Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 12:28:57 Johan De Wittlaan 3771HN Barneveld 69346 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

woensdag 18 september 2019

Archief

Enkele bewoners van Tharah gered tijdens de brandweeroefening

Gemaakt: Dinsdag, 09 april 2019 21:35

Barneveld - De brandweer heeft vanavond een ontruimingsoefening gehouden bij Tharah aan de Vliegersvelderlaan. Tijdens een ruzie op de 3e verdieping was brand ontstaan. Vijf slachtoffers moesten gered worden door de brandweer, waaronder één met de hoogwerker welke uit het raam hing. De jongens met een verstandelijke beperking vonden het super leuk om gered te worden door de Barneveldse brandweer.

 

De meeste bewoners van Tharah hebben overigens niks van de brandweeroefening meegekregen.

Flink oliespoor op de Wesselseweg door defecte BMW

Gemaakt: Dinsdag, 09 april 2019 22:54

Barneveld - Aan de wesselseweg heeft een auto vanavond een flink oliespoor veroorzaakt.

 

De auto ging op de Wesselseweg stuk nabij PTC plus en zorgde voor een spoor van ongeveer 50 meter. Provincie en een gespecialiseerd bedrijf worden ingeschakeld om het wegdek te reinigen. Tot die tijd is de politie aanwezig.

Brandweer oefent op brand na plofkraak in Kootwijkerbroek

Gemaakt: Dinsdag, 09 april 2019 23:55

Kootwijkerbroek - Vanavond heeft de brandweer Kootwijkerbroek in samenwerking met de Whattsappgroep Kootwijkerbroek geoefend op een brand na een plofkraak.

 

Bij het aankomen van de brandweerploeg werd één van de plofkrakers net aangehouden door een arrestatieteam van de politie. De whattsapp groep was al terplekke met een drone en kon zien dat er veel warmte was ontstaan in het pand. De auto waarmee de geldautomaat geramd was, was in brand gestoken waarna het vuur oversloeg op het gebouw.

 

De brandweer moest twee slachtoffers uit het gebouw redden, en de brand blussen. 

Ongeval met rally auto's op de Kallenbroekerweg in Barneveld

Gemaakt: Zaterdag, 13 april 2019 18:51

BARNEVELD - Op de Kallenbroekerweg in Barneveld heeft zaterdagmiddag een ongeval plaatsgevonden met 2 rally auto's. Hierbij raakte de bestuurder en de bijrijder gewond, zij zijn afgevoerd naar het ziekenhuis.

 

Op het moment van het ongeval was de Kallenbroekerweg afgesloten voor overig verkeer, overig verkeer had dus geen last van het ongeval. Wel werd het vervolg van de race afgelast.

Drie personen aangehouden bij tankstation Palmpol langs de A1 bij Terschuur

Gemaakt: Maandag, 15 april 2019 03:17

TERSCHUUR - Zondagavond 14 april zijn bij tankstation Palmpol langs de A1 bij Terschuur drie personen aangehouden. Ze worden verdacht van dreiging met een wapen en verboden wapenbezit.


De politie kwam na een melding over een vuurwapengevaarlijke situatie. De verdachten wisten te ontkomen in twee personenauto's, die korte tijd later werden gezien op het tankstation. Boven Terschuur vloog de politie helikopter verschillende rondes. Ook op de A30 bij Barneveld is een automobilist aangehouden.

Ravage na aanrijding op de A30 bij Barneveld

Gemaakt: Donderdag, 18 april 2019 15:08

BARNEVELD - Op de A30 bij Barneveld botsten donderdagmorgen 18 april een auto en een taxibusje op elkaar. De weg tussen Lunteren en Barneveld werd afgesloten.


De auto ramde na de aanrijding de vangrail en dat zorgde voor een behoorlijke ravage. Twee inzittenden raakten gewond en zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

File op de A1 na aanrijding bij Voorthuizen

Gemaakt: Donderdag, 18 april 2019 15:47

VOORTHUIZEN - De hulpdiensten zijn donderdagmiddag omstreeks 14:45 uur opgeroepen voor een ongeval op de A1 bij Voorthuizen. Naast ambulance en politie werd ook de brandweer opgeroepen.

 

Een automobilist was met zijn auto in de vangrail beland. De inzittenden van de auto zijn onderzocht in de ambulance welke onderaan de snelweg op een veiligere plek ging staan. De brandweer heeft de auto van de snelweg afgeduwd. Hierna kon de rijbaan weer volledig worden vrijgegeven.


Tijdens het ongeval was er 1 rijstrook afgesloten. De file was aanzienlijk. De zwaar beschadigde auto is door een berger afgevoerd.

Fietsers komen met elkaar in botsing op de Stationsweg

Gemaakt: Vrijdag, 19 april 2019 05:18

BARNEVELD - Op het fietspad aan de Stationsweg in Barneveld zijn donderdagavond rond 18:45 uur een fietsster en een fietser met elkaar in botsing gekomen. Een 52 jarige vrouw uit Barneveld raakte hierbij gewond en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

 

De jongeman raakte niet gewond.

Motorrijder gewond bij aanrijding op de Van Zuijlen Van Nieveltlaan in Barneveld

Gemaakt: Vrijdag, 19 april 2019 19:08

BARNEVELD - Bij een ongeval op de Van Zuijlen Van Nieveltlaan in Barneveld is vrijdagmiddag rond 14:30 uur een motorrijder gewond geraakt. Het ongeval gebeurde toen de bestuurder van een auto de motorrijder over het hoofd zag toen zij de uitrit van Tuincentrum de Welkoop uitreed.

 

Na het ongeval werd een traumahelikopter opgeroepen. Echter bleek deze al snel niet nodig te zijn. De motorrijder is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

Tankwagen kantelt op de Baron Van Nagellstraat in Voorthuizen

Gemaakt: Zaterdag, 20 april 2019 15:06

VOORTHUIZEN - Op de Baron van Nagellstraat is zaterdagmiddag iets voor 14:00 uur een ongeval gebeurd met een tankwagen.

 

De tankwagen is gekanteld in een bocht en naast de rijbaan terecht gekomen. De bestuurder is door de brandweer uit zijn cabine gehaald en bleek alleen lichtgewond.

 

De vrachtwagen heeft geen gevaarlijke stoffen aan boord.

Onbekende vloeistof aangetroffen op parkeerplaats langs de A1 bij Terschuur

Gemaakt: Zondag, 21 april 2019 17:42

TERSCHUUR - Op de parkeerplaats langs de A1 bij Terschuur is zondagmiddag een onbekende vloeistof aangetroffen. Een plas van 1 meter breed en 4 meter lang lag in de berm.

 

Een speciale Adviseur Gevaarlijke Stoffen meet ter plaatse geen verhoogde waarde's. Vermoedelijk gaat het om een grote plas blauwe inkt. 1 rijstrook van de parkeerplaats is door Rijkswaterstaat afgesloten. De vloeistof zal later door een gespecialiseerd bedrijf weggehaald worden.

Flinke schade na eenzijdig ongeval op de A1 bij Stroe

Gemaakt: Maandag, 22 april 2019 09:02

STROE - Op de A1 bij Stroe is maandagochtend rond 05:45 uur een auto in de vangrail beland. De bestuurder raakte bij het eenzijdige ongeval niet gewond.

 

De schade aan de auto is groot. Het ongeval gebeurde tussen Stroe en Kootwijk in de richting van Apeldoorn.

Fietsster gewond na aanrijding

Gemaakt: Donderdag, 25 april 2019 21:19

BARNEVELD - Op de rotonde aan de Thorbeckelaan in Barneveld is donderdagmiddag rond 17:45 uur een vrouw op een fiets aangereden door een automobilist.

 

De vrouw moest de man in de auto voorrang geven maar deed dit niet. De vrouw is door toegesnelde ambulancemedewerkers in de ambulance onderzocht op verwondingen. De man in de auto raakte niet gewond.

Auto's in de greppel na aanrijding op de Valkseweg

Gemaakt: Zaterdag, 27 april 2019 03:20

BARNEVELD - Bij een ongeval op de Valkseweg in Kootwijkerbroek zijn vrijdagavond twee auto's in de greppel beland. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.


Het ongeval gebeurde rond 20.15 uur nabij Barneveld. De auto's kwamen aan weerszijden van de weg in de greppel tot stilstand. De weg is tijdelijk afgesloten.

 

Een van de bestuurders raakte lichtgewond, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. In de andere auto zat een vrouw met drie kinderen. Zij kwamen met de schrik vrij, meldt een videocorrespondent.

 

Het is nog onduidelijk hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

Auto in brand gestoken tijdens Luilak in Zwartebroek

Gemaakt: Zaterdag, 27 april 2019 06:08

ZWARTEBROEK - Tijdens het "luilakken" heeft de jeugd in Zwartebroek vanmorgen rond 05:30 uur een auto in brand gestoken op de Platanenstraat in het dorp. De Volvo brandde op de kruising met de Damweg volledig uit.

 

De sloopauto zal door de gemeente worden afgevoerd.

Traumabeertje voor kind na aanrijding op de Livingstonestraat

Gemaakt: Zaterdag, 27 april 2019 17:54

BARNEVELD - Op de Livingstonestraat in Barneveld is vanmiddag rond 15:15 uur een kind gewond geraakt. Wat er precies gebeurd is, is niet bekend maar volgens omstanders is een jongetje aangereden.

 

De traumahelikopter was onderweg om assistentie te verlenen maar kon al snel geannuleerd worden. Het jongetje kwam er zelfs met de schrik vanaf. Ambulance medewerkers hebben hem wel een traumabeer gegeven.

Auto raakt van de A30 bij Barneveld

Gemaakt: Donderdag, 02 mei 2019 07:23

BARNEVELD - Er heeft donderdagochtend een ongeluk plaatsgevonden op de A30 in Barneveld. Het ongeval gebeurde omstreeks 04:30 uur tussen de afslagen Scherpenzeel en de Thorbeckelaan.


Een auto met Duits kenteken raakte van de weg en kwam onder aan het talud tot stilstand tegen een boom. In de auto zat een 29-jarige man die volgens eigen zeggen in slaap was gevallen.

 

De bestuurder van de auto raakte gewond en is naar een ziekenhuis gebracht. De auto word afgevoerd door een berger.

Crossauto in brand aan de Koningsbergenweg in Barneveld

Gemaakt: Zaterdag, 04 mei 2019 17:58

BARNEVELD - De brandweer moest zaterdagmiddag omstreeks 17:15 uur uitrukken voor een autobrand aan de Koningsbergenweg in Barneveld. Op een braakliggend terrein stond een auto in brand. De auto was die middag gebruikt als crossauto.

 

De brandweer van Voorthuizen heeft met het waterkanon de brand geblust. De auto is daarna op zijn kant gegooid om het vuur helemaal te doven.

Politie op zoek naar jongen met bebloed gezicht

Gemaakt: Zondag, 05 mei 2019 02:32

BARNEVELD - De politie is zaterdagavond in de omgeving van het station in Barneveld op zoek geweest naar een ca 20-jarige jongen, blond haar en met bebloed gezicht. Dit naar aanleiding van een verdachte situatie.

 

Er werd een burgernet melding uitgestuurd die door 2697 deelnemers werd ontvangen. De jongen is helaas nog niet aangetroffen.

 

Update

Korte tijd later werd de politie gebeld voor een ander incident in Barneveld. Daar troffen zij alsnog de gezochte man aan.

Auto tegen de vangrail op de A30 bij Barneveld

Gemaakt: Dinsdag, 07 mei 2019 22:33

BARNEVELD - Op de A30 bij Barneveld is een auto hard in aanraking gekomen met de vangrail. De bestuurster, een 21-jarige vrouw uit Putten, is daarbij uit het voertuig geslingerd en op het asfalt terecht gekomen.


De auto raakte om nog onbekende oorzaak van de weg. De auto botste tegen de vangrail, vloog over de kop en kwam enkele tientallen meters verder tot stilstand.

 

De vrouw is met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Het is niet bekend hoe zij eraan toe is. Vanwege het ongeval was de linkerrijbaan in de richting van Ede tijdelijk afgesloten.

Gasleiding geraakt bij graafwerkzaamheden aan de Wilhelminastraat

Gemaakt: Dinsdag, 07 mei 2019 22:41

BARNEVELD - Aan de Wilhelminastraat in Barneveld is dinsdagavond rond 20:00 uur een gasleiding geraakt bij graafwerkzaamheden.

 

Op het erf bij een woning was men bezig met verbouwingswerkzaamheden en werd de leiding geraakt. De brandweer heeft de leiding gedicht tot Liander ter plaatse was. Liander gaat de lekkage dichten.

Uitslaande brand verwoest houtopslag aan de Dronkelaarseweg in Barneveld

Gemaakt: Donderdag, 09 mei 2019 05:40

BARNEVELD - Donderdagmorgen omstreeks 04:30 uur is er brand uitgebroken in een vrijstaande houtschuur aan de Dronkelaarseweg in Barneveld. De schuur is in gebruik als houtopslag. De brandweer schaalde bij aankomst op naar middel-brand.

 

Om 05:40 uur kon de brandweer van Barneveld het sein 'brand meester' geven. Het betreft een schuur met circa 20 kub hout met een shovel van een buurtbewoner worden de resten uit elkaar getrokken. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De brandweer van Barneveld zette twee blusvoertuigen en twee waterwagens in van Barneveld en Kootwijkerbroek. Vanuit Voorthuizen werd een meetploeg ingezet om te kijken of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Een kleine hoeveelheid asbest is in een naastgelegen weiland gekomen.

Vrouw uit Meteren (31) dodelijk verongelukt tijdens motor rijles in Barneveld

Gemaakt: Donderdag, 09 mei 2019 16:17

BARNEVELD - Een 31-jarige vrouw uit Meteren is donderdagmiddag om het leven gekomen tijdens een motorrijles in Barneveld. Het slachtoffer ging in een bocht onderuit en overleefde de val niet.


Het ongeval gebeurde rond 14.00 uur op de Wesselseweg. Door nog onbekende oorzaak verloor de motorrijdster de controle over haar tweewieler en ging onderuit. Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken.

 

Veel hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, werden ingezet om eerste hulp te verlenen. De hulp mocht niet meer baten.

 

Waardoor de bestuurster de controle over de motor verloor, is nog niet bekend. De Verkeers Ongevallen Analysten van de politie doen onderzoek.

Brandweer rukt uit voor gaslek aan de Valkenier in Barneveld

Gemaakt: Vrijdag, 10 mei 2019 18:34

BARNEVELD - De brandweer is vrijdag rond 18:00 uur uitgerukt voor een mogelijke gaslekkage aan de Valkenier in Barneveld.

 

Meerdere bewoners hadden een gaslucht geroken. De brandweer heeft metingen verricht in diverse woningen en in het riool maar niets aangetroffen.

Scooterrijder ernstig gewond bij aanrijding op de Hunnenweg in Voorthuizen

Gemaakt: Zaterdag, 11 mei 2019 17:11

VOORTHUIZEN - Een 75-jarige scooterrijder uit Voorthuizen is zaterdagmiddag 11 mei ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. Het ongeval gebeurde omstreeks 16:15 uur op de kruising Hunnenweg met de Prinsenweg in Voorthuizen.

 

Het slachtoffer is per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen vervoerd. De exacte oorzaak van het ongeval is niet bekend. De Verkeers Ongevallen Analyse van de politie doet onderzoek. De vrouw van 26 uit Zeewolde die de auto bestuurde raakte niet gewond. 

Auto op zijn kant na aanrijding op de A30 bij Barneveld

Gemaakt: Zondag, 12 mei 2019 15:53

BARNEVELD - Op de A30 bij Barneveld is zondagmiddag rond half 3 een ongeval gebeurd. Een auto belandde hierbij op zijn kant.

 

Niemand raakte bij het ongeval gewond maar de schade aan beide auto's is groot. In de auto zaten twee vrouwen en een jongen. In de Duitse auto zaten een man en een vrouw die kwamen met de schrik vrij.

 

De Duitse auto is waarschijnlijk ingereden op de file. Door het ongeval staat er 2 kilometer file.

Bestuurder tractor gewond na botsing met boom in Zwartebroek

Gemaakt: Maandag, 13 mei 2019 20:25

ZWARTEBROEK - Op de kruising Vossenweg met de Koperweg in Zwartebroek is maandagavond rond 19:45 uur een ongeval gebeurd. De hulpdiensten waaronder de brandweer en de traumahelikopter rukte uit. Een man op een tractor botste tegen een boom. De traumahelikopter bleek niet nodig te zijn maar was in de buurt en is toch geland.

 

De bestuurder wilde uitwijken voor een aantal fietsers waarbij de uitstekende delen van de machine een boom raakte. Daarna botste hij tegen een boom. Het slachtoffer gaat met de ambulance naar het UMC te Utrecht voor onderzoek.

Fietser geduwd en geslagen op fietspad langs de Achterveldseweg in Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 15 mei 2019 16:36

BARNEVELD - Op maandag 6 mei 2019 heeft tussen 16:00 uur en 16:30 uur een mishandeling plaatsgevonden op het fietspad langs de Achterveldseweg in Barneveld.


Bij deze mishandeling is het slachtoffer, dat op zijn fiets in de richting van Barneveld fietste, meerdere keren geduwd en geslagen. Kort na de mishandeling is een vrouw met een auto gestopt en draaide zij haar raampje open. Op dat moment is de dader op zijn eigen fiets gestapt en weggefietst in de richting van Achterveld.


De politie wil deze vrouw graag spreken. Hoe zij er precies uitzag en in wat voor auto zij reed is helaas niet bekend. Ook is de politie op zoek naar mogelijke andere getuigen van deze mishandeling.

 

Herkent u zich in bovenstaande beschrijving of heeft u zelf iets gezien? Neemt u dan alstublieft contact op via 0900-8844 onder vermelding van registratienummer 2019202128.

 

Update

De vrouw heeft inmiddels contact opgenomen met de politie.

Brandweer Barneveld houdt oefening aan het Torenplein

Gemaakt: Woensdag, 15 mei 2019 21:56

BARNEVELD - De brandweer van Barneveld heeft woensdagavond een oefening gehouden aan de Torenplein in Barneveld. De ploeg speelt aankomende zaterdag in Ijsselmuiden in de 2e ronde van het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité en dit was een goed moment om te oefenen voor de wedstrijd.

 

De ploeg kreeg eerst te maken met een liftopsluiting. Toen het kind in de lift bevrijd was kwam een buurman aangerend dat er brand was in zijn woning. De manschappen moesten het vuur op de tweede verdieping en de zolder verdieping blussen. Twee kinderen konden gered worden door de brandweer. De oefening duurde ongeveer een half uur.

Grote alcoholcontrole op meerdere locaties rondom Zeumeren

Gemaakt: Vrijdag, 17 mei 2019 23:15

VOORTHUIZEN - De politie heeft vrijdagavond op meerdere locaties rondom Zeumeren een alcoholcontrole gehouden. Bestuurders werden vanwege het Mega Piraten Festijn door agenten gecontroleerd op de Baron van Nagellstraat, Apeldoornsestraat en de Mercuriusweg. De controle duurt tot het festijn is afgelopen.

 

Het Mega Piraten festijn trekt altijd veel publiek. De hoogste boete die was uitgedeeld is een rijverbod 3 uur en strafbeschikking van 425 euro.