Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 22:31:33 Contact Oc Zwb Prio Eenheid | Politie Midden en West-Brabant...
woensdag 28 juli 2021

Archief

Bewoonster ademt rook in bij woningbrand aan de Notarisappel in Barneveld

Gemaakt: Vrijdag, 05 maart 2021 20:43

BARNEVELD - Aan de Notarisappel in Barneveld heeft vrijdagavond rond 19:15 uur brand gewoed in een woning.  De huisdieren een hond en een konijn werden in veiligheid gebracht. Omliggende woningen werden ontruimd maar de bewoners bleken niet thuis te zijn.

 

De brand is begonnen in de meterkast. Bij de brand komt flink veel rook vrij. De vrouw des huizes werd door de ambulance verpleegkundige onderzocht omdat ze rook heeft ingeademd en is voor verder onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

 

 

Voorbijganger treft auto aan in sloot langs de Kootwijkerdijk in Kootwijkerbroek

Gemaakt: Zaterdag, 06 maart 2021 05:05

KOOTWIJKERBROEK - Op de Kootwijkerdijk in Kootwijkerbroek is in de nacht van vrijdag op zaterdag 6 maart een automobilist van de weg geraakt. De man in de auto werd door een voorbijganger rond 03:45 uur ontdekt.

 

De hulpdiensten rukte groot uit omdat de man in eerste instantie niet aanspreekbaar was. Hulpverleners konden de man uit de auto halen waarna hij zelf met ondersteuning naar de ambulance kon lopen. De bestuurder per ambulance met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De opgeroepen traumahelikopter bleek niet nodig te zijn.

 

De politie onderzoekt de aanrijding en of er sprake is van rijden onder invloed. De Kootwijkerdijk was vanwege het ongeval afgesloten voor verkeer. Een bergingsbedrijf zal de auto afslepen.

Kinderen spelen met vuur, brandweer moet in actie komen

Gemaakt: Zaterdag, 06 maart 2021 17:19

BARNEVELD - De brandweer in Barneveld moest zaterdagmiddag rond 14:00 uur in actie komen voor een buitenrand. Kinderen hadden een vuurtje gemaakt bij een berg afval aan de Notarisappel welke was gaan branden.

 

Het vuur was al snel uit maar de brandweer moest er wel aan te pas komen het vuurtje helemaal te doven. De politie onderzoekt het brandje maar heeft nog geen jeugdige dader in de kraag kunnen vatten.

Brandweer blust schoorsteenbrand in het buitengebied van Barneveld

Gemaakt: Zondag, 07 maart 2021 21:07

BARNEVELD - Aan de Van Amerongenweg heeft de Barneveldse brandweer zondagavond een schoorsteenbrand bestreden. Omdat de woning in het buitengebied staat rukte ze uit met een blusvoertuig, de hoogwerker en een waterwagen.


De brandweer heeft het kanaal geveegd. Door de rook en roet is de woning behoorlijk zwart van binnen geworden.

Barneveldse wijk De Burgt opnieuw doelwit van auto inbrekers

Gemaakt: Maandag, 08 maart 2021 16:06

BARNEVELD - In de nacht van zondag op maandag 8 maart is de Barneveldse wijk De Burgt opnieuw doelwit geweest van auto inbrekers. Vanaf ongeveer 2.00 tot 4.00 zijn de inbrekers op diverse beelden te zien en is er door een dashcam zelfs gefilmd dat ze betrapt zijn en wegrenden. Omstreeks 3.45 is de politie gealarmeerd en deze zijn in de tijden 3.50-4.30 met 2 auto's in de wijk aanwezig geweest.

 

Heeft u beelden van de 2 mannen met rugtassen die omstreeks deze tijden in de wijk liepen? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Kinderen staande gehouden op de Rooseveltstraat na Burgernet actie

Gemaakt: Maandag, 08 maart 2021 19:00

BARNEVELD - Via een Burgernet actie werd maandagavond opgeroepen uit te kijken naar twee kinderen, een jongen en een meisje. De twee zouden tijdens een verdachte situatie gezien zijn en werden door een melder aangetroffen nabij de Rooseveltstraat in Barneveld.

 

De twee zouden volgens omstanders foto's hebben gemaakt van woningen en auto's. Volgens een getuige specifiek van het model BMW. De twee zijn door agenten staande gehouden en aangesproken op de Rooseveltstraat. Vooralsnog hebben de twee geen strafbare feiten gedaan en mochten na een gesprek hun weg vervolgen.

Jarige brandweerman wordt corona proof gefeliciteerd door collega’s

Gemaakt: Dinsdag, 09 maart 2021 20:09

BARNEVELD - Dinsdagavond 9 maart zijn collega's van een brandweer vrijwilliger, die vandaag 50 jaar is geworden, langs zijn woning gereden om hem corona proof te feliciteren. Alle brandweervoertuigen van de brandweerpost Barneveld werden opgetrommeld om met sirenes en zwaailichten langs de jarige in de wijk de Vaarst te rijden.

 

Andere brandweer vrijwilligers kwamen op de fiets in pak achter de voertuigen aan. De brandweermannen kregen allemaal een biertje om thuis op te drinken.

Brandweer druk met schade door lentestorm, boom valt op trailer in Barneveld

Gemaakt: Donderdag, 11 maart 2021 15:43

BARNEVELD - Het weer in Nederland verloopt vandaag erg onstuimig. Een kortdurende zuidwesterstorm trekt langs de westkust richting het Waddengebied. Vanaf een uur of vier vanmiddag is het dan allemaal weer voorbij. In het binnenland worden windvlagen met snelheden tussen 80 en 100 kilometer per uur verwacht. Tijdens dergelijke windstoten kan schade aan gebouwen ontstaan en kunnen bomen omwaaien of zware takken afbreken.

 

Op de Landweer in Barneveld zijn vanochtend door toedoen van storm Evert twee bomen omgewaaid. Een boom blokkeerde de weg ter hoogte van het pand van Bos Verhuizingen, de andere boom was op een geparkeerde trailer gevallen. De brandweer werd om 11:10 gealarmeerd, toen ze ter plaatse kwamen was er al een medewerker van de Gemeente Barneveld aanwezig, deze was de boom in stukken aan het zagen. De brandweer heeft hierbij geassisteerd en zorgde ervoor dat de weg weer schoongeveegd was. Na een kwartier was de weg weer open voor het verkeer.

Bestelbus vliegt in brand tijdens politie controle op carpoolplaats Voorthuizen

Gemaakt: Donderdag, 11 maart 2021 20:48

VOORTHUIZEN - Op de carpoolplaats aan de Zeumerseweg in Voorthuizen is donderdagavond brand ontstaan in een bestelbus. Tijdens een controle van de politie vloog de bestelbus plotseling in brand. De agent heeft de bus met een schuimblusser weten te blussen. De bestuurder, een man van 29 uit Sliedrecht, bleek onder invloed van drugs. Om dit verder te onderzoeken is bloed afgenomen.

 

De brandweer is ter plaatse gekomen om het vuur helemaal te doven. De brand was ontstaan door ortsluiting bij led-lampen in de grille.

Auto in vlammen aan de Begoniastraat in Barneveld [video]

Gemaakt: Vrijdag, 12 maart 2021 04:55

BARNEVELD - In de nacht van donderdag op vrijdag 12 maart is een auto in brand  gevlogen aan de Begoniastraat in Barneveld. Volgens 112 Meldingen Barneveld werden de hulpdiensten om 04:26 uur opgeroepen.

 

Bij aankomst van de brandweer stond het voertuig volledig in lichterlaaie. Een buurman die naast het voertuig geparkeerd stond kon zijn auto op tijd weg te halen. Door de bluswerkzaamheden van de brandweer is de Begoniastraat een tijd volledig afgesloten geweest. Het gaat waarschijnlijk om brandstichting. Volgens een buurtbewoner was het al wat onrustig de afgelopen dagen.

Brandweer Zwartebroek in actie voor twee omgewaaide bomen

Gemaakt: Zaterdag, 13 maart 2021 08:11

APPEL / ZWARTEBROEK - Aan de Akkerweg zijn door de harde wind vanmorgen twee bomen omgewaaid. De vrijwilligers van de brandweer Zwartebroek hebben de bomen in stukken gezaagd en de rijbaan weer vrijgemaakt.

 

De weggebruikers hadden rond 07:45 uur weer vrij baan.

Bestuurder bromfiets uit Lunteren overleden bij ernstig ongeval in Garderen

Gemaakt: Zaterdag, 13 maart 2021 17:16

GARDEREN - Bij een aanrijding tussen een bromfiets en een tractor met aanhanger in Garderen is zaterdagmiddag 13 maart de bestuurder van de bromfiets overleden. Volgens 112 Meldingen Barneveld gebeurde het ongeval gebeurde iets voor 15.00 uur en werd ook een traumahelikopter opgeroepen.

 

De bestuurder van de bromfietser is een man van 57 uit Lunteren. Zijn familie is door de politie geïnformeerd. Politiemensen van de verkeersongevallenanalyse doen ter plaatse aan de Ouwendorperweg onderzoek naar de toedracht van dit ongeval. De weg is afgesloten.

Brandweer blust schoorsteenbrand bij woonboerderij aan de Esweg in Barneveld

Gemaakt: Zaterdag, 13 maart 2021 17:38

BARNEVELD - De brandweer is zaterdagmiddag rond 16:25 uur uitgerukt voor een brand in een woonboerderij aan de Esweg in Barneveld. De brandweer bluste de brand in het schoorsteenkanaal.

 

Vanwege de rieten kap werd het schoorsteenkanaal voorzichtig geveegd. De brandweer had door het slechte weer enige tijd nodig de brand te blussen.

Waarom publiceert de politie niet altijd een foto bij een vermissing?

Gemaakt: Zondag, 14 maart 2021 04:52

BARNEVELD - De politie doet regelmatig beroep op het publiek om uit te kijken naar vermiste personen, zo ook in de regio Barneveld. Daarbij publiceert de politie niet altijd een foto, waarom eigenlijk?

 

Bij vermissingen worden inwoners van Barneveld vaak via Burgernet of Social Media opgeroepen om uit te kijken naar de vermiste persoon. Dergelijke oproepen worden meestal ook verspreid via verschillende media, zo ook via 112Barneveld. Lezers zijn vaak verontwaardigd waarom er bij zo'n oproep geen naam of foto wordt gepubliceerd door de politie.

 

Medewerkers van de politie maken altijd een inschatting van de aard en ernst van een vermissing. Achter de schermen wordt bijvoorbeeld het internet afgezocht naar de laatste activiteiten of verbijfsplaatsen van de vermiste persoon. Om bekendheid te vergroten van een vermissing, kan de politie oproepen plaatsen op de website van de politie of de verschillende sociale-mediakanalen. Ook met naam of foto, maar dit doet de politie niet zomaar.

 

Zwaar middel
'Het plaatsen van de naam of foto van een vermist persoon is iets waar de politie zorgvuldige afweging in maakt. Het is namelijk een zwaar middel om in te zetten. Want eens op internet, altijd op internet', aldus de politie. En dat kan later problemen opleveren. 'Dat kan bijvoorbeeld invloed hebben in de toekomst bij het solliciteren naar een baan, wanneer de toekomstig werkgever op internet zoekt op de naam van de sollicitant.'

 

Bij ongeveer tachtig procent van de vermissingen die worden gemeld, is het binnen 24 tot 48 uur duidelijk waar de vermiste is. 'Soms is iemand gewoon even niet bereikbaar of is iemand de afspraak vergeten.' Bij langere vermissingen doet de politie uiteraard verder onderzoek.

Auto in de sloot na aanrijding met tractor in Kootwijkerbroek

Gemaakt: Maandag, 15 maart 2021 07:18

KOOTWIJKERBROEK - Op de Garderbroekerweg in Kootwijkerbroek heeft maandagmorgen rond 06:15 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een tractor. De auto kwam tientallen meters verderop in de sloot tot stilstand.

 

De automobilist raakte bij het ongeval gewond en moest naar het ziekenhuis vervoerd worden. De auto en de tractor raakte flink beschadigd. De weg tussen Voorthuizen en Kootwijkerbroek was enige tijd gesloten voor verkeer.

Gewonde en flinke schade bij aanrijding in Kootwijkerbroek

Gemaakt: Maandag, 15 maart 2021 15:25

KOOTWIJKERBROEK - Maandagochtend 15 maart heeft een ernstig ongeval plaatsgevonden op de kruising Laageinderweg met de Meentweg in Kootwijkerbroek. Twee auto's
zijn met elkaar in botsing gekomen en in een sloot beland. Eén van de auto's is na de aanrijding in brand gevlogen.

 

Eén van de bestuursters is bij de aanrijding gewond geraakt. De vrouw is na te zijn onderzocht door de ambulancemedewerkers voor verder onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.


De brandweer heeft de kleine brand geblust wat mogelijk ook van de airbags die waren afgegaan kon afkomen. De bestelwagen met kar is in eigen beheer afgevoerd. De personenauto is door een bergingsbedrijf afgevoerd. De schade aan beide voertuigen is groot.

Auto crasht in de vangrail op de A30 bij Barneveld

Gemaakt: Maandag, 15 maart 2021 21:19

BARNEVELD - Op de A30 bij Barneveld is maandagavond een flink ongeval gebeurd. Een auto knalde rond 20:55 uur in de vangrail.

 

Niemand raakte bij het ongeval gewond. De snelweg is vanwege het ongeval dicht. De brandweer heeft het wegdek gereinigd waarna de snelweg weer open kon voor verkeer.

Fietser gewond bij ongeval op de Wesselseweg in Kootwijkerbroek

Gemaakt: Dinsdag, 16 maart 2021 15:29

BARNEVELD - Een fietser is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Wesselseweg in Kootwijkerbroek.

 

De fietser wilde rond 14:30 uur de Wesselseweg oversteken naar de Esvelderweg toe. De automobilist kon hem hierbij niet meer ontwijken. De fietser raakte gewond en is onderzocht door medewerkers van de ambulance en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Een handhaver van de gemeente Barneveld was ook ter plaatse en begeleide het verkeer langs het ongeval.

 

De automobilist bleef ongedeerd en kon na het ongeval zelf verder rijden. De fiets is door de handhaver meegenomen in zijn busje.

Bromfietser gewond bij ongeval op de Baron van Nagellstraat

Gemaakt: Donderdag, 18 maart 2021 19:23

BARNEVELD - Donderdagmiddag 18 maart heeft een aanrijding plaatsgevonden op de Baron van Nagellstraat in Barneveld. Een personenauto is in botsing gekomen met een bromfiets.

 

De bestuurder van de bromfiets raakte hierbij gewond en is behandeld in een ambulance. Over de exacte oorzaak van de aanrijding is nog niets bekend.

Wederom een auto in brand aan de Begoniastraat in Barneveld

Gemaakt: Vrijdag, 19 maart 2021 05:54

BARNEVELD - Aan de Begoniastraat in Barneveld is vrijdagmorgen 19 maart omstreeks 05:00 uur een auto in de brand gevlogen. De auto stond op exact dezelfde plaats waar vorige week ook een auto in brand stond.

 

De brand is ontstaan aan beide kanten van het voorwiel. Volgens een buurtbewoner zou het gaan om een wraakactie omdat het al langer onrustig is, niemand kon dit echter nog bevestigen. De politie heeft met 2 kleine brandblusser en een tuinslang de brand proberen te blussen maar dat lukte niet. De brandweer heeft het vuur uiteindelijk geblust. De auto zal later vanmorgen onderzocht worden op sporen. 

Veel schade na kop-staart aanrijding op de Hogesteeg in Garderen

Gemaakt: Zaterdag, 20 maart 2021 15:18

GARDEREN - Bij een kop-staart aanrijding op de Hogesteeg in Garderen is zaterdagmiddag 20 maart veel schade ontstaan. Volgens 112 Meldingen Garderen werden de hulpdiensten, waaronder de brandweer, om 14:13 uur opgeroepen.

 

Een vrouw had nekklachten en is nagekeken daar de ambulancemedewerkers. De vrouw is niet naar het ziekenhuis vervoerd. De brandweer is gekomen vanwege een olie lekkage van de achterste auto. Beide auto's zijn door een berger afgevoerd.

Personen in grijs busje stelen snelheidsdisplay aan de Damweg in Zwartebroek

Gemaakt: Zondag, 21 maart 2021 03:51

ZWARTEBROEK - Zaterdagavond 20 maart om 23:11 uur hebben onbekenden een snelheidsdisplay gestolen aan de Damweg in Zwartebroek.

 

Op beelden van een bewakeningscamera is te zien dat een grijs busje stopt bij de display. Mensen die meer weten vcan deze diefstal kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Auto slaat meerdere malen over de kop op de A1 bij Kootwijk

Gemaakt: Zondag, 21 maart 2021 17:40

KOOTWIJK - Op de A1 bij Kootwijk is zondagochtend 21 maart een automobilist met zijn auto over de kop geslagen. Het ongeval gebeurde ter hoogte van afrit Kootwijk (rij-richting; Apeldoorn - Amersfoort). Hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse, waaronder een ambulance. De bestuurder van de auto, een jongeman, werd door het ambulancepersoneel onderzocht, maar bleek niet gewond te zijn geraakt.

 

De politie gaf aan dat de auto meerdere malen over de kop was geslagen en dat de bestuurder niet wist hoe het ongeval was gebeurd. Vanwege het ongeval was de afrit enige tijd deels afgesloten. De zwaar beschadigde auto werd door een berger afgesleept.

Woninginbraak op de Vlierbeek in Barneveld

Gemaakt: Maandag, 22 maart 2021 15:39

BARNEVELD - Er heeft een woninginbraak plaatsgevonden op de Vlierbeek in Barneveld. Dit is gebeurd tussen zaterdagmiddag 16.30 uur en zondagavond 20.45 uur.

 

Heeft iemand rond dit tijdstip iets verdacht gezien of gehoord, of mogelijke beeldmateriaal dan hoort de politie dit graag!

Bewoonster van de Wildforster belt de brandweer na ruiken gaslucht

Gemaakt: Maandag, 22 maart 2021 15:51

BARNEVELD - Maandagochtend 22 maart rook een bewoonster van de Wildforster in Barneveld een gaslucht en omdat ze het niet vertrouwde belde ze de brandweer. De gaslucht zou voornamelijk op het fietspad langs het spoor te ruiken zijn.

 

De brandweer heeft het hele fietspad vanaf de Van Zuijlen van Nieveltlaan tot in de wijk Veller gecontroleerd, maar ze hebben niks kunnen meten. Ook een volkstuinencomplex langs het spoor is hierbij onderzocht. Na ongeveer een half uur ging de brandweer onverrichter zake terug naar de kazerne.

Kraai zit met visdraad vast in boom aan de Sterappel in Barneveld

Gemaakt: Dinsdag, 23 maart 2021 18:52

BARNEVELD - Aan de Sterappel in Barneveld heeft de brandweer dinsdagavond een kraai uit een boom weten te bevrijden. De brandweer werd ingeschakeld door medewerkers van de dierenambulance in Barneveld.

 

Een buurtbewoonster zag dat de vogel al de hele dag zich probeerde los te maken uit een tak. Omdat ze er met een ladder niet bij konden komen werd de brandweer ingeschakeld. Een brandweerman heeft de tak afgezaagd en kon zo de vogel pakken. Het beest was verstrikt in een dik visdraad. Medewerkers van de dierenambulance gaan bekijken of het dier gewond is geraakt en zullen hem zonodig dan overdragen aan de vogelopvang in Soest of Naarden.

Traumahelikopter landt aan de Nijkerkerweg in Barneveld voor medische inzet

Gemaakt: Dinsdag, 23 maart 2021 20:46

BARNEVELD - De traumahelikopter is dinsdagavond rond 19:00 uur geland aan de Nijkerkerweg bij het Hulpverleningscentrum in Barneveld. De piloot zette de arts en de verpleegkundige af om medische bijstand te geven aan de ambulance verpleegkundigen.

 

Het slachtoffer zou hard gevallen zijn tijdens skeeleren. De arts is na behandeling met de ambulance meegereden naar het UMC ziekenhuis in Utrecht.

Brandweer Barneveld rukt uit voor gaslucht op de Jan van Schaffelaarstraat

Gemaakt: Woensdag, 24 maart 2021 20:39

BARNEVELD - De brandweer is woensdagavond 24 maart uitgerukt voor een melding van een gaslucht op de Jan van Schaffelaarstraat in het centrum van Barneveld.

 

De brandweer heeft metingen verricht maar niets aangetroffen. Het is onbekend waar de geur vandaan kwam.

Flinke brand verwoest schuur in Voorthuizen

Gemaakt: Zaterdag, 27 maart 2021 14:58

VOORTHUIZEN - Aan de Overhorsterweg is zaterdagmiddag rond 13:30 uur een schuur verwoest door brand. De vlammen sloegen snel om zich heen en de brandweer van Voorthuizen kon niet voorkomen dat de schuur geheel afbrandde.

 

De schuur, net over de brug met de Voortse Ring (buiten het dorp), brandde flink waarbij ook veel rook vrij kwam. Een carport, met een camper daaronder welke naast de schuur stond werd flink aangestraald. De camper liep hierbij zware schade op. De brandweer van Voorthuizen kreeg assistentie van de waterwagen van Barneveld. De Overhorsterweg werd door politie agenten afgesloten voor verkeer. De milieudienst kwam ter plaatse om te kijken of er sprake was van asbest verspreiding maar dit bleek niet het geval te zijn. 

Verkiezingsbord staat op omwaaien aan de Stationsweg in Barneveld

Gemaakt: Zaterdag, 27 maart 2021 16:16

BARNEVELD - De brandweer van Barneveld moest zaterdagmiddag 27 maart in actie komen voor een verkiezingsbord dat op omwaaien stond. Een buurtbewoner was bang dat het bord door de wind zou omvallen.

 

Een gemeentemedewerker schakelde de brandweer in om het bord te verplaatsen met de kraan van het hulpverleningsvoertuig. Dit gebeurde bij de rotonde Stationsweg met de van Wijnbergenlaan.

 

Volgende week worden de verkiezingborden opgehaald door een bedrijf uit Den Haag.