Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 10:26:17 Bgm-02 (middel Br) Br Industrie Struik Foods Voorthuizen Voorthuizerweg Nijkerk... Prio Hoog Eenheid | Brandweer Brandweer Gelderland-Midden (OvD...
zondag 23 februari 2020

ZONDAG 25|02

Actiegroep Burning Souls houdt wake voor overleden kippen bij uitgebrande kippenschuur Woudenberg

De bewoners van Woudenberg waren niet blij met deze actie. Eerder hadden zij aangeven dat zij deze actie zien als een verstoring van de zondagsrust

WOUDENBERG - Op zondag 25 februari heeft actiegroep Burning Souls een wake gehouden voor de 30.000 overleden kippen bij de uitgebrande kippenschuur in Woudenberg. Ongeveer 20 actievoerders van Burning Souls, Partij voor de dieren en andere dieren welzijns- organisaties legden bloemen voor het hek van de uitbrandde stal. In deze stal zijn door een brand van afgelopen week ruim 30.000 kippen omgekomen.

 

Het was de tweede keer in korte tijd dat er bij dit bedrijf kippen bij brand omkwamen. Al eerder brandde bij dit bedrijf een stal uit waarbij 80.000 kippen het leven lieten. Burning Souls is een platform voor verandering in de regelgeving rond stallen en schuren. Burning Souls wil sprinklerinstallaties verplicht stellen. De dieren meer bewegingsruimte moeten krijgen. Burning Souls vind het vreemd dat aansluitingen voor bluswater soms op kilometers afstand zitten van de betreffende schuurbrand.


De bewoners van Woudenberg waren niet blij met deze actie. Eerder hadden zij aangeven dat zij deze actie zien als een verstoring van de zondagsrust. Buurtbewoners kwamen tijdens de actie hinderlijk langsrijden.

Reacties
Reactie van Ada Ouwehand heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -82
Reactie van Jenna Vegan heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -89
Reactie van Ben heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -66
Reactie van Domdenken heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -53
Ben H zegt: spacer
Kansloos volk,of die mensen al niet genoeg getroffen zijn.
ze zouden moeten gaan protesteren tegen het laten verhongeren van de dieren in de Oostvaardersplassen.
25-02-18 21:37
Score: 29
Peter zegt: spacer
Waar slaat dit op die boer wil dit ook niet niemand niet en als jullie geen rooie cent meer wil betalen voor dierlijke producten dan moet je nu ook niet geen zeuren en ga lekker fietsen en heb gewoon respect voor de mede mens
25-02-18 22:51
Score: 11
Harry S. zegt: spacer
Wat een willekeur van die dierenvrienden! Waar waren jullie toen 60.000 koeien in opdracht van de overheid afgemaakt werden op de Veluwe e.o. , en tot op de dag van vandaag de noodzaak hiervan niet aangetoond is? Toen hoorden we niemand!
26-02-18 11:06
Score: 11
Reactie van bjorn heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -42
Reactie van Herman Gallé heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -25
Reactie van Piet heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -8
P ter zegt: spacer
Harry S; nu mag dus niemand meer opkomen voor dierenrecht? Omdat ze de koeien niet hebben gesteund?
Steun jij de kippen dus wel dan? Omdat je de koeien steunde?
Of steunde je de koeien niet echt, maar de €€€€ vooral?
26-02-18 22:33
Score: 0
Reactie van Jut heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -7
Marian zegt: spacer
Juist als christen ben ik blij dat er óók aandacht is, en er een moment stilgestaan mag worden, bij deze vele duizenden dieren en hun lijdensweg in deze vlammenzee. Heeft God geen verdriet om het lijden van mens én dier? Staat er ergens in de Bijbel dat wij dit verdriet op alle dagen, behalve zondag, mogen tonen?
27-02-18 01:03
Score: 10
kimberley pex zegt: spacer
Al tientallen jaren krijg ik braakneigingen bij iedere stalbrand waar tig duizenden dieren levend verbranden. Het geluid, de doodskreten --ja, dieren kennen ook doodsangst!--de stank van mede wezens die schroeien en branden totdat ze dood zijn of halfdood. Ik heb gemaild, gebeld ,alles uitgezocht, er is géén een wet waarin staat dat een sproei installatie verplicht is,is een stal waar zich levende dieren bevinden, punt 2 de installaties zijn erg duur(dat was ook het verweer van de veeboeren) dus waarom zou je die aanschaffen als hardwerkende boer, er zijn géén subsidie's voor. Wordt het niet eens tijd voor de overheid hier flink wat geld in te gaan stoppen i p v oneindig (flinke)potjes te sparen, die blijven staan. Rust in vrede, arme dieren. Bij iedere brand, al tientallen jarenlang bid ik, en vraag om gevoel , mededogen en medeleven van mensen naar dieren. Dieren die er zijn om ons te voeden, en in erbarmelijke toestanden leven , en doodgaan.
14-05-18 21:04
Score: 0
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie
 

Headlines