Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 15:27:51 Rembrandtstraat Voorthuizen 3781EC 39743 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-107

Ambulance 07-107

woensdag 22 mei 2019

Archief

Wie mist er drie pony's?

Gemaakt: Zondag, 30 december 2018 16:53

KOOTWIJKERBROEK - De politie kreeg op zondag 30 december een melding dat er drie pony's zouden loslopen op de Garderbroekerweg in Kootwijkerbroek. De beestjes uiteindelijk aangetroffen op de Essenerweg en ze daar in een weiland gezet.


Mist u drie pony's? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

 

Update

De pony's zijn weer terug bij de eigenaar.

Brand in ondergrondse container aan de Gasthuisstraat in Barneveld

Gemaakt: Maandag, 31 december 2018 00:36

BARNEVELD - Aan de Gasthuisstraat in Barneveld heeft zondagavond brand gewoed in een ondergrondse container. De brandweer moest er aan te pas komen om het vuur in de container te blussen.

 

Nadat deze vol water is gezet kon men weer naar de kazerne. Vermoedelijk is er vuurwerk in de bak gegooid.

Fietsster gewond bij valpartij op de Valkseweg in Barneveld

Gemaakt: Maandag, 31 december 2018 16:28

BARNEVELD - Op de Valkseweg in Barneveld is maandagmiddag rond 14:00 uur een persoon gewond geraakt. Naast twee ambulances werd ook de traumahelikopter opgeroepen maar die werd al snel geannuleerd.

 

Een vrouw kwam kwam tijdens het fietsen in botsing met haar kleindochter. Ze kwam lelijk ten van en was korte tijd buiten kennis. De vrouw is naar het ziekenhuis toe gebracht.

Vuurpijl veroorzaakt brand in een schuur Kootwijkerbroek

Gemaakt: Maandag, 31 december 2018 16:35

KOOTWIJKERBROEK - Aan de walhuisweg in Kootwijkerbroek heeft oudjaarsdag een brand gewoed in een schuur.

 

De brand ontstond rond 14:15 uur. Brandweer korpsen uit de omgeving rukte uit waaronder korpsen De Valk, Kootwijkerbroek en Voorthuizen. De brand is ontstaan in een schuur met hooi. De brandweer haalt met behulp van een shovel het brandende hooi uit de schuur. 

 

Jongeren schoten met vuurpijlen op elkaar waarbij een pijl in het stro is terecht gekomen.

 

Er vielen geen gewonden. In de schuur waren op het moment van de brand geen dieren aanwezig.

Woninginbraak aan de Bakkersweg in Voorthuizen

Gemaakt: Maandag, 31 december 2018 16:52

VOORTHUIZEN - Zaterdag 29 december tussen 10:15 uur en 20:15 uur is er ingebroken in een woning aan de Bakkersweg in Voorthuizen. Men heeft het keukenraam opengebroken en diverse goederen weggenomen.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op Betecom.

Kledingcontainer in brand bij de Coop in Barneveld

Gemaakt: Maandag, 31 december 2018 21:46

BARNEVELD - Maandagavond omstreeks 21:00 uur is er brand ontstaan in een kledingcontainer bij de Coop aan het Jan Seppenplein in Barneveld.

 

De brandweer moest de afgesloten container open knippen met hydraulisch gereedschap om het vuur te kunnen blussen. De oorzaak van de brand is waarschijnlijk vuurwerk.

Brand in ondergrondse container aan de Wildzoom

Gemaakt: Dinsdag, 01 januari 2019 00:38

BARNEVELD - Aan de Wildzoom in Barneveld is net voor de jaarwisseling brand ontstaan in een ondergrondse afval container.

 

De brandweer kwam ter plaatse en doofde het vuur. Ook hier was vuurwerk waarschijnlijk de oorzaak.

Vreugdevuur in ton wordt iets te groot

Gemaakt: Dinsdag, 01 januari 2019 00:44

BARNEVELD - Een vreugdevuur in nieuwjaarsnacht aan de Wildforster in Barneveld dat iets te uitbundig ging branden is ingedamd door de brandweer.

 

Het vuur buiten de ton is gedoofd, het vuur in de ton mocht blijven branden.

Aanhanger in brand gestoken op rotonde Scherpenzeelseweg

Gemaakt: Dinsdag, 01 januari 2019 03:43

BARNEVELD - Op de rotonde van de Scherpenzeelseweg met de Postweg in Barneveld is dinsdagochtend 1 januari een aanhanger in brand gestoken.

 

De aanhanger stond op de rotonde en is door vandalen aangestoken. De brandweer heeft het vuur geblust.

Auto in de vangrail op de A30 bij Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 02 januari 2019 16:13

BARNEVELD - Op de A30 bij Barneveld is woensdagmorgen 2 januari rond 09:00 uur een auto in de vangrail beland.

 

De automobilist kwam vanaf de A1 en pakte de A30 richting Ede en botste door nog onbekende reden tegen de betonnenwand. De bestuurder is gewond naar het ziekenhuis vervoerd.

Coniferenhaag in brand aan de Vliegersvelderlaan in Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 02 januari 2019 18:59

BARNEVELD - Rond 18:30 uur is aan de Vliegersvelderlaan in Barneveld een coniferenhaag in de brand gevlogen. De brandweer heeft het vuur uiteindelijk geblust.

 

De heg heeft aanzienlijke schade. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting.

Gasleiding geraakt bij plaatsen schutting in Kootwijkerbroek

Gemaakt: Woensdag, 02 januari 2019 19:03

KOOTWIJKERBROEK - Bij een woning aan de Kerkweg is woensdagavond een gasleiding geraakt tijdens het zetten van een nieuwe schutting.

 

De brandweer en Liander werden rond 18:00 uur opgeroepen voor de lekkage. De eigenaar heeft de grondboor in de grond laten zitten tot Liander aanwezig was. De brandweer heeft de zaak gecontroleerd en metingen vericht. Liander komt de gaslekkage herstellen.

Gewonde en veel schade na kettingbotsing op de A1 bij Terschuur

Gemaakt: Zaterdag, 05 januari 2019 16:25

TERSCHUUR - Meerdere auto's zijn zaterdagmiddag met ekaar in botsing gekomen op de snelweg A1 bij Terschuur.

 

Het ongeval gebeurde tussen Barneveld en Hoevelaken, in westelijke richting. De oorzaak van het ongeval is nog onduidelijk. Eén persoon zou naar het ziekenhuis zijn gebracht.

 

De rijbaan was dicht en het andere verkeer kon er alleen via de vluchtstrook langs. De vertraging liep daardoor flink op. Verkeer dat vervolgens de A28 naar Zwolle nam, kwam weer terecht in een file. Daar was al lange tijd een spoedreparatie aan de gang na een eenzijdig ongeval eerder op zaterdag.

 

Rond 15.30 uur waren de A1 en A28 weer filevrij.

A30 bij Barneveld korte tijd afgesloten na eenzijdig ongeval

Gemaakt: Zondag, 06 januari 2019 00:32

BARNEVELD - De Rijksweg A30 bij Barneveld is zaterdagavond rond 22:45 uur enige tijd afgesloten geweest na een eenzijdig ongeval.

 

Een personenauto raakte van de weg en botste tegen de vangrail. Direct daarna schoot de wagen over de weg heen en raakte de vangrail aan de andere zijde van de snelweg.

 

De bestuurder is nagekeken door ambulancepersoneel maar raakte bij het ongeval niet gewond. Voor de veiligheid van de hulpverleners terplekke werd de snelweg enige tijd afgesloten.

 

Bij het ongeval was geen sprake van alcoholgebruik.

Traumahelikopter landt bij bedrijf aan de Mercuriusweg in Barneveld

Gemaakt: Maandag, 07 januari 2019 15:50

BARNEVELD - Bij een bedrijf aan de Mercuriusweg in Barneveld is maandamiddag een traumahelikopter geland om bijstand te verlenen aan het personeel van de ambulance.

 

Een medewerker had een hartaanval gekregen. Naast 2 ambulances waren ook de brandweer en de politie ter plaatse. De traumahelikopter is geland op de binnenplaats van een naastgelegen bedrijf. Na behandeling in de ambulance is het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De arts van het MMT is hierbij meegegaan in de ambulance.

VVN Remwegdemo in De Burgt laat zien wat snelheid doet

Gemaakt: Vrijdag, 11 januari 2019 16:24

BARNEVELD - Op vrijdag 11 januari organiseerden buurtbewoners uit de Beekboog en Ceram, samen met Wijkplatform de Burgt, de gemeente Barneveld en Veilig Verkeer Nederland een remwegdemonstratie. Met deze actie willen de bewoners aandacht vragen voor de snelheidslimiet in de buurt. Wethouder Van Daalen gaf om 08.45 uur in Beekboog het startschot.

 

De VVN Remwegdemo heeft tot doel bewoners te laten zien wat snelheid doet. Wat een enorm verschil in remweg of je 30 of 50 km/h rijdt!

 

Video wijkagent Nico van Maanen

Moeder en baby ongedeerd na ongeval op de A30 bij Barneveld

Gemaakt: Zaterdag, 12 januari 2019 15:54

BARNEVELD - Zaterdagmiddag 12 januari is er een ongeval gebeurd op de A30 bij Barneveld. Een automobiliste, die vanaf de A1 de A30 richting Barneveld op wilde rijden, schatte de bocht verkeerd in en botste met haar auto tegen de betonnen afzetting. De inzittenden, onder wie een baby, bleven ongedeerd. De zwaarbeschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

 

Op deze plek gebeuren regelmatig ongevallen. Veel mensen schatten de bocht verkeerd in.

Traumahelikopter landt op fietspad aan het Binnenveld

Gemaakt: Zondag, 13 januari 2019 16:50

BARNEVELD - Een traumahelikopter met aan boord een Mobiel Medisch Team (MMT) is zondagmorgen geland op het fietspad aan het Binnenveld in Barneveld.

 

De arts van de traumahelikopter bood assistentie bij een medisch spoedgeval in het Kinderhospice. Verdere details zijn niet bekend.

Automobilist schiet van de snelweg bij Stroe en belandt in bossage

Gemaakt: Zondag, 13 januari 2019 17:01

STROE - Zondagmiddag 13 januari is een automobilist op de A1 tussen Apeldoorn en Barneveld van de weg geraakt en met zijn voertuig in de bossage beland. Het ongeval gebeurde omstreeks 16:00 uur ter hoogte van Stroe.

 

De man bleef ongedeerd en is naar huis gebracht. De oorzaak van het ongeval is nog onduidelijk. De auto raakte zwaar beschadigd en is afgevoerd.

Wederom auto tegen betonnen afzetting op de A30 bij Barneveld

Gemaakt: Zondag, 13 januari 2019 17:18

BARNEVELD - Op de A30 bij Barneveld is zondagmiddag rond 16:30 uur wederom een auto in de betonnen afzetting beland. De bestuurder is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De auto raakte zwaar beschadigd.

 

Gisteren gebeurde op hetzelfde punt ook al een ongeval. Regelmatig schatten automobilisten de bocht verkeerd in als ze vanaf Amersfoort over de A1 de A30 naar Ede willen nemen.

 

Zie ook:

Brandweer moet lek tankwagen dichten bij oefening op de Harselaar

Gemaakt: Woensdag, 16 januari 2019 02:38

BARNEVELD - Brandweer Barneveld hield dinsdagavond 15 januari een grote oefening bij H&S Transport op de Harselaar.

 

De tank van een tankwagen was lekgeslagen door brand in een pand. Een ploeg werd inzet op de brand binnen en een tweede ploeg op het dichten van het lek in de trailer. De Russische chauffeur kon de brandweer niet vertellen wat er in de tank zat.

File na aanrijding op de A1 bij Terschuur

Gemaakt: Woensdag, 16 januari 2019 07:51

TERSCHUUR - Op de A1 bij Terschuur is woensdagmorgen rond 06:45 uur een ongeval gebeurd op de rijbaan van Barneveld naar Amersfoort.

 

Door het ongeval ontstond al snel 8 kilometer file en ruim een half uur vertraging. Het ongeval gebeurde tussen drie voertuigen. Voor zover bekend waren er geen gewonden.

Brandweer rukt uit voor schoorsteenbrand op de Primulastraat in Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 16 januari 2019 16:07

De Barneveldse brandweer moest woensdagmorgen omstreeks 07:45 uur uitrukken voor een schoorsteenbrand in een woning aan de Primulastraat.

 

Bij aankomst bleek het gelukkig allemaal mee te vallen. De brandweer heeft het rookkanaal gecontroleerd maar niet geveegd. Na ruim een half uur kon de brandweer retour kazerne.

Inbraak in Audi A3 op de Zoete Kroon in Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 16 januari 2019 16:45

BARNEVELD - In de nacht van dinsdag op woensdag 16 januari is er ingebroken in een Audi A3 die stond geparkeerd aan de Zoete Kroon in de Barneveldse wijk De Burgt.

 

Heeft iemand wat gezien of gehoord? Wijkplatform De Burgt hoort dat graag. Beschikt u over camara bewaking rondom die buurt. Ook dat horen zij graag.

Auto belandt op zijn kant na aanrijding op de Archimedesstraat in Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 16 januari 2019 21:22

BARNEVELD - De bestuurster van een personenauto is woensdagavond 16 januari met haar voertuig op z'n kant beland na een aanrijding. De aanrijding gebeurde omstreeks 20.15 uur op de Archimedesstraat in Barneveld.

 

De vrouw botste tegen een geparkeerde auto waarna haar eigen auto kantelde en op z'n zijkant terecht kwam. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.

 

Het slachtoffer werd onderzocht in de ambulance en gaat op eigen gelegenheid naar de huisarts.

Sensor voorkomt auto inbraak in Voorthuizen

Gemaakt: Donderdag, 17 januari 2019 16:10

VOORTHUIZEN - De pilot van de gemeente Barneveld om het aantal diefstallen van of uit auto's te verminderen, heeft afgelopen week in Voorthuizen tot succes geleid.

 

De pilot bestaat uit sensoren die in de auto worden aangebracht en een signaal geven als wordt geprobeerd in te breken. De eigenaar van een auto ontvangt een bericht op zijn smartphone. De eigenaar van een auto in Voorthuizen kon de inbreker op heterdaad betrappen en schakelde de politie in. De gemeente Barneveld heeft op dit moment 10 sensoren uitgegeven en er zijn nog enkele tientallen in bestelling.


Ziet u een verdachte situatie? Bel dan altijd de politie. Dat kan via 112.

Automobilist gaat ervandoor na aanrijding voetganger op zebrapad in Voorthuizen

Gemaakt: Donderdag, 17 januari 2019 18:33

VOORTHUIZEN - Op de Hoofdstraat in Voorthuizen is donderdagmiddag rond 17:45 uur een ongeval gebeurd. Een voetganger werd op een zebrapad aangereden door een auto.

 

De automobilist ging er na de aanrijding vandoor. De politie probeert de dader op te sporen en heeft enkele getuigen van de aanrijding gehoord. Het slachtoffer is gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Auto raakt tijdens sneeuwval van de weg en botst tegen boom

Gemaakt: Dinsdag, 22 januari 2019 16:17

BARNEVELD - Tijdens de sneeuwval is van dinsdagmiddag rond 14:30 uur op de Valkseweg in Barneveld een auto geslipt en tegen een boom gereden.

 

De automobiliste kwam vanuit de richting van Wekerom en verloor in een flauwe bocht door onbekende oorzaak de macht over het stuur. De auto raakte daarna met het portier een boom.

 

De bestuurster van de auto raakte bij het ongeval lichtgewond maar hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

Weer een vrachtwagen vast in tunnel Kallenbroekerweg

Gemaakt: Dinsdag, 22 januari 2019 16:24

BARNEVELD - In het tunneltje op de Kallenbroekerweg in Barneveld is dinsdagmiddag wederom een vrachtwagen vast komen te zitten. Het incident gebeurde rond 16:00 uur.

 

De chauffeur had de besneeuwde hoogteborden gemist en reed zichzelf muurvast in het te lage tunneltje onder de A30. Een berger zal proberen het voertuig los te krijgen.

 

Omdat auto's op de Kallenbroekerweg aardig moeten remmen voor het obstakel, en er veel sneeuw ligt, wordt de vrachtwsgen beveiligd door toezicht van de gemeente.

Overleden persoon aangetroffen in woning Wethouder Rebellaan Barneveld

Gemaakt: Donderdag, 07 maart 2019 16:55

BARNEVELD - In een woning aan de Wethouder Rebellaan in Barneveld hebben hulpdiensten vanmiddag rond 16:00 uur een overleden persoon aangetroffen.

 

De omstandigheden waaronder het persoon is overleden zijn op dit moment nog niet duidelijk. De politie stelt nader onderzoek in.

 

Update

Het politieonderzoek ter plaatse is afgerond. Er is geen sprake van een misdrijf.

 

Zit je zelf in de knoop met jezelf en/of wil je praten over zelfdoding? Kijk dan op 113.nl of bel 0900-0113.