Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 14:21:32 De Ruijterlaan Voorthuizen 118321 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-102

Ambulance 07-102

zaterdag 26 september 2020

DINSDAG 31|03

Dode en gewonde na instorten bedrijfspand Ede

Dinsdagmiddag stortte ook al een stuk van het dak van het bedrijf in

EDE - Bij het instorten van een deel van een bedrijfspand in Ede, is een dode gevallen en een 59-jarige man gewond geraakt. Vermoedelijk lagen de slachtoffers al lange tijd onder het puin.

 

Dinsdagmiddag omstreeks 12.30, stortte een gedeelte van het bedrijfsgebouw aan de Max Planckstraat in. De oorzaak van deze instorting was de storm die over ons land raasde.

 

Door de toegesnelde brandweer en de aanwezige bedrijfshulpverlening is het gebouw ontruimd en daarbij is vastgesteld dat er geen slachtoffers meer in het pand konden zijn. Alle personeelsleden van het bedrijf die in het getroffen gedeelte aan het werk waren stonden veilig buiten.

 

Omstreeks 16.30 uur echter bleken er toch personen vermist, deze personen waren medewerkers van een ander filiaal van hetzelfde bedrijf. Hierop is door de hulpdiensten groot ingezet, meerdere eenheden van de brandweer, de ambulance en de politie zijn ter plaatse gegaan om de vermisten te zoeken en uit het pand te halen. Ook is er een traumahelikopter ingezet.

 

Eén van de vermisten kon redelijk snel uit het pand worden gehaald en hij is zwaargewond afgevoerd met de traumaheli. Naar het tweede slachtoffer is langer gezocht, hierbij zijn ook reddingshonden ingezet die gespecialiseerd zijn in het vinden van personen onder puin. Uiteindelijk is ook deze persoon gevonden en uit het pand gehaald. Deze persoon bleek helaas overleden te zijn.

 

Door de recherche is een feitenonderzoek gedaan naar de oorzaak van het instorten van het pand, hierna is het onderzoek overgedragen aan de inspectie SZW, zij zullen verder onderzoeken hoe deze instorting heeft kunnen plaatsvinden. Voor de medewerkers van het bedrijf is slachtofferhulp ingeschakeld.

Locatie
Video's

Ook interessant

Headlines