Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 20:29:15 Kootwijkerdijk Kootwijkerbroek 3774JS 24177 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

maandag 25 maart 2019

Archief

Vijf proces-verbalen bij snelheidscontrole op de Garderbroekerweg in Voorthuizen

Gemaakt: Dinsdag, 30 oktober 2018 19:15

VOORTHUIZEN - Vandaag tussen 12:30 uur en 15:00 uur heeft het verkeershandhavingsteam van district Gelderland-midden een snelheidscontrole gehouden op de Garderbroekerweg in Voorthuizen. Daarbij zijn vijf proces-verbalen uitgeschreven.

 

De hoogst gemeten snelheid was 90 km uur terwijl 60 is toegestaan.

Frontale klap op de Zelderseweg in Terschuur

Gemaakt: Woensdag, 31 oktober 2018 12:10

TERSCHUUR – Woensdagochtend even na half negen zijn twee personenauto’s hard met elkaar in botsing gekomen.

 

De wagen die uit de richting van Barneveld kwam is vermoedelijk met een wiel in de berm beland waardoor hij de macht over het stuur verloren is en op de andere weghelft terecht gekomen. Daar reed een auto uit de richting van Nijkerk met daarin een jonge vrouw. De auto’s hebben elkaar frontaal geraakt waarbij beide bestuurders gewond zijn geraakt. Over de aard van de verwondingen is niets bekend.

Schuurtje in brand naast woning in Zwartebroek

Gemaakt: Woensdag, 31 oktober 2018 18:06

ZWARTEBROEK - Woensdagmiddag rond 17:20 uur heeft er brand gewoed in een schuurtje naast een woning aan de Platanenstraat in Zwartebroek. De brand was uitslaand maar kon door de brandweer snel geblust worden.

 

Hoe het vuur kon ontstaan is niet bekend.

Fietser aangereden op beruchte oversteekplaats Lange Voren

Gemaakt: Vrijdag, 02 november 2018 11:47

BARNEVELD - Op de kruising Lange Voren met de Dr Willem Dreeslaan in Barneveld is vrijdagmorgen weer een ongeval gebeurd op de beruchte oversteekplaats.

 

Rond 09:45 uur werd een fietser door een automobilist aangereden. De fietser raakte bij het ongeval lichtgewond.

Automobilist in Barneveld schiet door hek en belandt tegen boom

Gemaakt: Zaterdag, 03 november 2018 00:46

BARNEVELD - Aan de Kallenbroekerweg in Barneveld heeft vrijdagavond rond 23.00 uur een ongeval plaatsgevonden. De bestuurder van een auto raakte door onbekende oorzaak van de weg af, schoot door een hek en kwam tot stilstand tegen een boom.

 

De politie en een ambulance gingen ter plaatse. De jongeman raakte niet gewond bij het ongeval. Uit een blaastest bleek hij ook niet gedronken te hebben. Buurtbewoners hoorde de klap en kwamen al snel naar buiten. De jongeman reed vanuit de richting van Terschuur naar Barneveld en reed tegen de boom vlak voor de Otelaarseweg. De politie onderzoekt nog hoe het ongeval kon gebeuren.

Hennepkwekerij opgerold in pand aan de Mercuriusweg in Barneveld

Gemaakt: Dinsdag, 06 november 2018 15:31

BARNEVELD - In een pand aan de Mercuriusweg heeft de politie vanochtend een hennepkwekerij aangetroffen. Hierbij zijn een 36-jarige man uit Ede, een 22-jarige man uit Hilversum en een 23-jarige man uit Bussum aangehouden.

 

Vanochtend rond 08.25 uur ging de politie het pand binnen omdat er een vermoeden was dat er een hennepkwekerij aanwezig was. In het pand werden ruim 1400 planten aangetroffen. Verder bleek er sprake van diefstal van stroom en water. Op het moment van binnentreden waren er drie personen in het pand. Zij zijn aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Burgemeester samen met brandweer op kraamvisite in Barneveld [video]

Gemaakt: Woensdag, 07 november 2018 21:07

BARNEVELD - "Hé doe de deur dicht" De slogan voor brandveilig wonen. De Barneveldse burgemeester Asje van Dijk ging samen met de brandweer op kraamvisite bij Burgering junior aan de Welsumerlaan in Barneveld om aandacht te vragen voor brandveilig wonen. De kersverse ouders kregen een brandweer koffertje.

 

Bekijk onderstaande video reportage van Online Barneveld.

Ravage nadat bestelbus woning binnenrijdt aan De Cotelaer in Barneveld

Gemaakt: Donderdag, 08 november 2018 21:28

BARNEVELD - Een man van 41 jaar uit Kootwijkerbroek is aangehouden voor vernieling en rijden onder invloed. De man reed donderdagavond met zijn bestelbus door een tuin en tegen twee woningen in De Cotelaer in Barneveld.

 

De bewoners van een van de getroffen huizen waren aanwezig in de woonkamer toen ze het geluid van piepende banden hoorden gevolgd door een harde klap. Toen ze naar buiten keken, zagen ze een bestelbus hun tuin inrijden en tegen de voorgevel van hun woning aanrijden.

 

De bestelbus reed daarna verder weg op De Cotelaer, waarbij hij bij een ander huis de garage in is gereden. Vervolgens is de bus achteruit richting de gevel van het eerder getroffen huis gereden en heeft daarbij meerdere keren tegen de woning gebotst. Later bleek dat de verdachte ook nog in een voortuin flink veel schade heeft aangericht. Er zijn geen gewonden gevallen.

 

De verdachte werd door omstanders uit de auto gehaald en kon later door de politie aangehouden worden. De man is eerst naar het ziekenhuis gebracht voor controle. Daarna is hij meegenomen naar het bureau.

 

Uit verhoor moet blijken wat de aanleiding was voor het incident.

Ravage na aanrijding op de Apeldoornsestraat in Voorthuizen

Gemaakt: Zaterdag, 10 november 2018 18:32

VOORTHUIZEN - Op de kruising Apeldoornsestraat met de Bosweg in Voorthuizen zijn zaterdag rond 17:30 uur twee personenauto's met elkaar in botsing gekomen. Eén van de auto's zat vol kinderen van een verjaardag feest maar niemand raakte gewond.

 

De aanrijding is waarschijnlijk ontstaan door een voorrangsfout.

Hulpdiensten rukken groots uit voor brand in chalet Stroe

Gemaakt: Zaterdag, 10 november 2018 23:51

STROE - Aan de Heideweg in Stroe heeft zaterdagavond brand gewoed. In een chalet brak rond 23:00 uur brand uit.

 

Naast diverse brandweer wagens werd ook de ambulance en de traumahelikopter opgeroepen. Bij de brand werd vermoed dat er iemand binnen was maar dat bleek gelukkig niet het geval.

 

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Auto in de vangrail op de A30 bij Barneveld

Gemaakt: Zondag, 11 november 2018 15:57

BARNEVELD - Zondagochtend omstreeks 09.15 uur is op de A30 bij Barneveld een auto in de vangrail terecht gekomen. Het ongeval gebeurde omstreeks 09.15 uur bij de aansluiting met de A1.


De auto met Duits kenteken raakte de vangrail van de middenberm waardoor deze over zo'n 30 meter afbrak. De inzittenden zijn door medewerkers van een ambulance onderzocht maar bleven ongedeerd.
De auto raakte zwaar beschadigd en is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Brandweer rukt uit voor schoorsteenbrand in Voorthuizen

Gemaakt: Zondag, 11 november 2018 17:28

VOORTHUIZEN - De brandweer van Voorthuizen moest zondagmiddag 11 november uitrukken voor een schoorsteenbrand.

 

Aan de Baron van Nagellstraat was brand uitgebroken in het schoorsteenkanaal van een vrijstaande woning. De brandweer kwam met spoed ter plaatse samen met de hoogwerker uit Barneveld.

 

De brandweerlieden hebben het schoorsteenkanaal geveegd met een zogeheten ramoneur. Hierbij kwam behoorlijk wat rook en roet vrij.

 

Na een klein uur was de brand gedoofd.

Sterke benzinelucht aan de Goudenstein in Barneveld

Gemaakt: Zondag, 11 november 2018 23:35

BARNEVELD - De brandweer is zondagavond enige tijd bezig geweest met een melding van een sterke benzinelucht aan de Goudenstein in Barneveld. Vermoedelijk heeft iemand benzine geloosd in het riool.

 

Bij diverse woningen is de benzinelucht al een aantal dagen in huis waar te nemen. Na een meting van een Adviseur Gevaarlijke Stoffen is wel een verhoogde waarde te meten maar het blijft onduidelijk om welke stof het gaat. De brandweer heeft de betreffende put doorgespoeld met water.

 

De omgevingsdienst gaat verdere maatregelen nemen.

Auto raakte van de weg in beruchte bocht Wesselseweg Kootwijkerbroek

Gemaakt: Maandag, 12 november 2018 16:05

KOOTWIJKERBROEK - Bij een ongeval in één van de S-bochten op de Wesselseweg in Kootwijkerbroek is maandagochtend omstreeks 11:00 uur een vrouw lichtgewond geraakt.

 

Het ongeval gebeurde toen de bestuurdster op het natte wegdek de macht over het stuur verloor en in een sloot terechtkwam. Hulpdiensten waaronder de brandweer rukte groots uit. Echter was de bestuurster zelf al uit de auto geklommen. De vrouw raakte bij het ongeval lichtgewond.

 

Verkeer op de Wesselseweg ondervond enige hinder van reddings en bergingswerkzaamheden.

Brandweer wederom naar de Goudenstein na nieuwe klachten over benzinelucht

Gemaakt: Maandag, 12 november 2018 22:40

BARNEVELD - De brandweer en de omgevingsdienst zijn vanavond weer druk bezig aan de Goudenstein in Barneveld.

 

Zondagavond was de brandweer al enige tijd bezig met een benzine lucht in het riool en diverse woningen. Vandaag zijn er weer klachten gekomen van een vreemde lucht in diverse woningen. De brandweer is wederom ter plaatse om onderzoek te doen.

 

Brandweer gaat bij diverse woningen aan de deur meten en het riool afzuigen en daarna doorspoelen. Ze zijn gisteren avond al van 22:00 tot 01:30 uur bezig geweest. Ze meten ook gewoon schadelijke concentraties in een badkamer.

 

Het probleem zit bij twee woningen, men is nu allles aan het doorspoelen zowel regenwater als vuilwater. Het blijft alleen onduidelijk waar de benzine lucht in de woningen vandaan komt.

 

Zie ook:

Diefstal poging bus aan de Wildzoom in Barneveld

Gemaakt: Dinsdag, 13 november 2018 14:14

BARNEVELD - In de nacht van maandag op dinsdag 13 november is een poging gedaan om een busje te ontvreemden aan de Wildzoom in de Barneveldse wijk Zuid III.

 

Mocht iemand toevallig iets gezien hebben in de omgeving, dan hoort Veilig Zuid III of de politie dit graag.

Scooterrijder gewond bij aanrijding op de Wesselseweg in Barneveld

Gemaakt: Dinsdag, 13 november 2018 16:07

BARNEVELD - Aan de Wesselseweg in Barneveld is dinsdagmiddag 13 november een scooterrijder gewond geraakt bij een aanrijding.

 

De scooterrijder reed op het fietspad en werd aangereden door een automobilist die uit een uitrit kwam en de scooterrijder over het hoofd zag. De scooterrijder is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

Flinke file door aanrijding op de A1 bij Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 14 november 2018 07:35

BARNEVELD - Op de A1 bij Barneveld in de richting van Amersfoort is woensdagmorgen een flinke file ontstaan door een aanrijding met in elk geval vier voertuigen. Niemand raakte bij het ongeval gewond. De schade is wel aanzienlijk.

 

Door het ongeval ontstond al snel ruim 10 kilometer file en een flinke vertraging. Ook de A30 liep al snel vast. Op knooppunt Beekbergen is een omleiding ingesteld. De vier auto's moeten afgesleept worden op de hoofdrijbaan.

Motorrijder gewond bij valpartij op kruising in Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 14 november 2018 17:40

BARNEVELD - Op de kruising Van Zuijlen van Nieveltlaan met de Dr Willem Dreeslaan in Barneveld is woensdagmiddag een ongeval gebeurd.

 

Rond 16:45 uur kwam een motorrijder ten val. Hij raakte bij het ongeval gewond en is moest voor verder onderzoek mee naar het ziekenhuis. Hoe het ongeval kon gebeuren is niet bekend. Hoe de man er aan toe is, is niet bekend. Hij was wel aanspreekbaar.

Omstanders trekken oudere man net op tijd van spoor in Barneveld

Gemaakt: Donderdag, 15 november 2018 16:05

BARNEVELD - Omstanders hebben donderdagmiddag een oudere man net op tijd van een spoorwegovergang gehaald in Barneveld. De man was met zijn scootmobiel ten val gekomen en kon geen kant meer op.

 

De oudere man wilde omstreeks 13.15 uur de overweg aan de Van Zuijlen van Nieveltlaan oversteken toen het misging. Hij kwam ten val terwijl er een trein in aantocht was. Omstanders zagen het gebeuren en bedachten zich geen moment. De man is net op tijd van het spoor getrokken.

 

De trein maakte ondertussen een noodstop, maar kwam pas meters verderop tot stilstand. Een gealarmeerde ambulance heeft de man ter controle meegenomen naar het ziekenhuis.

Bestuurder bestelbus Cotelaer heengezonden in afwachting van de rechtszaak

Gemaakt: Donderdag, 15 november 2018 17:07

BARNEVELD - Vorige week donderdag heeft een bestuurder van een bestelbusje in de Cotelaer een grote ravage aangericht: hij is daarbij door een tuin en tegen twee woningen aangereden. De bestuurder van het busje werd aangehouden voor vernieling en rijden onder invloed.

 

De verdachte is in afwachting van de rechtszaak afgelopen dinsdag heengezonden. Uit onderzoek blijkt dat er geen sprake is van opzet of een gerichte actie. Uiteraard doet de politie nog wel verder onderzoek naar de toedracht.

 

Zie ook:

Brand veroorzaakt veel schade bij woning in Barneveld

Gemaakt: Vrijdag, 16 november 2018 16:24

BARNEVELD - Vrijdagmiddag rond 14:15 uur is bij een bijgebouw van een woning aan de Thorbeckelaan in Barneveld brand uitgebroken.

 

De brand woedde voornamelijk in het dak rondom de schoorsteen. Bij de brand kwam veel rook vrij, maar door de inzet van de brandweer snel onder controle. Het dak raakte ernstig beschadigd door de brand en de schoorsteenpijp is gedemonteerd. De brandweer heeft het plafond aan de binnenkant van het gebouw rondom de schoorsteenpijp gedeeltelijk gesloopt om zeker te weten dat de brand niet opnieuw oplaait.

 

Hierna is het gebouw geventileerd. De oorzaak van de brand is op dit moment nog onduidelijk.

Vrachtwagen met varkens klem onder viaduct in Barneveld

Gemaakt: Vrijdag, 16 november 2018 16:37

BARNEVELD - Een vrachtauto met varkens is vrijdagmiddag klem komen te zitten onder een viaduct op de Kallenbroekerweg in Barneveld. Eind augustus gebeurde dat ook al met een vrachtwagen met kippen.

 

Ook dit keer was de vrachtwagen te hoog voor het viaduct. De afgelopen jaren probeerden al meerdere chauffeurs met te hoge vrachtwagens onder het viaduct door te rijden. Daardoor raakten al flink wat vrachtwagens in de kreukels.

 

De doorgang op de Kallenbroekerweg is voorlopig afgesloten. De vrachtwagen chauffeur kon de wagen zelf naar achteren rijden.

Bestuurder spoorloos na ongeval in Voorthuizen

Gemaakt: Vrijdag, 16 november 2018 23:38

VOORTHUIZEN - Op de Brugveenseweg is vrijdagavond een ongeval gebeurd. De aanrijding gebeurde rond 21:30 uur.

 

Een auto botste tegen een boom en belandde half in de sloot. Net na het ongeval zag een getuige een man weg rennen en over een hekwerk het bos in gaan. De politie heeft met zo’n 10 agenten en vijf auto’s in de omgeving gezocht omdat de man gewond zou zijn. De man is uiteindelijk niet aangetroffen. Na verloop van tijd melde er zich wel een Poolse man die vertelde dat hij de bestuurder was, een blaastest wees uit dat deze man niet gedronken had. Echter deze man bleek niet gewond te zijn en aan de airbag waar ook bloed resten op zaten kon de politie wel zien dat de bestuurder gewond moest zijn. Omdat in eerste instantie niet duidelijk was waar de bestuurder was, was er sprake van dat er een speurhond ter plaatse kwam maar dit is later weer gecanceld.

 

Een bergingsbedrijf heeft de beschadigde auto afgevoerd. De politie maakt later proces verbaal op tegen de eigenaar van de auto.

Zoektocht naar oudere man op boerderij in Barneveld

Gemaakt: Dinsdag, 20 november 2018 03:43

BARNEVELD - Op een boerderij in het buitengebied van Barneveld wordt gezocht naar een oudere man. Hij wordt sinds maandagmiddag vermist.

 

Politiemensen en brandweerlieden uit De Valk, Barneveld en Kootwijkerbroek zijn aanwezig op de Barnseweg om te helpen met zoeken. Daarbij wordt ook een drone ingezet van de Whats App groep uit Kootwijkerbroek/Stroe.

 

Het is niet bekend onder welke omstandigheden de man is verdwenen. Er zijn geen signalen dat de man zichzelf iets aan zou kunnen doen. 

Vermiste boer uit Barneveld dood aangetroffen

Gemaakt: Dinsdag, 20 november 2018 15:32

BARNEVELD - De boer uit Barneveld die maandagavond werd gezocht, is dood gevonden. De politie gaat niet uit van een misdrijf of ongeval.

 

De oudere man werd sinds maandagmiddag vermist. Na een lange zoektocht door de politie en brandweer werd zijn lichaam rond middernacht aangetroffen.

 

Volgens een buurtbewoonster lag de dode man in de gierput op zijn boerderij.

 

Zie ook:

Scooterrijder gewond bij aanrijding met auto in Terschuur

Gemaakt: Woensdag, 21 november 2018 18:07

TERSCHUUR - Op de Dronkelaarseweg in Terschuur is donderdagmiddag een ongeval gebeurd. Een scooterrijder raakte gewond na een aanrijding met een auto.

 

De 33-jarige man uit Barneveld raakte gewond aan zijn onderbeen en is overgebracht naar het ziekenhuis. De Dronkelaarseweg was tijdens de afhandeling van het ongeval afgesloten voor het verkeer.

Man gewond bij bedrijfsongeval in Barneveld

Gemaakt: Vrijdag, 23 november 2018 17:57

BARNEVELD - Aan de Wesselseweg in Barneveld is vrijdagmorgen rond half 10 een man gewond geraakt bij een bedrijfsongeval. Tijdens werkzaamheden viel een betonband van 250 kilo op zijn been.

 

Hoe dat kon gebeuren is onbekend. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. De opgeroepen traumahelikopter bleek niet nodig te zijn.

Politiewagen belandt in de sloot tijdens spoedrit in Barneveld

Gemaakt: Vrijdag, 23 november 2018 20:28

BARNEVELD - Twee agenten zijn vrijdagavond van de weg geraakt tijdens een spoedrit in Barneveld. Een van de agenten verloor in een bocht de macht over het stuur en belandde in de sloot.

 

Het eenzijdige ongeval gebeurde rond 19.00 uur op de Valkseweg. De agenten waren met spoed op weg naar een melding.

 

De agenten bleven ondanks de klap ongedeerd. Het is niet bekend waar ze naartoe gingen.

Overleden persoon aangetroffen in woning Wethouder Rebellaan Barneveld

Gemaakt: Donderdag, 07 maart 2019 16:55

BARNEVELD - In een woning aan de Wethouder Rebellaan in Barneveld hebben hulpdiensten vanmiddag rond 16:00 uur een overleden persoon aangetroffen.

 

De omstandigheden waaronder het persoon is overleden zijn op dit moment nog niet duidelijk. De politie stelt nader onderzoek in.

 

Update

Het politieonderzoek ter plaatse is afgerond. Er is geen sprake van een misdrijf.

 

Zit je zelf in de knoop met jezelf en/of wil je praten over zelfdoding? Kijk dan op 113.nl of bel 0900-0113.