Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 08:22:29 Schimmelpennincklaan Barneveld 3771JE 4435 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-114

Ambulance 07-114

woensdag 16 januari 2019

VRIJDAG 05|01

Overeenkomst voor appartementen op de Schoutenstraat

Het plan bestaat uit de bouw van 3 appartementengebouwen

BARNEVELD - De afgelopen jaren is het voormalige terrein van het Groen van Prinsterercollege ingevuld met de nieuwe Eben-Haëzer- en Rehobothschool. Het voorste deel van het terrein is op dit moment niet ingevuld. De afgelopen periode is een plan voor de invulling van de locatie ontwikkeld. Vóór de kerstvakantie hebben de gemeente en de ontwikkelaar een overeenkomst getekend voor de bouw van een drietal appartementengebouwen.

 

Planontwerp

Het plan bestaat uit de bouw van 3 appartementengebouwen:

  • een gebouw met 30 zorgappartementen aan de zijde van de school
  • 2 gebouwen aan de zijde van de Schoutenstraat met 23 koopappartementen

 

Voor de 2 koopappartementengebouwen wordt een parkeergarage gerealiseerd, zodat de auto's ondergronds kunnen worden geparkeerd.

 

Parkachtige omgeving

De beide appartementencomplexen worden in een groene, parkachtige omgeving gerealiseerd. Het college van B&W is ervan overtuigd dat hiermee recht wordt gedaan aan een passende invulling en een kwalitatieve versterking van deze entree van de gemeente Barneveld.

 

Procedure

De gemeenteraad van Barneveld stelde al op 16 december 2014 het bestemmingsplan voor deze locatie vast; dat is een globaal bestemmingsplan waarvoor later een nadere uitwerking zou moeten worden opgesteld.

 

Volgens het bestemmingsplan mag op deze locatie tot maximaal 13 meter hoogte worden gebouwd en kan de ontwikkeling over een groot gedeelte van het terrein plaatsvinden. Wij hebben, in goed overleg met de ontwikkelaar, gekozen voor een aanzienlijk minder kolossale invulling gekozen. Een invulling die beter aansluit bij de omgeving: compactere appartementencomplexen in een groene omgeving. Op 20 december jl. hebben de gemeente en de ontwikkelaar een overeenkomst getekend voor de koop van de grond. De ontwikkeling van de Schoutenstraat is verkocht aan Scatec Projects B.V. Hiermee start ook het opstellen van een uitwerkingsplan van het bestemmingsplan. We denken daarvoor minimaal een half jaar nodig te hebben. De start van de bouw van de appartementen wordt eind 2018 verwacht.

Foto's
1/1
Locatie
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie