een ongeval gebeurd. Hierbij belandde een auto op zijn kant.

 

Twee personen raakte licht gewond maar konden ter plaatse behandeld worden. Een bestuurder had verwondingen opgelopen toen hij het slachtoffer te hulp wilde schieten en met zijn hand een autoruit in sloeg. De schade is groot aan de auto's. De brandweer van Voorthuizen kwam ter plaatse om te assisteren bij het ongeval.

Inzittenden licht gewond na kop-staart aanrijding op de A1 bij Barneveld

Gemaakt: Zondag, 08 september 2019 16:59

BARNEVELD - Op de A1 bij Barneveld heeft zondagmiddag rond 15:45 uur een kop-staart aanrijding plaatsgevonden. Drie inzittenden raakte gewond bij de aanrijding en konden ter plaatse geholpen worden door het ambulancepersoneel.

 

Twee rijstroken waren door het ongeval afgesloten. De aanrijding vond plaats ter hoogte van de aansluiting met de A30 in de richting van Amersfoort.

Fietser gewond bij valpartij met fiets na feestje in Barneveld

Gemaakt: Zondag, 08 september 2019 21:33

BARNEVELD - Een fietser is zondagavond rond half 9 ten val gekomen op de Van Dompselaerstraat in Barneveld. De man kwam van een feestje af. Hij liep door de valpartij een flinke hoofdwond op.

 

Buurtbewoners zijn de man te hulp geschoten. Politie en ambulance kwamen met spoed ter plaatse.

Deuren Jumbo supermarkt open door stroomstoring

Gemaakt: Zondag, 08 september 2019 21:39

BARNEVELD - Tijdens de stroomstoring van zondagavond zijn de deuren ontgrendeld van de Jumbo supermarkt aan de Nieuwe Markt in Barneveld.

 

De politie kwam af op het inbraak alarm maar heeft binnen niemand aangetroffen. Er wordt gewacht op de sleutelhouder.

Jongeman in 45 km auto raakt van de weg en komt net voor spoorlijn tot stilstand

Gemaakt: Maandag, 09 september 2019 21:54

BARNEVELD - Op de Lunterseweg in Barneveld is een jongeman in een 45 kilometer auto aangehouden na een eenzijdig ongeval. De jongen belandde maandagavond via de bossage op een grasveld en kwam net voor de spoorlijn tot stilstand.

 

De schade aan de auto is groot. De jongeman is overgebracht naar het politie bureau voor een blaastest. Het ongeval gebeurde rond 20:00 uur.

 

Update

De bestuurder is een 17 jarige jongen uit Barneveld. Hij blies 475 ug/l en beschikte niet over een geldig rijbewijs.

Jongen (15) uit Barneveld aangehouden voor steekpartij

Gemaakt: Dinsdag, 10 september 2019 16:54

BARNEVELD - In het onderzoek naar het steekincident in Barneveld op 26 augustus hield de politie een tweede verdachte aan. De 15-jarige jongen uit Barneveld is ingesloten en zal gehoord worden over zijn betrokkenheid bij het incident.


Na de steekpartij startte de politie een onderzoek. Dit leverde veel informatie op, waarna op 4 september een 16-jarige verdachte kon worden aangehouden. Hij werd na verhoor vrijgelaten maar is nog wel verdachte. Het onderzoek liep door. Dinsdagochtend 10 september hielden agenten de 15-jarige verdachte aan in zijn woning.

 

Zie ook:

Drone ingezet bij onderzoek ernstig ongeval met fietser in Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 11 september 2019 17:05

BARNEVELD - Op de van Schothorststraat in Barneveld is vandaag rond het middaguur een fietser ernstig gewond geraakt bij een aanrijding.

 

De fietser fietste op de van schothorststraat in de richting van de lunterseweg. Ter hoogte van de prins Willem-Alexander school reed het slachtoffer tegen een openslaande autodeur aan. Vanwege de ernst van de verwondingen werd ook een traumahelikopter opgeroepen. De ambulance is uiteindelijk met spoed naar het UMC in Utrecht gereden. De VerkeersOngevallenAnalyse doet onderzoek op de Van Schothorststraat. Hierbij is ook het droneteam ingezet voor overzichtsbeelden van het ongeval.

Klopjacht op ontsnapte kindermisbruiker uit Barneveld

Gemaakt: Vrijdag, 13 september 2019 13:14
NIJMEGEN - De tbs'er uit de Nijmeegse Pompekliniek die donderdagmiddag tijdens een begeleid verlof ontsnapte, is een Barneveldse 42-jarige kindermisbruiker die in 2013 is veroordeeld. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie. Een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie is bezig met een klopjacht om de man op te sporen.
 

De ontsnapte pedofiel misbruikte in het verleden zes minderjarige meisjes. Hij kreeg daarvoor in 2013 tbs met dwangverpleging opgelegd. Deskundigen meldden destijds dat bij de verdachte sprake was van een hoog risico op terugval.

 

Donderdagmiddag onttrok de man zich tijdens een begeleid fietsverlof in het buitengebied van Malden bij Nijmegen aan het toezicht. Daarop is de politie direct ingeschakeld. Het OM zegt de slachtoffers en hun familieleden op de hoogte te hebben gebracht. 

De gemeente Barneveld is op de hoogte gebracht van de ontsnapping en werkt samen met de politie en het OM, om de man weer te vinden. De Pompestichting wil verder niet ingaan op de identiteit van de ontsnapte tbs'er. 

 

Update: 

Volgens de Politie gaat het om de 42-jarige Harry van Eijk. De man is donderdag voor het laatst gezien in het Limburgse Gennep aan de Zandstraat. 

Hij is tijdens verlof weggefietst en ontsnapt op een zwarte mountainbike met rode letters van het merk Cube. 

Van Eijk is 1.85 lang en heeft een slank postuur. Op de laatst bekende beelden van hem draagt hij een zwarte, strakke trainingsbroek, een zwart t-shirt en zwart met witte gympen van het merk Asics.

 

Update 16:45 uur : 

De tbs'er uit de Nijmeegse Pompekliniek die donderdagmiddag tijdens een begeleid verlof ontsnapte, is vrijdagmiddag in het Zeeuwse Rilland aangehouden. Op basis van een tip heeft het gespecialiseerde opsporingsteam van de politie hem opgepakt.

Fietser lichtgewond na aanrijding met auto in Zwartebroek

Gemaakt: Vrijdag, 13 september 2019 21:33

Zwartebroek - Op de Damweg met de Veenburgerweg in Zwartebroek is vrijdagavond rond half 8 een ongeval gebeurd.

 

Een auto wilde een parkeervak in en zag een wielrenner over het hoofd. De man raakte lichtgewond bij het ongeval maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De fiets raakte flink beschadigd, het voorwiel brak af. De inzittenden in de auto raakte niet gewond. De auto liep enkele deuken op.

Uitslaande zolderbrand snel onder controle

Gemaakt: Vrijdag, 13 september 2019 21:45

BARNEVELD - Aan de Lentetuin in Barneveld heeft vrijdagavond brand gewoed op een zolder van een woning. Meerdere mensen hadden rook ingeademd bij een bluspoging, één man is naar het ziekenhuis gebracht door een ambulance. 

 

De brand was snel onder controle. Wel is er veel schade in de woning ook door rook en roetschade. Hoe het vuur ontstaan is, is niet bekend.  

Auto en scooter in botsing aan de Schoutenstraat

Gemaakt: Zaterdag, 14 september 2019 19:51

BARNEVELD - Op de kruising Schoutenstraat met de Lorsweg in Barneveld zijn een bestelauto en een scooter rijder in botsing gekomen rond half 6.

 

De jongeman op de scooter raakte lichtgewond. Hoe het ongeval kon gebeuren is niet bekend. De man op de scooter hoefde niet naar het ziekenhuis.

Barneveldse brandweer rukt uit voor brandje brandje aan de Vellerselaan

Gemaakt: Zondag, 15 september 2019 08:58

BARNEVELD - De Barneveldse brandweer en de politie moesten in de nacht van zaterdag op zondag uitrukken voor een brandje aan de Vellerselaan.

 

Voorbijgangers belden rond 00:45 uur de brandweer omdat op een stuk bouwgrond wat afval in de brand stond. De brandweer heeft het vuur met een waterstraal geblust.

Meerdere gewonden bij frontale aanrijding in Kootwijkerbroek

Gemaakt: Maandag, 16 september 2019 20:10

KOOTWIJKERBROEK Bij een ongeval in Kootwijkerbroek zijn maandag 16 september meerdere gewonden gevallen waaronder een kind.

 

De aanrijding gebeurde aan het begin van de avond op de Dijkerweg. Twee auto's botsten frontaal op elkaar. Poltie, ambulance en brandweer kwamen met spoed ter plaatse. De gewonden zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

 

Update: Een 27-jarige vrouw en een 2 jarig kind uit Lunteren raakte gewond. Een andere vrouw uit Kootwijkerbroek kwam met de schrik vrij.

Politie vindt 76 kilo harddrugs in vrachtwagen in Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 18 september 2019 19:47

BARNEVELD - De politie in Barneveld heeft maandag na een tip een grote hoeveelheid harddrugs gevonden in een vrachtauto. Het gaat om ongeveer 76 kilo.


Het bedrijf waarvan de vrachtauto is, vond in het voertuig een aantal verdachte pakketten en belde de politie. De recherche heeft daarna onderzoek gedaan bij de vrachtauto die op bedrijventerrein Harselaar stond.

 

In de pakketten bleek 76 kilo drugs te zitten, dat is vervolgens meegenomen en vernietigd. Om welke middelen het gaat, meldt de politie niet.

 

Volgens de politie heeft het bedrijf waar de truck van is, niets te maken met de drugs. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Fietser gewond bij aanrijding met personenbusje in De Glind

Gemaakt: Vrijdag, 20 september 2019 16:24

DE GLIND - Op de Postweg in De Glind is vrijdagmorgen rond 08:15 uur een 15-jarige fietser gewond geraakt bij een ongeval. De fietser wilde komende vanuit de richting Barneveld de rotonde van de Scherpenzeelseweg met de Postweg oversteken toen die werd aangereden door het busje dat rechtsaf sloeg. Vanwege de ernst van de melding werd ook de traumahelikopter gealarmeerd, deze is later gecanceld.

 

Het busje vervoerde op het moment een aantal schoolkinderen, deze zijn door een ander busje meegenomen. De fietser is met onbekende verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis.


Door het ongeval was de Postweg korte tijd afgesloten voor het verkeer.

Steen door de ruit bij oude dame aan de Columbusstraat in Barneveld

Gemaakt: Vrijdag, 20 september 2019 16:36

BARNEVELD - Op 20 september 2019 kregen agenten tijdens de ochtenddienst een melding om te gaan naar de Columbusstraat in Barneveld. Bij een seniorenwoning zou zojuist een steen door de ruit in de woonkamer gegooid zijn.

 

Ter plaatse troffen agenten een enorm gat in de ruit van de woonkamer aan en een geschrokken mevrouw op leeftijd aan. De vrouw vertelde dat zij wakker was geworden door een enorme knal.

 

Omdat de oudere dame verder geen hulp had, waren de agenten natuurlijk niet te beroerd om haar even een handje te helpen! Zij zijn van alle markten thuis!

 

De foto is gemaakt door de politie en met toestemming van de bewoonster geplaatst.

Fietser lichtgewond bij aanrijding op rotonde in Barneveld

Gemaakt: Vrijdag, 20 september 2019 16:41

BARNEVELD - Een fietser is vrijdagochtend in Barneveld lichtgewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. Het ongeval gebeurde omstreeks 09:00 uur op rotonde van de Anthonie Fokkerstraat met de Plantagelaan.

 

De fietser is door medewerkers van de ambulance onderzocht, hierna kon hij met familie mee naar het ziekenhuis, om daar verder onderzocht te worden. De bestuurder bleef ongedeerd. De auto waar hij in reed bleek een leenauto van een garagebedrijf te zijn, die hij even daarvoor had opgehaald. De auto raakte licht beschadigd.

Kindje met voet tussen de spaken

Gemaakt: Zaterdag, 21 september 2019 17:36

BARNEVELD - Op de hoek van de Begoniastraat met de Brummelkamperweg in Barneveld is zaterdagmiddag een kindje met haar voet tussen de spaken gekomen.


Het ongeluk gebeurde rond 13.15 uur. Ondanks dat het meisje in een kinderzitje zat kwam zij ongelukkig met haar voet tussen de spaken.


De verwondingen waren dusdanig dat de ambulsnce-medewerkers besloten om het patiëntje samen met haar vader voor verder onderzoek naar het ziekenhuis te brengen.

Veel schade bij aanrijding op de A1 ter hoogte van Terschuur

Gemaakt: Zondag, 22 september 2019 22:05

TERSCHUUR - Op de A1 bij Terschuur zijn zondagavond rond 21:15 uur twee voertuigen op elkaar gebotst. Bij de aanrijding raakte niemand ernstig gewond wel zijn de betrokkenen door ambulancemedewerkers onderzocht.

 

De schade aan beide auto's is aanzienlijk. Door het ongeval en de berging was de weg korte tijd afgesloten vanuit Amersfoort naar Barneveld. Hoe het ongeval kon gebeuren is niet bekend.

Fietsster gewond bij aanrijding op rotonde in Voorthuizen

Gemaakt: Maandag, 23 september 2019 16:32

VOORTHUIZEN - Op de rotonde Hoofdstraat met de Rembrandtstraat in Voorthuizen is maandagmorgen rond 10:30 uur een vrouw aangereden door een automobilist. De vrouw is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De automobilist raakte niet gewond.

 

De opgeroepen traumahelikopter uit Amsterdam werd halverwege afgemeld. Het ongeval ontstond nadat de fietsster geen voorrang kreeg van de automobilist.

Auto in de sloot na aanrijding op de Garderbroekerweg in Voorthuizen

Gemaakt: Dinsdag, 24 september 2019 06:53

VOORTHUIZEN - Op de kruising Garderbroekerweg met de Blotenkamperweg in Voorthuizen zijn dinsdagmorgen rond 05:45 uur twee auto's op elkaar gebotst. Door de klap belandde één van de twee auto's in de sloot.

 

Drie inzittenden werden door ambulancemedewerkers onderzocht. Het gaat om een man van 31, vrouw van 33 en man van 25 allen uit Voorthuizen. Eén van de drie moest naar het ziekenhuis. De auto's raakte flink beschadigd en moeten afgesleept worden.

Veel schade bij kop-staart botsing op de Lunterseweg in Barneveld

Gemaakt: Dinsdag, 24 september 2019 18:06

BARNEVELD - Dinsdagmiddag 24 september heeft er op de Lunterseweg in Barneveld een kop-staart aanrijding plaatsgevonden. Drie personen zijn nagekeken door het ambulance personeel maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. De schade aan de auto's is groot.

 

Het ongeval zorgde voor een opstopping van het verkeer richting Lunteren en richting de Scherpenzeelseweg / Barneveld.

Wederom een ongeval in de bekende bocht van A1 naar A30 in Barneveld

Gemaakt: Dinsdag, 24 september 2019 19:47

BARNEVELD - In de bekende bocht op de A30 bij Barneveld zijn dinsdagavond rond 19:00 uur twee auto's met elkaar in botsing gekomen.

 

Eén van de automobilisten ging vermoedelijk te hard door de bocht op het natte wegdek en kwam via de vangrail tegen een andere auto aan. De inzittenden van beide auto's raakte niet gewond. Wel moesten beide auto's afgesleept worden door een berger. Door het ongeval was 1 rijbaan richting Ede enige tijd dicht.

Bestuurder 45-kilometer auto botst achterop personenauto in Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 25 september 2019 18:55

BARNEVELD - Op de Stationsweg in Barneveld heeft woensdagmiddag rond half 6 een kop staart aanrijding plaatsgevonden. Een bestuurder van een 45-kilometer auto botste achterop een Volvo. De schade is aanzienlijk.

 

De bestuurder van de personenauto werd door ambulancepersoneel behandeld maar hoefde niet naar het ziekenhuis, hij raakte lichtgewond. De bestuurder in de 45 kilometer auto bleef ongedeerd.

Auto rijdt Aldi supermarkt binnen aan de Kerkstraat in Voorthuizen

Gemaakt: Donderdag, 26 september 2019 15:00

VOORTHUIZEN - Aan de Kerkstraat in Voorthuizen is donderdagmiddag 26 september een auto achteruit tegen de pui van de Aldi supermarkt gereden.

 

De bestuurster bleef ongedeerd maar is wel erg geschrokken. De schade aan de auto en het pand is groot.

Auto in de sloot aan de Wesselseweg in Kootwijkerbroek

Gemaakt: Donderdag, 26 september 2019 15:29

KOOTWIJKERBROEK - Op de Wesselseweg in Kootwijkerbroek heeft donderdagmiddag rond 15:00 uur een ongeval plaatsgevonden.

 

Een auto die reed van Barneveld naar Kootwijkerbroek raakte van de weg en belandde op de kop in de sloot. De bestuurster, een 22-jarige vrouw uit Apeldoorn, raakte lichtgewond. De schade aan de auto is aanzienlijk. De opgeroepen brandweer hoefde niet ingezet te worden.