Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 08:22:29 Schimmelpennincklaan Barneveld 3771JE 4435 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-114

Ambulance 07-114

woensdag 16 januari 2019

DINSDAG 21|11

Woningbouw op locatie De Prinsenhof in Lunteren

In de directe omgeving wordt ook de veiligheid voor fietsers verbeterd

LUNTEREN - Op de plek van het voormalige zalencentrum De Prinsenhof in Lunteren komen drie vrijstaande woningen. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met een wijziging van het bestemmingsplan om de woningbouw mogelijk te maken. De gemeenteraad neemt hierover binnenkort een besluit.

 

De Prinsenhof
De Prinsenhof staat al enkele jaren leeg. De eigenaar van het perceel wil het bestaande gebouw slopen en daarvoor in de plaats drie vrijstaande woningen op ruime kavels bouwen.

 

Veilig fietsen
In de directe omgeving wordt ook de veiligheid voor fietsers verbeterd. De Barneveldseweg krijgt een veilige fietsoversteek met een zogenaamde middengeleider. Fietsers van en naar het Medisch Centrum kunnen de weg daardoor in twee keer oversteken. Het fietspad langs de Barneveldseweg wordt bovendien verbreed. De grens van de bebouwde kom schuift op naar het noorden, net voorbij de inrit naar het Medisch Centrum. De maximumsnelheid gaat zo bij de fietsoversteekplaats omlaag van 60 naar 50 kilometer per uur.

 

Bisschopsweg
De ontsluiting van de nieuwe woningen komt aan de Bisschopsweg. Ook hier schuift de grens van de bebouwde kom een stukje op: tot voorbij de nieuw te bouwen woningen. Dit is met name om stofoverlast van de zandweg voor omwonenden te verminderen. De maximumsnelheid wordt hier 30 kilometer per uur.

Foto's
1/1
Locatie
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie