Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 00:07:21 O0266 Zorggroep Ena Nieuw Avondrust Van Den Berglaan Voorthuizen 3781GH 6691 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

donderdag 24 januari 2019

DINSDAG 10|04

Voormalige Bethelkerk Lunteren maakt plaats voor zorgappartementen

De Hersteld Hervormde Gemeente nam in december vorig jaar de nieuwe kerk aan de Westzoom in gebruik

LUNTEREN - Op de plaats van de voormalige Bethelkerk in Lunteren komen zorgappartementen. De oude kerk en twee woningen aan de Vaarkamper Engweg worden gesloopt. Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag het ontwerpbestemmingsplan goedgekeurd.

 

De Hersteld Hervormde Gemeente nam in december vorig jaar de nieuwe kerk aan de Westzoom in gebruik. Het terrein van de oude kerk kwam daarmee beschikbaar voor nieuwe ontwikkelingen.

 

Careander

Op de plaats van de kerk zelf, op de hoek van de Schaepmanstraat en Postweg, komen 25 zorgappartementen. Aan de Vaarkamper Engweg komen 18 zorgstudio's. Zorgorganisatie Careander gaat op beide locaties cliënten huisvesten die nu nog in De Bongerd en op andere locaties verspreid over Lunteren wonen. Bovendien kan Careander een aantal cliënten opnemen die nu op de wachtlijst staan.

 

Fris

Wethouder Willemien Vreugdenhil: ,,Careander realiseert nu een mooi woonzorgcluster midden in Lunteren. Dat is fijn voor Careander en haar cliënten. Ook de buurt krijgt twee mooie panden terug. De kerk maakt plaats voor bebouwing die goed aansluit op het dorpse karakter in de omgeving.''

 

Informatiebijeenkomst

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning liggen de komende periode ter inzage. Begin mei organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst voor omwonenden en belanghebbenden. Betrokkenen worden hierover per brief geïnformeerd.

Foto's
1/1
Locatie
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines