Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 16:59:37 Ongeval (beknelling) N802 - Scherpenzeelseweg,5 Barneveld 093041 Prio Hoog Eenheid | Commandant Brandweer Renswoude Utrecht
zaterdag 04 april 2020

Archief

Schade na aanrijding tussen scooter en auto in Barneveld

Gemaakt: Vrijdag, 15 november 2019 21:11

BARNEVELD - Op de Burgemeester Kuntzelaan in Barneveld is vrijdagavond een aanrijding gebeurd tussen een personenauto en een scooter.


De bestuurster van de scooter is door de gealarmeerde ambulance-medewerkers onderzocht maar bleek geen letsel te hebben opgelopen. De bestuurder van de personenauto bleef ongedeerd. De aanrijding ontstond op het fietspad ter hoogte van het NS station Barneveld-Centrum.


De scooter liep door de aanrijding schade op aan ondermeer het voorspatbord en richtingaanwijzer. De personenauto liep lichte schade aan het achterspatbord op.

 

De politie heeft de scooter gecontroleerd waarna de jonge dame voorzichtig naar huis mocht rijden en daar de scooter stallen en laten repareren.

Brand in chalet Voorthuizen

Gemaakt: Zondag, 17 november 2019 13:15

VOORTHUIZEN - Aan de Woudweg tussen Voorthuizen en Nijkerk is de brandweer rond het middaguur uitgerukt voor een brandmelding in een chalet.

 

Een centraaldoos was in het plafond helemaal weggebrand. De lamp die daar aan hing is gaan smelten en op een dekbed gekomen, het dekbed heeft daardoor geschroeid. De brandweer heeft een nacontrole gedaan en de centraaldoos uit het plafond gehaald. Het gezin een man en een vrouw met een baby kwamen met de schrik vrij en konden gelukkig op tijd naar buiten.


Voorlopig is het chalet onbewoonbaar.

Brand bij woonzorgcentrum Neboplus snel onder controle

Gemaakt: Zondag, 17 november 2019 16:33

BARNEVELD - In een van de aanleunwoningen van woonzorgcentrum Neboplus aan de Johan de Wittlaan in Barneveld is zondagmiddag rond 14:40 uur brand ontstaan. 

 

Het vuur is ontstaan in een droogmachine. De bewoner is samen met een buurtbewoner gecontroleerd door ambulancepersoneel. 

De woning waar brand is ontstaan maakt deel uit van een blok van acht appartementen, deze zijn alle acht ontruimt en worden geventileerd.

 

Burgemeester Asje van Dijk is ter plaatse gekomen om de getroffen bewoners een hart onder de riem te steken. De woning is voorlopig niet bewoonbaar. 

Man aangehouden na eenzijdig ongeval Terschuur

Gemaakt: Maandag, 18 november 2019 07:23

TERSCHUUR - Een Poolse automobilist heeft zondagavond veel geluk gehad toen hij rond 22.35 uur de controle over zijn auto verloor en op de Hoevelakenseweg net buiten de bebouwde kom van Terschuur tegen een boom botste.

 

De klap was zo hard dat het rechter voorwiel van de auto af brak. De politie die met twee eenheden ter plaatse was sloot de Hoevelakenseweg in beide richtingen af voor het verkeer. De bestuurder bleek bij de alcoholtest niet gedronken te hebben.


Op een drugstest reageerde hij echter positief. De man is aangehouden en voor verdere controle overgebracht naar het politiebureau in Barneveld.

 

De Audi raakte total-loss en is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Fietser en scooterrijder frontaal met elkaar in botsing op de Valkseweg in Barneveld

Gemaakt: Donderdag, 21 november 2019 19:43

BARNEVELD - Op het fietspad aan de Valkseweg zijn aan het begin van de avond een scooterrijder en een fietser na een frontale botsing gewond geraakt. 

 

Het ongeval gebeurde net na kwart over zes. De scooterrijder en de fietser zagen elkaar vermoedelijk over het hoofd en moesten na behandeling van de ter plaatse gekomen ambulanceteams beide mee naar het ziekenhuis. De fietser liep letsel aan zijn schouder op, wat de scooterrijder er aan over hield is niet bekend. 

Vuilnisbak in brand bij station Barneveld Centrum

Gemaakt: Vrijdag, 22 november 2019 00:31

BARNEVELD - Donderdagavond even voor 22:30 uur kreeg de brandweer een melding van een buitenbrand op het stationsplein in Barneveld.

 

Bij het station Barneveld-Centrum bleek een vuilnisbak te staan branden. Het brandje was door omstanders al gedoofd. De brandweer heeft de vuilnisbak afgeblust om te voorkomen dat hij weer gaat smeulen. Hoe de vuilnisbak in brand was gegaan is niet bekend.

Voorthuizenaar (27) betrapt op rijden onder invloed

Gemaakt: Vrijdag, 22 november 2019 21:54

VOORTHUIZEN - Donderdag 21 november omstreeks 01:41 uur heeft een 27 jarige Voorthuizenaar zich schuldig gemaakt aan het rijden onder invloed van alcohol in Voorthuizen.

 

Op het bureau bleek meneer een promillage van 310 ugl te hebben. Meneer kreeg een proces-verbaal wat hem een boete opleverde van 325 euro en een rijverbod van 2 uur.

Wie weet waar Cheyenne is?

Gemaakt: Vrijdag, 22 november 2019 21:58

GOUDA / VOORTHUIZEN - De politie zoekt sinds vrijdag 15 november 2019 naar de 12-jarige Cheyenne Dikhooff uit Gouda. Cheyenne zou eerder die week uit huis worden geplaatst door Jeugdbescherming. Dat is besloten door de kinderrechter. Op het moment van de uithuisplaatsing bleek Cheyenne met haar moeder weg te zijn. Toen haar moeder later werd aangetroffen was zij niet meer bij haar.

 

Er zijn grote zorgen om het welzijn van Cheyenne. Zowel de moeder van het meisje als haar stiefvader zijn inmiddels aangehouden voor onttrekking aan het gezag van Jeugdbescherming. Haar stiefvader werd op woensdag 13 november aangehouden maar op dat moment waren Cheyenne en haar moeder niet in de woning aanwezig. Haar moeder werd op vrijdag 15 november aangetroffen in Voorthuizen (Gelderland). Op dat moment was Cheyenne niet meer bij haar. De politie vermoedt dat Cheyenne onderdak krijgt van mensen die willen voorkomen dat zij onder de hoede van Jeugdbescherming komt. Door haar te verbergen wordt het probleem niet opgelost en het allerbelangrijkst: Cheyenne zelf heeft hier geen baat bij. Voor de onttrekking van een minderjarige aan het gezag kan bovendien een gevangenisstraf worden gegeven.

 

Heeft u tips of informatie?
Mensen die meer weten over deze zaak of informatie hebben over haar verblijfplaats, kunnen dit melden aan de recherche Gouda via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem via M. 0800-7000. Het signalement van Cheyenne staat op politie.nl. Wellicht heeft u Cheyenne in de week voor 15 november nog ergens gezien? Of weet u waar zij nu is? Alle informatie is welkom en kan het rechercheteam verder helpen met het onderzoek naar haar verblijfplaats.

Auto in de vangrail op de A1 bij Barneveld

Gemaakt: Zaterdag, 23 november 2019 14:57

BARNEVELD - Op de A1 bij Barneveld is zaterdagmiddag een automobiliste in de vangrail beland. De vrouw raakte niet gewond. De schade aan de auto is aanzienlijk.

 

De opgeroepen brandweer van Barneveld hoefde niet in actie te komen. Door het ongeval ontstond file van Amersfoort naar Apeldoorn. 

Politie zoekt getuigen van mishandeling en bedreiging bij café de Moriaan in Voorthuizen

Gemaakt: Zondag, 24 november 2019 15:32

VOORTHUIZEN - Van zaterdag op zondagnacht 24 november 2019 omstreeks 02.00 uur heeft er een mishandeling en bedreiging plaatsgevonden bij café de Moriaan gelegen aan de Hoofdstraat 181-1 in Voorthuizen. In verband met het opsporingsonderzoek wat er gestart is, is de politie op zoek naar getuigen van dit incident.

 

Indien u getuige bent geweest van dit incident en een verklaring wilt afleggen, kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844, referentie: 2019523966.

File door ongeval op A1 bij Terschuur

Gemaakt: Maandag, 25 november 2019 07:28

TERSCHUUR - Door een ongeval met vijf voertuigen ontstond vanmorgen op de A1 bij Terschuur een flinke file. Bij het ongeval raakte niemand  gewond.

 

De schade aan de voertuigen is aanzienlijk. Het ongeval gebeurde rond 06:15 van Barneveld naar Amersfoort. Er staat nu 12 kilometer file.

Schade bij ongeval op de A1 bij Terschuur

Gemaakt: Maandag, 25 november 2019 18:26

TERSCHUUR - Maandagmiddag 25 november rond 17.05 uur heeft er een aanrijding plaats gevonden tussen drie auto's op de A1 Bij Terschuur.

Meerdere inzittenden zijn behandeld en gecontroleerd door het ambulancepersoneel. Zover bekend is er één persoon naar het ziekenhuis gebracht. 

Spiegel vernield en ruit ingegooid van auto's in de wijk Veller

Gemaakt: Maandag, 25 november 2019 19:53

BARNEVELD - Aan het begin van de maandagavond zijn er meldingen van vandalisme binnengekomen in de wijk Veller. Op de Hollands Hoenlaan werd bewust schade aangebracht aan een spiegel van een geparkeerde Peugeot Partner.

 

Op de Welsumerlaan werd met een steen de achterruit van een Peugeot personenauto ingegooid. De vermoedelijke tijd waarin beide voorvallen hebben plaatsgevonden is tussen 17.30 en 18.30 uur.

 

Mocht u iets gezien hebben van één van deze voorvallen, dan hoort de politie dit graag. De camerabeelden uit de omgeving worden gecontroleerd.

Fietser gewond bij ongeval op de Plantagelaan in Barneveld

Gemaakt: Dinsdag, 26 november 2019 18:08

BARNEVELD - Dinsdagmiddag omstreeks 16:45 uur is een fietser gewond geraakt bij een ongeval op de Plantagelaan.

 

Een automobilist kwam vanaf de Oldenbarnevelderweg en wilde de Plantagelaan opdraaien en zag daarbij een fietser over het hoofd. De fietser is onderzocht door medewerkers van de ambulance en voor verder onderzoek met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto bleef ongedeerd. De auto en de fiets raakte nauwelijks beschadigd. Tijdens het ongeval werd het verkeer door de politie van de Oldenbarnevelderweg de Plantagelaan op geleid.

Grote brandweeroefening aan de Bellstraat in Barneveld

Gemaakt: Dinsdag, 26 november 2019 21:50

BARNEVELD - De Barneveldse brandweer heeft dinsdagavond 26 november een grote oefening gehouden bij elkekastopmaat.nl ( van Wolfswinkel ) aan de Bellstraat in Barneveld.

 

Vier voertuigen rukte uit voor een brandmelding met een ongeval in de werkplaats bij de kastenbouwer. Ook de BOA’s deden aan de oefening mee. De oefening duurde ruim ander half uur. Volgens de oefenleiding was het een succesvolle oefening met een aantal leermomenten erin. De brandweer bedankt elkekastopmaat ( Van Wolfswinkel ) voor het beschikbaar stellen van de oefenlocatie. 

Fietser gewond bij ongeval Kootwijkerbroek

Gemaakt: Woensdag, 27 november 2019 21:03

KOOTWIJKERBROEK - Op de kruising Esssenerweg met de Hulstweg is woensdagavond rond kwart voor 8 een aanrijding gebeurd.

 

Een fietser werd door een automobilist aangereden en raakte gewond. De auto van de bestuurder belandde in de sloot. De man in de auto raakte niet gewond. De auto kwam van rechts volgens een getuige en had dus voorrang. Door de regen heeft de fietser de auto te laat opgemerkt. De man is naar het ziekenhuis gebracht. 

Boom omgewaaid op De Landweer

Gemaakt: Donderdag, 28 november 2019 07:05

BARNEVELD - Vanwege het herfstachtige weer is de brandweer van Voorthuizen vanmorgen uitgerukt voor een omgewaaide boom die de weg blokkeerde op industrieterrein De Harselaar.

 

Een oude boom bleek verrot en was op De Landweer omgewaaid. Rond 06:00 uur melde werknemers van omliggende bedrijven de omgewaaide boom bij de brandweer. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd zodat de weg weer vrij werd en het verkeer weer normaal kon doorrijden.

Scooterrijder gewond bij aanrijding met voetganger op de Van Zuijlen van Nieveltlaan in Barneveld

Gemaakt: Donderdag, 28 november 2019 14:44

BARNEVELD - Op de Van Zuijlen van Nieveltlaan in Barneveld is donderdagmorgen een scooterrijder gewond geraakt na een aanrijding met een voetganger. De man reed rond half 8 op het fietspad en zag de voetganger die voor hem uit liep over het hoofd.

 

De scooterrijder is met letsel aan zijn been naar het ziekenhuis gebracht. De scooterrijder heeft een gebroken enkel overgehouden aan de aanrijding aldus een omstander. De voetganger raakte wonderbaarlijk genoeg niet gewond.

Weer auto in de sloot aan de Wesselseweg in Kootwijkerbroek

Gemaakt: Donderdag, 28 november 2019 18:38

KOOTWIJKERBROEK - Op de Wesselseweg in Kootwijkerbroek is in de bekende bocht weer een auto in de sloot beland. Dit gebeurde donderdagmiddag rond kwart voor zes. De inzittende (een vrouw) kwam met de schrik vrij bij het ongeval.

 

Naar eigen zeggen moest ze uitwijken voor een afslaande auto. 

Voorruit van geparkeerde auto vernield door baksteen in de wijk Veller

Gemaakt: Donderdag, 28 november 2019 23:10

BARNEVELD - Donderdagavond tussen 20.30 en 22.00 uur hebben vandalen op de Zijdehoenderlaan in Barneveld met een baksteen veel schade aangericht aan een geparkeerde Citroen C1.

 

Mocht iemand hiervan iets gezien hebben neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

 

De laatste dagen is er veel gaande in de wijk, graag extra alert zijn in je directe omgeving, vooral in de donkere uren!

Snorfietser gewond bij aanrijding met auto op de Rooseveltstraat in Barneveld

Gemaakt: Vrijdag, 29 november 2019 15:52

BARNEVELD - Een jongeman op een snorfiets is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. De automobilist wilde omstreeks 15:15 uur het Jan Seppenplein oprijden en zag hierbij de snorfietser over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg.

 

De jongeman is in de ambulance behandeld door het ambulancepersoneel.

Man gewond bij ongeval in Kootwijkerbroek

Gemaakt: Zaterdag, 30 november 2019 12:42

KOOTWIJKERBROEK - Op de Garderbroekerweg is zaterdagmorgen rond kwart voor 10 een 21-jarige man uit Kootwijkerbroek gewond geraakt bij een ongeval. Op de kruising met de Oude Garderenseweg kwamen twee auto's in botsing. Beide auto's belandde in de sloot.

 

De hulpdiensten hebben de gewonde man uit de auto gehaald welke over de kop in de sloot tot stilstand kwam. De bestuurder in de andere auto een 36-jarige Kootwijkerbroeker raakte niet gewond bij het ongeval.  Naast de ambulance, brandweer en de politie kwam ook de traumahelikopter ter plaatse. De politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar de toedracht, waaronder met een speciaal drone-team. De Kruising was tot 12:00 uur afgesloten voor verkeer. 

 

De gewonde man is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. 

Politie start grote zoekactie na overval op Coop in Barneveld

Gemaakt: Zaterdag, 30 november 2019 18:48

BARNEVELD - Er heeft zaterdag aan het begin van de avond een overval plaatsgevonden op de Coop aan het Lavendelplein in Barneveld.


Het is niet bekend wat er buit is gemaakt. Er is sprake van twee daders, die beide een donkere trui zouden dragen met rode opdruk.

 

De politie is een grote zoekactie gestart.

Kees Poel neemt na 25 jaar afscheid van brandweer Garderen

Gemaakt: Zaterdag, 30 november 2019 21:01

GARDEREN - Bij de brandweer in Garderen is zaterdagavond stil gestaan bij het afscheid van brandweerman Kees Poel. Na 25 jaar besloot Poel dat het mooi geweest was bij de vrijwillige brandweer van Garderen. Na een toespraak van postcommandant Van De Beek ontvingen Kees en zijn vrouw een cadeau namens het brandweer korps van Garderen en de VGGM. Namens Clustercommandant Bas Lucassen kreeg Poel een brandweerpenning uitgereikt. Uitsluitend volgde nog een kleine toespraak van Poel die de brandweercollega's bedankte voor een mooie tijd.

 

Kees was naast de standaard opleiding brandwacht later ook al jaren chauffeur bij het korps en deed veel mee met de wedstrijdploeg. Poel starte in September 1994 met de opleiding bij de brandweer en zal de brandweer nog niet helemaal verlaten tijdens zijn dagelijkse werkzaamheden bij de brandweer in Arnhem.

Meisje op fiets belandt op motorkap auto

Gemaakt: Maandag, 02 december 2019 19:19

BARNEVELD - Op de hoek P.C. Hooftstraat met de Bilderdijkstraat in Barneveld is maandagavond rond 19:00 uur een meisje op de fiets gewond geraakt na een aanrijding met een automobilist.

 

Het meisje is door de ambulancedienst behandeld maar hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden. De exacte oorzaak van de aanrijding is onbekend.

Automobilist botst tegen pijlwagen op de A1 bij Terschuur

Gemaakt: Dinsdag, 03 december 2019 03:28

TERSCHUUR - In de nacht van maandag op dinsdag 3 december is op de A1 ter hoogte van Terschuur een automobilist tegen een pijlwagen gebotst. Het ongeval gebeurde omstreeks 02:30 uur in de richting van Amersfoort.

 

De bestuurder raakte bij de aanrijding gewond en is naar het ziekenhuis vervoerd. De auto is afgesleept door een berger.

In Bureau GLD: overvaller gevlucht ondanks achtervolging getuigen

Gemaakt: Dinsdag, 03 december 2019 16:19

BARNEVELD - Zaterdagavond 30 november 2019 rond 18.00 uur heeft een gewapende overvaller het gemunt op een supermarkt aan het Lavendelplein in Barneveld. Hij haalt één van de kassa's leeg. Omstanders achtervolgen de overvaller in de richting van het Lupineveld.

 

De politie zoekt een man, ouder dan 18, van ongeveer 1.75 - 1.80 meter lang met een normaal postuur. Hij had een hoody met capuchon aan, donkerblauw of zwart, met een rood logo. De capuchon droeg hij over zijn hoofd. Verder droeg hij:


- Donkerblauwe jeans
- Donkergrijze gympen
- Donkere handschoenen

 

Wie heeft deze man gezien? Wie heeft wat bijzonders gezien in de omgeving van het Lavendelplein in Barneveld? Wie heeft daar gereden met een dashcam?

 

In de uitzending van Bureau GLD op 4 december tonen we beelden van verdachten en doen we een oproep aan eventuele getuigen om zich te melden.

Autokrakers aan de Herfsttuin in Barneveld gaan er zonder buit vandoor

Gemaakt: Dinsdag, 03 december 2019 16:27

BARNEVELD - In de nacht van maandag op dinsdag 3 december is er geprobeerd in te breken in een auto op de parkeerplaats van de Burchtstede aan de Herfsttuin in Barneveld. De inbraak vond plaats tussen 00.00 en 7.00 uur.

 

Waarschijnlijk zijn de daders gestoord want er is niets weggehaald. Maar de schade is flink. De eigenaar en de politie zijn op zoek naar getuigen. Neem contact op met de politie via 0900-8844.

Automobilist gereanimeerd op de Oldenbarnevelderweg in Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 04 december 2019 16:52

BARNEVELD - Woensdagmorgen 4 december rond 10.30 uur is een Litouwse automobilist aan de Oldenbarnevelderweg in Barneveld in zijn auto onwel geraakt en door de hulpdienste gereanimeerd.

 

Hoe de man onwel was geraakt is niet bekend. Politie trof in zijn auto vele flessen en blikken drank aan maar deze bleken na onderzoek onderdeel van zijn boodschappen te zijn welke hij net bij de Lidl had gehaald. De Litouwer werd door het ambulancepersoneel vervoerd naar het ziekenhuis. Zijn auto werd naar de stalling van het bureau gereden omdat de agenten verder geen gegevens van de man hadden.

 

Vanwege het incident was de straat tijdelijk afgesloten.

Getuigen gezocht van mishandeling op de Valkseweg in Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 04 december 2019 17:15

BARNEVELD - Op dinsdag 3 december heeft er een mishandeling plaatsgevonden op de Valkseweg in Barneveld. Hierbij heeft een persoon letsel opgelopen. Ook zou er een jonge jongen aangevallen zijn door dezelfde groep jongens, op dezelfde plek op de Valkseweg.


Bent u getuige van dit voorval of ben jij de jonge jongen die gisteren aangevallen is op de Valkseweg? Neem dan contact op met politie Barneveld via 0900-8844.