Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 12:21:09 Wethouder Rebellaan Barneveld 3771KA 13968 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

zondag 17 februari 2019

DINSDAG 30|01

Stapje dichter bij wijkvernieuwing Kolkakkerbuurt

Het nieuwe ontwerp van de buurt is tot stand gekomen door actieve betrokkenheid van bewoners en omwonenden

EDE - Er is een volgende stap gezet in de herontwikkeling van de Kolkakkerbuurt. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het ontwerp bestemmingsplan van de wijk de Kolkakkerbuurt. De plannen, die door de huidige bewoners van de buurt zijn gemaakt, laten zien hoe de wijk zich de komende jaren ontwikkeld.

 

"Ik ben blij dat de bewoners uit de Kolkakkerbuurt zo actief zijn betrokken bij de plannen voor hun buurt. Dit heeft geleid tot een mooi plan voor een prachtige wijk in Ede", aldus wethouder Harry van Huijstee.

 

Burgerparticipatie

Het nieuwe ontwerp van de buurt is tot stand gekomen door actieve betrokkenheid van bewoners en omwonenden. Woonstede organiseerde zes avonden, waarbij de bewoners en omwonenden actief mee konden denken over de nieuwe plannen. Samen is vorm gegeven aan de inhoud en vorm van een nieuw thuis.

 

In vijf stappen naar een vernieuwd tuindorp

De komende jaren wordt de Kolkakkerbuurt in vijf stappen vernieuwd. De renovatie van de 50 woningen aan de Kolkakkerweg vormt medio 2018 de start van de wijkvernieuwing. Daarna wordt jaarlijks een gebied van ongeveer 40 woningen gesloopt en herbouwd.

 

Woningen in slechte staat

Woonstede is eigenaar van 163 huurwoningen in de Kolkakkerbuurt. Een aanzienlijk deel van de woningen in deze buurt is zowel woon- als bouwtechnisch in slechte staat. Woonstede heeft het plan om deze buurt te herstructureren in verschillende fasen. Daarin worden 50 woningen gerenoveerd en de overige woningen worden gesloopt en nieuw gerealiseerd.

Foto's
1/1
Locatie
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie