Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 22:38:23 Bgm-01 Br Wegvervoer (scooter) Garderbroekerweg Harskamperweg Kootwijkerbroek 072141 Prio Hoog Eenheid | Blusgroep spoed Harskamp Brandweer Ede...
woensdag 12 mei 2021

Archief

Jonge fietser aangereden op oversteekplaats aan de Bouwheerstraat in Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 16 december 2020 16:06

BARNEVELD - Woensdagmiddag rond 12.20 uur is een jonge fietser aangereden op de oversteekplaats aan de Bouwheerstraat ter hoogte van de Leen Bakker in Barneveld.


De jongen is gecontroleerd op verwondingen door ambulancemedewerkers en vervolgens met fiets en al thuisgebracht door de ambulance.

Man bekneld onder landbouwmachine op de Leemweg bij Terschuur

Gemaakt: Vrijdag, 18 december 2020 15:36

TERSCHUUR - In een bosperceel aan de Leemweg in Terschuur is vrijdag 18 december een persoon vast komen te zitten onder een landbouwmachine. Volgens 112 Meldingen Barneveld werden om 11:27 uur de hulpdiensten opgeroepen waaronder de brandweer en een traumahelikopter.

 

Het slachtoffer is door de brandweer bevrijd en met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De traumahelikopter werd later afgemeld.

Elektrische fietsen vernield door vuurwerkbom in Stroe

Gemaakt: Zondag, 20 december 2020 04:46

STROE - Op busstation de Wittenberg hebben vandalen zaterdagavond een vuurwerkbom afgestoken in een opslag voor elektrische fietsen. Het incicent gebeurde omstreeks 23:15 uur bij het busstation aan de Apeldoornsestraat in Stroe.

 

Voorbijgangers hoorde een harde knal en alarmeerden de brandweer. De brandweer was snel ter plaatse en wist het vuur snel te blussen. Een behoorlijk aantal elektrische fietsen is bij de brand beschadigd dan wel total loss geraakt, en de schade loopt daardoor in de duizenden euro's.

 

De politie doet onderzoek naar het incident.

Onrustige nacht in Barneveld Zuid

Gemaakt: Zondag, 20 december 2020 05:02

BARNEVELD - In de nacht van zaterdag op zondag, rond 02.00 uur, zijn op diverse plekken in Barneveld brandjes gesticht. Onder ander bij de fietsenstalling van station Veller, en de rotonde Roseveldstraat/Lunterseweg.

 

De politie en passanten waren in de meeste gevallen snel genoeg om daadwerkelijk brand te voorkomen. Jerrycans met brandbare vloeistof werden op diverse plaatsen aangetroffen. Of er personen zijn aangehouden is niet bekend.

Verdachte van winkeldiefstal aangehouden bij de Jumbo in Barneveld

Gemaakt: Maandag, 21 december 2020 16:27

BARNEVELD - Bij de Jumbo supermarkt aan de Buru in Barneveld werd maandagmiddag rond 14:15 uur een winkeldief aangehouden.

 

Wat de winkeldief precies gestolen heeft is niet bekend. De verdachte is door de politie naar het politiebureau vervoerd.

Auto met oplegger blokkeert oprit naar A1 na ongeval

Gemaakt: Maandag, 21 december 2020 16:55

TERSCHUUR - Maandagmiddag rond 16.20 uur kwam een BE-combinatie in tegengestelde richting op de oprit naar de A1 te staan. De bestuurder kwam met de schrik vrij. De oprit van de A30 naar de A1 kwam hierdoor deels dicht te staan.

 

Het verkeer moest op het drukste moment van de dag het ongeval over 1 rijbaan passeren. Hierdoor ontstond op de A30 bij Barneveld, richting de oprit naar de A1 een forse file.

Verkeerslicht omver bij ongeval op de Baron van Nagellstraat in Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 23 december 2020 15:58

BARNEVELD - Op de Baron van Nagellstraat in Barneveld heeft woensdagochtend om 10:15 uur een ongeval plaatsgevonden. Het ongeval gebeurde op de kruising met de afrit van de A1, hierbij heeft een bestuurder een verkeerslicht uit de grond gereden. Hoe dit heeft kunnen gebeuren is niet bekend.

 

Alle betrokkenen zijn onderzocht in de ambulance, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De politie heeft verklaringen opgenomen van alle bestuurders. Door de weginspecteurs van de Provincie Gelderland en Rijkswaterstaat is de Baron van Nagellstraat richting Voorthuizen volledig afgesloten. Nadat een berger de voertuigen had geborgen en het wegdek was schoongemaakt kon de weg weer open voor het verkeer.

Traumahelikopter landt bij tankstation langs A1 in Stroe

Gemaakt: Vrijdag, 25 december 2020 16:42

STROE - Vrijdagmiddag rond 14.30 uur is een traumahelikopter geland op verzorgingsplaats Tolnegen langs de A1 bij Stroe. De parkeerplaats werd afgesloten.

 

De ambulance had een patiënt opgehaald bij een woning aan de Harderwijkerkarweg. Wat er precies gebeurt is is onbekend.

Brandweer rukt uit voor schoorsteenbrand aan de Apeldoornsestraat in Voorthuizen

Gemaakt: Zaterdag, 26 december 2020 17:38

VOORTHUIZEN - Zaterdagmiddag om 16:30 uur werd de brandweer van Voorthuizen gealarmeerd voor een schoorsteenbrand aan de Apeldoornsestraat.

 

Bij een woning aan de overkant van de kruising met de Sportparkstraat bleek brand te zijn in de schoorsteen. De brandweer had de brand snel onder controle. Met behulp van de hoogwerker van brandweer Barneveld is de kap van de schoorsteen gelicht en kon de schoorsteen geveegd worden. Na ongeveer een uur kon de brandweer retour naar de kazerne.

Brandweer Zwartebroek in actie voor storm Bella

Gemaakt: Zondag, 27 december 2020 10:26

TERSCHUUR - Aan de Sandersstraat in Terschuur moest de brandweer van Zwartebroek zondagmorgen in actie komen vanwege storm Bella. Een boom was omgewaaid vanaf het terrein van de Terschuurse Boys en belemmerde de uitrit van enkele woningen. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd.

 

De storm, die vanuit Groot-Brittannië naar ons land is gekomen, zorgt op verschillende plekken voor verkeershinder, omgewaaide bomen en loszittende panelen bij gebouwen.

Scooterrijders met elkaar in botsing op het Raadhuisplein in Barneveld

Gemaakt: Zondag, 27 december 2020 20:07

BARNEVELD - Op het Raadhuisplein in Barneveld zijn zondagavond rond 19:45 uur twee scooterrijders op elkaar gebotst. Eén persoon die als passagier mee was raakte gewond. De andere twee bestuurders kwamen met de schrik vrij.

 

Eén van hen is door agenten aangehouden vanwege rijden onder invloed van alcohol. De andere was niet in het bezit van een geldig scooterrijbewijs. De drie mannen hadden net ergens eten afgehaald.

Meerdere prullenbakken opgeblazen in Barneveldse wijk De Burgt

Gemaakt: Dinsdag, 29 december 2020 10:29

BARNEVELD - Terwijl de gemeente bezig is met het afsluiten van prullenbakken was het afgelopen nacht toch raak in De Burgt in Barneveld. 

 

Meerdere prullenbakken werden door onbekende opgeblazen in de wijk, vermoedelijk met zwaar vuurwerk. De schade is groot.

Verkeersbord vernield door zwaar vuurwerk op de Tolnegenweg in Voorthuizen

Gemaakt: Woensdag, 30 december 2020 16:58

VOORTHUIZEN - Op de Tolnegenweg in Voorthuizen is woensdagmiddag rond 15.30 uur een verkeersbord vernield door zwaar vuurwerk.

 

De opgeroepen brandweer heeft de smeulende resten geblust. Over de daders is niets bekend.

Politie omsingelt woning in Voorthuizen op zoek naar mogelijke inbreker

Gemaakt: Woensdag, 30 december 2020 17:09

VOORTHUIZEN - Aan de Mendelssohnlaan in Voorthuizen heeft de politie woensdagmiddag onderzoek bij een woning. Na een inbraakmelding werd de politie naar de woning gestuurd. Drie eenheden, een hondengeleider en een politiehelikopter waren snel ter plaatse.

 

Agenten wachten op de bewoner om de woning te doorzoeken. Uiteindelijk is niemand aangetroffen, vermoedelijk gaat het om een storing van het inbraak alarm.

Meerdere gewonden bij ernstig ongeval op de Schoonderbekerweg in De Glind

Gemaakt: Woensdag, 30 december 2020 22:12

DE GLIND - Op de Schoonderbekerweg in De Glind is woensdagavond 30 december een auto frontaal tegen een boom gebotst. Vier personen raakte gewond. Er werden volgens 112 Meldingen Barneveld om 21:13 uur meerdere ambulances, brandweer en twee traumahelikopters opgeroepen. Het gaat om een 21-jarige man uit Amersfoort (bestuurder), een 16-jarige jongen uit de gemeente Barneveld en een 19-jarige en 21-jarige vrouw uit Amersfoort.

 

Over de ernst van de verwondingen, is nog niets bekend. De auto is tegen een aantal bomen gebotst. De weg is voor het verkeer afgesloten.

Dressuurpaard steekt in paniek A1 bij Kootwijk over door vuurwerk

Gemaakt: Donderdag, 31 december 2020 15:51

KOOTWIJK - In Kootwijk is donderdagochtend een paard de wei uitgesprongen en weggerend, waarschijnlijk nadat het dier schrok van vuurwerk.

 

Astrid Hoppenbrouwers deelt het verhaal over haar paard op Facebook: "Ik heb helaas om het jaar slecht af te sluiten rampzalig nieuws. Mijn knappe Harry is vandaag na schrikken van vuurwerk de wei uitgesprongen en loopt nu los op de Veluwe." Via Facebook doet ze een oproep aan haar volgers om het bericht te delen en haar een berichtje te sturen als iemand iets gezien heeft."

 

Het paard is gestald bij Paardensportcentrum Gert van den Hoorn in Kootwijk. Na het schrikken van vuurwerk is het paard de wei uitgesprongen en over de Veluwe richting Uddel gelopen. Hij is de A1 overgestoken (over hek gesprongen) en verdwenen in het bosgebied van Garderen.

 

Na een zoektocht door vele vrijwilligers van Zoekteam Dierenhulp gemeente Barneveld is het paard gevonden op het Kootwijkerveen en weer veilig terug in Kootwijk.

Sloopcaravan in brand op kruising Veluweweg in Kootwijkerbroek

Gemaakt: Donderdag, 31 december 2020 18:18

KOOTWIJKERBROEK - Donderdagmiddag rond 16.25 uur is de brandweer van Kootwijkerbroek uitgerukt voor een caravanbrand op de kruising van de Veluweweg met de Essenerweg in Kootwijkerbroek.

 

De brandweer had het vuur snel geblust. De caravan is waarschijnlijk in brand gestoken door de jeugd van Kootwijkerbroek. De politie stelt geen onderzoek in.

Jeugd steekt caravan in brand op de Puurveenseweg in Kootwijkerbroek

Gemaakt: Donderdag, 31 december 2020 21:48

KOOTWIJKERBROEK - Oudejaarsavond om 21:05 uur werd de brandweer van Kootwijkerbroek opgeroepen voor een buitenbrand aan de Puurveenseweg.

 

Op de locatie aangekomen bleken jongeren een caravan in brand te hebben gestoken. De brandweer heeft het vuur geblust.

Agenten doen aangifte nadat ze zijn bekogeld met vuurwerk in Stroe

Gemaakt: Donderdag, 31 december 2020 22:02

STROE - Twee medewerkers van de politie gaan aangifte doen van mishandeling. Ze waren op 31 december aan het eind van de middag in gesprek met een groep jongeren (van ongeveer tachtig personen) die zich ophield in een weiland bij Stroe. Vanuit een andere groep is op een gegeven moment vuurwerk gegooid naar twee medewerkers van de politie. Deze hielden hier oorsuizen aan over. De recherche gaat dit voorval onderzoeken.

 

Geweld tegen politiemensen of andere hulpverleners wordt niet getolereerd, daar treden wij hard tegen op. Welke vorm van geweld het ook betreft. Ons uitgangspunt is: handen af van onze hulpverleners.


Rond de jaarwisseling let de politie extra op agressie met (illegaal) vuurwerk tegen politiemensen. Gooi je doelbewust vuurwerk richting hulpverleners of burgers? Dan kun je vervolgd worden voor (poging tot) zware mishandeling of (poging tot) doodslag.

Paardentrailer in brand gestoken in Kootwijkerbroek

Gemaakt: Donderdag, 31 december 2020 23:09

KOOTWIJKERBROEK - Aan De Standard in Kootwijkerbroek is rond 22:45 uur een paardentrailer afgebrand. De aanhanger was helemaal volgestapeld met rommel en in brand gestoken.

 

Ook deze brand is weer geblust door de brandweer. De paardentrailer is door het vuur volledig verwoest.

Brandweer de hele nieuwjaarsdag druk met nablussen voormalig dorpshuis Garderen

Gemaakt: Vrijdag, 01 januari 2021 23:13

GARDEREN - Het voormalige dorpshuis De Koepel aan de Putterweg in Garderen is in de nieuwjaarsnacht geheel door brand verwoest.

 

Volgens 112 Meldingen Barneveld kwam kort na middernacht kwam de eerste melding binnen. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het dak. Rond 01.30 uur werd het sein 'grote brand' gegeven en werd besloten het pand gecontroleerd uit te laten branden. De oorzaak van de brand is niet bekend maar brandstichting lijkt waarschijnlijk. De brandweer van Garderen kreeg assistentie uit Uddel, Voorthuizen en Barneveld.

Automobilist botst op boom in Terschuur

Gemaakt: Zaterdag, 02 januari 2021 15:10
TERSCHUUR - Op de Rijksweg in de bocht van de Hoevelakenseweg in Terschuur is zaterdagmiddag rond 14:15 uur een ongeval gebeurd. Een automobilist knalde op een boom. 
 
De bestuurder raakte gewond word door ambulance personeel behandeld en naar het ziekenhuis gebracht. De man hielt er mogelijk een gebroken sleutelbeen aan over en letsel aan zijn ribben. 
 
De Opel raakte zwaar beschadigd en is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Woningbrand aan de Van Schothorststraat valt gelukkig mee

Gemaakt: Zondag, 03 januari 2021 10:58

BARNEVELD - De brandweer moest zondagmorgen rond 10.25 uur uitrukken voor een woningbrand aan de Van Schothorststraat in Barneveld.

 

Volgens een buurtbewoner had er wat vlam gevat in een kast, bij aankomst van de brandweer bleek het mee te vallen. Er was geen brand meer, de brandweer heeft een nacontrole uitgevoerd maar kon al snel weer terug naar de kazerne. 

Schoorsteenbrand bij woning met rieten kap aan de Barnseweg in Barneveld

Gemaakt: Zondag, 03 januari 2021 17:14

BARNEVELD - De brandweer van Barneveld is zondagmiddag gestuurd naar een schoorsteenbrand bij een woning aan de Barnseweg. Rond 16:05 uur werd de brandweer opgeroepen voor een brandgerucht maar omdat de woning een rieten kap heeft werd er toch met spoed uitgerukt.

 

De brandweer is bezig het schoorsteenkanaal te controleren en te vegen.

Forse rookontwikkeling bij brand in container aan de Donkervoorterweg in Barneveld

Gemaakt: Maandag, 04 januari 2021 16:55

BARNEVELD - Maandagmiddag is er brand ontstaan in een container met golfplaten bij een boederij aan de Donkervoorterweg in Barneveld.

 

De brandweer van kootwijkerbroek werd even voor 16:30 uur gealarmeerd. Vanwege de hevige rookontwikkeling kwam de brandweer met spoed ter plaatse.


De rookpluim was van veraf al te zien. De brandweer had het vuur snel onder controle. De resten van de golfplaten zijn uit de container gehaald om deze volledig af te blussen. De tankwagen van Kootwijkerbroek leverde extra water om het vuur volledig te blussen.

Valkseweg afgezet vanwege brand in schuur met mogelijk asbest

Gemaakt: Dinsdag, 05 januari 2021 17:26

BARNEVELD - Dinsdagmiddag 5 januari werd de brandweer van Barneveld gealarmeerd voor een schuurbrand aan de Valkseweg. Het bleek om een schuur te gaan in een weiland binnen de bebouwde kom vlakbij de ovatonde.

 

Omdat er vermoedens waren van asbest werd de Valkseweg afgesloten tussen de Voltasstraat en de ovatonde en werd publiek op afstand gehouden. In de schuur bleek stro te liggen, dit had vlam gevat. De brandweer wist het vuur snel te blussen en er bleek geen sprake te zijn van asbest. De oorzaak van de brand is onbekend maar brandstichting wordt niet uitgesloten.

Poging tot inbraak in woning aan de Rubensstraat in Voorthuizen

Gemaakt: Dinsdag, 05 januari 2021 17:37

VOORTHUIZEN - Op woensdag 30 december 2020, tussen 08.00 uur en 16.50 uur, heeft er een poging tot woninginbraak plaats gevonden in een woning aan de Rubensstraat in Voorthuizen.


Heeft u iets gezien of gehoord belt u 0900-8844.

Bestelbus pakket bezorger en personenauto met elkaar in botsing op de Lange Voren in Barneveld

Gemaakt: Donderdag, 07 januari 2021 18:12

BARNEVELD - Op de Lange Voren in Barneveld zijn donderdagmiddag een bestelbus van een pakket bezorger en een personenauto met elkaar in botsing gekomen. Het ongeval gebeurde rond 17:15 uur op de kruising met de Bijenveld.

 

De pakket bezorger reed ineens de Lange Voren op aldus een getuige en knalde in de zijkant van de auto. Zowel de man in de bestelbus als de vrouw in de personenauto kwamen er met de schrik vanaf. Wel was de schade aanzienlijk en moet de auto afgesleept worden door een bergingsbedrijf.

Voorbijganger in Barneveld treft over de kop geslagen auto aan zonder inzittenden

Gemaakt: Zondag, 10 januari 2021 16:04

BARNEVELD - Op de Deventerweg in Barneveld heeft een voorbijganger zondag 10 januari een verlaten auto aangetroffen. Het lijkt er op dat de auto uit de bocht is gevlogen en over de kop is geslagen.

 

De politie heeft contact opgenomen met de eigenaar van de auto. Deze gaf aan dat hij de auto zelf laat verwijderen. De politie stelt geen nader onderzoek in. Er is niemand gewond geraakt.

Jongens in Voorthuizen vallen in stinkende vloeistof

Gemaakt: Maandag, 11 januari 2021 19:28

VOORTHUIZEN - Aan de Garderbroekerweg doen politie en brandweer onderzoek naar een gedumpte vloeistof. Bij een waterplas hebben drie jongeren een stinkende vloeistof op de grond aangetroffen.

 

Brandweer Voorthuizen heeft metingen vericht waarbij in eerste instantie niks bijzonders werd gemeten. De Regionaal Officier Gevaarlijke stoffen is ook ter plaatse gekomen om metingen uit te voeren. Bij de jongeman is een monster afgenomen van zijn hand omdat hij er in is geweest. De drie jongens zijn aan het nacht vissen.

 

Waarschijnlijk gaat het toch om een drugsafval gerelateerde dumping. Een aanemer is in kennis gesteld om de grond af te graven. De omgeving is ruim afgezet.