Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 08:22:29 Schimmelpennincklaan Barneveld 3771JE 4435 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-114

Ambulance 07-114

woensdag 16 januari 2019

WOENSDAG 10|01

Zorgappartementen en sociale huurwoningen aan Robert Kochlaan Bennekom

De gemeente wil graag dat het karakter van het perceel behouden blijft

BENNEKOM - Op het terrein van de gesloopte Vossenvelde-MAVO aan de Robert Kochlaan in Bennekom komen zorgappartementen en sociale huurwoningen. Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan dat nodig is voor de bouw.

 

De zorgappartementen zijn bedoeld voor mensen met geheugenproblemen en worden gerealiseerd aan de kant van de Pasteurlaan. De sociale huurwoningen - maximaal 24 - zijn daarachter aan de Robert Kochlaan en de Swammerdamlaan gepland.

 

Beeldkwaliteit

De gemeente wil graag dat het karakter van het perceel behouden blijft. Daarom is er een beeldkwaliteitsplan opgesteld. Zo wordt de nieuwbouw uit natuurlijke materialen opgetrokken met gebruik van onder meer bakstenen, hout en gebakken dakpannen. Daarnaast houdt het gebied een groene uitstraling met beukenhagen en bomen.

Wethouder Willemien Vreugdenhil: ,,Bijna iedereen in Bennekom vond De Vossenvelde-Mavo een mooi pand. Hergebruik na het vertrek van de school is helaas niet mogelijk gebleken. Het beeldkwaliteitplan is daarom erg belangrijk: er komt nieuwbouw met een natuurlijk karakter terug, dat recht doet aan de historie van het perceel. Tegelijkertijd worden er zorgwoningen en sociale huurwoningen gerealiseerd. Dat is belangrijk, want de vraag naar dit soort woningen in Bennekom is groot.''

 

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het beeldkwaliteitplan liggen de komende weken ter inzage. Belanghebbenden kunnen in deze periode een reactie geven op het beeldkwaliteitplan. Over het ontwerpbestemmingsplan kan iedereen een zienswijze indienen.

Foto's
1/1
Locatie
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines