Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 13:53:31 Rijksweg 3781LW Voorthuizen 115964 Regio Gelderland Midden Prio Hoog Eenheid | Traumaheli Lifeliner 3 - MMT Ambulance...
maandag 21 september 2020

Archief

Poging tot inbraak in bedrijfsbus in de wijk Veller Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 22 april 2020 18:01

BARNEVELD - In de nacht van dinsdag op woensdag 22 april heeft er aan de Orlofflaan in Barneveld een poging tot inbraak plaatsgevonden bij een Mercedes bedrijfsbus. Het slot werd uitgeboord maar uiteindelijk lukte het niet om in de bus te komen.

 

Mocht je afgelopen nacht iets verdachts gezien of gehoord hebben rond de Orlofflaan dan hoort de politie dit graag. Ook camerabeelden zijn van harte welkom!

ANPR camera's in de gemeente Barneveld leveren succes op

Gemaakt: Vrijdag, 24 april 2020 15:36

BARNEVELD - De ANPR camera's in de gemeente Barneveld hebben al diverse successen opgeleverd. Zo zijn er op 5 april jongstleden, 2 verdachten aangehouden in verband met het openbreken van muntautomaten bij een auto wasserette te Barneveld. Het voertuig kwam langs 1 van de 4 ANPR camera's, waarna de collega's via hun telefoon gealarmeerd werden. Uiteindelijk werd het voertuig aangetroffen en zijn de 2 verdachten aangehouden. Ze hadden tevens inbrekerswerktuig bij zich. Hier zijn ze voor bekeurd en ze hebben van de gemeente een last onder dwangsom gehad. Bij elke volgende keer dat zij in de gemeente Barneveld inbrekerswerktuig bij zich hebben, zal de gemeente hun dwangsom van 2500 euro innen. Behalve dit succes, zijn er door de camera's diverse personen bekeurd die rijden zonder rijbewijs. Ook zijn er diverse boetes geïnd. Dit is slechts een kleine opsomming. Dus criminelen zijn gewaarschuwd. Ze kunnen Barneveld beter vermijden.

 

ANPR
Met ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) scant een camera kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem. Een referentiebestand is een lijst met kentekens die op naam staan van personen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn. Daarnaast heeft de politie sinds 1 januari 2019 de bevoegdheid om conform 126jj SV om kentekens te bewaren.

Brandweer rukt uit voor brandmelding bij Givaudan in Barneveld

Gemaakt: Zaterdag, 25 april 2020 15:55

BARNEVELD - De brandweer van Voorthuizen en Barneveld zijn zaterdagmorgen vroeg rond 06:08 uur uitgerukt voor een automatische brandmelding aan de Nijverheidsweg in Barneveld. Bij chemiefabriekkant Givaudan was een automatische melding afgegaan.

 

Twee blusvoertuigen rukte uit, ter plaatse werden ze opgewacht door een medewerker van het bedrijf. In een opslaghal ging het alarm af. Na controle bleek er niks aan de hand te zijn en konden de korpsen weer naar de kazernes. Omdat er veel gevaarlijke stoffen aanwezig zijn op het terrein werd ook een schuimaamhanger meegenomen.

Auto brandt uit in Zwartebroek tijdens Koningsnacht

Gemaakt: Maandag, 27 april 2020 01:02

ZWARTEBROEK - Op het kruispunt Damweg met de Platanenlaan in Zwartebroek is in de Koningsnacht een personenauto volledig uitgebrand.

 

Volgens Alarmeringen Barneveld kwam de melding bij de brandweer omstreeks 00:30 uur binnen. Bij aankomst van de brandweer stond de auto reeds volledig in brand. Het lijkt te gaan om een sloopauto.

 

Op de betreffende kruising werd vorig jaar in de Koningsnacht ook al een auto in brand gestoken.

Vandalen slopen informatiebord in de wijk Veller

Gemaakt: Donderdag, 30 april 2020 01:12

BARNEVELD - Recentelijk is door vandalen is het informatiebord in de wijk Veller gesloopt. Het bord staat naast de brievenbus op de Vellerselaan in Barneveld.

 

Zowel de flyers als alle magneten zijn spoorloos verdwenen. Heb je informatie over dit vandalisme of weet je wanneer dit heeft plaatsgevonden of wie het gedaan dan hoort de politie dit graag via telefoonnummer 0900-8844.

Vernielingen gepleegd bij de Antoniusschool in Barneveld

Gemaakt: Zaterdag, 02 mei 2020 03:39

BARNEVELD - Aan de Achterdorpstraat in Barneveld hebben vermoedelijk een aantal jongeren vrijdagavond vernielingen gepleegd bij de Antoniusschool. Volgens een buurtbewoner die bij de school woont hangen er vaker jongeren rond op het plein, ook toezichthouders van de gemeente bevestigen dit.

 

Een muurtje van ongeveer een meter hoog is vernield en staat op omvallen. Ook zijn er op diverse plekken en op een speel toestel graffiti geplaatst. De toezichthouders hebben een rood/wit afzet lint geplaatst voor de veiligheid.

Ravage op de A1 na aanrijding tussen Barneveld en Stroe

Gemaakt: Zaterdag, 02 mei 2020 04:46

BARNEVELD - De A1 tussen Barneveld en Stroe is in de nacht van vrijdag op zaterdag volledig afgesloten geweest na een aanrijding tussen twee voertuigen. Een personenauto is hard achterop een andere auto gereden. Het ongeval gebeurde rond middennacht. Door het ongeval is een behoorlijke ravage ontstaan. Hulpdiensten waren snel ter plekke. Zeker één persoon raakte bij het ongeval gewond.

 

Eerder op de avond gebeurde er op de A30 bij Lunteren een vrijwel identiek ongeval.

Man belandt met auto op de kant in Garderen

Gemaakt: Maandag, 04 mei 2020 09:36

GARDEREN - Aan de Hogesteeg in Garderen is maandagmorgen rond 07:35 uur een 31 jarige uit Harderwijk met een bestelauto op zijn kant in het bos tot stilstand gekomen. 

 

De man kwam er uiteindelijk met wat schrammen vanaf. Zijn auto raakte wel zwaar beschadigd. Het ongeval gebeurde toen hij vanuit Garderen richting de Apeldoornsestraat reed. Vermoedelijk is een overstekend dier de oorzaak van het ongeval. Door het ongeval was één rijstrook enige tijd afgesloten voor verkeer. 

Coniferen haag in brand aan de Korfmakerslaan in Voorthuizen

Gemaakt: Maandag, 04 mei 2020 17:04

VOORTHUIZEN - Aan de Korfmakerslaan in Voorthuizen heeft maandagmiddag omstreeks 16:45 uur brand gewoed in een coniferen haag.

 

De brandweer had de felle brand snel onder controle maar kon niet voorkomen dat de heg grotendeels uitbrandde. Diverse woningen in de omgeving kwamen onder de rook te staan door de brand.

Rode kater gedumpt in het bos met bakje eten en drinken [update]

Gemaakt: Dinsdag, 05 mei 2020 17:55

KOOTWIJKERBROEK / HARSKAMP - Op de grens Kootwijkerbroek/ Harskamp is een rode kater gevonden. Het dier was gedumpt in het bos met bakje eten en drinken.

 

Sommige mensen denken echt dat je zo van je kat af kunt komen. De kater is opgehaald door Dierenambulance Putten-Barneveld en zit nu veilig in het asiel.

 

Update

Twee hardlopers zagen maandagavond rond 19:00 uur een rode kat die hevig zat te miauwen. Zag er verder wel goed uit. Ze zijn toen naar huis gegaan en hebben daarna voor de kat water en brokjes neergezet omdat zij ook niet wisten of deze gedumpt of gewoon van iemand uit de buurt was. Water nam hij meteen. Brokjes niet.

 

Dinsdagmiddag zijn ze gelijk weer gaan kijken omdat ze de dierenambulance wilden bellen als het dier er nog steeds was. Hele parkeerplaats die middag 2x afgezocht maar niet meer gevonden.

Traumahelikopter landt in veld aan de Arendshorst in Barneveld voor medische noodsituatie

Gemaakt: Woensdag, 06 mei 2020 15:30

BARNEVELD - Woensdagochtend 6 mei is de traumahelikopter gealarmeerd voor een medische noodsituatie aan de Arendshorst in Barneveld.

 

Volgens Alarmeringen Barneveld werden naast de ambulance en het Mobiel Medisch Team werd ook de brandweer opgeroepen om te assisteren. Zij kwamen met de tankautospuit ter plaatse. De traumahelikopter landde in een naastgelegen grasveld. Nadat de patiënt gestabiliseerd was is hij onder begeleiding van de trauma-arts met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Alle overige hulpdiensten konden hierna weer met vervolg.

Verkeersopstopping op de Thorbeckelaan in Barneveld vanwege autotrailer met pech

Gemaakt: Woensdag, 06 mei 2020 15:42

BARNEVELD - Op de Thorbeckelaan in Barneveld, ter hoogte van de A30 is woensdagmiddag omstreeks 12:00 uur een flinke verkeersopstopping ontstaan. Dat gebeurde nadat een laaddek van een autotrailer met daarop 2 auto's door de hoeven zakte.

 

De brandweer kwam ter plaatse met een heftruck om het gevaarte weer op zijn plek te krijgen. Daarvoor moesten echter wel alle sloopauto's afgeladen worden van de vrachtwagen. Vanwege de locatie waar het voertuig staat hebben handhavers van de gemeente de Thorbeckelaan plaatselijk afgesloten.

Inzittenden auto slaan op de vlucht na ongeval op de A1 bij Terschuur

Gemaakt: Woensdag, 06 mei 2020 21:27

TERSCHUUR - Burgers hebben woensdag 6 mei de politie goed geholpen bij de aanhouding van twee mannen na een crash. De politie zat al achter de mannen aan, maar stopte de achtervolging omdat het te gevaarlijk werd. Toen de auto even later crashte, renden de mannen het weiland in. Twee burgers hielden ze tegen en door anderen werd gezien dat de mannen in het weiland iets weggooiden. Een waardevolle tip die leidde tot de vondst van duizenden euro's.


De twee mannen vielen gisteravond rond 20.45 uur op doordat ze met snelheden van ver boven tweehonderd kilometer over de snelweg reden. Agenten gingen er direct achteraan, maar de mannen negeerden het stopteken en gaven extra gas. Vanwege de hoge snelheden en het gevaar dat dat met zich mee bracht, stopten de agenten de achtervolging. Ondertussen werden via de Meldkamer andere agenten naar de A1 gestuurd om de collega's te ondersteunen en de vluchtende auto verderop te kunnen stoppen.

 

Dat de hoge snelheden inderdaad gevaar met zich meebrachten, bleek wat later toen de bestuurder de macht over het stuur verloor. De auto crashte tegen de vangrail van de snelweg. De twee inzittenden, een 22-jarige man uit Rotterdam en een man van 27 uit Den Haag, vluchtten het naastgelegen weiland in. Via de sloot probeerden ze er aan de andere kant vandoor te gaan, maar daar stuitten ze op twee doortastende burgers. Die hielden de mannen staande en droegen hen over aan agenten, die de mannen aanhielden.

 

Ondertussen werd er ook een agent met een speurhond bijgevraagd. Een oplettende automobilist had namelijk gezien dat de mannen iets weg hadden gegooid in het weiland. Deze melding bleek van grote waarde: in het weiland werd ruim 13.500 euro gevonden.

 

Onderzoek waar het geld vandaan komt
De twee mannen zijn gisteravond door ambulancepersoneel nagekeken en vervolgens meegenomen naar het politiebureau. Ze zitten nog vast. De politie onderzoekt waar het geld vandaan komt en of het legaal of crimineel verdiend geld is en wat de rol van de twee mannen daarbij is. De gecrashte auto is afgesleept en wordt ook onderzocht.

Flinke boete voor 4 mannen in Barneveld die zich niet aan corona regels houden

Gemaakt: Donderdag, 07 mei 2020 06:51

BARNEVELD - Toezichthouders van de gemeente Barneveld hebben woensdagavond vier mannen bekeurd in het Schaffelaarse bos in Barneveld.

 

De mannen waren al eerder gewaarschuwd en hielden zich niet aan de regels. Ze kunnen een boete van 390,- verwachten binnenkort. Daarnaast volgt een aantekening op hun strafblad.

Peperdure fietsen gestolen bij fietsenzaak in Barneveld

Gemaakt: Donderdag, 07 mei 2020 18:11

BARNEVELD - In de nacht van woensdag op donderdag 7 mei heeft Het2Wielerhuis aan de Galileistraat in Barneveld bezoek gehad van ongewenste gasten en hierbij is er flink buitgemaakt in maar een paar minuten tijd.

 

De eigenaar gaat ervan uit dat zij precies wisten wat de topfietsen zijn: Vele prachtplaatjes van Trek, Bianchi en BMC zijn vannacht uit de winkel gestolen. Heb je iets gezien? Kom je opeens een paar hele mooie en nieuwe fietsen op rare plaatsen tegen in de verkoop? Laat het de politie weten via telefoonnummer 0900-8844.

Vrouw op fiets aangereden door auto op het Smidsplein in Voorthuizen

Gemaakt: Vrijdag, 08 mei 2020 17:25

VOORTHUIZEN - Vrijdagmiddag 8 mei rond 16.50 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op het Smidsplein in Voorthuizen.

 

Een fietsster is aangereden door een auto. De fietsster is bij de aanrijding gewond geraakt. Het slachtoffer is door het ambulancepersoneel gecontroleerd op verwondingen. Na behandeling is de fietsster overgebracht naar een ziekenhuis in de omgeving.

 

Hoe het ongeval exact heeft kunnen gebeuren is niet bekend.

Fietser gewond bij aanrijding met auto op de Amersfoortsestraat in Barneveld

Gemaakt: Maandag, 11 mei 2020 17:22

BARNEVELD - Op de Amersfoortsestraat in Barneveld is maandagmiddag een fietser gewond geraakt bij een botsing met een auto. Het gebeurde op de kruising met de Pastoor Gowthorpestraat.

 

De automobilist zag de fietser die over de Amersfoortsestraat kwam over het hoofd toen hij afsloeg. De fietser is onderzocht door medewerkers van de ambulance en vervolgens met de ambulance mmeegegaan. De politie doet onderzoek naar het ongeval. Door het ongeval was de Amersfoortsestraat tijdelijk dicht.

Gesprongen waterleiding zet de Van Zuijlen van Nieveltlaan blank

Gemaakt: Dinsdag, 12 mei 2020 07:02

BARNEVELD – Door een waterleidingbreuk is in de nacht van maandag op dinsdag 12 mei de Van Zuijlen van Nieveltlaan in Barneveld blank komen te staan. Volgens Alarmeringen Barneveld kwam de eerste melding om 02:42 uur binnen.


Ter hoogte van de Valkseweg brak een leiding. Een groot deel van Barnveld kwam zonder water te zitten. De brandweer en politie werden ingezet om de putten te openen en te beveiligen tot Vitens ter plaatse was.

Man die springt over heggen in Voorthuizen blijkt voortvluchtige veroordeelde

Gemaakt: Dinsdag, 12 mei 2020 15:16

NIJKERK / VOORTHUIZEN - De politie heeft maandag 11 mei omstreeks het middaguur in Nijkerk een 55-jarige Nederlander aangehouden die na een veroordeling nog een gevangenisstraf van 254 dagen moest ondergaan.


Omstreeks 10.00 uur zagen medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid op een carpoolplaats in Nijkerk een ontmoeting tussen twee personen die daar beiden afzonderlijk waren aangekomen. De ene man stapte bij de andere in en de auto reed vervolgens met hoge snelheid weg. Dit wekte de nieuwsgierigheid bij de agenten en ze reden er in een onopvallende auto achteraan met de intentie de auto een stopteken te geven en te controleren. Echter zover kwam het niet. In de doodlopende straat De Kelis in Voorthuizen stopte de auto en vluchtte de bestuurder. Toen de agenten bij de auto stopten kwam er een vrouw uit één van de huizen die vertelde dat net een man bij haar de tuin in kwam rennen en over de heggen was gesprongen. Hij leek wel op de vlucht, zei ze. De bijrijder had volgens eigen verklaring een zakelijke ontmoeting met de bestuurder en hij wist ook niet waarom die ineens op de vlucht ging.

 

Paspoort
Bij het onderzoek in de auto vonden de agenten in een tasje een rijbewijs en een paspoort. Volgens de politiesystemen werd de eigenaar van het paspoort nog gezocht om een straf van 254 dagen uit te zitten. De agenten hebben in de omgeving gezocht maar hebben de man niet meer aangetroffen.

 

Smerige broek
Omstreeks 12.00 uur kregen ze de melding van de regionale Eenheid 0ost-Nederland, dat een agent van die eenheid op de Appelsestraat in Nijkerk een man heeft aangesproken die aan het signalement voldoet. Bovendien heeft hij nu een smerige broek met gaten erin. De agenten van de Landelijke Eenheid zijn er onmiddellijk heengereden en hebben de bestuurder overgenomen en aangehouden. De 55-jarige man, Nederlandse nationaliteit, maar nu woonachtig in Duitsland is ingesloten en zal zijn straf nu uitzitten.

Open dag brandweer Barneveld afgelast

Gemaakt: Dinsdag, 12 mei 2020 18:11

BARNEVELD - Gezien de corona crisis heeft brandweer Barneveld besloten om de Open dag van 10 oktober 2020 af te lassen.

 

Als er meer duidelijkheid is over de anderhalvemetersamenleving hopen ze een nieuwe datum prikken.

Brandweer rukt uit voor brand in garagebox aan de Kallenbroekerweg Barneveld

Gemaakt: Dinsdag, 12 mei 2020 20:08

BARNEVELD - De brandweer is dinsdagavond 12 mei met meerdere voertuigen uitgerukt voor een brand in een garagebox aan de Kallenbroekerweg in Barneveld. Volgens Alarmeringen Barneveld kwam de melding om 20:05 uur binnen.

 

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend. De schade aan de garage is groot.

Forse schade na kop-staartaanrijding op de Valkseweg in Barneveld

Gemaakt: Zaterdag, 16 mei 2020 15:57

BARNEVELD - Zaterdagmiddag 16 mei rond 12.05 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden op de Valkseweg - N801 in Barneveld.

 

Een personenauto is achterop een stilstaande auto gebotst. Niemand geraakte gewond. Het verkeer ondervond enige hinder. Een rijbaan werd afgesloten en het verkeer moest elkaar passeren over één rijbaan.

 

Beide voertuigen raakte flink beschadigd en zijn door een berger geborgen.

Brandweer en omwonenden voorkomen erger bij brand in Kootwijkerbroek

Gemaakt: Zaterdag, 16 mei 2020 16:11

KOOTWIJKERBROEK - Aan de Essenerweg in Kootwijkerbroek is zaterdagmiddag een hoop schade ontstaan bij een brand. Twee klikos stonden tegen een schuur aan en vatte vlam. Via het dak sloegen de vlammen ook het pand in.

 

Door snel optreden van omwonenden en de brandweer was het vuur onder controle. De schade is wel aanzienlijk.

Motorcrossers met elkaar in botsing op industrieterrein in Barneveld

Gemaakt: Zondag, 17 mei 2020 15:44

BARNEVELD - Op de Industrieweg in Barneveld zijn zondagmiddag 17 mei twee motorcrossers in botsing gekomen met elkaar. Volgens Alarmeringen Barneveld gebeurde het ongeval rond 14:45 uur.

 

De slachtoffers zijn een man van 20 en een man van 23 jaar, beiden uit Utrecht. Eén van de twee is met spoed naar het ziekenhuis UMC in Utrecht gebracht. Het andere slachtoffer is met onbekend letsel naar Ede gebracht. De verkeersanalysten van de politie (VOA) doen onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Bushokje vernield aan de Stationsweg in Barneveld

Gemaakt: Zondag, 17 mei 2020 17:19

BARNEVELD - Aan de Stationsweg in Barneveld is vermoedelijk in de nacht van zaterdag op zondag 17 mei een bushokje vernield. Met een boomstam is een ruit aan diggelen gegooid.

 

De schade aan het bushokje is aanzienlijk. Wie de baldadigheid gepleegd heeft is niet bekend. De politie zoekt eventuele getuigen.

Traumahelikopter landt in Kootwijkerbroek voor medisch spoedgeval

Gemaakt: Zondag, 17 mei 2020 20:10

KOOTWIJKERBROEK - Bij een woning aan de Bersebastraat in Kootwijkerbroek moest de Traumateam zondagavond bijstand verlenen voor een medische inzet. Volgens buurtbewoners had een klein meisje problemen met ademhalen nadat hij iets ingeslikt had. Het slachtoffertje is met spoed naar het ziekenhuis gebracht in Utrecht.

 

De arts en de verpleegkundige zijn mee naar het ziekenhuis. Het gebeurde rond half 8.

Grote tak breekt van boom aan de Goudenstein in Barneveld

Gemaakt: Maandag, 18 mei 2020 17:13

BARNEVELD - Maandagmiddag 18 mei rond 16.40 uur is een grote tak van een boom gebroken aan de Goudenstein in Barneveld.

 

In eerste instantie probeerde de brandweer met een handzaag de takken weg te zagen. Dit lukte niet goed, hierop werd besloten toch met een kettingzaag de takken weg te zagen. Nadat dit was gedaan is de brandweer rond 17:40 uur weer retour naar de kazerne gegaan.

Brandweer opgeroepen voor grote stapel brandend hout in Kootwijkerbroek

Gemaakt: Maandag, 18 mei 2020 19:16

KOOTWIJKERBROEK - De Kootwijkerbroekse brandweer heeft maandagavond rond 18:45 uur een flinke buitenbrand geblust aan de Plaggenweg.

 

Bij het slopen van een aantal schuren had men een flinke stapel hout in de brand gestoken. Vanaf de snelweg A1 kwamen meerdere meldingen binnen van flinke rookontwikkeling. Vanwege de droogte heeft de brandweer het vuur geblust.

Man valt van hoogte bij Agruniek-Rijnvallei in Barneveld

Gemaakt: Dinsdag, 19 mei 2020 17:21

BARNEVELD - Bij de Agruniek-Rijnvallei aan de Zuijlen van Nieveltlaan in Barneveld heeft dinsdagmiddag 19 mei een incident plaatsgevonden. Vanwege de ernst van het incident zijn meerdere ambulances, traumahelikopter en de brandweer opgeroepen.

 

Een man is van een hoogte gevallen. De man viel enkele meters naar beneden. In eerste instantie werd naast de ambulances ook een traumahelikopter gealarmeerd maar deze bleek al snel niet nodig te zijn. Met de hoogwerker van de brandweer is het slachtoffer naar beneden gehaald.

Auto belandt op zijn kant na aanrijding op A1 bij Terschuur

Gemaakt: Woensdag, 20 mei 2020 17:09

TERSCHUUR - Woensdagmiddag 20 mei rond 16.35 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Rijksweg A1 in Terschuur. Hierbij zijn drie auto's betrokken en een vrachtwagen. Door de klap ligt een auto op zijn kant en een auto staat in de verkeerde richting op de snelweg. Over het aantal gewonden is nog niets bekend.

 

Vanwege het ongeval zijn twee rijstroken vanuit Amersfoort richting Barneveld afgesloten. Het verkeer wordt over de vluchtstrook geleid. Volgens de ANWB staat tussen Amersfoort-West en Barneveld 13 kilometer file. Wie daarin vast komt te staan, moet rekening houden met ruim een uur vertraging.