Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 22:24:52 Verkeersstremming A1 Li,4 Stroe Prio Eenheid | Politie Gelderland Midden (PersInfo Regionaal)
woensdag 02 december 2020

Archief

Scooterrijdster gewond bij botsing met fietser op de Stationsweg in Barneveld

Gemaakt: Maandag, 06 juli 2020 17:07

BARNEVELD - Maandagmiddag is een scooterrijdster gewond geraakt bij een aanrijding op het fietspad van de Stationsweg in Barneveld.

 

De scooterrijdster reed samen met een fietser op de Stationsweg komende vanaf Barneveld. De fietser wilde afslaan naar de Vliegensvelderlaan en dat werd door de scooterrijdster te laat opgemerkt. De scooter met daarop twee jonge dames ging onderuit en één van hun raakte gewond. Zij is onderzocht door medewerkers van de ambulance en voor verder onderzoek meegegaan in de ambulance naar het ziekenhuis. De fietser bleef ongedeerd.

Gewonde en veel schade bij aanrijding op de Van Zuijlen van Nieveltlaan in Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 08 juli 2020 16:03

BARNEVELD - Op de Van Zuijlen van Nieveltlaan in Barneveld is woensdagmiddag rond 14:50 uur een vrouw gewond geraakt toen drie auto's op elkaar knalde. De twee andere bestuurders bleven ongedeerd.

 

Ter hoogte van het Shell tankstation wilde een automobilist afslaan en de automobilisten erachter merkte dit te laat op en botste vervolgens op hun voorligger. Twee andere bestuurders kwamen met de schrik vrij. De schade aan de auto's was aanzienlijk. De bestelwagen kon nog zelfstandig verder rijden, de twee auto's moest door een berger afgevoerd worden. De weg was door het ongeval vanaf de Drostendijk enige tijd afgesloten voor verkeer.

Barnevelds poolvosje gaat naar Vogelrevalidatiecentrum in Zundert

Gemaakt: Woensdag, 08 juli 2020 20:17

BARNEVELD - Dierenambulance Nijkerk kreeg woensdag 8 juli een melding binnen dat er een vosje in een hal zou zitten. Dat dier zat in een loods in Barneveld en kon uiteindelijk worden gevangen. Maar het poolvosje kan nergens heen, stichting AAP in Almere dat doorgaans dieren opvangt, is vanwege coronamaatregelen tot 1 september dicht.

 

De dierenambulance kwam uiteindelijk terecht bij het Vogelrevalidatiecentrum in Zundert. Dit opvangcentrum vangt behalve vogels ook zoogdieren op. De jonge poolvos wordt woensdagavond nog weggebracht.

Auto ondersteboven in de sloot aan de Scherpenzeelseweg in Barneveld

Gemaakt: Vrijdag, 10 juli 2020 07:09

BARNEVELD - Een personenauto is vrijdagmorgen 10 juli uit de bocht gevlogen op de Scherpenzeelseweg In Barneveld. Volgens 112 Alarmeringen Barneveld werden brandweer en ambulance om 06:40 uur opgeroepen. 

 

De bestuurder wist zelf het voertuig te verlaten en bleek ongedeerd. Een berger zal het voertuig uit de sloot halen en af voeren. De man was onderweg naar zijn werk in Scherpenzeel en gleed door een glad wegdek de sloot in. 

Traumahelikopter naar het Klimbos in Garderen voor ongeval

Gemaakt: Vrijdag, 10 juli 2020 15:57

GARDEREN - In het Klimbos aan de Putterweg in Garderen is vrijdagmiddag omstreeks 13:15 uur een meisje zwaargewond geraakt na een ongeval.

 

Een meisje raakte zwaargewond op een tokkelbaan. Toen zij naar beneden ging kwam een andere tokkelaar vlak achter haar aan. Op het plateau waar de baan stopt volgde vervolgens een botsing waarbij het meisje buiten bewustzijn raakte. Het meisje werd door personeel van het Klimbos naar beneden getakeld en werd vervolgens onderzocht op letsels.

 

Politie, ambulance en een traumahelikopter kwamen ter plekke om hulp te verlenen. Het meisje werd uiteindelijk per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

 

Het klimbos in Garderen is een terrein waar mensen kunnen klimmen, tokkelen en abseilen over 10 parcours met een maximale hoogte van 25 meter. Het klimbos is zomers een toeristische attractie voor mensen welke op de Veluwe vakantie vieren.

Wielrenner hard ten val op de Biezerweg in Voorthuizen

Gemaakt: Vrijdag, 10 juli 2020 16:06

VOORTHUIZEN - Op de Biezerweg in Voorthuizen is vrijdagmiddag omstreeks 14:15 uur een wielrenner gewond geraakt. De wielrenner kwam hard ten val ter hoogte van de Bijschoterweg. De wielrenner liep daarbij een behoorlijke hoofdwond op.

 

Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk.

Politie houdt snelheidscontrole op de Apeldoornsestraat na klachten uit de buurt

Gemaakt: Vrijdag, 10 juli 2020 16:21

VOORTHUIZEN - Naar aanleiding van klachten uit de buurt heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Apeldoornsestraat in Voorthuizen, ter hoogte van het tankstation.


Het gros van het verkeer reed tussen de 40 en 60 km/u. Een enkeling reed tussen de 60 en 66 km/u. Tijdens de controle was er een uitschieter van 77 km/u. De bestuurder van dit voertuig krijgt de bekeuring thuis gestuurd.

Woning in Voorthuizen vol rook na vergeten pannetje op het vuur

Gemaakt: Vrijdag, 10 juli 2020 16:57

VOORTHUIZEN - Brandweer Voorthuizen werd vrijdagmiddag 10 juli rond 16.20 uur opgeroepen voor een woningbrand aan de Molenweg in Voorthuizen.

 

Bij aankomst bleek het gelukkig mee te vallen. De bewoner was een pannetje op het vuur vergeten waardoor de woning vol met rook kwam te staan. De brandweer heeft de pan uit de woning gehaald en de woning geventileerd.

Kledingcontainer in brand op schoolplein Dolfijn Barneveld

Gemaakt: Zaterdag, 11 juli 2020 05:13

BARNEVELD - Aan de Burgermeester Asschofflaan in Barneveld is vrijdagavond een kledingcontainer in brand gestoken. Het incident gebeurde omstreeks 23:45 uur op het schoolplein van de Dolfijn. Vermoedelijk is de container in brand gestoken, op het schoolplein werden op diverse plekken vuurwerkresten aangetroffen.

 

Om de brand te kunnen blussen moest de brandweer de container openknippen met hydraulisch gereedschap. De brand was daarna snel onder controle.

Brandweer uren druk met brandmelding bij Givaudan in Barneveld

Gemaakt: Zaterdag, 11 juli 2020 07:46

BARNEVELD - Bij Givaudan aan de Nijverheidsweg in Barneveld is de brandweer afgelopen nacht druk geweest met een brandmelding. Rond 01:30 uur rukten de korpsen van Voorthuizen en Barneveld uit.

 

Na een onderzoek met ademlucht op gingen de meters af omdat er een onbekende stof werd gemeten. De brandweer heeft hierop chemie pakken aangetrokken en is in de hal gaan meten. Rond 05:30 uur is de brandweer gaan inpakken, of er een daadwerkelijke lekkage was is niet bekend.

Camper vliegt in brand in de file op de snelweg bij Terschuur

Gemaakt: Zaterdag, 11 juli 2020 17:06

TERSCHUUR - Zaterdagmiddag 11 juli rond 12.15 uur is brand ontstaan in een camper welke in de file stond naar aanleiding van een eerder ongeval op de A1 van Amersfoort richting Barneveld ter hoogte van Terschuur.

 

Tijdens het filerijden is er brand ontstaan in het motorcompartiment van de camper. Passerende automobilisten hebben met brandblussers getracht het vuur te blussen. Omdat de snelweg volledig vast stond kon de brandweer de plaats van de brand moeizaam bereiken, uiteindelijk heeft de brandweer het vuur geblust. De camper is afgevoerd door een berger.

Wielrenner knalt tegen afslaande auto op de Achterveldseweg in Barneveld

Gemaakt: Zaterdag, 11 juli 2020 17:38

BARNEVELD - Op de Achterveldseweg in Barneveld is zaterdagmiddag rond 17:00 uur een ongeval gebeurd. Een wielrenner kwam in botsing met een afslaande automobilist. De man raakte hierbij gewond.

 

Het slachtoffer is door de ambulancedienst naar de eerste hulp gebracht in Ede met onder meer rug letsel. De fiets is door bevriende fietsers bij een nabijgelegen woning neer gezet.

Brandweer opnieuw naar chemiebedrijf Givaudan in Barneveld voor brandmelding

Gemaakt: Zondag, 12 juli 2020 16:01

BARNEVELD - De brandweer is zondag rond 11:50 uur uitgerukt naar Givaudan aan de Nijverheidsweg in Barneveld. Vrijdag op zaterdagnacht was er al een brandmelding maar zondag weer.

 

In een ander gebouw ging een brandmelder af. De brandweer heeft het gebouw verkend en een melder aangetroffen die in alarm is gegaan. Zover bekend is er niks bijzonders in het pand aangetroffen. De brandweer korpsen van Barneveld en Voorthuizen konden na een uur weer huiswaarts keren.

 

Zie ook:

Auto in De Glind door brand verwoest

Gemaakt: Maandag, 13 juli 2020 16:02

DE GLIND - Maandagmorgen 13 juli rond 8.10 uur is brand ontstaan in een auto aan de Rudolphlaan in De Glind. De brandweer van Achterveld was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat de auto compleet uitbrandde.

 

Om de brand goed te kunnen bestrijden heeft de brandweer met een hydraulische spreider delen van de auto uit elkaar gehaald om zo goed te kunnen blussen. Vermoedelijk is kortsluiting de oorzaak van de autobrand. Er zijn geen gewonden gevallen. Een bergingsbedrijf heeft de auto geborgen.

Bestelbus botst achterop vrachtwagen op de A1 ter hoogte van Barneveld

Gemaakt: Dinsdag, 14 juli 2020 06:39

BARNEVELD - Een bestuurder van een bestelbus is dinsdagmorgen rond 05:15 uur achterop een vrachtwagen gebotst op de A1 ter hoogte van Barneveld. Het ongeval gebeurde tussen de afrit Voorthuizen en Stroe in de richting van Apeldoorn. De 27-jarige man uit Almelo raakte gewond en is door de ambulancedienst naar het ziekenhuis in Ede gebracht.

 

De ravage was enorm. Door het ongeval is 1 rijbaan afgesloten voor verkeer. Omdat ook de middenvangrail eruit gereden is zal Rijkswaterstaat een spoed reparatie uitvoeren. De bestelbus is zwaar beschadigd. De chauffeur van de vrachtwagen die onderweg was naar Denemarken raakte niet gewond. Hoe de man achterop de vrachtwagen kon rijden is niet bekend.

Fietsster gewond bij valpartij op de Heetweg in Kootwijk

Gemaakt: Dinsdag, 14 juli 2020 16:59

KOOTWIJK - Dinsdagmorgen 14 juli rond 11.20 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Heetweg in Kootwijk.

 

Een fietsster is met haar fiets lelijk ten val gekomen en gewond geraakt. Na behandeling in een ambulance is ze overgebracht naar het ziekenhuis. De fiets is bij een woning gestald. Hoe het ongeval kon gebeuren is niet duidelijk.

Man met duizenden euro's cash geld aangehouden op de Veluweweg in Kootwijkerbroek

Gemaakt: Dinsdag, 14 juli 2020 20:47

KOOTWIJKERBROEK - De politie heeft dinsdagavond een man aangehouden op de Veluweweg in Kootwijkerbroek. De man is aangehouden omdat hij enkele duizenden euro's bij zich had in briefjes van 50 euro. Hij is overgebracht naar het politiebureau in Apeldoorn.

 

Wat precies de reden van de aanhouding was, is niet bekend maar volgens omstanders had de man de enkele duizenden euro's uit het raam gegooid. Voor dit grote geldbedrag kon hij geen duidelijke reden geven. De Whatsapp groep Kootwijkerbroek-Stroe kwam de man op het spoor en alarmeerde de politie. Drie andere mannen kon de politie niet aanhouden omdat er tegen hen geen strafbare feiten waren. Volgens buurtbewoners hebben de mannen zich vanmiddag al enige tijd opgehouden bij de geldautomaat. De aangehouden man ontkende dat het geld van hem was.

Overleden vrouw gevonden in woning aan de Zonnebloemstraat in Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 15 juli 2020 17:15

BARNEVELD - Woensdag 15 juli is de politie onderzoek gestart naar een overleden vrouw in een woning aan de Zonnebloemstraat in Barneveld.

 

De politie doet onderzoek in de woning geeft aan dat het geen misdrijf betreft.

Auto op zijn dak na botsing met boom in Voorthuizen

Gemaakt: Donderdag, 16 juli 2020 06:06

VOORTHUIZEN - Een automobilist is donderdagmorgen 16 juli met zijn voertuig in de berm terecht gekomen en heeft daarna aan de andere kant van de weg een boom geraakt.  De auto is uiteindelijk op zijn dak tot stilstand gekomen. Het ongeval gebeurde omstreeks 05:20 uur op de Apeldoornsestraat vanuit Garderen richting Voorthuizen

 

De bestuurder is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De weg is vanwege het ongeval volledig afgesloten.

Fietser aangereden tijdens oversteken van de Transportweg in Barneveld

Gemaakt: Donderdag, 16 juli 2020 17:36

BARNEVELD - Donderdagmiddag 16 juli heeft een ongeval plaatsgevonden op de Transportweg in Barneveld. Een fietser werd bij het oversteken door een automobilist aangereden. Volgens Alarmeringen Barneveld vond de aanrijding iets na 17:00 uur plaats.

 

Het slachtoffer is door de ambulancedienst naar het ziekenhuis gebracht, zijn letsel is niet bekend. De automobilist kwam met de schrik vrij. Zowel de auto als de fiets raakte flink beschadigd

 

Patiënt aan de Valkhof in Barneveld via hoogwerker brandweer naar beneden gebracht

Gemaakt: Donderdag, 16 juli 2020 19:06

BARNEVELD - De hoogwerker van brandweer Barneveld is donderdag 16 juli ingezet bij het uit de woning halen van een patiënt. Omdat het moeilijk was de patiënt via de trap van de eerste verdieping naar de begane grond te brengen is de hulp van de brandweer ingeroepen.

 

De patiënt is veilig uit de woning gehaald en met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Fietsster onderuit door diesel spoor op de Bellstraat in Barneveld

Gemaakt: Zondag, 19 juli 2020 20:05

BARNEVELD - De brandweer en politie zijn zondagavond rond 18:45 uur uitgerukt voor een dieselspoor op de Bellstraat en de Wattstraat in Barneveld.

 

Rond kwart over 6 bleek een vrouw met de fiets te zijn uitgegleden. Buurtbewoners hebben daarna direct de brandweer gewaarschuwd. De vrouw kon op eigen gelegenheid naar huis. De brandweer is ruim een half uur bezig geweest het wegdek te reinigen. Vermoedelijk heeft een vrachtwagen wat resten achter gelaten en is het door de regen spekglad geworden.

Vier gewonden bij frontale aanrijding op de Valkseweg in Barneveld

Gemaakt: Maandag, 20 juli 2020 17:48

BARNEVELD - Op de Valkseweg - N801 tussen Barneveld en Wekerom heeft maandagmiddag 20 juli een ongeval plaatsgevonden. Omstreeks 17:25 uur kwamen ter hoogte van de Puurveenseweg twee voertuigen frontaal met elkaar in botsing.

 

Bij het ongeval zijn vier gewonden gevallen. Omstanders hebben de gewonden opgevangen in afwachting van de hulpdiensten. Over de ernst van de verwondingen is nog niets bekend. In elk geval een kind en twee volwassenen worden naar het ziekenhuis gebracht. De N801 is voorlopig dicht.

 

Volgens getuigen stond een mercedes sprinter bus stil om af te slaan, de bestuurder van de groene bestelwagen zag het te laat. Hij  remt en wijkt uit en klapt frontaal op de grijze Peugeot die vanaf De Valk aan komt rijden. 

 

De personenauto werd bestuurd door den 35-jarige man uit Barneveld. De bestelbus door een 18-jarige man uit Harskamp.

Traumabeertje voor de schrik na aanrijding in Voorthuizen

Gemaakt: Vrijdag, 24 juli 2020 17:27

VOORTHUIZEN - Op de kruising Apeldoornsestraat met de Bosweg in Voorthuizen is vrijdagmiddag iets half 5 een ongeval gebeurd. Twee auto's knalde zijn met elkaar in botsing gekomen. De schade is behoorlijk.

 

Een vrouw raakte lichtgewond maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Een kind in de Volvo kreeg een traumabeertje voor de schrik. De zwarte Skoda kwam uit de Bosweg en reed in de zijkant van de Volvo.

Vermist persoon aangetroffen in Kootwijk na grote zoekactie

Gemaakt: Vrijdag, 24 juli 2020 20:27

KOOTWIJK - Vrijdagavond 24 juli is er een grote zoekactie gestart aan de Nieuw Milligenseweg in Kootwijk. Meerdere hulpdiensten en burgers waren op zoek naar een vermist persoon. Ook de Koninklijke Marechaussee en een politiehelikopter deed mee aan de zoekactie.

 

Het zou gaan om een 43-jarige man die sinds vrijdagmiddag werd vermist. Via Burgernet in Apeldoorn, Barneveld en Ermelo werden mensen verzocht uit te kijken naar een kale man op een grijs/blauwe herenfiets. Hij werd omstreeks 20:30 uur in goede gezondheid aangetroffen.

Onbekenden stelen terrasmeubilair van Brasserie Buitenlust in Voorthuizen

Gemaakt: Zondag, 26 juli 2020 16:22

VOORTHUIZEN - In de nacht van zaterdag op zondag 26 juli is meubilair gestolen vanaf het terras van Brasserie Buitenlust in Voorthuizen.

 

"Weken dicht, weken bijna geen omzet, dag in dag uit knokken voor ons bedrijf, alles op alles doen om deze tegenslag te overwinnen. En dan toch zijn er mensen die menen dat we wel een deel van ons terras kunnen missen" zo schrijft Brasserie Buitenlust op Facebook.


"Een vraag aan degene die dit vannacht heeft weg gehaald, kom je van de week de rest ook nog halen en af rekenen of maak je ons weer blij en breng je onze spullen weer terug. Als er mensen zijn die vannacht wat gezien hebben dan horen wij dat graag."

Politie Barneveld zoekt winkeldief op omafiets

Gemaakt: Maandag, 27 juli 2020 17:45

BARNEVELD - Maandagmiddag 27 juli heeft omstreeks 17:20 uur een winkeldiefstal plaatsgevonden bij een modezaak aan de Jan van Schaffelaarstraat in Barneveld.

 

De politie is op zoek naar een man op een omafiets met een rekje voorop. De man is donker getint, pet op, wit vest, plastic tas. De man heeft korte broeken van het rek genomen.

 

De politie roept via Burgernet op om uit te kijken naar de man. De diefstal vond plaats bij OH BEAU. Tips? Bel nu 112!

Politie blust beginnende autobrand op de A1 in Stroe

Gemaakt: Donderdag, 30 juli 2020 17:36

STROE - Donderdagmiddag 30 juli rond 16.15 uur is brand ontstaan in een auto op de Rijksweg A1 in Stroe. De bestuurder wist zijn auto nog snel op de vluchtstrook te krijgen en zichzelf en de bijrijdster in veiligheid te brengen.

 

De politie was snel ter plaatse en heeft de brand weten te blussen met een poeder blusser. De brandweer heeft het karwei verder afgemaakt.

Wilde achtervolging scooterrijder eindigt op de Stationsweg in Barneveld

Gemaakt: Vrijdag, 31 juli 2020 22:04

BARNEVELD - Op de Stationsweg in Barneveld, ter hoogte van het Van Breugelplantsoen, is vrijdagavond omstreeks 21:35 uur een achtervolging van een scooterrijder geëindigd in een valpartij. De scooterrijder is hierbij gewond geraakt. De scooterrijder is aangehouden door de politie. 

 

Getuigen gezocht

De scooterrijder is aangehouden voor het rijden onder invloed en wegens belediging. Er volgt nog meer onderzoek naar het incident. Ook de agenten die de achtervolging hebben ingezet zullen een verklaring moeten afleggen en zijn meegenomen naar het politiebureau. Daarnaast is de Verkeersongevallenanalyse (VOA) van een andere regio een onderzoek gestart.

De politie is op zoek naar getuigen die aan de kant moesten springen vanwege het rijgedrag van de scooterrijder. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.

Grote berg snoei afval in brand in Stroe

Gemaakt: Zaterdag, 01 augustus 2020 21:34

STROE - Op de Breveenseweg in Stroe is zaterdagavond omstreeks 21:00 uur een grote brand uitgebroken in een stapel snoeiafval.

 

Voorbijgangers belden omstreeks 21:00 uur de hulpdiensten nadat zij de enorme brand met grote rookontwikkeling aantroffen op een braakliggend terrein. De brandweer rukte direct met meerdere voertuigen uit.

 

De brand bleek te woeden op een verlaten campingterrein. De brandweer liet extra voertuigen aabrukken om voor meer water te zorgen. De brand had een oppervlakte van ongeveer 25x25 meter. Door de enorme vlammen en hitte zijn lantaarnpalen en camping aansluitingen door de brand gesmolten. Het gaat vermoedelijk nog een behoorlijke tijd duren voordat de brandweer het vuur onder controle heeft.