Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 16:31:15 Valkhof Barneveld 3772EB 54902 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

woensdag 17 juli 2019

Archief

Autobrand aan de Kapteijnstraat in Barneveld geblust door medewerkers restaurant

Gemaakt: Zondag, 17 februari 2019 19:37

BARNEVELD - Zondagavond om 19:30 uur kreeg de brandweer van Barneveld een melding van een autobrand. Bij aankomst van de brandweer bleek het vuur al te zijn geblust met een poederblusser door medewerkers van een restaurant.

 

De schade aan de auto is aanzienlijk. De brandweer heeft een nacontrole gedaan.

Raam opengebroken bij woninginbraak in Voorthuizen

Gemaakt: Maandag, 18 februari 2019 17:42

VOORTHUIZEN - Zondag 17 februari tussen 16:00 uur en 23:15 uur is er ingebroken bij een woning aan de Beethovenlaan in Voorthuizen. Men is binnengekomen door het openbreken van een raam.

 

De politie is op zoek naar mensen die iets bijzonders/ opvallends hebben gezien rond de genoemde tijdstippen. Heeft u iets gezien? Neem dan contact op via 0900-8844.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op Betecom.

Loslopende veulens in Garderen terug bij eigenaar

Gemaakt: Dinsdag, 19 februari 2019 16:27

GARDEREN - Een rare gewaarwording dinsdagochtend op de Putterweg in Garderen. Daar zag iemand twee paarden loslopen. De politie Barneveld, Scherpenzeel en Nijkerk was daarom op zoek naar de eigenaar, die is rond het middaguur gevonden.


Rond 05.45 uur kreeg de politie een melding dat twee veulens losliepen op de Putterweg. Samen met twee medewerkers van de dierenambulance zijn de paarden naar een nabijgelegen schapenstalletje gebracht. De paarden waren wel gechipt, maar helaas niet geregistreerd.

 

Rond het middaguur kwam de melding dat de veulens weer terug bij de eigenaar zijn.

Automobilist raakt van de weg na botsing met boom in Voorthuizen

Gemaakt: Dinsdag, 19 februari 2019 16:37

VOORTHUIZEN - Op dinsdag 19 februari is omstreeks 11.30 uur op de Lange Zuiderweg in Voorthuizen een personenauto van de weg geraakt en over een greppel op een stuk landbouwgrond tot stilstand gekomen. Bij de crash is tenminste een persoon gewond geraakt.

 

De personenauto is eerst tegen een boom in de berm gebotst. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Automobiliste (36) uit Amersfoort omgekomen bij ongeval op de A1

Gemaakt: Woensdag, 20 februari 2019 00:42

BARNEVELD - Bij een ongeluk op de A1 bij Voorthuizen is een 36-jarige automobiliste uit Amersfoort dinsdagavond om het leven gekomen. Dat meldt de politie. De vrouw was de enige inzittende van het voertuig.

 

Volgens de politie lijkt het erop dat de auto na een aanrijding met de vangrail op zijn kop terechtkwam. Het slachtoffer raakte bekneld waarna twee andere auto's op de wagen van het slachtoffer botsten.

 

Het ongeluk gebeurde rond 19.45 uur. Meerdere hulpdiensten waaronder een traumahelikopter werden opgeroepen. Door het ongeluk was de weg tussen Hoevelaken en Apeldoorn uren dicht.

Brandweer voert metingen uit aan de Doctor Kuyperlaan in Barneveld na klachten over gaslucht

Gemaakt: Woensdag, 20 februari 2019 19:38

BARNEVELD - Aan de Docter Kuyperlaan in Barneveld heeft de brandweer woensdagavond metingen verricht vanwege een gaslucht. Een bewoner had de brandweer gebeld omdat er een gaslucht uit het riool kwam.

 

De brandweer heeft het kruispunt van de dr. Kuyperlaan met de Van Hogendorplaan afgesloten en diverse metingen verricht. In sommige putten heeft de brandweer daadwerkelijk een concentratie gas gemeten. Ook Liander is aanwezig met onder meer een graafmachine. Na metingen door Liander is besloten om te gaan graven om de leiding bloot te leggen om een reparatie uit te kunnen voeren. De brandweer blijft ter plaatse om de gaslekkage en de kruising die nog steeds afgezet is te beveiligen.

Scooterrijder gewond bij aanrijding op de Scherpenzeelseweg

Gemaakt: Donderdag, 21 februari 2019 16:00

BARNEVELD - Op de Scherpenzeelseweg in Barneveld is vanmorgen rond 06:45 uur een ongeval gebeurd. Bij benzine pomp Argos werd een scooterrijder aangereden door een automobilist. De bestuurder van de personenauto kwan vanuit een uitrit en verklaarde dat hij de scooter niet had zien aankomen.

 

De scooterrijder is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Op deze locatie komen regelmatig ongevallen voor.

Meisje van 17 overleden bij verkeersongeval in Kootwijkerbroek

Gemaakt: Donderdag, 21 februari 2019 21:37

KOOTWIJKERBROEK - Een 17-jarig meisje uit Kootwijkerbroek is donderdagavond om het leven gekomen bij een verkeersongeval in haar woonplaats. Het slachtoffer reed op een scooter toen ze werd aangereden door een auto. Dat meldt de politie.


Het ongeluk gebeurde rond 20.10 uur op de Wesselseweg, ter hoogte van de Coop-supermarkt. De exacte toedracht is nog niet bekend.

 

Volgens de politie is het slachtoffer ter plekke gereanimeerd, maar bezweek ze uiteindelijk aan haar verwondingen.

 

De traumahelikopter was ook opgeroepen, maar die is later gecanceld.

Britse 1000-ponder uit de Tweede Wereldoorlog gevonden in Barneveld

Gemaakt: Zaterdag, 23 februari 2019 16:19

BARNEVELD - In Barneveld is op een terrein ter hoogte van de Mercuriusweg een vliegtuigbom gevonden. Het gaat om een Britse 1000-ponder uit de Tweede Wereldoorlog. De bom is zaterdagmiddag tot ontploffing gebracht door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). Wethouder Aart de Kruijf mocht 'op de knop drukken'.


De bom is afkomstig van een Brits oorlogsvliegtuig. In de Tweede Wereldoorlog was het spoor tussen Amersfoort en Apeldoorn, ter hoogte van Barneveld, vaker doelwit. De vliegtuigbom werd gevonden tijdens graafwerkzaamheden. De bom is vervoerd naar het Stroese zand en daar tot ontploffing gebracht.

Schoorsteenbrand aan de Wikselaarseweg in Voorthuizen

Gemaakt: Zaterdag, 23 februari 2019 18:17

VOORTHUIZEN - De brandweer is zaterdagmorgen rond half 9 opgeroepen voor een flinke schoorsteenbrand aan de Wikselaarseweg in Voorthuizen.

 

Bij de brand kwam veel rook uit de schoorsteenpijp. De brandweer heeft het vuur uiteindelijk gedoofd en het schoorsteenkanaal geveegd. Niemand raakte gewond bij de brand. Of er schade is in de woning is niet bekend.

Brandweer oefent in het centrum van Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 27 februari 2019 01:32

BARNEVELD - De brandweer van Barneveld heeft dinsdagavond een grote oefening gehouden in het centrum.

 

Buiten aan de achterzijde bij het voormalige pand van Flevolicht was een gaslekkage ontstaan. Omdat Liander ter plaatse was en de veroorzaker al zand over het lek had gedaan kon de brandweer snel weer terug naar de kazerne. Echter omdat er zand op het lek was gegooid liep de kelder van het bedrijfspand onder het gas en op een gegeven moment explodeerde dat. De brandweer die net terug aan de kazerne was kon weer uitrukken naar het pand maar nu met meerdere voertuigen. In het pand was brand ontstaan welke bestreden moest worden. Uiteindelijk breidde de brand zich dusdanig uit dat de brandweer zich terug heeft getrokken.

 

Rond half 10 was het einde van de oefening. De BOA's van de gemeente Barneveld deden mee met de oefening als agenten.

Berg snoei afval in brand aan de Dronkelaarseweg in Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 27 februari 2019 20:21

BARNEVELD - Aan de Dronkelaarseweg in Barneveld heeft de brandweer woensdagavond een flinke berg afval geblust. Het snoeiafval lag in een weiland.

 

Om voldoende water te krijgen werd ook een waterwagen ingezet. Wie de brand aangestoken heeft is niet bekend. Omstanders belde dat ze vlammen uit het bos zagen komen.

Bestuurder aangehouden van auto vol met vaten en jerrycans

Gemaakt: Vrijdag, 01 maart 2019 02:13

TERSCHUUR - Op parkeerplaats De Palmpol langs de A1 bij Terschuur heeft de Landelijke Eenheid van de politie donderdagavond een automobilist staande gehouden. De kofferbak van de auto bleek vol te staan met vaten, jerrycans, met een onbekende inhoud. 

 

De brandweer heeft metingen uitgevoerd. De bestuurder is door agenten geboeid afgevoerd. De parkeerplaats was tijdens het incident afgesloten.

 

Update

De aangehouden man op de A1 bij Terschuur betreft een 23-jarige man uit Enschede. Bij een routine controle bleek hij 5 vaten met gedi. water ( niet strafbaar) te hebben en 1 met amfetamine olie te hebben wat gebruikt word voor het produceren van drugs. Een mooie vangst!

Auto vliegt in brand op de A1 bij Kootwijk

Gemaakt: Vrijdag, 01 maart 2019 07:43

KOOTWIJK - Op de A1 bij Kootwijk is vrijdagmorgen 1 maart een auto in de brand geraakt. Rond 07:00 uur vloog de auto al rijdend in de brand.

 

De bestuurder kon gelukkig op tijd de auto aan de kant zetten. De opgeroepen brandweer kon niet voorkomen dat het motorcompartiment van de auto geheel uitbrandde. Rijkswaterstaat en de politie sloten de vluchtstrook af voor verkeer.

Brand in meterkast van woning aan de Valkseweg

Gemaakt: Vrijdag, 01 maart 2019 16:33

BARNEVELD - Aan de Valkseweg in Barneveld is vrijdagmiddag rond twee uur brand geweest in een woning.

 

Volgens een omstander zou er brand zijn geweest in de meterkast. De bewoners waren op tijd buiten. De brandweer heeft de situatie veiliggesteld. Geen van de bewoners raakte gewond. De brandweer heeft de woning geventileerd vanwege de rook die in de woning stond. Na een uur kon de brandweer weer retour naar de kazerne.

Schoolkinderen blijven binnen in de pauze vanwege gaslek aan de Nederwoudseweg

Gemaakt: Maandag, 04 maart 2019 11:05

BARNEVELD - Tijdens graafwerkzaamheden aan de Nederwoudseweg in Barneveld is maandagmorgen rond 10 uur een gasleiding geraakt, dit gebeurde bij de aanleg van een nieuw riool.

 

De naastliggende Ds. J fraanjeschool hield tijdens de pauze hun kinderen binnen om de hulpdiensten hun werk te kunnen laten doen. Het verkeer heeft geen hinder ondervonden aan het incident, dit omdat de straat sowieso al afgesloten was. De brandweer heeft metingen gedaan en na een uur was het gat al gedicht.

Overleden persoon aangetroffen in woning Wethouder Rebellaan Barneveld

Gemaakt: Donderdag, 07 maart 2019 16:55

BARNEVELD - In een woning aan de Wethouder Rebellaan in Barneveld hebben hulpdiensten vanmiddag rond 16:00 uur een overleden persoon aangetroffen.

 

De omstandigheden waaronder het persoon is overleden zijn op dit moment nog niet duidelijk. De politie stelt nader onderzoek in.

 

Update

Het politieonderzoek ter plaatse is afgerond. Er is geen sprake van een misdrijf.

 

Zit je zelf in de knoop met jezelf en/of wil je praten over zelfdoding? Kijk dan op 113.nl of bel 0900-0113.

Veiligheidsavond in Dorpshuis De Belleman

Gemaakt: Donderdag, 07 maart 2019 17:29

ZWARTEBROEK - De gemeente Barneveld organiseert op 12 maart 2019, samen met Plaatselijk Belang Zwartebroek-Terschuur, EHBO-vereniging Zwartebroek-Terschuur, WhatsAppgroep Zwartebroek-Terschuur, politie en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) een 'boeiende' veiligheidsavond in Dorpshuis De Belleman. Inloop vanaf 19.45 uur, aanvang om 20.00 uur.

 

Tijdens de avond komen onderwerpen als de Veiligheidsmonitor, ondermijning en WhatsAppgroepen aan de orde.

Brandweer verwijdert omgewaaide boom aan de Blotekamperweg in Voorthuizen

Gemaakt: Vrijdag, 08 maart 2019 15:35

VOORTHUIZEN - De Blotekamperweg in Voorthuizen is vrijdag 8 maart een tijdje afgesloten geweest nadat een boom over de weg gevallen was. Waarschijnlijk kon de boom de harde wind van de laatste dagen niet meer aan en brak daarna bij de wortels af.

 

De brandweer heeft de boom weggezaagd en de weg weer vrijgemaakt.

Caravan brandt uit op de Meervelderweg in Garderen

Gemaakt: Vrijdag, 08 maart 2019 23:15

GARDEREN - Op de Meervelderweg in Garderen is vrijdagavond rond 22:10 uur een caravan uitgebrand. De caravan is vermoedelijk gedumpt en aangestoken in het buitengebied.

 

Aan het begin van een weiland stond de caravan al in lichterlaaie bij aankomst van de brandweer. De brandweerlieden hebben het vuur geblust. De caravan zal later door de gemeente afgevoerd worden. De politie stelt een onderzoek in.

Politie Barneveld waarschuwt voor oplichtende 'pakketbezorger'

Gemaakt: Zaterdag, 09 maart 2019 17:53

BARNEVELD - De afgelopen dagen zijn er bij de politie in Barneveld meerdere meldingen binnen gekomen van een specifieke oplichtingspraktijk.


Slachtoffers worden eerst gebeld door een "pakketbezorger" met de mededeling dat er een pakket bezorgd gaat worden. Het pakket zou een grote enveloppe zijn met een cadeaubon van een webwinkel (kan ook een andere winkel zijn natuurlijk). De cadeaubon kan in ontvangst worden genomen als er aan de deur een euro wordt betaald middels een pin transactie. De bezorger mag namelijk geen contant geld aannemen, zo zegt hij. Het slachtoffer staat hierbij zijn pinpas af en toetst de code in. Hierna wordt de eigen pas van het slachtoffer verwisseld met een andere pas. De rekening van het slachtoffer wordt vervolgens leeg gehaald door de dader aangezien zij zowel de code als de pinpas van het slachtoffer hebben.


Neem geen pakketten aan waarvoor u moet betalen en die u niet besteld hebt. Let altijd op met pin transacties dat er niemand meekijkt en dat u uw eigen pas terugkrijgt als u deze afgeeft.


Mocht u te maken krijgen met een dergelijke vorm van oplichting dan horen wij dit uiteraard graag via 0900-8844. Als u de dader nog in zicht hebt kunt u 112 bellen, dit mag namelijk bij een verdachte situatie.

Gevelplaat los gewaaid van pand in centrum Barneveld

Gemaakt: Zaterdag, 09 maart 2019 20:11

BARNEVELD - Van een pand aan de Pastoor Gowthorpestraat in Barneveld is zaterdagavond een gevelplaat van het dak los geraakt door de harde wind. De brandweer heeft de plaat van het dak verwijderd.

 

Omdat het pand in het centrum staat trok het veel bekijks.

Oorkonde en diploma's tijdens jaarvergadering brandweer Garderen

Gemaakt: Zondag, 10 maart 2019 01:36

GARDEREN – In Garderen is zaterdagavond 9 maart 2019, de jaarvergadering gehouden bij het brandweerkorps. Onder aanwezigheid van de Burgemeester van Dijk nam Aalt Bronkhorst na 27 jaar afscheid bij het brandweerkorps. Cees van de Brink kreeg een oorkonde voor 30 jaar inzet voor het Garderense korps. Dick van de Beek voor 20 jaar en Ebo van Engelen voor 12,5 jaar inzet als vrijwilliger.


Daarnaast werden Peter Bok en Bastiaan van Hierden bevorderd tot bevelvoerder en Henk Bouwers tot de rang hoofdbrandwacht. Pieter Hak en Erik van Ee kregen officieel de diploma's voor brandwacht welke ze vorig jaar hebben behaald.

Zoveelste ongeval in bocht op A30 bij Barneveld

Gemaakt: Zondag, 10 maart 2019 18:10

BARNEVELD - Zondagmiddag 10 maart heeft er opnieuw een ongeval plaatsgevonden in de beruchte bocht van de A1 naar de A30 in Barneveld.

 

Omstreeks 14.20 uur vloog een personenauto over de betonnen middengeleider en belandde op de zijkant op de andere rijbaan. De twee inzittenden van de auto met Duits kenteken bleven ongedeerd. Eén rijbaan is door Rijkswaterstaat tijdelijk afgesloten om het voertuig te bergen.

Auto in de greppel op de Wesselseweg in Kootwijkerbroek

Gemaakt: Donderdag, 14 maart 2019 16:15

KOOTWIJKERBROEK - In de beruchte S-Bocht aan de Wesselseweg in Kootwijkerbroek is rond het middaguur een auto in de greppel beland. Hoe dat precies kon gebeuren is op dit moment nog niet geheel duidelijk.

 

Bij het ongeval raakte niemand gewond. Een berger kwam ter plaatse om de auto weer uit de sloot te halen. Tijdens de afhandeling hiervan was een rijbaan afgesloten. Verkeer kon passeren over de andere rijbaan. De berger heeft vervolgens de auto afgevoerd.

Brandweer verwijdert omgevallen boom op de Kallenbroekerweg in Barneveld

Gemaakt: Donderdag, 14 maart 2019 16:48

BARNEVELD - Op de Kallenbroekerweg in Barneveld is donderdagmiddag om 13:30 uur een boom over de weg heen gevallen. De brandweer rukte uit om de boom door te zagen en te verwijderen.

 

De Kallenbroekerweg was enige tijd gestremd vanwege de werkzaamheden.

Vlammen slaan uit de schoorsteen van woning aan de Apeldoornsestraat in Voorthuizen

Gemaakt: Donderdag, 14 maart 2019 22:25

VOORTHUIZEN - De brandweer is donderdagavond enige tijd druk geweest met een schoorsteen brand. De brandweer rukte rond half 10 uit met een blusvoertuig en de hoogwerker uit Nijkerk. De hoogwerker kon niet ingezet worden omdat de afstand van de weg naar de schoorsteenpijp te ver was.

 

De brandweer kon het vuur uiteindelijk doven en heeft de schoorsteenpijp geveegd.

Zeventien ploegen in actie bij ABWC brandweer wedstrijd in Stroe

Gemaakt: Zaterdag, 16 maart 2019 16:17

STROE - Bij de firma Steco aan de Wolweg in Stroe heeft de brandweer van Kootwijkerbroek zaterdag 16 maart ABWC brandweer wedstrijden gehouden.

 

Op twee locaties waren zowel een 112wedstrijd (hulpverlening) als een TAS HD (brand) wedstrijd. Zeventien ploegen uit de regio's Gelderland Midden, Gelderland Zuid, Noord en Oost Gelderland en Flevoland streden om de eerste plek.

 

Op de 112baan kregen de ploegen te maken met twee personen die bekneld zaten en bij de naverkenning werd nog een drugslab aangetroffen. Op de hogedruk baan was een brand in een magazijn met een doorslag naar achteren en naar de zolder. Diverse slachtoffers moesten gered worden.

 

Uitslag TAS HD baan

1 Putten

2 Winterswijk

3 Zetten

4 Nederhemert

5 Brakel

6 De Valk

7 Dodewaard

8 Laren gld

9 Geldermalsen

10 Barneveld

 

Uitslag 112 baan

1 Ochten

2 Wezep

3 Biddinghuizen

4 Harderwijk

5 Elspeet

6 Asperen

7 Voorthuizen

Jongen gezocht na woninginbraken in Voorthuizen

Gemaakt: Zondag, 17 maart 2019 01:45

VOORTHUIZEN - Op vrijdag avond om 20:10 uur ontdekte een bewoner aan de Jan de Jagerweg (even en laag nummer) dat er werd ingebroken in een naast gelegen woning. De dader was weggelopen in de richting van het centrum.

 

Het opgegeven signalement was:

  • Jonge jongen
  • Klein van stuk
  • Slank postuur
  • In zwart gekleed

 

Met meerdere eenheden is de omgeving afgezocht maar helaas is de dader niet meer aangetroffen.

 

Is u rond genoemd tijdstip iets bijzonders opgevallen? Laat het de politie dan weten.


Tussen vrijdag 15 maart 1630 uur en zaterdag 16 maart 2019 omstreeks 09:30 uur is er ingebroken bij een leegstaande woning aan de molenweg.

Jongeren richten vernielingen aan op station Barneveld-Zuid

Gemaakt: Zondag, 17 maart 2019 15:54

BARNEVELD - Zes vandalen hebben zaterdag op zondagnacht een spoor van vernieling achtergelaten op station Barneveld-Zuid. De jongeren vernielden onder meer ruiten en incheckpaaltjes.


De jongeren gooiden ruiten in van een wachtruimte en trokken meerdere incheckpalen uit de grond. De politie wist met meerdere eenheden de groep aan te houden. Dat gebeurde iets verderop op station Barneveld Centrum.

 

Ze zijn overgebracht naar het cellencomplex in Arnhem, omdat het bureau in Ede vol zat. De politie is een onderzoek gestart en gaat de jongeren zondag verhoren.